Νέα

Περί ασφάλεια υγείας/ζωής..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα taxidiaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 134
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
δυστυχώς η Ασπις είναι θλιβερή περίπτωση αλλά εκεί έχουν ευθύνες και οι ασφαλιστές αλλά και οι πελάτες.
Ναι, πες μας τώρα πως φταίνε οι φουκαράδες που τα διναν στον Ψωμιάδη, επειδή δεν έψαχναν τους ισολογισμούς του!

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Ναι ετσι ειναι αλλα η απαντηση ειναι οτι κατα πασα πιθανοτητα θα βγεις χαμενος. Αλλα επειδη ΦΟΒΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ολοι μας δεχομαστε το κλεψιμο των ασφαλιστικων με πιθανο ανταλλαγμα την καλυψη μας σε περιπτωση ατυχηματος.
Να σε διορθώσω λίγο?
"επειδη ΦΟΒΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ολοι μας δεχομαστε το κλεψιμο των ασφαλιστικων με πιθανο ανταλλαγμα την αμφίβολη καλυψη μας σε περιπτωση ατυχηματος"

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Εγω έβαλα το βιντεο με ασπις  δεν είχα όμως ασπις αλλά comericial value.εκλεισαν μου πήραν ολα τα λεφτα και μετα απο πέντε  χρονια ούτε 1 ευρω για εφημερίδα δεν μου άφησαν !!

Μιλάς για "ζωής"?

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Έγραψα θεωρητική γιατί σε προηγούμενο post ανέφερες πως η ασφάλεια θα πρέπει να σε ασφαλίζει για ότι και να σου συμβεί.
Η θεωρητική έννοια που ο καθένας έχει στο μυαλό του μεταφέρεται στην πράξη με τη διατύπωση αυτών που πιστεύει.
Για μένα ασφάλιση είναι μια σύμβαση με βάση την οποία

Ο ασφαλιζόμενος καταβάλλει το συμφωνηθέν ασφάλιστρο, με στόχο την από πλευράς του αποφυγή οικονομικών καταστροφών πολλαπλασίου μεγέθους, στην περίπτωση της απρόβλεπτης επελεύσεως κάποιων (εκ των προτέρων συμφωνηθέντων) κινδύνων.

Και σε ρωτάω (και όλους), ποιοί πιστεύετε πως πρέπει να είναι οι "εκ των προτέρων συμφωνηθέντες" κίνδυνοι για μια ασφάλιση ζωής/υγείας?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006

Με μεγάλες αλλαγές ξεκίνησε ο Σεπτέμβριος για την ασφαλιστική αγορά του αυτοκινήτου, καθώς εντάθηκαν οι τάσεις που είχαν ξεκινήσει να διαμορφώνονται το πρώτο μισό του 2013.
Καταλυτικό παράγοντα στις εξελίξεις παίζει το γεγονός ότι -σύμφωνα με όλα τα στοιχεία- ο άλλοτε ζημιογόνος κλάδος οχημάτων έχει μετατραπεί σε κερδοφόρο καθώς:

Πρώτον, η συχνότητα των οδικών ατυχημάτων συνεχίζει να μειώνεται και μέσα στη φετινή χρονιά λόγω του ότι οι οδηγοί περιορίζουν τις μετακινήσεις τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Δεύτερον, οι εταιρείες καταφέρνουν να περιορίζουν το κόστος της μέσης ζημιάς πιέζοντας τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα οποία βρίσκονται και αυτά σε δυσχερή θέση εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας.

Και τρίτον, οι εταιρείες έχουν περιορίσει το μέσο κόστος πρόσκτησης, άλλοτε χρησιμοποιώντας το internet και τα τραπεζικά δίκτυα και άλλοτε περικόπτοντας τις προμήθειες των συνεργαζόμενων δικτύων τους.

