Εχω την εντύπωση, ότι επειδή το επάγγελμα είναι αρκετά κλειστό (δύσκολες εξετάσεις, περνάνε λίγοι, τα συμβόλαια του παλιου μεταβιβάζονται με εξετάσεις στον νέο, κτλ) και με δεδομένο ότι γίνονται πολλοί πλειστηριασμοι, μεταβιβασεις, κατασκευες, κτλ, υπάρχει δουλειά για όλους.... Συμφωνώ μαζί σου, τους πελάτες τους πάνε αυτοί που προανέφερες....
Οπωσδήποτε είναι πιο δύσκολο να γίνεις συμβολαιογράφος απ΄',τι δικηγόρος αλλά αυτό δεν κάνει το επάγγελμα "κλειστό" αφού ο καθένας που έχει τα τυπικά προσόντα (πτυχίο νομικής και κάποια χρόνια άσκησης δικηγορίας νομίζω) μπορεί να συμμετέχει στις εξετάσεις...
Το αρχείο παλαιού συμ/φου μπορείς να το αγοράσεις (ή να το κληρονομήσεις) εφόσον είσαι και εσύ συμβολαιογράφος....Απ' όσο γνωρίζω δεν χρειάζονται εξετάσεις...
Ο συμβολαιογράφος επίσης έχει και το μειονέκτημα ότι χρειάζεται προσωπικό και οργανωμένο γραφείο και αυτό έχει υψηλά πάγια έξοδα (ένας δικηγόρος έχει κατά κανόνα πολύ μικρότερα πάγια έξοδα)...
Απ' όσο γνωρίζω πάντως στην πιάτσα, υπάρχει πρόβλημα για πολλούς...
ρε φιλαράκο...
πληρώνω εφορία;
πληρώνω υποθηκοφυλακείο;
πληρωνω εθνικό κτηματολόγιο;
τι σκατά σε θέλω και σένα και τον συμβολαιογράφο εβώ μπορώ να πάω απευθείας στο κράτος που έχει 1.5 μύριο δημοσίους και να μην το κάνω τζάμπα;
ρε μερικοί έχετε τελείως αστεία άποψη και λογική για του τι πρέπει να είναι ένα σωστά δομημένο κράτος......
Ρε φιλαράκο,
Πήρα και χρυσοπλήρωσα γνήσια windows με οδηγίες χρήσης;
Πήρα αυθεντικά μηχανήματα με οδηγίες χρήσης τα οποία επίσης χρυσοπλήρωσα;
Γιατί να πληρώνω και μηχανικό υπολογιστών, λογισμικού και δικτύου για να λειτουργήσουν;
εγώ θέλω να πληρώνω ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
θα σου άρεσε λ.χ. εσένα να πληρώνεις το πριβέ και στον τσεκαδόρο και στην στριπτηζού και στον πορτιέρη;
Ρε χαλουμόπληκτε,
Στο baby gold δεν πληρώνεις και είσοδο και τη χορεύτρια και την ποτού ξεχωριστά;
Οι δικηγόροι σε πείραξαν;
Και στην τελική, θα εμπιστευόσουν τον έλεγχο τίτλων σου την αγοραπωλησία των 6 ακινήτων σου στο μέσο έλληνα δ.υ.;
Σα να εμπιστεύεσαι τη φροντίδα του μαλλιού σου στο ΙΚΑ!