Νέα

Πείραμα CERN - To τέλος του κόσμου;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 563
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Και όμως, επειδή αυτές οι απειροελάχιστες ποσότητες ύλης είχαν αυτή τη συμπεριφορά, σήμερα βρισκόμαστε εδώ και μιλάμε...

Ζαλίζομαι μόνο που το σκέφτομαι..
τουλαχιστον προσπαθεις να ''σκεφτεσαι''
σκεψου αυτους που δεν μπορουν να σκεφτονται....
ποσο τους βολευει η θεωρια οτι απλα πηρε ο (ζαχαρο)πλαστης ενα ραβδακι και εφτιαξε το συμπαν....... :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
ειδες τι ευκολο και απλο ειναι??????
και ασε τους μαλακες τους επιστημονες να αφιερωνουν τις ζωες τους στην αναζητηση.....
σιγα να μην ξερουν αυτοι.....
απλα βαρεθηκε την μοναξια του ο μεγαλος και λεει δεν φτιαχνω την γη και τον ανθρωπο να μου κανει παρεα?????
ενα βιτσακι του μεγαλου ειμαστε μωρε....τι να λεμε....προιον ανιας και βαρεμαρας.....

:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
και ξανα...... :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Καλό βιβλίο που δίνει εκλαϊκευμένα πολλά στοιχεία φυσικής, νευτώνειας και κβαντικής και το κυριότερο, την πορεία από τη μια θεωρία στην άλλη, είναι το "Η ιστορία του φωτός" του Γραμματικάκη (πρώην πρύτανης του πανεπιστήμιου κρήτης)...

Αν και λόγω έλλειψης ειδικών γνώσεων δεν μπόρώ να πω ότι τα κατάλαβα όλα, αντιλήφθηκα πόσο δύσκολο είναι με τη νευτώνεια - γραμμική αντίληψή μας να κατανοήσουμε τον απίστευτο κόσμο των υποατομικών σωματιδίων...

Και όμως, επειδή αυτές οι απειροελάχιστες ποσότητες ύλης είχαν αυτή τη συμπεριφορά, σήμερα βρισκόμαστε εδώ και μιλάμε...

Ζαλίζομαι μόνο που το σκέφτομαι..
είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει ο ανθρώπινος κοινός νους τη συμπεριφορά του χρόνου ως διάνυσμα...
Στη νευτώνεια φυσική ο χρόνος δεν έχει βέλος άρα δεν έχει διανυσματική συμπεριφορά.  Στη γενικευμένη θεωρία της σχετικότητας ο Αινστάιν χρησιμοποίησε τανυσματικό λογισμό γιατί πλέον μιλάμε για 4 διαστάσεις οπότε τα κλασσικά μαθηματικά με x,y,z διαστάσεις δεν επαρκούν. Ο χρόνος πλέον παίρνει για τα καλά μορφή διανύσματος, αποτελεί την τέταρτη διάσταση και έτσι αρχίζουμε να μιλάμε για χωρόχρονο, σεντόνια κτλ..... (όχι του τσου λου χρηστίδη) Επιδερμικές αναλύσεις... Χρειάζονται πολλές ώρες και προσπάθεια μελέτης, είναι ένας απίστευτος κόσμος όπου μπλέκουν τα μαθηματικά με τη φυσική και τη φιλοσοφία. Τρελλό κόλλημα για κολληματίες σαν και μένα που γουστάρουν να βλέπουν τον κόσμο από άλλη διάσταση (την τέταρτη......) 

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει ο ανθρώπινος κοινός νους τη συμπεριφορά του χρόνου ως διάνυσμα...
Στη νευτώνεια φυσική ο χρόνος δεν έχει βέλος άρα δεν έχει διανυσματική συμπεριφορά.  Στη γενικευμένη θεωρία της σχετικότητας ο Αινστάιν χρησιμοποίησε τανυσματικό λογισμό γιατί πλέον μιλάμε για 4 διαστάσεις οπότε τα κλασσικά μαθηματικά με x,y,z διαστάσεις δεν επαρκούν. Ο χρόνος πλέον παίρνει για τα καλά μορφή διανύσματος, αποτελεί την τέταρτη διάσταση και έτσι αρχίζουμε να μιλάμε για χωρόχρονο, σεντόνια κτλ..... (όχι του τσου λου χρηστίδη) Επιδερμικές αναλύσεις... Χρειάζονται πολλές ώρες και προσπάθεια μελέτης, είναι ένας απίστευτος κόσμος όπου μπλέκουν τα μαθηματικά με τη φυσική και τη φιλοσοφία. Τρελλό κόλλημα για κολληματίες σαν και μένα που γουστάρουν να βλέπουν τον κόσμο από άλλη διάσταση (την τέταρτη......) 
τραβα ρε στο D.D με τα μπραβοπουλα σου....
τι ηπιες σημερα και εχεις φιλοσοφικες αναζητησεις????
ακου και λιγο skynyrd να κανεις κεφι ;) ;) ;)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τουλαχιστον προσπαθεις να ''σκεφτεσαι''
σκεψου αυτους που δεν μπορουν να σκεφτονται....
ποσο τους βολευει η θεωρια οτι απλα πηρε ο (ζαχαρο)πλαστης ενα ραβδακι και εφτιαξε το συμπαν....... :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
ειδες τι ευκολο και απλο ειναι??????
και ασε τους μαλακες τους επιστημονες να αφιερωνουν τις ζωες τους στην αναζητηση.....
σιγα να μην ξερουν αυτοι.....
απλα βαρεθηκε την μοναξια του ο μεγαλος και λεει δεν φτιαχνω την γη και τον ανθρωπο να μου κανει παρεα?????
ενα βιτσακι του μεγαλου ειμαστε μωρε....τι να λεμε....προιον ανιας και βαρεμαρας.....

:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
και ξανα...... :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
το έχω ξαναπεί σε θρεντ θρησκείας.

Η ταχύτητα του φωτός είναι περίπου 300 χιλιάδες χλμ το δευτερόλεπτο.
Ο άνθρωπος έχει προσεγγίσει σε επανδρωμένους πυραύλους διαστήματος περίπου τα 8 χλμ το δευτερόλεπτο (ταχύτητα διαφυγής από το βαρυτικό πεδίο της γης 11 χλμ/δευτ).
Με μια απλή πράξη διαπιστώνει κανείς ότι ο άνθρωπος θεωρεί ακαριαία τιμή ταξιδιού που είναι περίπου 37,5 χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από αυτήν που έχει πραγματοποιήσει.
Κατά τα λοιπά κάποιοι είναι βέβαιοι για την ύπαρξη θεού.......
Οταν ο άνθρωπος προσεγγίσει αυτή την τιμή και επιστρέψει το συζητάμε ξανά.....

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Eν αναμονή για μήνες ακόμη...

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
τωρα με κοροιδευεις ετσι???? :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:
φυσικα δεν περιμενεις να διαβασω το γαμοσεντονο που πεταξες......
θα πω αυριο του βοθρου να το μελετησει και να μου το πει με ''δικα του''λογια... :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Μου επιτρέπεις να βοηθήσω λίγο με ένα άλλο παράδειγμα; Θα το ονομάσουμε ''Το στρίπ στήν άκρη του σύμπαντος''. Λοιπόν σε αυτό το κβαντοστρίπ κάθεται 50ρης Α στο κοτέτσι με Χ ψωλετάκι 20χρονο. Ο Περσόνα παρατηρεί μέσω του καθρέπτη απέναντι. Στο τραπέζι υπάρχει 60άρι ποτό. Ο παρατηρητής ξέρει ότι ο Α ή ζητάει από την Χ, βίζιτα κατα 50% είτε κατα 50% σαλιαρίζει. Μόνο όταν ο Α φύγει απο το κοτέτσι νωρίς και μόνος θα ξέρει ο Περσόνα ότι ο Α απλά σαλιάριζε. Άν φύγει αργά και περιμένει έξω τότε περιμένει να την φορτώσει. Αυτή είναι η αρχή της απροσδιοριστίας. Μόνο όταν αδειάσει το κοτέτσι ξέρουμε την θέση του σπόνσορα. Άν τώρα ο Περσόνα έχει απεναντί του στον καθρέφτη και τον Βόθρο που κάθεται στον καναπέ δίπλα στο κοτέτσι και έχει κρυφακούσει τι ζήταγε ο Α και τι απάντησε η Χ, τότε μπορεί να ξέρει άμεσα την θέση του Α, μόνο αν τρέξει στο Βόθρο γρηγορότερα απο το φώς να του το σφυρίξει ώστε να μην φανεί ότι μετακινήθηκε στον καθρέφτη και τους πάρουν γραμμή. Άν μπορεί, τότε προλαβαίνει να κάνει πρόταση με περισσότερα Ευρά στην Χ και να την πάρει αυτός. Τότε και καταρρέει η αρχή της σχετικότητας. Άν όμως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα απο το φώς, προλαβαίνει και της την λέει ο Βόθρος την ώρα που ο Α πάει για κατούρημα. Τελικά γαμάει ο Βόθρος, άν δεν βρεθεί Μποζόνιο. :dancing:

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Ο Βόθρος έχει μάλιστα μέγιστες πιθανότητες γιατί ξέρει και αν είναι βουλωμένη η τουαλέτα (κρυφή μεταβλητή) και άρα τον χρόνο επιστροφής του Α, ώστε να κάνει παιχνίδι. Είδες η πυρηνική υδραυλική; :rockon:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μου επιτρέπεις να βοηθήσω λίγο με ένα άλλο παράδειγμα; Θα το ονομάσουμε ''Το στρίπ στήν άκρη του σύμπαντος''. Λοιπόν σε αυτό το κβαντοστρίπ κάθεται 50ρης Α στο κοτέτσι με Χ ψωλετάκι 20χρονο. Ο Περσόνα παρατηρεί μέσω του καθρέπτη απέναντι. Στο τραπέζι υπάρχει 60άρι ποτό. Ο παρατηρητής ξέρει ότι ο Α ή ζητάει από την Χ, βίζιτα κατα 50% είτε κατα 50% σαλιαρίζει. Μόνο όταν ο Α φύγει απο το κοτέτσι νωρίς και μόνος θα ξέρει ο Περσόνα ότι ο Α απλά σαλιάριζε. Άν φύγει αργά και περιμένει έξω τότε περιμένει να την φορτώσει. Αυτή είναι η αρχή της απροσδιοριστίας. Μόνο όταν αδειάσει το κοτέτσι ξέρουμε την θέση του σπόνσορα. Άν τώρα ο Περσόνα έχει απεναντί του στον καθρέφτη και τον Βόθρο που κάθεται στον καναπέ δίπλα στο κοτέτσι και έχει κρυφακούσει τι ζήταγε ο Α και τι απάντησε η Χ, τότε μπορεί να ξέρει άμεσα την θέση του Α, μόνο αν τρέξει στο Βόθρο γρηγορότερα απο το φώς να του το σφυρίξει ώστε να μην φανεί ότι μετακινήθηκε στον καθρέφτη και τους πάρουν γραμμή. Άν μπορεί, τότε προλαβαίνει να κάνει πρόταση με περισσότερα Ευρά στην Χ και να την πάρει αυτός. Τότε και καταρρέει η αρχή της σχετικότητας. Άν όμως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα απο το φώς, προλαβαίνει και της την λέει ο Βόθρος την ώρα που ο Α πάει για κατούρημα. Τελικά γαμάει ο Βόθρος, άν δεν βρεθεί Μποζόνιο. :dancing:
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ...
Η κβαντική θεωρία με τρόπο απλό, κατανοητό και πλήρως ξεδιπλωμένο στο σάιτ του μπουρδέλα τελεία κομ.
Το καλύτερο εποστημονικό ποστ που έχω διαβάσει στο μπουρδέλα τελεία κομ εβερ......

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
Βιβλιογραφία:
Ροπαλοφόρος / κβαντική πουτανική-συστολοδιαστολή του στριποχρόνου.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.093
Πόντοι
22.785
Πολλα τα λεφτα Αρη.......
Θα μπορουσανε τα χρηματα αυτα να θρεψουνε για πολλα πολλα χρονια
εκατομυρια παιδακια ανα τον κοσμο.
Απλα πραγματα φιλοι μου.
Ουτε φανφαρες και μαγκες τη στιγμη που μικρα παιδακια λοιμοκτονουν.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ.

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
  Εγω παντως ακομα δεν εχω καταλαβει τι κανουν  :headbang:

Παρτε ωραιο ραπακι απο αυτους που ειναι στο πειραμα

[youtube=425,350]j50ZssEojtM[/youtube]

Ασχετο αλλα αυτο ζηλευω να εχεις fun στη δουλεια σου.

