Λοιπόν, αξιότιμοι κύριοι...
Πρόσφατη κρούση σε δύο μέτωπα.
Παρότι ιδιοκτήτης (αγόρασα προ διετίας) αλλά μου αρέσει να γνωρίζω τι γίνεται γύρω μου γιατί ποτέ δεν ξέρεις...
επήρα σαν καλός βλαμμένος μια εφημερίς χρυσών ευκαιριών.
Σε σύντομο σκάννινγκ κατέληξα στο συμπέρασμα πως οι τιμές παραμένουν (αρχικώς) ίδιες και απαράλλακτες. (μία μικρή -ίσως- μείωση κατά 3-4%, δηλαδή μπαρμπούτσαλα)
Ο υποφαινόμενος ωστόσο άρχισε τα τηλέφωνα όπου έβλεπε τηλέφωνο μεσίτη.
Όπου είχανε την καλή διάθεση να μιλήσουνε από τηλεφώνου για τιμές, η απάντηση ήτανπως η τιμή είναι συζητήσιμη. Σημ.: Συζητήσιμες ήταν πάντα, το θέμα είναι πως όταν της είπα μιας βλαμμένης πως έχω 200 καφετιά καβάτζα και τόσα θα δώσω, αυτή μου είπε πως δεν πιστεύει πως θα βρω πουθενά κάτι.
Συμπέρασμα: ακόμα κρατάνε, εκτός αν πάς ίσως κατευθείαν στον λυσσάρη - δεν το δοκίμασα ακόμα)
Ακολούθως προσπάθησα την οδό των ιδιοκτητών σπιτιών. Καθώς εμένα δεν θα με ενδιέφερε διαμέρισμα αλλά κανονικό σπίτι. Να σημειώσω εδώ πως προτιμώ χαλαρά ένα σπίτι πενταετίας που κατοικούνταν από ένα καινούργιο που ακόμα δεν έχει βγάλει τις βλάβες του και δεν ξέρω τι θα συναντήσω μπαίνοντας.
Χτύπησα γενναία περιοχή: Κηφησιά
Μονοκατοικία
270τ.μ
με κήπο 130 τ.μ.
μεζονέτα 3όροφη - 90 + 90 + 90 τ.μ
εξαιρετική περιοχή (Μπότσαρη αν ξέρει κανείς)
ΤΙΜΗ: 850 καφετιά
Απάντηση μου: θα τα πούμε του χρόνου.
Σημείωση: σε κατασκευαστή που πήρα όφωνο και μου είπε για διαμέρισμα (!!!) 120 τ.μ. στη Νίκαια (που μένω) 315,000 του είπα επί λέξει: να το βάλεις το διαμέρισμα σε βάζο....γιατί για να το πουλήσεις με αυτά τα λεφτά δεν πρόκειται.