Πιθανον λοιπον τα τελευταια 1-2 χρονια να μην είναι ζημιογόνος.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006
Να προσθεσω επισης, ότι και τα δικαστηρια εχουν επιδειξει μια διαθεση μειωσης των επιδικαζόμενων αποζημιώσεων.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Πιθανον λοιπον τα τελευταια 1-2 χρονια να μην είναι ζημιογόνος.
Ναι βρε, όπως στο λέω είναι.
ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ (πριν από το 2010) ίσως ήταν ζημιογόνες.
Και αφού δείχνεις διαλλακτικός, να σου πω και από που το ξέρω:
ΠΟΛΥ φιλικό μου άτομο (και με το οποίο μάλιστα συζητάμε και επαγγελματικά θέματα) είναι διευθυντής κλάδου αυτοκινήτων σε υγειέστατη ασφαλιστική (με πολλά κέρδη γενικώς).
Ο κλάδος αυτοκινήτων τους είναι χρυσωρυχείο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006
Ναι βρε, όπως στο λέω είναι.
ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ (πριν από το 2010) ίσως ήταν ζημιογόνες.
Και αφού δείχνεις διαλλακτικός, να σου πω και από που το ξέρω:
ΠΟΛΥ φιλικό μου άτομο (και με το οποίο μάλιστα συζητάμε και επαγγελματικά θέματα) είναι διευθυντής κλάδου αυτοκινήτων σε υγειέστατη ασφαλιστική (με πολλά κέρδη γενικώς).
Ο κλάδος αυτοκινήτων τους είναι χρυσωρυχείο.
Καλό αυτό παντως. Ηταν μεγαλη μαλακια να κλεινουν τοσες ασφαλιστικες και να πρεπει να περιμενουν καποιοι αποζημιώσεις από το...Επικουρικο Κεφαλαιο, που εντελως απαράδεκτα δια νομου επετραπη να μην καταβαλει τιποτα ως το 2016. Και με περιορισμο στις αποζημιώσεις και τους τοκους, που ΕΥΤΥΧΩΣ τα δικαστηρια εχουν βγαλει ηδη αντισυνταγματικο.

pol85

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
33
Like
1.359
Πόντοι
2.390
1) Το δικαίωμα εναντίωσης έχει να κάνει με διαφορές μεταξύ α) αυτών που προφορικά συμφωνήθηκαν (με τον ασφαλιστή) και β) αυτών που βρίσκονται γραμμένα στο χαρτί (και που τελικώς, είναι τα ισχύοντα).
2) Αν θες τη γνώμη μου, το βιολί με το "δικαίωμα εναντίωσης" (που έγινε υποχρεωτικό βάσει νόμου κάποια στιγμή) έγινε για να αποφεύγουν ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ κάποιες νομικές κακοτοπιές, όχι ο ασφαλιζόμενος.
3) Για τις καλύψεις κινδύνων υπάροχουν 3 κατηγορίες διατύπωσης:
3.1) "Τα πάντα όλα" (δεν προσφέρεται, όπως σωστά λες).
3.2) "Τα πάντα όλα εκτός από: 1), 2), 3), 4), ... 250) ... Ν)". Και εδώ υπάρχει θέμα ασαφειών στη διατύπωση του τι εξαιρείται.
3.3) "Καλύπτονται κίνδυνοι 1), 2), 3), 4), ... 250) ... Ν), και τίποτε άλλο εκτός από αυτούς.

Κατά τη γνώμη σου, μια ασφάλιση ζωής/υγείας ΠΩΣ πρέπει να διατυπώνεται?
Δεν έχει σημασία το πως θεωρώ εγω πως πρέπει να διατυπώνεται γιατί δεν τα αποφασίζω εγω. Ο διαμεσολαβητής πρέπει να προσπαθεί να βρει αυτό που καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο τον πελάτη του και τις αναγκες του βασει των επιλογών που έχει. Υπάρχουν εταιρίες που πουλάνε το όνομα και έχουν στα συμβόλαια πολλα εκτος και 'ψιλά' αλλά και εταιρίες που έχουν πολύ καλές καλύψεις.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Δεν έχει σημασία το πως θεωρώ εγω πως πρέπει να διατυπώνεται γιατί δεν τα αποφασίζω εγω. Ο διαμεσολαβητής πρέπει να προσπαθεί να βρει αυτό που καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο τον πελάτη του και τις αναγκες του βασει των επιλογών που έχει. Υπάρχουν εταιρίες που πουλάνε το όνομα και έχουν στα συμβόλαια πολλα εκτος και 'ψιλά' αλλά και εταιρίες που έχουν πολύ καλές καλύψεις.
Τα συμβόλαια ζωής, φίλε, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.
Είναι του τύπου:
"Εσύ θα πληρώνεις ασφάλιστρο, και θα έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις αποζημίωση. Εγώ έχω το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα σε πληρώσω ή όχι".

pol85

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
33
Like
1.359
Πόντοι
2.390
Ναι, πες μας τώρα πως φταίνε οι φουκαράδες που τα διναν στον Ψωμιάδη, επειδή δεν έψαχναν τους ισολογισμούς του!
Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό ασφαλιστική συνείδηση. Ναι έχουν και οι καταναλωτές-πελάτες ευθύνη και κάποιοι ασφαλστές. Οι ασφαλστές γιατί ενω για μια τουλάχιστον 4ετια ήξεραν ότι έχει προβλήματα σαν εταιρία την πουλούσαν γιατί ασφάλιζε τα πάντα σχεδόν και τους έδινε καλά ποσοστά. ΟΙ καταναλωτές-πελάτες γιατί θέλανε το φθηνότερο χωρίς να ψάχνουν αλλά και αρκετοι που το ξεραν λεγανε 'έλα μωρέ θα κλείσουν την Ασπις?' και είχαν γραφτεί πολλές φορές άρθρα για το πρόβλημα που είχε. Είναι μια αγοραπωλησία άρα πρέπει να ψαχτείς.
Η Ασπις είναι η μόνη που έκλεισε και είχε και ζωής. Τουλάχιστον 50 εταιρείες που έχουν κλείσει όλες ασφάλιζαν μόνο αυτοκίνητα, ήταν φθηνές , ήταν ελληνικές. Ο κλάδος αυτοκινητου συνολικά είναι ζημιογόνος κλάδος ( κάποιες εταιρίες μπορεί να κερδίζουν) πέρα του ότι από το 2009 έχουν πέσει τα ασφάλιστρα 30% πρέπει να καλύπτουν τις ζημιές τις μη ολοκληρωμένες ζημιές και τα διαχειριστικά τους έξοδα. Απλα είναι ένας ευκολος τρόπος ζεστού χρήματος.

pol85

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
33
Like
1.359
Πόντοι
2.390
Τα συμβόλαια ζωής, φίλε, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.
Είναι του τύπου:
"Εσύ θα πληρώνεις ασφάλιστρο, και θα έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις αποζημίωση. Εγώ έχω το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα σε πληρώσω ή όχι".
Διαφωνώ φίλε μου αρκετά είναι πράγματι απαράδεκτα αλλά υπάρχουν και πολύ καλά συμβόλαια απο ακριβά μέχρι φθηνά ανάλογα τις ανάγκες του καθενός. δεν είναι όλα μαύρα ούτε όλα ασπρα.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
υπάρχουν και πολύ καλά συμβόλαια απο ακριβά μέχρι φθηνά

Πες μου ένα "καλό". Δε με νοιάζει το κόστος.
Πες μου ΕΝΑ που δεν είναι της κεντρικής ιδέας που σου έγραψα νωρίτερα:

[size=12pt]"Εσύ θα πληρώνεις ασφάλιστρο, και θα έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις αποζημίωση. Εγώ έχω το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα σε πληρώσω ή όχι"[/size]

pol85

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
33
Like
1.359
Πόντοι
2.390
Πες μου ένα "καλό". Δε με νοιάζει το κόστος.
Πες μου ΕΝΑ που δεν είναι της κεντρικής ιδέας που σου έγραψα νωρίτερα:

[size=12pt]"Εσύ θα πληρώνεις ασφάλιστρο, και θα έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις αποζημίωση. Εγώ έχω το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα σε πληρώσω ή όχι"[/size]
Οκ όλες οι σοβαρές εταιρίες πέρα των εξαιρέσεων της σύμβασης σε πληρώνουν χωρίς να το αποφασίσουν απλά το κάνουν γιατί είναι υποχρεωμένες. Το έχω δει πάαααρα πολλές φορές. Κάποιες άλλες κανουν παζάρια , ΄κάποιες ψάχνονται γιατι υπάρχουν και 'πονηροί' αλλά αυτό πάει στο να ψάξεις μια καλή φερέγγυα εταιρία με ένα καλό πρόγραμμα

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Οκ όλες οι σοβαρές εταιρίες πέρα των εξαιρέσεων της σύμβασης σε πληρώνουν χωρίς να το αποφασίσουν απλά το κάνουν γιατί είναι υποχρεωμένες. Το έχω δει πάαααρα πολλές φορές. Κάποιες άλλες κανουν παζάρια , ΄κάποιες ψάχνονται γιατι υπάρχουν και 'πονηροί' αλλά αυτό πάει στο να ψάξεις μια καλή φερέγγυα εταιρία με ένα καλό πρόγραμμα
Δε μου απαντάς όμως σε αυτό που σε ρωτάω:
Πες μου ΕΝΑ συμβόλαιο ζωής/υγείας, που ΔΕΝ έχει σαν κεντρική ιδέα αυτό που σου έγραψα.
ΕΝΑ συμβόλαιο, ΜΙΑΣ εταιρείας.
Ποια είναι αυτή η "σοβαρή" εταιρεία?
Να το διαβάσω!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom