Νέα

Περί ασφάλεια υγείας/ζωής..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα taxidiaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 133
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Συνολικά βεβαίως είναι πιο πάνω.
Οι ασφαλιστικές δεν είναι φυλανθρωπικά ιδρύματα αλλά οργανισμοί που θέλουν κέρδος όπως κάθε εταιρία.
Το θέμα όμως είναι όχι να βγάλεις απο μια ασφαλιστική αλλά αν σου συμβεί κάτι σοβαρό να σε καλύψει. Μπορεί να έχεις ασφάλεια 20 χρόνια και να μην σου συμβεί τίποτα αλλά μπορεί να την χρειαστείς και να σου καλύψεις 10 ,20 ,100.000 ευρώ.
αυτή είναι η διαφορά.
Ναι ετσι ειναι αλλα η απαντηση ειναι οτι κατα πασα πιθανοτητα θα βγεις χαμενος. Αλλα επειδη ΦΟΒΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ολοι μας δεχομαστε το κλεψιμο των ασφαλιστικων με πιθανο ανταλλαγμα την καλυψη μας σε περιπτωση ατυχηματος.

GSAKKI

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2010
Κριτικές
1
Like
210
Πόντοι
36
Εγω έβαλα το βιντεο με ασπις  δεν είχα όμως ασπις αλλά comericial value.εκλεισαν μου πήραν ολα τα λεφτα και μετα απο πέντε  χρονια ούτε 1 ευρω για εφημερίδα δεν μου άφησαν !!

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
τυπε ο θανατος δεν νοιαζεται για μαθηματικα
οταν θα νιωσεις την κρυαδα στην σπονδυλικη στηλη και θα ερθει για σενα δεν θα του πεις να κοιτα αυτον τον μαθηματικο τυπο και ασε με να ζησω
θα σε παρει οτι και να κανεις :S
Αμην και ποτε. Ο θανατος ειναι μαθηματικα ειτε νοιαζεται ειτε οχι.

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Εγω έβαλα το βιντεο με ασπις  δεν είχα όμως ασπις αλλά comericial value.εκλεισαν μου πήραν ολα τα λεφτα και μετα απο πέντε  χρονια ούτε 1 ευρω για εφημερίδα δεν μου άφησαν !!
Αν προσθεσουμε και την ανεξαρτητη πιθανοτητα να κλεισει η ασφαλιστικη, τοτε ειμαστε ακομα περισσοτερο ριγμενοι.

pol85

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
33
Like
1.352
Πόντοι
2.390
Φιλε εγω προτιμώ να βγω χαμένος και να είμαι υγείης. Όταν πριν 2 χρόνια έδωσα σε χήρα επιταγή 250.000 δεν μου είπε τα κονόμισα αλλά να φέρω πίσω τον άντρα της κάτι που δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μου.

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Φιλε εγω προτιμώ να βγω χαμένος και να είμαι υγείης. Όταν πριν 2 χρόνια έδωσα σε χήρα επιταγή 250.000 δεν μου είπε τα κονόμισα αλλά να φέρω πίσω τον άντρα της κάτι που δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μου.
Μπορει να εισαι υγιης χωρις να βγεις χαμενος ομως.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Μια ευλογημενη ανακοπη ευχομαι και το εννοω.
ναι αλλα μετα μπορει να πας καπου που δεν θελεις τυπε
και εκει να περασεις a hell of the time :grin:

hortus_deliciarum01a.jpg

severe-torture-1.jpg

pol85

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
33
Like
1.352
Πόντοι
2.390
Μπορείς να μου εγγυηθείς όταν θα είμαι υγιής και ότι δεν θα χρειαστώ ρευστό για νοσηλεία ποτέ?? Στείλε μου τον τρόπο σε παρακαλώ

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
ναι αλλα μετα μπορει να πας καπου που δεν θελεις τυπε
και εκει να περασεις a hell of the time :grin:

hortus_deliciarum01a.jpg

severe-torture-1.jpg
Δηλαδη αν πεθανω σφαδαζοντας στον πονο και σαπιζοντας και φτυνοντας αιμα για χρονια, θα παω στον παραδεισο?

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Μπορείς να μου εγγυηθείς όταν θα είμαι υγιής και ότι δεν θα χρειαστώ ρευστό για νοσηλεία ποτέ?? Στείλε μου τον τρόπο σε παρακαλώ
Κανεις δεν στο εγγυαται αυτο. Ολα στη ζωη ειναι πιθανοτητες, για αυτες μιλαω εγω.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Διάβασα 4 σελίδες νήμα γιατί δεν είμαι συνεχώς από πάνω να παρακολουθώ. Διαπιστώνω πως γράφονται και ενδιαφέροντα πράματα.
Θα απαντήσω σε όσα βρίσκω ενδιαφέρον, είναι λάθος, ή γενικώς προάγουν τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων.

