Σαφώς και έχω κομπασμό σε αυτό, είμαι περήφανος για αυτό, δεν μου το χάρισε κανείς. Αλλά από την άλλη δεν θα το είχα αναφέρει αν δεν έγραφες πως τόση ώρα εμείς γράφουμε επειδή τους φοβομαστε και παπαριές λοιπές.
Σαφώς και ο πελάτης έχει δικαιώματα και άμυνες αλλά μία από τις άμυνές του απέναντι σε μια διαμορφωμένη αγορά με στοιχεία που δεν τον συμφέρουν είναι να βρίσκει σύμμαχους. Το ίδιο ισχύει για τα σπίτια, για τον αγοραίο έρωτα, για τα γάλατα και ό,τι άλλο θέλεις.
Και υπάρχουνε οι προσωπικές άμυνες και οι ομαδικές άμυνες.
Το συγκεκριμένο σάιτ είναι κατεξοχήν φτιαγμένο για το δεύτερο.
Δεν υπάρχει το "για όλα φταίνε οι άλλοι". Αλλά όπως σου ξαναέγραψα και δεν απαντάς, το οτι δεν φταίνε αποκλειστικά οι κατασκευαστές για την κατάσταση δεν σημαίνει πως είναι άγγελοι ή πως για όλα φταίει ο αγοραστής που λές εσύ.
Αν ήταν στο χέρι του αγοραστή όλα τότε προς τι ο οδοιρμός τόσων ανθρώπων; Εκτός κι αν είναι απλά μια φήμη ο οδοιρμός, οπότε πάσο.
Εσύ λοιπόν πρεσβεύεις πως η κρίση στα ακίνητα είναι λόγω κορεσμένης αγοράς γιατί όλοι είναι ιδιοκτήτες. Ε, δεν είναι έτσι, πώς να το κάνουμε. Υπάρχει κόσμος που θέλει να αγοράσει (για πρώτη κατοικία μιλάω) και δεν μπορεί γιατί δεν του φτάνουν τα χρήματα επειδή είναι υπερτιμολογημένα τα διαμερίσματα. και μια και αναφέρεις στατιστικές της κυβέρνησης, να σου πω πως έχω 10 φίλους που θέλουνε να αγοράσουνε σπίτι για πρώτη κατοικία. με δεδομένο πως έχουνε όλοι περάσει τα 30 και είναι όλοι αποκατεστημένοι επαγγελματικά, να θεωρήσω πως είναι η φτωχολογιά που δεν μπορεί ή που δεν θέλει;
Αμφισβήτησες το ποσοστό του 80% και σου απάντησα με στοιχεία...
Αν εσύ τα αμφισβητείς, δικαίωμά σου αλλά εκτιμώ ότι τα στοιχεία αυτά είναι πιο αξιόπσιστα από την αντίληψη και τη διαίσθηση οποιουδήποτε...
Αμφισβήτησες ότι είναι εφικτό να έχεις επιτόκιο δανείου μικρότερο από το επιτόκιο καταθέσεων και σου απέδειξα ότι είναι δυνατό, χρησιμοποιώντας προσωπικό παράδειγμα, τονίζοντας ότι δεν είμαι ο μόνος, καθότι δεν απαιτεί και ντοκτορά στη μακροοικονομία...
Αν εσύ το θεωρείς κομπασμό ή εξυπνάδα, πρόβλημά σου..
Μπράβο για τα πέντε σπίτια- μακάρι να τα κάνεις δέκα πέντε...Και έχεις κάθε λόγο να είσαι υπερήφανος...
Όσο για τις ομαδικές άμυνες, το μόνο που έχω δει είναι ένα ατελείωτο κλαψομούνιασμα από ένα εμφανώς φοβικό άτομο...
Αν θεωρείς ομαδική άμυνα το κράξιμο- κλάψιμο, επίτρεψέ μου να έχω μια άλλη αντίληψη...
Όσο για τους εργολάβους, έχω πολλά να τους καταλογίσω...
Ξέρω από πρώτο χέρι τα παιχνίδια που έκαναν με μεσίτες, τράπεζες, media και έχω γράψει εδώ και αλλού ότι το real estate είναι το χρηματιστήριο των 00's...
Αλλά τυγγχάνει να ξέρω από πρώτο χέρι και πόσο κρετίνοι, ημιμαθείς, αστοιχείωτοι ήταν ουκ ολίγοι αγοραστές... Ίσως διότι είναι φιλοσοφία ζωής πρώτα να βλέπω τη δικιά μου την καμπούρα )και τί μπορώ να κάνω για να την στρώσω) και μετά των άλλων- και είμαι υπερήφανος για αυτό, όπως εσύ για τα ακίνητά σου...
Το νόμισμα λοιπόν έχει δύο όψεις...Κάποιοι τονίζουν τη μία, έδωσα έμφαση στην άλλη για να υπάρξει ισορροπία...
δεν ξέρω για κατασχέσεις κλπ
πάντως εάν από υποθηκ. και κτηματολ. δεν βγάζεις άκρη, ψάχνεις ρολόγια δεη, εάν πάλι όχι, τότε δημοτικά τέλη για να βρεις σε ποιον ήταν χρεωμένα (όχι απαραίτητα τον ιδιοκτήτη)
Το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα εγκαταλελειμένα ακίνητα είναι κληρονομιαία και με πολλούς κληρονόμους...
Η μόνη αξιόπιστη έρευνα για να βρεις σε ποιον ανήκει είναι το υποθηκοφυλακείο/ κτηματολόγιο αλλά μπορεί να πέσεις στο όνομα ενός τύπου με ημερομηνία γέννησης αρχές του 20ου αιώνα και άντε μάθε πότε πέθανε και πόσους και ποιους κληρονόμους έχει...
Στο κτηματολογιο πάντως αυτά φαίνονται ως αγνώστου πάντως...
Και εκεί υπάρχει θέμα... ;)