str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
2. Μη λέτε μαλακίες. Ο καθένας έχιε τη λογική του, και ο ενοικιαστής και ο αγοραστής. Θα υπάρχει αγορά και για τους δύο.
3. Από πού βγήκε το ποσοστό 80% πως έχουνε ιδιοκτησία στην Ελλάδα;; Άλλο να πεις πως υπάρχουν έλληνες που έχουνε 5 ακίνητα και άλλο να πεις πως το 80% έχουνε σπίτι. Αν ήτανε έτσι τότε νοίκια δεν θα υπήρχανε. Αυτό το ποσοστό ισχύει για Κύπρο και για Κάλυμνο, μην μπερδεύεστε.
Είπαμε, το νοικι είναι λύση ανάγκης...Και δεν το λέω εγώ, οι αριθμοί το λένε...
4. Απο πού κι ως πού μπορεί κάποιος τώρα να έχει καλύτερο επιτόκιο σε καταθέσεις από ότι έχει σε δάνειο; Πέστε μου τις τράπεζες να πάω να κλείσω κι εγώ. Αν είναι να έχω κλειστά τα χρήματά μου στον καταθετικό λογαριασμό, πρέπει να είναι πολλά για να συμφέρει και να έχω άλλα τόσα ανοιχτά. Αρα πρέπει να έχω αρκετά χρήματα, οπότε δεν βλέπω το λόγο να πάρω δάνειο για να πάρω σπίτι. Το πληρώνω μετρητοίς και αρχίζω να κάνω μπάζα από την αρχή χωρίς να έχω βάρη.
Οικονομική σκέψη μηδέν...
Πρώτον είναι απόλυτα εφικτό να έχεις επιτόκιο δανείου χαμηλότερο από επιτόκιο των καταθέσεων...Δε νομίζω να είμαι ο μόνος που το έχει πετύχει...
Και δεν ήθελε κόπο ούτε κανά κονέ...Λίγες γνώσεις, διάβασμα και μερικά ψήγματα καλής τύχης...
Δεύτερον, το μυστικό είναι να έχεις ρευστότητα...
Γιατί να ξεπαραδιαστώ για να πάρω ένα σπίτι όταν μπορώ να κρατήσω τα μετρητά μου, να πάρω ένα δάνειο (το οποίο το ξεπληρώνω όποτε θέλω στην τελική και άμα είμαι μάγκας χωρίς ποινή) και να έχω ευχέρεια κινήσεωνγια ο,τιδήποτε (από μια καινούργια αγορά μέχρι έκτακτη ανάγκη)...
Αν κάτι δίδαξε η κρίση, είναι ότι κερδισμένος (ή έστω όχι χαμένος) βγαίνει όποιος σε χαλεπούς καιρούς έχει δυο δεκάρες στην μπαντα...
7. κανείς σας δεν μιλάει για τις κακοτεχνίες. τελικά προφανώς όλοι είστε τρομεροί κατασκευαστές που δεν κάνετε περικοπές στο κόστος σας. Που βάζετε όλοι μόνωση σωστή στην ταράτσα, στο μπάνιο, στα μπαλκόνια, ανάμεσα στους ορόφους κλπ. Είστε όλοι κοντά στις εξελίξεις με τα νέα υλικά, με τους νέους κανονισμούς της ΟΝΕ, δεν χρησιμοποιείτε τεχνίτες που κάνουν ατζαμίδικες δουλειές κλπ. Γι'αυτό εγώ που έχω 3 σπίτια πληρώνω τις κακοτεχνίες σε όλα. Γι'αυτό οι σοβάδες δεν είναι ίσιοι σε κανένα σπίτι. Αλλά .... σε παρακαλώ... πήρα σπίτι πολυτελείας, κάτσε καλά. Κανένας έλεγχος για τη δουλειά αν έγινε καλά ή όχι. Αν τα αλουμίνια κλεινουνε ή όχι. να μιλήσουμε για πόρτες; να μιλήσουμε για ό,τι θέλετε αγαπητοί, έχω απάντηση για όλα.
Αν ο αγοραστής είναι ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ που δεν επιθεωρήσει το σπίτι με μηχανικό της επιλογής του, όχι κακοτεχνίες, αρκούδες μπορεί να συναντήσει...
Και αν σε ήδη έτοιμο σπίτι, δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα (αλλά παζαρεύεις την τιμή), σε υπο κατασκευή, μπορείς να κάνεις τον εργολάβο να τρέχει και να μην φτάνει...Και να δει λεφτά τον μήνα που δεν έχει Σάββατο...
Χώρια η προστασία από το νόμο...