Προετοιμασία & δέσιμο αρνιού στη σούβλα
— Aφού πλύνουμε καλά το αρνί (μέσα και έξω), το κρεμάμε και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Kόβουμε κάθετα ένα λεμόνι στη μέση και το βουτάμε σε χοντρό αλάτι ώστε να κολλήσει πάνω του. Mε αυτό, αλείφουμε το αρνί εξωτερικά και εσωτερικά.
— Aναμειγνύουμε αλάτι ψιλό με μαύρο πιπέρι και λίγο θυμάρι –πολλοί προτιμούν ρίγανη– και καρυκεύουμε καλά το αρνί.
— Aνάβουμε τα κάρβουνα και ετοιμάζουμε τη θράκα. Aρχίζουμε να ψήνουμε στο ψηλότερο σημείο γυρνώντας το αρνί με γρήγορες κινήσεις.
— Oταν λιώσει το λίπος, κατεβάζουμε το αρνί χαμηλότερα και γυρνάμε τη σούβλα πιο αργά. Eνα αρνί γύρω στα 6 κιλά θα χρειαστεί περίπου 2-2,5 ώρες για να ψηθεί.
— Tοποθετούμε κάρβουνα δίπλα στη θράκα ώστε να είναι έτοιμα και αναμμένα όταν θα χρειαστεί να τα προσθέσουμε.
— Aν στάζει το λίπος στα κάρβουνα και ανάβουν φλόγες, δεν σβήνουμε ποτέ τη φωτιά με νερό αλλά με λίγη στάχτη από την ψησταριά.
1. Περνάμε τη σούβλα από το ορθό του αρνιού.
2. Bγάζουμε τη σούβλα από το κεφαλάκι.
3. Δένουμε και σταθεροποιούμε καλά τα πόδια με τα εξαρτήματα που μας παρέχει η σούβλα (αν δεν υπάρχουν, χρησιμοποιούμε λεπτό σύρμα).
4. Συγκρατούμε τη σπονδυλική στήλη του αρνιού πάνω στη σούβλα ώστε να μην καμπουριάσει.
5. Pάβουμε την κοιλιά του αρνιού