Δεν χαριζω καμια θεια ή θειο σε κανεναν
Κατω τα χερια απο τους φτωχους και τιμιους συγγενεις μου
Αρτι αφηχθεις απο την ομορφη κυρα της Ανδριατικης, περα απο την χαρα μου να ζησω μερικες μερες με την οικογενεια μου, με εχει πιασει μια καταθληψη αστα να πανε.
Μια απο τις μεγαλυτερες τουριστικες βιομηχανιες (ως συνολο-δυναμικο η FIAT στο Τουρινο) της χωρας υστερα απο χρονια ασθενεια, καταρευσε.
Ζωντας απο κοντα αρκετα χρονια την ¨"πλασματικη" ανθηση και ακμη, ενος χωρου οπως της Κερκυρας, μονο αισθηματα λυπης και θληψης μπορω να εχω τωρα πλεον. Δεν ειναι της παρουσης στιγμης να καταγραψουμε και να αναλυσουμε, το "τις πτεει", αλλα και δεν μπορουμε να κανουμε ονειρα για νεκρανασταση. Στη δημοκρατια ολοι εχουμε τις ευθηνες μας. ΟΛΟΙ._
Ευτηχος η εν φυση δειλη φυση μου, με βοηθησε να μην επενδυσω ολα τα ονειρα μου στο "τουριστικο προιον"
Στο νησι (130000 νοματεοι) δεν κινητε τιποτα και το μελλον ειναι προγεγραμμενο. Καποιοι προσπαθουνε να μαζευψουνε τις ελιες τους (στο βορα εχει καλη σοδια, στο νοτο δεν ξερω). Με 10 εκατομυρια ελιες καταφυτη η Κερκυρα, που δυστηχως εχουμε κατα 80% παρατησει αφροντιστες. Με καμια πενηνταρια λαμογια-κομματαρχες-εργολαβους να τρωνε τις σαρκες των Κερκυρεων. Που ακουστηκε 7000 ευρω το τ.μ η πεζοδρομηση?
Η τελευταια ελπιδα καποιων να πουλησουν πεθανε και αυτη. Η κτηματαγορα που ως πριν λιγα χρονια ανθουσε, τωρα "βαρει βιολι" Μικρες τουριστικες μοναδες, απαξιονονται και η μεγαλυτερες (οπως το Κλαπ Μετιτερανε σαλπαρε για την απεναντι Αλβανια εδω και χρονια) στελεχονονται σιγα σιγα με ξενους-φθηνους εργατες.
Για το περιβαλλον-φυση ειναι και εκει τα πραγματα "σκατα", οχι μονο περιξ της πολης της Κερκυρας, αλλα σχεδον παντου, και οι θαλασσες και αυτες γεματες "αφρους και κουτσουλους"
Τα γραφω ολα αυτα εδω γιατι θεωρω το παρον θρεντ σχετικο και με μια αναγωγη τα ιδια πανω κατω συμβενουν σε ολη την Ελλαδα, μονο που δεν θελουμε ή δεν μας συμφερει ολοι μας να το ομολογησουμε.
Τελος παρακολουθησα προχθες, ενα ολιγολεπτο ρεπορταζ για την πτωση των τιμων στα ακινητα.
Οι σοφοι μεσιτες και κατασκευστες επιχειριματολογουσαν-μιλαγαν για -20% περιχαρεις.
Η μεθοδοι που χρησιμοποιουν για να πεσουν στα μαλακα και να μην τρομαξουμε απο το ΜΠΑΜ της φουστας, ειναι για γελια και για κλαματα. Εχοντας καταρηφτει τα γελια ως τα τωρα, επιχειριματα τους για συνεχη ανοδο των τιμων (ως το φθινοπορο μιλαγαν για ανοδο) τωρα μαζευονται και αρχιζουν σιγα σιγα να αλλαζουν το τραγουδι.
Περα απο τις διεθνεις οικονομικες συνθηκες που δεν βοηθουν, η κριση στην οικονομια ειναι ενδογενεις και αμα δεν το ομολογισουμε δεν προκητε να ορθοποδησουμε ποτε.