ρώτησα γιατί είδα τόσο μεγάλη διαφορά στο σκεπτικό μεταξύ σας...
εσύ το προσεγγίζεις πολύ θεωρητικά και ο άλλος είναι μέσα στο εμπορικό κομμάτι...
Όχι, καθόλου θεωρητικά.
Το προσεγγίζω εντελώς πρακτικά, δηλαδή:
Καλούμαι να συνάψω μια σύμβαση, στην οποία το ένα μέρος (εγώ, ο ασφαλιζόμενος) ΣΙΓΟΥΡΑ συνεισφέρει αυτό που πρέπει (βάσει της σύμβασης), δηλαδή το ασφάλιστρο. Αυτό είναι το πολύ απλό κομμάτι της ιστορίας, γιατί "αν δεν πληρώσεις ασφάλιστρο, δεν ισχύει η σύμβαση", δηλαδή δεν είσαι ασφαλισμένος, δηλαδή δεν έχεις ασφάλεια.
Το δύσκολο κομμάτι είναι στο τι Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ (η εταιρεία δηλαδή) θα κάνει όταν κάτι συμβεί, και εγώ θεωρήσω πως πρέπει να αποζημιωθώ, και πάω να της το ζητήσω.
Εντελώς πρακτικά λοπόν σου λέω φίλε, πως θα προσπαθήσει να ΜΗΝ πληρώσει, η να πληρώσει τα λιγότερα δυνατά.
Τα "εγώ έδωσα επιταγή 250.000 στη χήρα" των ασφαλιστών τα ακούω βερεσέ.

Πρακτικά λοιπόν σου λέω πως σε μια τέτοια περίπτωση (άρνησης) θα αναγκαστώ να πάω στα δικαστήρια και να πω:
"Έχω αυτή τη σύμβαση με τους κυρίους, πλήρωνα το ασφάλιστρο μου, και τώρα που μου έτυχε αυτό, δε με πληρώνουν. Πείτε τους να με πληρώσουν".
Ξέρεις τι θα κάνει το δικαστήριο?
Θα πει:
"Για να δω τι λέει η σύμβαση".
Και θα αποφασίσει ανάλογα.
Ψάχνω λοιπόν (πριν "αγοράσω") ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τι λένε αυτές οι συμβάσεις (κοινώς ασφαλιστήρια), γιατί στην τελική, αυτές προσδιορίζουν τι θα γίνει ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που χρειαστεί να γίνει κάτι.
(Αν δεν χρειαστεί - που όλοι το ευχόμαστε - είναι πάντα όλα ρόδινα και καλά).

Τα ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ λοιπόν, για "ασφάλιση" μιλάνε, για "ασφάλισμα" μιλάνε, για "ασφάλιστρο" μιλάνε, για "ασφαλισμένο" μιλάνε, και καλό είναι να ξέρουμε για τι πράμα συζητάμε. Γι' αυτό ρώτησα το φίλο azaas τι ορισμό δίνει στη λέξη. Και δε θα διαφωνήσω μαζί του, θα πάω με τα νερά του.

Δεν είναι όμως "θεωρητική" αντιμετώπιση αυτή, πρακτικότατη είναι.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Έγραψα θεωρητική γιατί σε προηγούμενο post ανέφερες πως η ασφάλεια θα πρέπει να σε ασφαλίζει για ότι και να σου συμβεί.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
"Ασφάλεια" είναι η αναληψη της αποζημίωσης ενός πιθανού κινδύνου από περισσοτερους, για την περιπτωση που επελθει σε έναν ή μερικους από αυτούς, με δαπανες που προκαταβαλονται σε κοινο ταμειο.
Πολύ ωραία.
Συμφωνώ με τον ορισμό σου.
Με τις υποσημειώσεις ότι:
-εσύ μιλάς για ΚΟΙΝΩΝΚΗ ασφάλιση (η ασφαλιστική εταιρεία δεν είναι "πολλοί". Ένας είναι).
-το ταμείο δεν είναι "κοινό". Είναι το ταμείο της Εταιρείας.

και δεν προσδιορίζεις ποιοί είναι οι "πιθανοί" κίνδυνοι.
Π.χ. το να σε χτυπήσει αυτοκίνητο όταν διασχίζεις τη διάβαση είναι "πιθανός" κίνδυνος?
Το να σε χτυπήσει κεραυνός?
Το να πέσει μετεωρίτης στο κεφάλι σου?

Τι απ' όλα "ασφαλίζει" η άλλη πλευρά, και που μπαίνει το όριο μεταξύ "πιθανού" και "απίθανου"?

Που θέλω να καταλήξω:
Πως ο ορισμός που δίνεις (και με βάση τον οποίο θα πάω στο δικαστήριο) έχει μια ασάφεια. Την λέξη "πιθανός" (κίνδυνος).

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Η ασφάλεια υγείας και κάθε ασφάλεια είναι σαν τα τυχερά παιχνίδια. Εχουν ακριβως την ιδια λογικη.
Βγαίνεις πάντα χαμένος και πάντα κερδισμενοι οι αλλοι, εκτός και αν σου κάτσει (για τα τυχερα παιχνιδια) ή εκτός και αν την εκατσες (για την υγεια).
Με αυτή την τοποθέτηση συμφωνώ 100%.
Είναι σαν την αγορά του λαχείου, με ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ στόχο: Την ΑΠΟΦΥΓΗ (τυχερής) ζημιάς, και όχι την επιδίωξη τυχερού κέρδους.

Όλες μου οι ενστάσεις πάνω στα συμβόλαια έχουν να κάνουν με το κατά πόσο είναι αληθής αυτή η αποφυγή. και όχι ψευδής.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Οντας χρόνια στο site αλλά ως παρατηρητης και έχοντας γνώση του θέματος να γνωρίζετε τα εξής.
Υπάρχουν λίγες εταιρίες πλέον που έχουν ισόβια οι πιο πολλές έχουν ετησίως αλλά αυτό δεν είναι κακό απλά ένας μύθος.
Στην Ευρώπη και παντού όλα τα συμβόλαια είναι ετησίως ανανεούμενα.
Υπάρχουν χιλιαδες πακέτα για όλα τα γούστα απο το 1ο ευρώ με απαλλαγή 500 ευρω 1000,5000 μονοκλινα lux κτλ
Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική παίζει ρόλο η ηλικία το φύλο και το επάγγελμα.Αν θες μόνο νοσηλεία ή και εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς. Άλλη ανάγκη έχει ο υπάλληλος γραφείου και άλλη ο γιατρος.
Όταν κάποιος κάνει συμβόλαιο έχει το δικαίωμα εναντίωσης αν δει ότι κάτι είναι διαφορετικό από αυτά που είχε συμφωνήσει.
Τα πάντα δεν υπάρχει καμία εταιρία να στα καλύψει. και τι εννοώ αν θέλει κάποιος να κάνει ορειβασία ή πολεμικές τέχνες έχει πιθανότητα να κτυπήσει και αυτά δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά εν δυνάμει γινόμενο δηλαδή παίζεις με την φλόγα... Επίσης δεν θα σου καλύψει το λεγόμενο (τυπικά) 'δαχτυλίδι' για να χάσεις κιλά ούτε πλαστική για να κάνεις ομορφη την μύτη σου, ούτε τα δόντια σου επειδή δεν τα βουρτζίζεις, ούτε αν στην βιδώσει και κόψεις τις φλεβες σου. Αλλα θα σου καλύψει πολλές χιλιάδες πράγματα ασθένειες ή ατυχήματα.
Το πιο σημαντικό φίλοι είναι να βρείτε σωστό επαγγελματία που να έχει άδεια επαγγέλματος. εξειδίκευση στο προιον και γνώση.
Επίσης είναι αυτονόητο ότι οι ασφαλιστικές χαμένες δεν βγαίνουν (εκτός του κλάδου αυτοκινητου) αλλά η μαγκιά είναι να μην βγαίνει χαμένος κάποιος απο αυτές.
φιλικα
1) Το δικαίωμα εναντίωσης έχει να κάνει με διαφορές μεταξύ α) αυτών που προφορικά συμφωνήθηκαν (με τον ασφαλιστή) και β) αυτών που βρίσκονται γραμμένα στο χαρτί (και που τελικώς, είναι τα ισχύοντα).
2) Αν θες τη γνώμη μου, το βιολί με το "δικαίωμα εναντίωσης" (που έγινε υποχρεωτικό βάσει νόμου κάποια στιγμή) έγινε για να αποφεύγουν ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ κάποιες νομικές κακοτοπιές, όχι ο ασφαλιζόμενος.
3) Για τις καλύψεις κινδύνων υπάροχουν 3 κατηγορίες διατύπωσης:
3.1) "Τα πάντα όλα" (δεν προσφέρεται, όπως σωστά λες).
3.2) "Τα πάντα όλα εκτός από: 1), 2), 3), 4), ... 250) ... Ν)". Και εδώ υπάρχει θέμα ασαφειών στη διατύπωση του τι εξαιρείται.
3.3) "Καλύπτονται κίνδυνοι 1), 2), 3), 4), ... 250) ... Ν), και τίποτε άλλο εκτός από αυτούς.

Κατά τη γνώμη σου, μια ασφάλιση ζωής/υγείας ΠΩΣ πρέπει να διατυπώνεται?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom