Διάβασα 4 σελίδες νήμα γιατί δεν είμαι συνεχώς από πάνω να παρακολουθώ. Διαπιστώνω πως γράφονται και ενδιαφέροντα πράματα.
Θα απαντήσω σε όσα βρίσκω ενδιαφέρον, είναι λάθος, ή γενικώς προάγουν τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων.
ρώτησα γιατί είδα τόσο μεγάλη διαφορά στο σκεπτικό μεταξύ σας...
εσύ το προσεγγίζεις πολύ θεωρητικά και ο άλλος είναι μέσα στο εμπορικό κομμάτι...
Όχι, καθόλου θεωρητικά.
Το προσεγγίζω εντελώς πρακτικά, δηλαδή:
Καλούμαι να συνάψω μια σύμβαση, στην οποία το ένα μέρος (εγώ, ο ασφαλιζόμενος) ΣΙΓΟΥΡΑ συνεισφέρει αυτό που πρέπει (βάσει της σύμβασης), δηλαδή το ασφάλιστρο. Αυτό είναι το πολύ απλό κομμάτι της ιστορίας, γιατί "αν δεν πληρώσεις ασφάλιστρο, δεν ισχύει η σύμβαση", δηλαδή δεν είσαι ασφαλισμένος, δηλαδή δεν έχεις ασφάλεια.
Το δύσκολο κομμάτι είναι στο τι Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ (η εταιρεία δηλαδή) θα κάνει όταν κάτι συμβεί, και εγώ θεωρήσω πως πρέπει να αποζημιωθώ, και πάω να της το ζητήσω.
Εντελώς πρακτικά λοπόν σου λέω φίλε, πως θα προσπαθήσει να ΜΗΝ πληρώσει, η να πληρώσει τα λιγότερα δυνατά.
Τα "εγώ έδωσα επιταγή 250.000 στη χήρα" των ασφαλιστών τα ακούω βερεσέ.
Πρακτικά λοιπόν σου λέω πως σε μια τέτοια περίπτωση (άρνησης) θα αναγκαστώ να πάω στα δικαστήρια και να πω:
"Έχω αυτή τη σύμβαση με τους κυρίους, πλήρωνα το ασφάλιστρο μου, και τώρα που μου έτυχε αυτό, δε με πληρώνουν. Πείτε τους να με πληρώσουν".
Ξέρεις τι θα κάνει το δικαστήριο?
Θα πει:
"Για να δω τι λέει η σύμβαση".
Και θα αποφασίσει ανάλογα.
Ψάχνω λοιπόν (πριν "αγοράσω") ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τι λένε αυτές οι συμβάσεις (κοινώς ασφαλιστήρια), γιατί στην τελική, αυτές προσδιορίζουν τι θα γίνει ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που χρειαστεί να γίνει κάτι.
(Αν δεν χρειαστεί - που όλοι το ευχόμαστε - είναι πάντα όλα ρόδινα και καλά).
Τα ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ λοιπόν, για "ασφάλιση" μιλάνε, για "ασφάλισμα" μιλάνε, για "ασφάλιστρο" μιλάνε, για "ασφαλισμένο" μιλάνε, και καλό είναι να ξέρουμε για τι πράμα συζητάμε. Γι' αυτό ρώτησα το φίλο azaas τι ορισμό δίνει στη λέξη. Και δε θα διαφωνήσω μαζί του, θα πάω με τα νερά του.
Δεν είναι όμως "θεωρητική" αντιμετώπιση αυτή, πρακτικότατη είναι.