Προς Βολταιρο...Απο εσενα, περιμενα να μπορεις να υπερβεις το μεσο ορο
των απανταχου ανεγκεφαλων...Αν αυτο σου ειναι δυσκολο,αστο..Ξαναδιαβασε τι εγραψα και τι μου απαντησες..
Με συγχωρείς αν δεν κατάλαβα.
Αν μπορείς εξήγησε.
Πρώτα απ' όλα δεν ξέρω αν υπάρχει ο δείκτης απόθεμα ΝΕΩΝ κατοικιών, δηλαδή νεόκτιστων.
Από ότι ξέρω κρατάνε οι μεσίτες μία Βάση Δεδομένων με όλα τα σπίτια που είναι προς πώληση ανεξάρτητα από το αν βγαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά (νεόκτιστα) ή αν πρόκειται για μεταπώληση. Ο διαχωρισμός γίνεται ως προς διαμερίσματα, condos και μονοκατοικίες.
Από εκεί και πέρα όντως έπεσε το απόθεμα των κατοικιών στις ΗΠΑ αλλά όχι στο ποσοστό που ανέφερες εσύ. Ούτε είναι δυνατόν να έχει πέσει στο χαμηλό 4 ετών όταν το νούμερο αυτό χτύπησε το max τον Ιούλιο.
Φυσιολογικό είναι να μειώνεται αυτό το απόθεμα γιατί δεν χτίζονται σχεδόν καθόλου νέα σπίτια και (ακόμη) γίνονται κάποιες πωλήσεις, παρόλο που είναι πολύ λίγες.
Το ανησυχητικό όμως είναι ότι παρόλο που ελαττώθηκε το απόθεμα οι τιμές εξακολουθούν να πέφτουν. Και αυτό γίνεται όταν η κρίση και η ύφεση δεν έχει αγγίξει ακόμη την πραγματική οικονομία.
Για φαντάσου τι θα γίνει σε 3-4 μήνες όταν θα έχουν αρχίσει να γίνονται απολύσεις και η ανεργία θα έχει χτυπήσει το κόκκινο.
Επίσης ναι μεν το FED θα μειώσει τα επιτόκια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα ανοίξει και η στρόφιγγα των στεγαστικών.
Κατά την γνώμη μου η κρίση των ακινήτων έχει πολύ ακόμη δρόμο στις ΗΠΑ.
Και πλέον χτυπά την πόρτα της Μεγ. Βρεττανίας:
www.capital.gr/news.asp?Details=605534]