Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να συμβουλεύσει τον αγοραστή να μην αγοράσει, ειδάλλως δεν θα γίνει η δουλειά...
Όποτε @@ αντικειμενικότητα...
Άλλο μεσίτης, άλλο εκτιμητής ακινήτων, άλλο οικονομικός σύμβουλος για δάνεια...
Όταν έχουμε τα 3 σε 1, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αφού η "σύσταση" θα είναι πάντοτε "αγόρασε μην χάσεις το κελεπούρι, μην πολυδιαπραγματεύσεσαι την τιμή γιατί παρακαλάνε άλλοι τρεις και πάρε δάνειο από την γαμωbank- αλήθεια, ποια είναι η αγαπημένη τράπεζα των μεσιτών; - που τα εκταμιεύει γρήγορα...Α και που' σαι...Μην βαλεις δικό σου μηχανικό και δικηγόρο, το ακίνητο είναι τεφαρίκι, μην χάνουμε και χρόνο, θα το ελέγξει η τράπεζα ούτως ή άλλως..."
Το λέω με πλήρη επίγνωση: Οι μεσίτες του 2000-2007 είναι οι αελδε του 1995-1999...
Φυσικά υπάρχουν και σοβαροί επαγγλματίες που μπορούν να διακρίνουν τα μεσαζοντιλίκια από τις εκτιμήσεις ή τις διαπραγματεύσεις από τους εκφοβισμούς...
Απ΄'ο,τι λες, μάλλον είσαι ένας από αυτούς αλλά από την άλλη, δεν έχω δει και κανέναν να παραδέχεται ότι είναι λαμόγιο...
Γι' αυτό, όταν αγοράζουμε ακίνητο, χρησιμοποιούμε αποκλειστικά δικούς μας ανθρώπους (μηχανικό- δικηγόρο) και διαπραγματευόμαστε άμεσα με τον πωλητή και πάμε σρε τράπεζα που εμείς έχουμε επιλέξει...
Η δουλειά του μεσίτη τελειώνει μόλις φέρει τα μέρη σε επαφή...(και πληρώνεται μόνο εάν υπογραφεί συμβόλαιο ή προσύμφωνο...)
φιλε μου οι επισυμανσεις σου ειναι λογικες και θα απαντησω
ένα μεσιτικό γραφείο πού κάνει σωστά τί δουλειά του κοιτάει στις περιοχές πού δραστηριοποιείτε νά κάνει μία σωστή επιλογή τών ακινητων πού είναι πρός πώληση ώστε οί τιμές νά έχουν κάποια σχέση μέ τήν πραγματικότητα .φαντάσου νά ελθεις στό γραφείο μου και νά σού δώσω μιά λίστα μέ όλα τά ακίνητα πού πουλιούντε στήν περιοχή μέ τιμές εξωφρενικές,,τότε ποιά είναι η δουλειά μου.??
τά ακίνητα πού προτείνω πρός πώληση είναι πάντα σε λογικές τιμές η περίπου σέ λογικές τιμές.και επομένως αποτελούν σύσταση πρός αγορά.
η επιλογή τού μεσίτου είναι πολύ σημαντική γι αυτό θά δώσω μερικές συμβουλές
1.αποφεύγετε νά απευθύνεστε σε μεσιτικά γραφεία χωρίς συστάσεις από φίλους γνωστούς γείτονες κλπ καί νά έχει τουλάχιστοβ 5 ετή λειτουργια ώς νόνιμο μεσιτικό γραφείο
2.απαραίτητη προυπόθεση είναι νά έχει αδεια μεσίτου ,η οποία θά πρέπει νά επιδυκνύετε απαραιτήτως εάν ζητηθεί καί νά είναι αναρτημένη σέ εμφανές σημείο στό γραφείο του υπό μορφή πιστοποιητικού ,επίσης στό γραφείο του η έξω θά πρέπει νά έχει ειδική σήμανση πού νά λέι ότι είναι μέλος τού συλόγου αθηνών πειραιώς κλπ σάν αυτή πού εχουν οι ιατροί..
3.αποφεύγετε μεσιτικά γραφεία πού ενώ είναι στήν γλυφάδα δραστηριοποιούντε στήν εκάλη...
4.είναι υποχρέωση κάθε μεσίτη από τήν στιγμή πού έχει δώσει μεσιτική εντολή ΄καί έχει υπογραφτει εάν τού ζητηθούν νά δώσει όλα τά στοιχεία τών ιδιοκτητών τηλέφωνα κλπ ώστε νά μπορεί ό αγοραστής νά επικοινωνήσει ελεύθερα
5.είναι υποχρέωση τού μεσίτου έάν τού ζητηθούν λεπτομερειες γιά τήν μεσιτική εντολή πού θά υπογάψετε νά δώσει τίς απαιτούμενες διευκρινίσεις
6.λαικιστικες εκφάσεις κελεπούρι κλπ καί επίδειξη ταυτότητας γιά εξακρίβωση στοιχείων απαγορεύοντε διά ροπάλου δέν είμαστε χωροφύλακες ...επίσης επιβάλετε ένα ευπρεπες ντύσιμο καί ένας ευπρεπής καθαρός χώρος γιά τήν επαγγελματική μας δραστηριοτητα,καί φυσικά είναι αυτονόητο ποτέ δέν συστίνουμε ποτέ δικηγορο γιά νά κάνει ελεγχο τίτλων η μηχανικό γιά έλεγχο
7.αποφύγετε μεσιτικά γραφεία πού δημοσιεύουν φτηνά ακίνητα πού δέν υπάρχουν..
εάν ακολουθήσετε κατά γραμμα τίς συβουλες πού σας δίνω νομίζω ότι θά έχετε επιτυχεια στήν αγορά η στήν πώληση τού ακινήτου σας
στό θέμα τής εκτίμησης καί τών εκτιμητων υπάρχει μιά διαμάχη μεταξύ τών μεσιτών καί τών εκτιμητών γιά τό ποίος είναι ποιό κατάληλος αποψή μού είναι ότι ένας κτηματομεσίτης μέ μεγάλη πείρα είναι σαφως καλύτερος από έναν εκτιμητη
τέλος θέλω νά επαναλάβω ότι όπως σέ όλα τά επαγγέλματα έτσι καί στό δικό μας υπάρχουν καλοί ,μέτριοι ΄,κακοί καί άσχετοι καί άν θέλετε τήν αποψή μου γιά το γραφείο μου θεωρω ότι είμαι μετριότατος αλλά προσπαθώ νά βελτιωθώ καθημερινα,διότι είμαι απλός απόφοιτος λυκείου μέ μέτριο επίπεδο ξένων γλωσσων διαβάζοντας ,παρακολουθώντας όσο μπορώ σεμινάρια πάνω στή δουλειά μου καί σεβόμενος προπάντων τούς πελάτες μου