χαχαχαχα! καμια φορα κοροιδευουμε τις γιαγιαδες μας για τα μυαλα τους και για το ποσο συντηρητικοι ηταν...αλλα ΠΟΤΕ δεν πεινασαν....αν και αμορφωτοι....(τουλαχιστον οι δικες μου οι γιαγιαδες)![]()
Αυτό ξαναπέστω Θάνο. ;)
χαχαχαχα! καμια φορα κοροιδευουμε τις γιαγιαδες μας για τα μυαλα τους και για το ποσο συντηρητικοι ηταν...αλλα ΠΟΤΕ δεν πεινασαν....αν και αμορφωτοι....(τουλαχιστον οι δικες μου οι γιαγιαδες)![]()
εγω οσους ειδα να ρισκαρουν χοντρα ενα ξερω.....ή ειχαν πισινη...ή καναν κομπινες.....ποιος ηταν αυτος που ρισκαρε χοντρα και πηγε με το σταυρο στο χερι και ΝΑΙ πετυχε.....να ξερω να το κανω και γω και αλλοι αν ειναι!
Αυτό ξαναπέστω Θάνο. ;)
Αλλα εγω αν ήξερα ότι μεθαύριο θα πεθάνω, δεν θα χα πρόβλημα να μείνουν με κάποια λεφτά η δ/τα οι απογονοι και κληροονόμοι μου. Θα το επιδίωκα μάλιστα.
Καλά πέθανε εσύ και βλέπουμε![]()
![]()
![]()
![]()
ετσι πιστευω πως ειναι!Αυτό ξαναπέστω Θάνο. ;)
δεν ειπα για τζογο σε καμια περιπτωση και σε τυχερα παιχνιδια! να σου κατσει το τζοκερ....ναι αν σου κατσει σου αλλαζει την ζωη! και αν δεν εισαι μαλακας βεβαια να τα σκορπισεις οπου να ναι!1. αλλο διαζείριση ρίσκου άλλο τζόγος (ρισκαρε χοντρα)
2. δεν ποντάρεις όλα σου τα λεφτά σε ένα τομέα (ειχαν πισινη)
3. οι πιθανότητες δεν κάθονται σε όλους, αλλα ναι, ολοι ψιλοπετυχαίνουν και πολλοοι καταφέρνουν και ζουν άνετα
4. "με το σταυρο στο χερι" ποιος πάει γενικότερα? ΑΝ δεν είσαι πιο κκάτω κι απο κλητήρας όλο και κάτι θα χεις χρειαστει να κάνεις...
οι δικες μου! και σε πληροφορω οτι ο παππους μου πολεμησε και στους ανταρτες!Ποιανου οι γιαγιάδες δεν πείνασαν μεταπολεμικά?
Μήπως αυτων που οι προ-παπούδες φόραγαν κουκούλα?
Όλοι μάγκες Θάνο με δανεικό χρήμα.
Οι περισσότεροι είμαστε υπερχρεωμένοι (δεν λέω για το κρατικό χρεος, ΚΑΙ ότι μας αναλογεί ατομικά) και είναι λίγοι πλέον αυτοί που έχουν μασουράκι για μια στραβη κατάσταση.
Το ζήτημα είναι ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να επιβιόσουν (και φυσικά μαζί τους και τα λαμόγια) αν δεν δανείζουνε χρήμα.
Δλδ αυτό που ήδη έχει ξεκινήσει, να αποφεύγουμε τον δανεισμό τους ΠΟΝΑΕΙ πολύ.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν κινήται το χρήμα, δες τι προσπαθεί να κάνει-προτίνει η Κλωνίτσα, ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΛΕΙ (και ας πεθάνουμε από το άγχος της αποπληρωμής).
Σκέφτεται εντελός ανήθηκα, σε στέλνει στην τράπεζα για δανεικά, να τα πάρει αυτή.
Αλλά δεν προτίνει να πάρει αυτή το ρίσκο, και να της δώσουμε γραμμάτεια
εγω ενα ξερω......οτι το δανειο ειναι η χειροτερη θηλεια που μπορεις να βαλεις στον λαιμο σου!Όλοι μάγκες Θάνο με δανεικό χρήμα.
Οι περισσότεροι είμαστε υπερχρεωμένοι (δεν λέω για το κρατικό χρεος, ΚΑΙ ότι μας αναλογεί ατομικά) και είναι λίγοι πλέον αυτοί που έχουν μασουράκι για μια στραβη κατάσταση.
Το ζήτημα είναι ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να επιβιόσουν (και φυσικά μαζί τους και τα λαμόγια) αν δεν δανείζουνε χρήμα.
Δλδ αυτό που ήδη έχει ξεκινήσει, να αποφεύγουμε τον δανεισμό τους ΠΟΝΑΕΙ πολύ.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν κινήται το χρήμα, δες τι προσπαθεί να κάνει-προτίνει η Κλωνίτσα, ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΛΕΙ (και ας πεθάνουμε από το άγχος της αποπληρωμής).
Σκέφτεται εντελός ανήθηκα, σε στέλνει στην τράπεζα για δανεικά, να τα πάρει αυτή.
Αλλά δεν προτίνει να πάρει αυτή το ρίσκο, και να της δώσουμε γραμμάτεια
εγω ενα ξερω......οτι το δανειο ειναι η χειροτερη θηλεια που μπορεις να βαλεις στον λαιμο σου!
αυτο που καναν οι παλιοι οτι εχω παιρνω,δεν εχω απλα κανω οικονομια μεχρι να μπορεσω να παρω δεν ηταν και πολυ ασχημο....
μπορει να με πειτε συντηρητικο αλλα καλυτερα ετσι παρα με μια θηλεια στο λαιμο μου!
εχω ενα φιλο χρονια κανουμε παρεα! τι εκανε μια ζωη.....χρεωνοταν για να κανει αγορες....
ισως ακουστει αστειο αλλα τι εκανε? δανειζοταν ενω παραλληλα δουλευε μια ζωη....και επαιρνε π.χ κινητο....ρουχα ενα καρο πραγματα.....ΑΛΛΑ μετα ειχε καθε μηνα απο τα 600 ευρω που επαιρνε (παλια) τα 350-400 ορισμενες φορες στα χρεη.....με το που τελειωνε το ενα χρεος ξεκινουσε αλλο.....ναι αλλα ο φιλος μου μεγαλωσε, μεγαλωσε ο μισθος καπως αλλα μεγαλωσαν και τα χρεη........ακουω τις προαλες χωρια απο το αυτοκινητο......ενα καρο πραγματα και ψωνια.....και λεω σε εναν αλλο φιλο ρε μαλακα αυτος θα φτασει σε σημειο να παρει ΔΑΝΕΙΟ για να κανει αγορες και να δινει λιγα λιγα μετα......τι ηθελα και το πα.....μου απανταει ο φιλος, ασε το χει κανει ηδη.....απο την Εθνικη......
το παληκαρι δεν εχει στανταρ δουλεια....δηλ μπορει αυριο να ναι στον αερα....
δεν εχει υπομονη να βαλει φραγκα στην ακρη για να κανει αγορες....παει και δανειζεται χωρις να ξερει αν αυριο θα δουλευει....χωρια οτι εχει και καποια παγια εξοδα τον μηνα.....προσωπικα εξοδα,αυτοκινητου....ασφαλεια,κινητο(παγιο)..........κλπ
ακριβως!ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ειναι πολλοί στην κατάσταση του φίλου σου.
Και καλά μαμιαδες με ξένο κώλο.
Αυτοί συντηρούσαν και γιγάντοναν το σύστημα τόσα χρόνια.
Και τώρα που ΙΣΟΣ κάτι μπορούν να καταλάβουνε επιτέλους, είναι αργαααααααααααααααα
Το να απλώνει κάποιος το χέρι του μέχρι εκεί που φτάνει είναι ΚΑΝΟΝΑΣ.
Αυτόν τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ τον ξεχάσαμε στο Ελλαντισταν.
ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ειναι πολλοί στην κατάσταση του φίλου σου.
Και καλά μαμιαδες με ξένο κώλο.
Αυτοί συντηρούσαν και γιγάντοναν το σύστημα τόσα χρόνια.
Και τώρα που ΙΣΟΣ κάτι μπορούν να καταλάβουνε επιτέλους, είναι αργαααααααααααααααα
Το να απλώνει κάποιος το χέρι του μέχρι εκεί που φτάνει είναι ΚΑΝΟΝΑΣ.
Αυτόν τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ τον ξεχάσαμε στο Ελλαντισταν.
εν μερη.....π.χ. είσαι πλακας
Δεν έχει κάποια διαφορα να δανειστεις για να πάρεις καινούριο αμάξι πχ SLK (που θα αυξησει περαιτερω τα πάγια έξοδα σου)
και να πάρεις επαγγελματικό φορτηγάκι που θα αυξησει τα έσοδα σου?
Αν δεν μπορεις να δουλέψεις σωστα χωρίς φορτηγάκι δεν θα μπορέσεις ποτε να βγάλεις τα χρήματα να το αποκτήσεις ενω αν το πάρεις εύκολα θα το αποπληρωσεις, αφού τα έσοδα σου θα αυξηθούν.
Αυτο λέω τόση ώρα....
Είναι το ίδιο εύκολο να βάζεις 500€ στην άκρη να αγοράσεις σπίτι μετά απο 20 χρόνια, ενώ πληρωνεις 400€ για ενοίκιο ταυτοχρονα με το να πάρεις δάνειο και να πληρώνεις τη δόση όταν δεν πληρωνεις ενοικιο?
Δεν σου φαίνονται λογικά αυτα που λεω?
το μαθαμε κι αυτο..
η κληρονομια ειναι αποταμιευση !!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
το μαθαμε κι αυτο..
η κληρονομια ειναι αποταμιευση !!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()