Βρε συ μιλαει για διμερισμα 300.000 με δανειο 150.000 .....
Μηπως δεν το διαβασες καλα ?
για ξαναδιαβασε το παλι προσεκτικα......
τωρα αν οι τοκοι βγουν 90 απο 100 που λεει αυτος ειναι μια βελονα στα αχυρα για τοση διαρκεια
Αχαχαχούχα, άσε το αγόρι μου...
Το' χεις πάρει απόφαση άλλωστε...
Θα πας να μείνεις στο νοίκι αφού το έγραψε ο κάθε μπατερκαπ στο bourdela.tv...
Και για να δώσω κάποιες έπεξηγήσεις...
Αν έχω 300.000 € μητρητά και αγοράσω ντούκου ένα διαμέρισμα της αυτής αξίας, έχω μηδεν ζημιά και μηδέν όφελος...Είμαι στα λεφτά μου που λένε οι χαρτοπαίχτες...
Αντάλλαξα τα μετρητά μου με ένα ακίνητο.
Αν αγοράσω ένα διαμέρισμα € 300.000 με € 150.000 μετρητά και € 150.000 δάνειο, η πραγματική μου επιβάρυνση θα είναι οι τόκοι του δανείου των € 150.000 - γύρω στα 90.000 € και αυτή σε ορίζοντα είκοσαετίας...
Αν έμενα στο νοίκι την ίδια περίοδο θα είχα δώσει στο νερό € 150.000 (που σιγά μην σπίτι αξίας σήμερα €300.000 ξεκινά με νοίκι €450 που έγραψα αλλά λέμε τώρα) και θα είχα μια κουράδα στο χέρι...
Φυσικά όλα αυτά ισχύουν εάν αγοράσω σπίτι προδιαγραφών που θέτει το βουτυρόπαιδο...
Αν κάνω μικρούς συμβιβασμούς στα τετραγωγικά (πχ πάρω 75-90) και στην παλαιότητα (έως 10 έτη) ακόμη και με 2.000 το τετραγωνικό (σε μέση περιοχή) κάνω μια χαρά τη δουλειά μου με 150.000 €...
Και δεν βάζω στο συλλογισμό ότι θα αυξηθεί η αξία του ακινήτου, όπως δεν βάζω και τα έξοδα αγοράς, συντήρησης κτλ για λόγους ευκολίας...
Είναι τί έχεις και τί θέλεις...
Και ξαναλέω (και θα το λέω μέχρι να παγώσει η κόλαση) : Εάν μπορείς να δανειστείς σε ΛΟΓΙΚΑ πλαίσια, συμφέρει η αγορά...
Εάν δεν μπορείς, τότε νοίκιασε...Δεν είναι ντροπή...
Ντροπή είναι πχ να βρίζεις μάνες άλλων..