Αμφισβήτησες το ποσοστό του 80% και σου απάντησα με στοιχεία...
Αν εσύ τα αμφισβητείς, δικαίωμά σου αλλά εκτιμώ ότι τα στοιχεία αυτά είναι πιο αξιόπσιστα από την αντίληψη και τη διαίσθηση οποιουδήποτε...
Αμφισβήτησες ότι είναι εφικτό να έχεις επιτόκιο δανείου μικρότερο από το επιτόκιο καταθέσεων και σου απέδειξα ότι είναι δυνατό, χρησιμοποιώντας προσωπικό παράδειγμα, τονίζοντας ότι δεν είμαι ο μόνος, καθότι δεν απαιτεί και ντοκτορά στη μακροοικονομία...
Αν εσύ το θεωρείς κομπασμό ή εξυπνάδα, πρόβλημά σου..
Όσο για τις ομαδικές άμυνες, το μόνο που έχω δει είναι ένα ατελείωτο κλαψομούνιασμα από ένα εμφανώς φοβικό άτομο...
Αν θεωρείς ομαδική άμυνα το κράξιμο- κλάψιμο, επίτρεψέ μου να έχω μια άλλη αντίληψη...
Σε αυτά που έσβησα από το ποστ σου δεν διαφωνώ.
Απλά διευκρινίζω για άλλη μια φορά:
Οι στατιστικές της κυβέρνησης δεν είναι για μένα στοιχεία, γιατί είναι ψέματα. Όπως είναι της ανεργίας που δίνουν, του πληθωρισμού, του τουρισμού κοκ. Λέγεται μόχλευση αποτελεσμάτων.
Δεν μπορεί να βλέπεις τη φέτα και το γάλα να ανεβαίνει γύρω σου με 150% σε ένα χρόνο και εσύ να λες πως ο πληθωρισμός σύμφωνα με τον υφυπουργό είναι 3%. Το ίδιο ισχύει και για την ιδιοκατοίκηση.
Αμφισβήτησα και εξακολουθώ να αμφισβητώ το να πάρεις επιτόκιο καταθέσεων μεγαλύτερο από δανείου όταν τα κλείνεις την ίδια στιγμή. Αν δηλαδή πας τώρα και ψάξεις να κλείσεις ταυτόχρονα δάνειο και κατάθεση δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις στο +. Το να τα κάνεις με διαφορά χρόνου προφανώς σου βγαίνει, αφού κάθε χρόνο αλλάζουνε τα επιτόκια, μην πω πιο γρήγορα από χρόνο.
Οπότε επί της ουσίας εδώ συμφωνούμε αλλά μιλούσαμε για διαφορετικό πράγμα.
Το να λένε κάποιοι άνθρωποι πως περιμένουν να πέσουνε οι τιμές δεν είναι κλαψομούνιασμα. Το να προσπαθούν οι κατασκευαστές να μας πείσουν σε ένα ολόκληρο θρεντ πως οι τιμές τους ήταν δίκαιες και πως δεν είναι διαπραγματεύσιμες πώς το κρίνεις τότε;