1ον . Και εσενα ποιος σου ειπε οτι ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ φτιαχνει το σπιτι που νοικιαζει ?
εκτος ολιγον περιπτωσεων οι περισσοτεροι το ΡΗΜΑΖΟΥΝ και οταν φυγουν το βαρος πεφτει στον ιδιοκτητη το γνωριζω απο πρωτο χερι αυτο (εχω νοικιασει σπιτι και ειδα)
Όπως προείπα, σε χώρα με ποσοστό ιδιοκατοίκησης 80% είναι δύσκολο να βρεις καλό νοικάρη...
Γιατί συνήθως νοικιάζουν άτομα χαμηλού εισοδήματος ή/ και χαμηλού επιπέδου...
2ον . Καλα αφου φτανεις να συγκρινεις ανομοια πραγματα σημαινει οτι ....
......... [glow=red,2,300]Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ εχει φτασει στο ΚΟΚΚΙΝΟ.[/glow]
Και σου απαντω λοιπον οτι στο αυτοκινητο αλλαζουν τα μοντελα καθε 5 ετη και επιδη ειναι μηχανικα πεφτει ακομη ποιο γρηγορα η αξια του
Αλλα και στα ακινητα πεφτει η αξια ...... ενα διαμερισμα 10ετιας εχει την ΙΔΙΑ αξια με ενα καινουργιο ?
η μηπως ενα διαμερισμα παλαιοτητας εχει την ιδια αξια με το καινουργιο ?
στα ιδια σχεδον ποσοστα πανε κι εκει οι αξιες αμα το δεις αντικειμενικα δε ακομη ποιο χαμηλα
Αρα ολα χανουν σε αξια ΜΟΝΟ Η ΓΗ ΑΝΑΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ κι αυτο διοτι η ΓΗ δεν αλλαζει ουτε αναπληρωνεται.......
ΡΩΤΑΣ κι εμενα που προσπαθω να πουλησω ενα παλαιοτητας και μου πριζουν τα ουμπαλα για ασανσερ - θερμανση - παρκινγκ ?
Με την ιδια λογικη ΑΥΡΙΟ θα ζητανε υλεκρονικο εξοπλισμο λογω τεχνολογιας αρα μυλος το θεμα
Άλλ' αντ' αλλων ως συνήθως...
Κάθε τί που κατέχεις, έχει ένα κόστος συντήρησης...
Το αυτοκίνητο θέλει λάδια, ανταλλακτικά, έχει τέλη, πάρκινγκ, σπασίματα, γδαρσίματα...
Ωστόσο, η αξία του μειώνεται ραγδαία όσα χρήματα και να ρίξεις και αν δεν το αντικαταστήσεις εγκαίρως, το κόστος συντήρησής του θα είναι σε ετήσια βάση ίσο ή και μεγαλύτερο από την αξία του!
Ένα ακίνητο έχει και αυτό έξοδα αλλά η αξία του δεν μειώνεται- μην σε μπερδεύει η τωρινή συγκυρία, η οποία είναι το αποτέλεσμα μιας αφύσικης ανόδου...
Στην τελική, αν κάποιος αγόρασε το το 1999 και πούλησρε το 2007 έβγαλε 300% απόδοση σε ορισμένες περιπτώσεις...
Τώρα αν εσύ δυσκολεύεσαι να πουλήσεις κάποιο αχούρι που έχεις δεν ισχύει για όλα τα ακίνητα, ακόμη και παλιά, αν είναι καλης ποιότητας και ίσως το πιο σημαντικό, σε καλή θέση...
3ον . Εδω μας εκανες να γελασουμε......
Τι να καταλαβει τα χουγια του καθενος σε μια γειτονια ?
πως να τα καταλαβει αμα δεν ζησει πρωτα εκει ?
και αυτο που λες αμα δεν του κανει το πουλαει και φευγει
θεικο ......
[glow=red,2,300]
ΠΟΤΕ το πουλαει και ΠΟΤΕ φευγει δεν μας λες .....
και ΚΥΡΙΩΣ ποσο πρεπει να χασει για να το πουλησει ?[/glow]
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ
ειδικα σημερα ....
[glow=red,2,300]ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ[/glow]
αρα απο που να βγαλει και ΑΡΚΕΤΑ λεφτα οπως λες ?
[glow=red,2,300]
ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ......
ΘΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ Η ΣΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ?[/glow]
Χαίρομαι που γελάς- αν μη τί άλλο είναι υγεία...
Ο μέσος άνθρωπος αγοράζει σπίτι στα 30-40 του...
Μέχρι τότε έχει ζήσει σε διάφορες γειτονιές και είναι σε θέση να ξέρει τί τον βολεύει και τί όχι, που είναι καλά για αυτόν, πώς εξυπηρείται στις ανάγκες του ο ιδίος και η οικογένειά του...
Αν λοιπόν δεν ξέρεις πού θέλεις να ζήσεις, το πρόβλημα δεν είναι της αγοράς ακινήτου...
Όσο για το πόσο εύκολα ή δύσκολα πουλιέται κάτι, σου είπα, μην κρίνεις από τη σημερινή συγκυρία ή από το δικό σου αχούρι...
Και φυσικά, είναι πολύ πιο σύνηθες να νοικιάσεις κάπου που να σου αρέσει, να έχεις συνηθίσει και να πρέπει να φύγεις επειδή λήγει η μίσθωση...
Όσο για την "κρίση πανικού", γιατί να πανικοβληθώ;
Εκτός του ότι δεν είμαι εργολάβος, έχω αγοράσει πριν ανέβουν οι τιμές, η δόση του στεγαστικού μου είναι της πλάκας και το επιτόκιό του χαμηλότερο από αυτό των προθεσμιακών μου και δεν περιμένω να τα τινάξει καμια θείτσα μου (να ζήσουν χίλια χρόνια) για να ξελασπώσω με τις λιρίτσες τους...
Πάντα φιλικά....