φίλε γιοργο δέν θά συμφωνήσω μαζί σού γιά τούς εξής λόγους
η αθήνα όλη σχεδόν έχει κτισθει μεταξύ τού 50 και 70 επομένως άμα μπούμε στή λογική σου
[size=12pt]θά πρέπει νά γκρεμιστεί καί νά κτιστεί από τήν αρχή[/size]
Από το στόμα σου και στου Δία το αυτί!!!!!
(Σε ότι αφορά πολεοδομικά/ρυμοτομικά θέματα)
Από εκεί και πέρα, όταν γίνεται αγοραπωλησία οικοπέδου με οίκημα παλιότερο 30ετίας, ουσιαστικά πωλείται το οικόπεδο και το οποιοδήποτε κτίσμα βρίσκεται σε αυτό, η αξία του είναι σχεδόν μηδενική.
(Εξαιρούνται ιδιαίτερα κτίσματα και για διάφορους λόγους).
2,όσα διαμερίσματα έχω πουλήσει στό κέντρο τής αθήνας απο το 50 καί μετά τά έχουν δεί απο 2 πολιτικοί μηχανικοί,ένας τής τραπέζης γιά δάνειο καί ένας τού αγοραστή καί ποτέ δέν έχει γίνει απόριψη τής αγοράς γι αυτό τόν λόγο..
Όλα είναι θέμα τιμής.
3.υπάρχει ήδη πτώση τών τιμών κυρίως σίς νέες οικοδομές πού τίς θεωρώ καί εγώ υπερτιμημενες λόγω μεγάλου κόστους αγοράς τού οικοπεδου απο τόν κατασκευαστη η λόγω υψηλής αντιπαροχής.
Όχι όμως λόγω της οικονομικής κρίσης ακόμη. Εάν δεχτούμε ότι υπάρχει διεθνής οικονομική κρίση, όταν αυτή φτάσει στην χώρα μας, θα γίνει το "σώσε", και στα ακίνητα.
4,αποψη μου είναι ότι όσο τά στεγαστικά δανεια θά είναι σέ λογικά πλαίσια ,ασχετα εάν δέν εγκρίνουν οί τράπεζες εύκολα μεγάλα ποσά οί τιμές θά διατηρηθούν στά ίδια επίπεδα μέ μιά πολύ μικρή διόρθωση τού 5% διότι υπάρχει μεγάλη ρευστότης στίς καταθέσεις καί διότι υπάρχει επιφύλαξη γιά επένδυση σέ άλλους τομείς όπως τουρισμος ,χρηματιστήριο κλπ
Δεν είμαι ειδικός, αλλά αίσθησή μου είναι, ότι τα Ελληνικά νοικοκυριά σήμερα, δεν χαρακτηρίζονται από ρευστότητα, αλλά από υπερδανεισμό.
5.η σύσταση μού πρός τούς πελάτες μού είναι νά αγοράσουν άφοβα σέ τιμές πού ανταποκρίνοντε στήν αγορά καί ότι κανένας δέν έχασε από αγορά ακινήτου. αλλά ας πάρουμε άκόμα τήν δική σου άποψη ..ότι οί τιμές θά πέσουν καί άλλο ..΄καί ποιός λέει ότι δέν θα ξανανέβουν σε 1 με 2 χρόνια καί στό κάτω τής γραφής τό ακίνητο δέν είναι μ΄νο επένδυση αλλ΄΄α καί είδος ανάγκης..
Δεν θα διαφωνήσω εδώ.
6.ή αγορά τών ακινητων έχει τούς δικού ς της κανόνες πού δέν έχουν σχέση μέ χρηματιστήριο πχ όταν ανεβαίνει τό χρηματιστήριο ό κόσμος πουλάει μετοχες καί αγοράζει ακίνητα Ρευστοποιεί κέρδη),όταν δέν πάει καλά τό χρηματιστήριο πάλι ό κόσμος αγοράζει διότι δέν ξέρει πού νά βάλει τά λεφτα του..
πιθανόν νά υπάρξει μικρό πρόβλημα ρευστοποιησης αινήτων λόγω χρεών αλλά οί δικηγόροι συνήθως συμβουλεύουν εάν δέν υπάρχει προσημείωση νά πουληθεί τό ακίνητο σε συγγενή κλπ εικονικά η νά υπάρχει χρονικό περιθώριο πώλησης τέτοιο πούνά καθιστά τήν πώληση ικανοποιητική γιά τόν ΄πωλητή.καλή χρονιά επίσης
Και εδώ δεν διαφωνήσω, αν και πάλι έχω την αίσθηση, ότι λόγω τρεχόντων αναγκών και όχι απόλυτα επειδή δεν μπορεί να ικανοποιηθεί κάποιο δάνειο κλπ, πολλά ακίνητα και κυρίως οικόπεδα (ειδικά σε "εξοχικές" περιοχές) βρίσκονται σε πώληση για να ικανοποιηθεί ρευστότητα νοικοκυριών. Ο ίδιος κοιτάω αυτή τη στιγμή τρεις ανάλογες περιπτώσεις.