tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
δηλαδή υπάρχουν ακόμα ισόβια προγράμματα; εμένα μου παρουσίασαν την κατάσταση πως πλέον δεν γίνονται, με βάση κάποια νομοθεσία της ΕΕ
για να είμαι ειλικρινής ο ενδιασμός μου ήταν πως αν πράγματι τα ισόβια θα σταματήσουν λόγω νομοθεσίας δεν ξέρω αν θα ισχύει ένα ισόβιο που έγινε πριν από την απαγόρευση...
τα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας δεν γίνονται συμβόλαια από μόνα τους αλλά ως προσαρτήματα κάποιας άλλης κάλυψης (πχ ζωής) η οποία είναι ισόβια...
με την λογική αυτή εφόσον πληρώνεις στην ώρα τους τα ασφάλιστρα η εταιρεία δεν έχει δικαίωμα να σου διακόψει το συμβόλαιο .. στην περίπτωση που δεν πληρώσεις όμως έχει δικαίωμα να το διακόψει και να αρνηθεί την εκ νέου ασφάλιση σου..
επίσης δεν έχει δικαίωμα να σου αναπροσαρμόσει το ασφάλιστρο μόνο σε σένα αλλά θα πρέπει να κάνει συνολική αναπροσαρμογή (γίνεται κάθε χρόνο έτσι και αλλιώς από όλες τις ασφαλιστικές)
οι παγίδες στα ασφαλιστήρια είναι
(1) το εκπιπτόμενο ποσό και αν υπάρχει ή όχι ο όρος σύμφωνα με τον οποίο αν αποζημιωθείς από άλλη ιδιωτική ή δημόσια ασφάλεια μέρος του ποσού τότε είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει το υπόλοιπο
(2) οι μη καλυπτόμενες νόσοι και συνθήκες ατυχήματος (πχ ατύχημα με αυτοκίνητο υπό την επήρρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών), ασθένειες που προέρχονται από χρήση ναρκωτικών κλπ
(3) ο τιμοκατάλογος των ιατρικών πράξεων και ο χαρακτηρισμός των περιστατικών σε διαβαθμίσεις...
αυτά