Νέα

Περί ασφάλεια υγείας/ζωής..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα taxidiaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 133
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
δηλαδή υπάρχουν ακόμα ισόβια προγράμματα; εμένα μου παρουσίασαν την κατάσταση πως πλέον δεν γίνονται, με βάση κάποια νομοθεσία της ΕΕ
για να είμαι ειλικρινής ο ενδιασμός μου ήταν πως αν πράγματι τα ισόβια θα σταματήσουν λόγω νομοθεσίας δεν ξέρω αν θα ισχύει ένα ισόβιο που έγινε πριν από την απαγόρευση...

τα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας δεν γίνονται συμβόλαια από μόνα τους αλλά ως προσαρτήματα κάποιας άλλης κάλυψης (πχ ζωής) η οποία είναι ισόβια...

με την λογική αυτή εφόσον πληρώνεις στην ώρα τους τα ασφάλιστρα η εταιρεία δεν έχει δικαίωμα να σου διακόψει το συμβόλαιο .. στην περίπτωση που δεν πληρώσεις όμως έχει δικαίωμα να το διακόψει και να αρνηθεί την εκ νέου ασφάλιση σου..

επίσης δεν έχει δικαίωμα να σου αναπροσαρμόσει το ασφάλιστρο μόνο σε σένα αλλά θα πρέπει να κάνει συνολική αναπροσαρμογή (γίνεται κάθε χρόνο έτσι και αλλιώς από όλες τις ασφαλιστικές)

οι παγίδες στα ασφαλιστήρια είναι

(1) το εκπιπτόμενο ποσό και αν υπάρχει ή όχι ο όρος σύμφωνα με τον οποίο αν αποζημιωθείς από άλλη ιδιωτική ή δημόσια ασφάλεια μέρος του ποσού τότε είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει το υπόλοιπο
(2) οι μη καλυπτόμενες νόσοι και συνθήκες ατυχήματος (πχ ατύχημα με αυτοκίνητο υπό την επήρρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών), ασθένειες που προέρχονται από χρήση ναρκωτικών κλπ
(3) ο τιμοκατάλογος των ιατρικών πράξεων και ο χαρακτηρισμός των περιστατικών σε διαβαθμίσεις...

αυτά

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
τα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας δεν γίνονται συμβόλαια από μόνα τους αλλά ως προσαρτήματα κάποιας άλλης κάλυψης (πχ ζωής) η οποία είναι ισόβια...

με την λογική αυτή εφόσον πληρώνεις στην ώρα τους τα ασφάλιστρα η εταιρεία δεν έχει δικαίωμα να σου διακόψει το συμβόλαιο .. στην περίπτωση που δεν πληρώσεις όμως έχει δικαίωμα να το διακόψει και να αρνηθεί την εκ νέου ασφάλιση σου..

σίγουρα;

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16
παιδες τον τελευταιο καιρο και με το μπου...λοσυστημα του ΕΟΠΠΥ με έχει προβληματισει το θεμα της ασφαλειας και σκεφτηκα να κανω καποιο προγραμμα υγειας. εχω 1-2 γνωστους σε ασφαλιστικές και με εχουν ενμερώσει σχετικά με προγράμματα που έχουν οι εταιρείες τους αλλά υπάρχουν πολλά μικρά γράμματα που τα βλέπεις μόνο αν πας να υπογράψεις καθώς δεν δίνουν το συμβόλαιο απο πριν να το μελετήσεις... επίσης υπάρχουν ισόβια προγράμματα (σε ελάχιστες εταιρείες πλέον) και τα ετησίως ανανεώμενα. έχετε να προτείνετε κάποιο ή να πείτε τη γνώμη σας;;

Εγώ έχω ιντεραμέρικαν και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τους γιατρούς του δικτύου της που σε ξεπετάνε σαν πουτάνες του Μεταξουργείου. Γενικά θα έλεγα ότι μόνο επικουρικά συμφέρει να έχεις ιδιωτική ασφάλεια, για μία δεύτερη ιατρική γνώμη, ίσως και για νοσηλεία. Οι περισσότεροι για νοσηλεία τις παίρνουν αλλά μέχρι τώρα να χτυπήσω ξύλο δε μου έχει χρειαστεί.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=20pt]υπάρχουν πολλά μικρά γράμματα που τα βλέπεις μόνο αν πας να υπογράψεις καθώς δεν δίνουν το συμβόλαιο απο πριν να το μελετήσεις[/size]
Καλά, αυτό (που ναι, προσπαθούν να το κάνουν) είναι από τα πιο κουφά!
Να του πεις και συ
"Εν τάξει, να μη δω το συμβόλαιο πριν το υπογράψω, αλλά κι εγώ θα σου δώσω τα λεφτά κλεισμένα μέσα σε φάκελλο, και δεν θα τον ανοίξεις να τα μετρήσεις πριν μου δώσεις την απόδειξη ότι σε πλήρωσα"

zentrix

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
τι ηλικίας είναι ? αν είναι σχετικά νέος και αναμένει τα ζήσει πάνω από 7 χρόνια τότε ας πάρει την σύνταξη...

αν όχι τότε να προτιμήσει το χρήμα μπροστά..

επισης αν φοβάται την έξοδο από το ευρώ το χρήμα μπροστά...

40+ είναι.
Οπότε καλύτερα να πάρει το χρήμα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
Στα 40+ προτιμας την συνταξη ασυζητητη

zentrix

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Λέτε ρε μάγκες;  :think:

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
Ειναι σαν την παλια ιστορια που λεγανε στα παιδακια. Εχεις απο την μια μερια 1 εκατομμυριο και απο την άλλη μια δραχμη που αναπηδα και καθε φορα διπλασιαζεται. Τι θα διαλέξεις?  ;)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
jerry-bruckheimer-take-the-money-and-run.jpg

Και μη το σκέφτεσαι καθόλου.

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Ποιος σοβαρος επαγγελματιας δε θα δωσει το συμβολαιο ΑΠΟ ΠΡΙΝ για να το μελετησει ο πελατης ?
Ασφαλιστες στην Ελλαδα εχουν γινει για μικρο διαστημα, οι μισοι κατοικοι.
Ουτε συμβολαια κοβονται, ουτε υπαρχει λακος στη φαβα με τα ετησιως ανανεουμενα. Πολυ απλα, πρεπει να σου εξηγησει καποιος και ισως τοτε καταλαβεις.
Ειναι σαν να παω εγω ο ασχετος στον πολιτικο μηχανικο και να του πω, μην το φτιαχνεις ελαφρυ ρε απατεωνα, το κανεις για να γλιτωσεις.
Παρτε ισοβιο (=υποτιθεται καλο) προγραμμα του 1995 και πηγαινετε να νοσηλευτειτε. Τα μισα δεν τα καλυπτει, επειδη απλα δεν προβλεπονταν τοτε.
Απο την αλλη αν ειναι καποιος καχυποπτος οτι ο ασφαλιστης, η εταιρεια, το νοσοκομειο θα τον κοροιδεψουν ας μην κανει τιποτα. Ας παει στα επειγοντα να περιμενει και να ευχαριστηθει διαφανεια.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Τα μισα δεν τα καλυπτει, επειδη απλα δεν προβλεπονταν τοτε.
Τι λες ρε φίλε?
"ΑΣΦΑΛΕΙΑ" σημαίνει να καλύπτει τα ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ.
Δηλαδή ΟΛΑ, μια που δεν μπορεί να είναι κάποιος προοφήτης για να ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ τι θα του συμβεί.
Αυτό πρέπει να γράφουν μέσα τα συμβόλαια, και ΔΕΝ το γράφουν.
Από κει και πέρα, θέλεις να δεχτώ πως οι εταιρείες θέλουν να εξαιρέσουν κάποιες περιπτώσεις για δικιά τους εξασφάλιση (π.χ. αυτοκτονία, AIDS, οδήγημα μεθυσμένος ή μαστουρωμένος κλπ)? Το δέχομαι. Τις γράφουμε τις εξαιρέσεις, και είναι συμφωνημένες.

Και κάτι ακόμα:
Το βάρος της απόδειξης πως αυτός που έπεσε στο γκερμό με το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε ενώ οδηγούσε ΗΤΑΝ μεθυσμένος πρέπει να το έχει η εταιρεία, όχι η χήρα του μακαρίτη, στην οποία η εταιρεία λέει: "Δεν σε πληρώνω, γιατί ο άντρας σου ήταν μεθυσμένος, απόδειξε μου πως δεν ήταν για να σε πληρώσω".

Άσε φίλε, τα συμβόλαια υγείας/ζωής είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.
Και αυτό που λες εσύ "πρεπει να σου εξηγησει καποιος" είναι το ψηστήρι που θέλουν να κάνουν οι ασφαλιστές στους αδαείς για να τους τουμπάρουν, και να τους τα πάρουν.

Ασφαλιστής είσαι, έτσι?
Το βρήκα?

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
νομίζω πως οι ασφάλειες καλύπτουν συγκεκριμένα πράγματα και όχι όλα...

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
Τυποι είχα κάνει ασφάλεια υγείας και ζωης για 2 χρονια στην ΑΣπις, κανά 1000ρι τον χρόνο έδινα το 2007.
Μια χαρά με κάλυψαν σε οτι χρειάστηκα. Αυτό που κατάλαβα ειναι πως θελει καλο ψαξιμο και διαβασμα των όρων για να εισαι οκ.
Ο ασφαλιστής τους ερμηνεύει όπως θέλει για να πουλήσει. Εγώ τα είχα διαβάσει μόνος έφαγα κανά μήνα, το πρόγραμμα απο την αρχική του πρόταση πριν υπογράψω, το αλλάξαμε 4 φορές μέχρι να με καλύψει όπως ήθελα. Αυτοί τα λένε όπως θέλουν για να σου βγαλουν μια "καλή" τιμη για να το πάρεις, ενώ οι ασφαλιστικές έχουν περισσότερες καλύψεις αλλά με περισσότερα χρήματα. Εγω΄δεν είχα θέμα αν θα έκανε 600€ ή 900€ απλά ήθελα να καλύπτει όλες μου τις ανάγκες και όχι εξυπνάδες του στυλ απαλλαγή 2000€, οι απαλλαγές σε εμένα ήταν 300€ μετά πλήρωνε η ασφαλιστική.

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
Αυτό που θα έλεγα ειναι, να βρεις μια σοβαρη ασφαλιστική, μετά να δεις τι ακριβώς καλύψεις θέλεις και μετά την τιμή. Αν αρχίσεις με την τιμή και με το να αφαιρείς καλύψεις.... στο τέλος θα πληρώνεις κανά 500ρι τον χρόνο αλλά όποτε την θες θα σου λεει αααα αυτο δεν το καλύπτει, ααα εκείνο το καλύπτει μετά τα 1000€ και τέτοιες πίπες.

Εξάλλου τα 100 και τα 200€ παραπάνω στο συμβόλαιο δεν είναι χρήματα που αξίζει να τα υπολογίσεις, γιατί μια φορά αν πάθεις κάτι, το 1000ρι σου έχει φύγει με το καλησπέρα. Οπότε δίνεις όσα θέλει για να σε καλύψουν πατόκορφα. Αλλιώς μην κάνεις τίποτα γιατί είναι πεταμένα λεφτά.

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Τι λες ρε φίλε?
"ΑΣΦΑΛΕΙΑ" σημαίνει να καλύπτει τα ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ.
Δηλαδή ΟΛΑ, μια που δεν μπορεί να είναι κάποιος προοφήτης για να ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ τι θα του συμβεί.
Αυτό πρέπει να γράφουν μέσα τα συμβόλαια, και ΔΕΝ το γράφουν.
Από κει και πέρα, θέλεις να δεχτώ πως οι εταιρείες θέλουν να εξαιρέσουν κάποιες περιπτώσεις για δικιά τους εξασφάλιση (π.χ. αυτοκτονία, AIDS, οδήγημα μεθυσμένος ή μαστουρωμένος κλπ)? Το δέχομαι. Τις γράφουμε τις εξαιρέσεις, και είναι συμφωνημένες.

Και κάτι ακόμα:
Το βάρος της απόδειξης πως αυτός που έπεσε στο γκερμό με το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε ενώ οδηγούσε ΗΤΑΝ μεθυσμένος πρέπει να το έχει η εταιρεία, όχι η χήρα του μακαρίτη, στην οποία η εταιρεία λέει: "Δεν σε πληρώνω, γιατί ο άντρας σου ήταν μεθυσμένος, απόδειξε μου πως δεν ήταν για να σε πληρώσω".

Άσε φίλε, τα συμβόλαια υγείας/ζωής είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.
Και αυτό που λες εσύ "πρεπει να σου εξηγησει καποιος" είναι το ψηστήρι που θέλουν να κάνουν οι ασφαλιστές στους αδαείς για να τους τουμπάρουν, και να τους τα πάρουν.

Ασφαλιστής είσαι, έτσι?
Το βρήκα?

Σωστα βρηκες, ασφαλιστης ειμαι και είδα καλη ευκαιρία να βρω πελάτες στο τοπικ.

Δυστυχώς ή ευτυχως, τα συμβόλαια έχουν όρους. Τι καλύπτεται και τι οχι, αναφέρεται και γι αυτο ειναι πάντα εύκολο το συμπέρασμα.
Προφανώς κάποιοι θέλουν να πληρώνουν κάτι που να τους καλύπτει τα πάντα. Τετοιο πράγμα δεν υπήρξε και δε θα υπάρξει.
Τωρα τα απρόβλεπτα κλπ ειναι παιχνίδια με λέξεις.
Καλο ψάξιμο.

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.696
Πόντοι
2.606
εχω το ισοβιο απεριοριστο υγειας  της εθνικης που πλεον εχει καταργηθει

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Πως έτσι; Τι σου είπαν δηλαδή;

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Σωστα βρηκες, ασφαλιστης ειμαι και είδα καλη ευκαιρία να βρω πελάτες στο τοπικ.

Δυστυχώς ή ευτυχως, τα συμβόλαια έχουν όρους. Τι καλύπτεται και τι οχι, αναφέρεται και γι αυτο ειναι πάντα εύκολο το συμπέρασμα.
Προφανώς κάποιοι θέλουν να πληρώνουν κάτι που να τους καλύπτει τα πάντα. Τετοιο πράγμα δεν υπήρξε και δε θα υπάρξει.
Τωρα τα απρόβλεπτα κλπ ειναι παιχνίδια με λέξεις.
Καλο ψάξιμο.

Είδες? Το κατάλαβα πως είσαι ασφαλιστής, από τον τρόπο που διατυπώνεις τα πράματα. Και δεν αναφέρομαι στο τελευταίο σου μήνυμα, αναφέρομαι στα ποηγούμενα (πριν σε ρωτήσω).
Πας μας λοιπόν εσύ (που είσαι της δουλειάς, συνεπώς ξέρεις), τι σημαίνει "ασφάλεια". "Insurance" επί το αγγλικότερον.

Αφού ορίσουμε κατ' αρχήν τι σημαίνει αυτό, θα δούμε στη συνέχεια τι έννοια έχουν διάφοροι πιο σύνθετοι όροι, όπως "ασφαλιστήριο συμβόλαιο", "ασφάλεια ζωής", "ασφαλιστικός όρος", "απρόβλεπτο συμβάν" κλπ, που εσύ τα βάφτισες "Παιχνίδια με λέξεις".

Το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ορισμό για το insurance ζητάω, γιατί εγώ μπορεί να έχω κάποια άλλη έννοια στο κεφάλι μου.
Αλλά να συζητάμε στη βάση της ΙΔΙΑΣ έννοιας. Της δικιάς σου.

Δε νομίζω να συνεχίσεις τη συζήτηση όμως, και στο λέω εκ πείρας.

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Ωραια.
Δεν εχω δικό μου ορισμό για το insurance ή το ασφάλεια.
Αν ειχα ομως και να τον έδινα, παλι δε θα είχε και μεγάλη σημασία γιατι δεν ειμαι εγω αυτος που σε ασφαλίζει, δε συντάσσω εγω το συμβόλαιο, δεν εισπράττω εγω το ασφάλιστρο και ούτε εχω εγω την προσωπική ευθύνη και υποχρέωση να αποζημιωσω.
Ολα αυτα τα κανει η ασφαλιστική εταιρεία.
Η οποία σου δίνει όσα και αν ζητήσεις προκειμένου να ξεψαχνισεις το συμβόλαιο, τι καλύπτεται και τι οχι, ποτε, ποσο και πως και αλλα πολλα.
Λόγια φίλε.

Αν πιστεύεις οτι δεν θα σου αρέσει ή δε θα ναι καλη μια νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο, ψάξε όλες τις εταιρείες, ζητα όρους, ρωτα κι αν πειστεις, καταλήγεις.
Όταν θες ν αγοράσεις ενα αυτοκίνητο, τα ίδια δεν κανεις; Οχι μονο εσυ, όλοι μας. Απλό ειναι.
Τωρα κάθεσαι και φλυαρεις σε φορουμ με εμένα τον υποτιθέμενο ασφαλιστή.
Να 'χαμε να λέγαμε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom