Νέα

Περί δημοσίων υπαλλήλων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mabillon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 147K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

να καταργηθει η μονιμοτητα στο δημοσιο?τι λετε?

• τωρα αμεσωσ!οθστ να απολιονται οι αχρηστοι τεμπελιδεσ!

Ψήφοι: 215 74,9%
  • οχι ποτε!να ριζωσοθν

Ψήφοι: 72 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    287

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Ετσι ειναι.

ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ πλεον οι κρατουντες να εξασφαλιζεται ουτε καν το μινιμουμ της επιβιωσης,εκτος αν ειναι κανεις μπατσος η δικαστης π.χ.

Οι υπολοιποι να πανε να γαμηθουν,να βγαλουν ο ενας τα ματια του αλλου για μια θεση σεκιουριτα,οικιακης βοηθου η σε κανα τηλεφωνικο κεντρο για ενα μισθο της πλακας.
ολως τυχαιως  παλι αυτο συμβαινει παλι σε χωρες που εχει επικρατησει η αριστερη (κομμουνιστικη ενιοτε) πολιτικη αντιληψη... (με εξαιρεση την Αμερικη που ειναι αλλη ιστορια)

η εξαθλιωση και ο φοβος, ειναι βασικες προϋποθεσεις για να γινεται το κουμαντο ευκολα και διχως πολλες πολλες αντιδρασεις! Ρωτα τους πρωην σοβιετικους να σου το πουν το κολπο....  Και μετα ρωτα τους Ελληνες αριστερους ποσο χαρουμενοι ειναι που με τον ενα η αλλο τροπο καταφεραν να φερουν σε αυτη την κατασταση και τον Ελληνικο λαο!

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Μα για πια παραγωγικότητα μιλάμε τόσες σελίδες. Ενας φίλος μηχανολόγος μου είπε ότι ο Ελληνας ΠΟΤΕ δεν τιθασεύτηκε. Και του είπα γιατί ρε μεγάλε? Και μου απάντησε ότι αππλούστατα στην Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν ήλθε η βιομηχανική επανάσταση για να μπει σε μια γραμμή παραγωγής. Μόνο η αγροτική ήλθε και καθόταν 3 ώρες και 1 ώρα έσερνε το αλέτρι.
Δηλαδή η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει σε έναν ή δύο ή τρεις μήνες. Θέλει χρόνο.

Υ.Γ. Υπάρχουν κάποιοι που γράφουν με ύφος καρδηναλίων και προδίδονται από το σύνδρομο της ανορθογραφίας και συγκεκριμένα του "τε" με το "ται". Ας το μάθουν διάολε.
η γνωστη καραμελα οτι ο Ελληνας ετσι ειναι τι να κανουμε?
οταν πηγαν στην Γερμανια η αλλου πως και τιθασευτηκε το αγριο ατι?

Επισκέπτης
Παπαρα...τα παιδια σου θα κανουν αερα σε κανα φραγκατο,η θα του παιρνουν κανα τσιμπουκι...

Δεν σε εχουνε αναγκη ρε βλημα πλεον...Εκει που πριν 50 χρονια δουλευαν 100,η 200 εργατες τωρα δουλευουν 10,αντε 15.

Κατσε τωρα εσυ και κανε καμμια εκστρατεια εναντια στους ΔΥ...Οι φραγκατοι που βλεπουν αυτο το νημα ΓΕΛΑΝΕ μαζι σου.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τί σούχει κάνει τό λάος....
κάνε ένα κόμμα καί μπορεί καί νά σε ψηφίσω....
αφού διαβάσω ομως τό προγραμμά σου...
αυτό πού προτείνεις
το λάος δε μου έχει κάνει τίποτα.
αυτοί που το ψηφίζουν μου έχουν κάνει.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ρε μαλάκες, ακόμη να πάτε διακοπές?

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
γιατί δέν τούς ρωτάς τούς κινέζους  πότε περνούσαν καλύτερα?? έχει αρκετούς καί στήν ελλάδα τώρα..
εκτός καί άν εννοείς πρεζόνια όπως στήν ομόνοια πού έχει καί στήν κίνα....
μού θυμίζεις κάτι μαλακίες πού είπε η κανέλη ότι στήν αμερική υπάρχουν εργοστάσια πού βάζουν πάνες στούς εργαζόμενους γιά νά μήν πάνε νά κατουρήσουν...
δόξα τω θεώ έχω πάει στήν αμερική....
τέλος πάντων αδικίες υπήρχαν καί θά υπάρξουν παντοτε...
ΕΓΩ πού έχω γράψει γιά τούς αναρχικούς ξέρεις καλά τι.. θά σου πώ  κάτι

Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥτΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ καί δέν είμαι πολέμιος τής αναρχικής ιδειλογίας όπως πολλοι νομίζετε...
είμαι πολέμιος όμως τής βίας καί μάλιστα τής τυφλής βίας ....
εκεί σκοτώνω...
δέν γουστάρω νά προσπαθούν νά επιβάλουν τήν γνώμη τους μέ τήν βία ...υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι
αυτά και συγνώμη πού βγαινω από τό θεμα..
δεν εχεις γραψει για τους αναρχικους...εχεις γραψει για τους χουλιγκαν των εξαρχειων...αλλο αναρχικοι αλλο αυτοι....
οταν εισαι κατα της εξουσιας κατα του να εξουσιαζει καποιος καποιον τοτε δεν ασκεις βια και βεβαια δεν σκοτωνεις που ειναι αυτη καθ'αυτου εκδηλωση εξουσιας...ο ορισμος αυτης...
μη τα μπερδευεις....το οτι καποιο θεωρητικοι της αναρχιας οντως σε διαφορες περιοδους της ιστοριας ελαβαν μερος σε οδομαχιες ηταν κατι που εγινε κατω απο ειδικες συνθηκες.....

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Τελικά όντως η άποψη είναι σαν την κωλοτρυπίδα... ο καθένας έχει και τη δική του...  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.373
Πόντοι
5.097
πληρωνει καλα ο αντι.....επειτα που θα βρουμε καλυτερα; :grin: :grin:
surprised-013.GIF

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
ας μου απαντησει καποιος....ναι ειναι πολλοι 1.000.000.
να μεινουν 100.000.
και οι υπολοιποι που θα πανε;;; τι θα κανουν;;;; αφου και στον ιδιωτικο τομεα υπαρχει ανεργια και ανασφαλεια ...ειδικα τωρα που οι μαγκες με τα πρασινα διευκολυνα τα χερια των εργοδοτων δινοντας τους το δικαιωμα να απολυουν χωρις συνεπειες...
πως θα αποροφηθουν;;;;ολοι εσεις που τωρα φωναζετε τι λυση προτεινετε;;;;;
αυτοι πως θα ζησουν;;;;
φίλε όπως τό θέτεις τό θέμα έχεις κάποιο  δικηο...
εδώ στήν ελλάδα ποτέ δέν δέν έγινε σωστη εφαρμογή τού καπιταλιστικού συστήματος.
καπιταλισμός σημαίνει νά πληρώνεις φόρους μεσα απο την παραγωγικότητα πράμα πού ποτέ δέν έγινε...
οί περισσότεροι τσεπώναν καί φεύγαν....
καπιταλισμός σημαίνει επίσης μείωση τού δημοσίου τομέα και όχι αυξηση όπως γινόταν στήν ελλάδα..
πες μου ρε χρηστιδη εάν είμαστε όπως στήν σουηδια η στην γερμανια ολλανδια θά φώναζες πάλι??
τί γίνετε τώρα....??
άσε καλύτερα....
υπάρχει κίνδυνος κάποια στίγμή νά σκάσει τό μπαλόνι καί νά μην βρούμε λεφτά νά πληρωθουν οι δημόσιοι υπάλληλοι...οπότε
πάντως δέν γίνετε νά πληρώνουμε 500,000 δημόσιους υπαλλήλους πού δέν δουλεύουν καί αυτοί πού πραγματικά δουλεύουν νά πέρνουν ψύχουλα..
είναι άδικο..

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
δεν εχεις γραψει για τους αναρχικους...εχεις γραψει για τους χουλιγκαν των εξαρχειων...αλλο αναρχικοι αλλο αυτοι....
οταν εισαι κατα της εξουσιας κατα του να εξουσιαζει καποιος καποιον τοτε δεν ασκεις βια και βεβαια δεν σκοτωνεις που ειναι αυτη καθ'αυτου εκδηλωση εξουσιας...ο ορισμος αυτης...
μη τα μπερδευεις....το οτι καποιο θεωρητικοι της αναρχιας οντως σε διαφορες περιοδους της ιστοριας ελαβαν μερος σε οδομαχιες ηταν κατι που εγινε κατω απο ειδικες συνθηκες.....
δέν τά μπερδεύω έχεις δίκηο

tesla82

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Κριτικές
14
Like
25
Πόντοι
1.997
φίλε δέν άνοιξα τό θέμα μέ σκοπό νά βγάλω άχρηστους όλους τούς δημόσιους υπαλληλους.
όλοι σχεδόν έχουμε μιά μάννά μιά αδελφή,ένα παιδί. φίλους πού δουλεύουν στό δημόσιο...
η φωνή μου είναι μιά κραυγή αγωνίας γιά τό μέλλον τής ελληνικής οικονομίας και γιά τίς μαλακίες πού κάναν ΟΛΑ τά κόμματα μέ τό νά διορίζουν αλλά καί νά ανέχοντε κκε συνασπισμός μία κατάσταση πού είναι η βασική αιτία τής οικονομικής κατάρευσης κατά τήν ταπεινή μου γνώμη,
φυσικά καί υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι πού δουλεύουν καί πού έχουν ταλαιπωρηθεί χρόνια μέ σπουδές κλπ γιά νά πάρουν ένα μισθό 1000 ευρώ..
αλλά μιά απλή πράξη αριθμητικής βγάζει νουμερά ανατριχιαστικά
εστω 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι λιγότεροι ισοδυναμει με σχεδόν όλο το δημόσιο χρεος εαν πολλαπλασιασουμε μισθους πεντακοσίων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων επί 25 χρόνια....
εάν δέν είχαν προσληφθεί θά δουλεύαν στόν ιδιωτικό τομέα πού θά ήταν και παραγωγικότερος εάν τό κράτος είχε δώσει ένα μέρος τών μισθών τους σέ παραγωγικές επενδύσεις...
τό τί πρεπει νά γίνει απο εδώ καί πέρα σηκώνει συζήτηση...

Δεν είναι λάθος τα μαθηματικά σου από τη μία πλευρά. αλλά δεν είναι ΜΟΝΟ έτσι. τα πάντα στην κοινωνία είναι αλυσίδα.και όχι μόνο γιατί αυτοί οι παραπάνω υπάλληλοι που πληρωνονται, συνεισφέρουν και με φόρους και επίσης διαθέτουν και χρήμα στην αγορά. καταλαβαίνεις ελπίζω πως το εννοώ.όσο μειώνονται επίσης οι μισθοί, δεν είναι και απαραίτητα καλό. προσωρινά εξοικονομούνται χρήματα, και βγαίνουν στα δελτία και λ ένε ότι με τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει το κράτος έχει μειώσει το έλλειμα στο μισο κλπ κλπ. γιατί ακόμα τρώει ο κόσμος από αυτα που είχε στην άκρη.από σεπτέμβρη εγω βλέπω να έρχονται οι μαύρες μέρες.γιατί όταν εγώ παίρνω 1.000 ευρώ, και δίνω και τα δάνειά μου ας πούμε και δε μου μένουν λεφτά για ξόδεμα παρά μόνο για να αγοράσω τα αναγκαία, θα αρχίσω να κόβω τα άλλα έξοδα.και αυτό με τη σειρά του θα δημιουργήσει προβλήματα στην οικονομία. Μειώνεται δηλαδή η αγοραστική μας ικανότητα. Δεν μπορώ να αγοράσω ρούχα όσα θέλω, άρα η τάδε εταιρεία μειώνει το τζίρο της, απολύει υπαλλήλους για να μειώσει το κόστος της και πάει λέγοντας.ήδη πολλές επιχειρήσεις είτε κλεινουν, είτε απολύουν υπαλλήλους κ γίνονται πιο οικογενειακές.φαύλος κυκλος...

μπορώ να φέρω πολλά τέτοια παραδείγματα.άκουγα σήμερα στις ειδήσεις, ότι έκλεισαν στην Αθήνα 11 παιδικοί σταθμοί. Οι μισοί κάφροι χαίρονται γιατί λένε "επιτελους μειώθηκαν οι τεμπέληδες εκπαιδευτικοί που κάθονται το μισό χρόνο και τα ξύνουν" ή όπως κάποιος ανέφερε είναι κ τόσο εύκολη δουλειά που αν βαριέμαι "τα βάζω να ζωγραφίσουν μωρέ". τους γονείς όμως που δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους, τους υπολόγισε κανείς; που θα μπουν σε έξοδα να προσλάβουν καποια κοπέλα να τους κρατάει το παιδί ή θα σταματήσει η μαμά τη δουλειά για να μεγαλώσει τα παιδιά της.τα βλέπουμε όλα εύκολα αλλά πάλι όπως προαναφέρθηκε, βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.από την επόμενη χρονιά 800 σχολεία θα λειτουργούν με υποχρεωτικό ωράριο 8:00-14:00. Δεν αναφέρομαι καν για το αν θα κουράζονται οι δάσκαλοι μέχρι τις 14:00, αυτό είναι μαλακία, αλλά ρωτάει κάνενας το 7χρονο αν αντέχει μέχρι τότε; Σαφώς και όχι γιατί δε μας νοιάζει.Και δε μας νοιάζει γιατί το μόνο που κοιτάνε να ενισχύσουν είναι τη λεγόμενη "κουστωδιακή" λειτουργία του σχολείου. Να κρατάει δηλαδή το σχολείο το παιδί, ωστε να μπορεί ο γονιός να δουλεύει σα σκυλί.Και αυτό μόνο για του χρόνου, από τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ λειτουργία δημοτικού σχολειου, 8:00-16:00. Ας τα πεθάνουμε λοιπόν τα παιδιά προκειμένου να έχουμε καλύτερους σκλάβους γονείς

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
φίλε όπως τό θέτεις τό θέμα έχεις κάποιο  δικηο...
εδώ στήν ελλάδα ποτέ δέν δέν έγινε σωστη εφαρμογή τού καπιταλιστικού συστήματος.
καπιταλισμός σημαίνει νά πληρώνεις φόρους μεσα απο την παραγωγικότητα πράμα πού ποτέ δέν έγινε...
οί περισσότεροι τσεπώναν καί φεύγαν....
καπιταλισμός σημαίνει επίσης μείωση τού δημοσίου τομέα και όχι αυξηση όπως γινόταν στήν ελλάδα..
πες μου ρε χρηστιδη εάν είμαστε όπως στήν σουηδια η στην γερμανια ολλανδια θά φώναζες πάλι??
τί γίνετε τώρα....??
άσε καλύτερα....
υπάρχει κίνδυνος κάποια στίγμή νά σκάσει τό μπαλόνι καί νά μην βρούμε λεφτά νά πληρωθουν οι δημόσιοι υπάλληλοι...οπότε
πάντως δέν γίνετε νά πληρώνουμε 500,000 δημόσιους υπαλλήλους πού δέν δουλεύουν καί αυτοί πού πραγματικά δουλεύουν νά πέρνουν ψύχουλα..
είναι άδικο..
σιγουρα πρεπει να ομολογησω οτι εκει το προσωπο του συστηματος δεν ειναι τοσο σκληρο οσο εδω...σωστο επιχειρημα...δεν προκειτε να διαφωνησω απλα για να το κανω....αλλα πιστευω οτι εκει οι διαφορες μεταξυ των ταξεων δεν πρεπει να ειναι τοσο μεγαλες οσο εδω....
που σημαινει οτι δεν ξερω πως το ονομαζουν το συστημα αλλα απο την στιγμη που βλεπω μια γενικη ευημερια και ενα κρατος υπηρετη του πολιτη δεν διαφερει και παρα πολυ απο αυτα που θεωρω σωστα....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom