φίλε δέν άνοιξα τό θέμα μέ σκοπό νά βγάλω άχρηστους όλους τούς δημόσιους υπαλληλους.
όλοι σχεδόν έχουμε μιά μάννά μιά αδελφή,ένα παιδί. φίλους πού δουλεύουν στό δημόσιο...
η φωνή μου είναι μιά κραυγή αγωνίας γιά τό μέλλον τής ελληνικής οικονομίας και γιά τίς μαλακίες πού κάναν ΟΛΑ τά κόμματα μέ τό νά διορίζουν αλλά καί νά ανέχοντε κκε συνασπισμός μία κατάσταση πού είναι η βασική αιτία τής οικονομικής κατάρευσης κατά τήν ταπεινή μου γνώμη,
φυσικά καί υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι πού δουλεύουν καί πού έχουν ταλαιπωρηθεί χρόνια μέ σπουδές κλπ γιά νά πάρουν ένα μισθό 1000 ευρώ..
αλλά μιά απλή πράξη αριθμητικής βγάζει νουμερά ανατριχιαστικά
εστω 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι λιγότεροι ισοδυναμει με σχεδόν όλο το δημόσιο χρεος εαν πολλαπλασιασουμε μισθους πεντακοσίων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων επί 25 χρόνια....
εάν δέν είχαν προσληφθεί θά δουλεύαν στόν ιδιωτικό τομέα πού θά ήταν και παραγωγικότερος εάν τό κράτος είχε δώσει ένα μέρος τών μισθών τους σέ παραγωγικές επενδύσεις...
τό τί πρεπει νά γίνει απο εδώ καί πέρα σηκώνει συζήτηση...
Δεν είναι λάθος τα μαθηματικά σου από τη μία πλευρά. αλλά δεν είναι ΜΟΝΟ έτσι. τα πάντα στην κοινωνία είναι αλυσίδα.και όχι μόνο γιατί αυτοί οι παραπάνω υπάλληλοι που πληρωνονται, συνεισφέρουν και με φόρους και επίσης διαθέτουν και χρήμα στην αγορά. καταλαβαίνεις ελπίζω πως το εννοώ.όσο μειώνονται επίσης οι μισθοί, δεν είναι και απαραίτητα καλό. προσωρινά εξοικονομούνται χρήματα, και βγαίνουν στα δελτία και λ ένε ότι με τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει το κράτος έχει μειώσει το έλλειμα στο μισο κλπ κλπ. γιατί ακόμα τρώει ο κόσμος από αυτα που είχε στην άκρη.από σεπτέμβρη εγω βλέπω να έρχονται οι μαύρες μέρες.γιατί όταν εγώ παίρνω 1.000 ευρώ, και δίνω και τα δάνειά μου ας πούμε και δε μου μένουν λεφτά για ξόδεμα παρά μόνο για να αγοράσω τα αναγκαία, θα αρχίσω να κόβω τα άλλα έξοδα.και αυτό με τη σειρά του θα δημιουργήσει προβλήματα στην οικονομία. Μειώνεται δηλαδή η αγοραστική μας ικανότητα. Δεν μπορώ να αγοράσω ρούχα όσα θέλω, άρα η τάδε εταιρεία μειώνει το τζίρο της, απολύει υπαλλήλους για να μειώσει το κόστος της και πάει λέγοντας.ήδη πολλές επιχειρήσεις είτε κλεινουν, είτε απολύουν υπαλλήλους κ γίνονται πιο οικογενειακές.φαύλος κυκλος...
μπορώ να φέρω πολλά τέτοια παραδείγματα.άκουγα σήμερα στις ειδήσεις, ότι έκλεισαν στην Αθήνα 11 παιδικοί σταθμοί. Οι μισοί κάφροι χαίρονται γιατί λένε "επιτελους μειώθηκαν οι τεμπέληδες εκπαιδευτικοί που κάθονται το μισό χρόνο και τα ξύνουν" ή όπως κάποιος ανέφερε είναι κ τόσο εύκολη δουλειά που αν βαριέμαι "τα βάζω να ζωγραφίσουν μωρέ". τους γονείς όμως που δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους, τους υπολόγισε κανείς; που θα μπουν σε έξοδα να προσλάβουν καποια κοπέλα να τους κρατάει το παιδί ή θα σταματήσει η μαμά τη δουλειά για να μεγαλώσει τα παιδιά της.τα βλέπουμε όλα εύκολα αλλά πάλι όπως προαναφέρθηκε, βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.από την επόμενη χρονιά 800 σχολεία θα λειτουργούν με υποχρεωτικό ωράριο 8:00-14:00. Δεν αναφέρομαι καν για το αν θα κουράζονται οι δάσκαλοι μέχρι τις 14:00, αυτό είναι μαλακία, αλλά ρωτάει κάνενας το 7χρονο αν αντέχει μέχρι τότε; Σαφώς και όχι γιατί δε μας νοιάζει.Και δε μας νοιάζει γιατί το μόνο που κοιτάνε να ενισχύσουν είναι τη λεγόμενη "κουστωδιακή" λειτουργία του σχολείου. Να κρατάει δηλαδή το σχολείο το παιδί, ωστε να μπορεί ο γονιός να δουλεύει σα σκυλί.Και αυτό μόνο για του χρόνου, από τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ λειτουργία δημοτικού σχολειου, 8:00-16:00. Ας τα πεθάνουμε λοιπόν τα παιδιά προκειμένου να έχουμε καλύτερους σκλάβους γονείς