free
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 30 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 150
- Like
- 2.951
- Πόντοι
- 6.925
Χρονια σου Πολλα αγαπητε FREE
Ο πολλαπλασιασμος ή λαικα "αυγατεμα" των οικονομιων μας δεν αποτελει επιστημονικη διατρυβη, θελει νοικοκυροσυνη και οχι απληστια. Στελνουνε τα παιδια τους στα Λονδυνα να σπουδασουνε Οικονομολογοι του λοκου και δεν κοιτανε να τους μαθουνε αρχες οικιακης οικονομιας, εμπορικη και κοινονικη ηθικη.
Δηλαδη, στην περιπτωση μου κληρονομισα καποιες λιρες απο τον πατερα μου, δεν πηγα να τις επενδυσω ή να τις φαω, αλλα εδωσα το μεριδιο του στον αδελδο μου (παρενεση του πεθερου μου) και ως ανταμοιβη πηρα κατι παραπανω μπονους για την εντιμη σταση μου (εδω ηταν κολοφαρδια).
Οταν μου την πεσανε να τις πουλησω αρνηθηκα, αν και οι τιμη τους ειχε ανεβει, προτημησα να τις στεγασω σε θυριδα. Αυτο μαθετηκα και ενδοιοικογενιακα και ενας θειος (αδελφος του πεθερου ανοιπανδρος)της μανταμ μου το εκτημισε και τις εδωσε δωρο αλλες 500 λιριτσες. Το μυστηκο ειναι απλο δηλαδη, δεν τις σκορπαω, τις προστατευω και χωρις να γινομαι απληστος και φιλοχρηνατος (χαλαρα) μου γεννανε. Θαυμα ας πουμε θαυμα.
Το βασικο ομως ειναι οτι δεν χρωσταω ΠΟΥΘΕΝΑ και δεν τις εχω αναγκη. Ξερω οτι δεν ειμαι πλουσιος αλλα και δεν θελω να γινω πλουσιος, μια γκαβατσα ειναι για τις δυσκολες εποχες που ερχονται,
Αγαπητέ 3καρδε την ιστορία των λιριτσών την ψιλοθυμάμαι από προηγούμενες σελίδες. Είχα χάσει την τελευταία γέννα του αδελφού του πεθερού νομίζω. Τις δικές μου τις έχω 15 χρόνια απείραχτες και κανένας θείος ή πεθερός δεν το εκτίμησε να μου δώσει μερικές ακόμα - ευγενική χορηγία σαν των δικών σου.