Να και αλλο λινκ απο ελληνικη τιβι

ΥΓ Οπως εχω πει και παλιοτερα σε συζήτηση αν υπάρχουν 2 παραλληλα συμπαντα!!

Αν υπάρχουν 2 παραλληλα συμπαντα η γκομενα που σε αυτο το συμπαν με γραφει στο αλλο συμπαν μου κάθεται ΑΡΑ δεν εχω λαθος προσσεγγιση στις γκομενες ΑΠΛΑ ειμαι σε ΛΑΘΟΣ συμπαν  :2funny: :2funny:

Παω να ανοιξω thread "Θελω να φ'υγω απο αυτο το σκατοσύμπαν"

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Πολλα τα λεφτα Αρη.......
Θα μπορουσανε τα χρηματα αυτα να θρεψουνε για πολλα πολλα χρονια
εκατομυρια παιδακια ανα τον κοσμο.
Απλα πραγματα φιλοι μου.
Ουτε φανφαρες και μαγκες τη στιγμη που μικρα παιδακια λοιμοκτονουν.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ.
ρε πλάκα κάνετε εδώ μέσα;
Το CERN σας πειράζει για τα παιδάκια;
Ουχί οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί, και η διακίνηση ναρκωτικών;

Μην απαντήσεις ήταν και μαύρα χάλια εψές το DD ....... και θα την πληρώσεις εσύ τη νύφη.... :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
είπαμε το τζέρκινγκ στην Ελλάδα έχει χάσει το νόημά του.
μπράβο στους μάγκες με τα αρχίδια

όσο για το τζέρκινγκ περσόνα...

όταν κάποιοι http://[URL unfurl="true"]www.siatistanews.gr/ime/ime0039.JPG[/img[/URL]] κεντάνε

κάποιοι άλλοι [img]http://mark.dawn.googlepages.com/Hacking.jpg/Hacking-full.jpg "κεντάνε".

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
χαχα Τσολιά :thumbsup:

Αν θες βάλε σε ΑΥΤΟ το thread και την ωραία φώτο με την μαύρη τρύπα (αλλά πρόσεξε σε παρακαλώ λίγο το μέγεθός της κ τα περιθώρια, για ν' ανεβεί σωστά και να φαίνεται ok)... :rockon:

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.093
Πόντοι
22.785
ρε πλάκα κάνετε εδώ μέσα;
Το CERN σας πειράζει για τα παιδάκια;
Ουχί οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί, και η διακίνηση ναρκωτικών;

Μην απαντήσεις ήταν και μαύρα χάλια εψές το DD ....... και θα την πληρώσεις εσύ τη νύφη.... :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:
Δεν εχω σε κατι να σου απαντησω φιλε μου.
Αντε δεχομαι να την πληρωσω εγω.... οπως μου τα λες πρεπη να σε φοβηθω δηλαδη;;;;;;;;
Και κατι αλλο ειμαι κατα οσων λες πιο πανω και πιστευω και πολυς κοσμος εδω μεσα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
μπράβο στους μάγκες με τα αρχίδια

ρε μάγκα με αρχίδια......
Από το σάιτ του ΣΕΡΝ ξεκινάς να δείξεις τις γνώσεις σου;

Αν εχεις αρχίδια ρε μαγκιόρε γιατί δεν ξεκινάς από CIA ή από κανένα σάιτ του αμερικανικού πενταγώνου;

Σήμερα θα τα αρχίσω τα μπινελίκια δεν υπάρχει περίπτωση.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δεν εχω σε κατι να σου απαντησω φιλε μου.
Αντε δεχομαι να την πληρωσω εγω.... οπως μου τα λες πρεπη να σε φοβηθω δηλαδη;;;;;;;;
Και κατι αλλο ειμαι κατα οσων λες πιο πανω και πιστευω και πολυς κοσμος εδω μεσα.
Τι να μου απαντήσεις;
Εάν πέφτουν τρις ευρώ σε εξοπλιστικά και ναρκωτικά και συ ασχολείσαι με τα λεφτά του ΣΕΡΝ να ταίσεις πιτσιρίκια.......
Εδώ το έχω άλλα δε θα το πω.........

να σαι καλά να τα βάζεις ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ με το Σερν και τα Πανεπιστημιακά προγράμματα.......
Εύγε αγόρι μου καμάρι της κοινωνίας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom