Νέα

Πάσχα 2015,υπάρχει κρίση; Tι θα φάτε,θα πάτε Αράχοβα - Μύκονο;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα billy13
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 214
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Μηνύματα
47.991
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Τους έχω χώσει και ετοιμάζουν τα αρνιά/κατσίκια/κοκορέτσα...για αύριο μαν και θα ξυπνήσω να τα βρω έτοιμα... ;) ;) ;)
Στην μαγειρίτσα έβαλα 3 συκωταριές και 5 μαρούλια τύπε
 
OP
OP
B

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Μηνύματα
29.142
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
Θα φτιάχνει το κοκορέτσι τώρα στην μπουζού τύπε

;)

RTR2N9TX.jpg
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Που είναι ο karatzon,να μας πει καμιά συνταγή.... :rolleyes: :- :'(
Γαρδούμπες στη γάστρα
Υλικά
για 4 άτομα
600-800 γρ. γλυκάδια αρνίσια
1.200-1.500 γρ. έντερα από αρνάκι γάλακτος, καλά καθαρισμένα και πλυμένα
χυμός από 3-4 λεμόνια
1 μαρούλι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
12-14 πατάτες, μέτριες, κομμένες κυδωνάτες
3-4 κρεμμύδια, κομμένα στα 4
4-5 σκελίδες σκόρδου (χωρίς την πράσινη φύτρα στο κέντρο)
5-6 κλωνάρια θρούμπης φρέσκιας ή 4 κ.γ. ξερή
½ ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Περνάμε στο μπλέντερ το 1 κρεμμύδι μαζί με 2 σκελίδες σκόρδου να λιώσουν. Μοιράζουμε τα γλυκάδια για 4 γαρδούμπες. Τα βουτάμε στο λιωμένο σκορδοκρέμμυδο, αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε με το έντερο ώστε να φτιάξουμε αφράτες, πλούσιες γαρδούμπες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 200oC. Αδειάζουμε το ελαιόλαδο στη γάστρα, από πάνω απλώνουμε τις πατάτες, το μαρούλι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό και από πάνω απλώνουμε τις γαρδούμπες. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μπόλικη θρούμπη και σκεπάζουμε τη γάστρα. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά να ροδίσουν οι γαρδούμπες. Επειδή κάθε φούρνος έχει τα δικά του χούγια, δοκιμάστε τους χρόνους ψησίματος πρώτα σε μια πατάτα και έπειτα χώνοντας ένα μαχαίρι στη γαρδούμπα. Αν βγουν ρόδινα υγρά, θέλει κι άλλο ψήσιμο.
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Που είναι ο karatzon,να μας πει καμιά συνταγή.... :rolleyes: :- :'(
Υλικά
1 συκωταριά
Μισή φλ. Κρασί λευκό
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Μισό φλ. λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη (αν έχετε φρέσκια ακόμα καλύτερα)
1 κ.σ ξύσμα λεμονιού
1 ½ -2  λεμόνια (το χυμό)
Μισό φλ. νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε τη συκωταριά σε κατσαρόλα και νερό τόσο όσο να την σκεπάζει. Απ΄όταν αρχίσει να βράζει το νερό αφήνουμε για 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Αφήνουμε να κρυώσει η συκωταριά και την βγάζουμε , την πλένουμε και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Την βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς και ανακατεύουμε, ανά διαστήματα για να μην μας καεί από πάνω. Θέλει περίπου 1 ώρα . λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο ρίχνουμε και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
 

taxidiaris

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Μηνύματα
680
Κριτικές
20
Like
310
Πόντοι
5.785
Γαρδούμπες στη γάστρα
Υλικά
για 4 άτομα
600-800 γρ. γλυκάδια αρνίσια
1.200-1.500 γρ. έντερα από αρνάκι γάλακτος, καλά καθαρισμένα και πλυμένα
χυμός από 3-4 λεμόνια
1 μαρούλι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
12-14 πατάτες, μέτριες, κομμένες κυδωνάτες
3-4 κρεμμύδια, κομμένα στα 4
4-5 σκελίδες σκόρδου (χωρίς την πράσινη φύτρα στο κέντρο)
5-6 κλωνάρια θρούμπης φρέσκιας ή 4 κ.γ. ξερή
½ ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Περνάμε στο μπλέντερ το 1 κρεμμύδι μαζί με 2 σκελίδες σκόρδου να λιώσουν. Μοιράζουμε τα γλυκάδια για 4 γαρδούμπες. Τα βουτάμε στο λιωμένο σκορδοκρέμμυδο, αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε με το έντερο ώστε να φτιάξουμε αφράτες, πλούσιες γαρδούμπες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 200oC. Αδειάζουμε το ελαιόλαδο στη γάστρα, από πάνω απλώνουμε τις πατάτες, το μαρούλι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό και από πάνω απλώνουμε τις γαρδούμπες. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μπόλικη θρούμπη και σκεπάζουμε τη γάστρα. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά να ροδίσουν οι γαρδούμπες. Επειδή κάθε φούρνος έχει τα δικά του χούγια, δοκιμάστε τους χρόνους ψησίματος πρώτα σε μια πατάτα και έπειτα χώνοντας ένα μαχαίρι στη γαρδούμπα. Αν βγουν ρόδινα υγρά, θέλει κι άλλο ψήσιμο.

α ρε γνωση που υπάρχει στο φορουμ.. καλή ανάσταση μπίχτες και μύστες.
 

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Μηνύματα
47.991
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Μαγειρίτσα η κλασική


Υλικά για 6-8 άτομα
1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά γύρω 1,2 κιλά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γραμ τρυφερά φύλλα από αντίδια
½ κιλό τρυφερά φύλλα μαρουλιού
1 ½ φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
2 αβγά
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι


Πλένουμε καλά τη συκωταριά και βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Τη ζεματάμε για 10 λεπτά μέσα στο νερό. Τη βγάζουμε, τη καθαρίζουμε καλά από τα περιττά λίπη και το λαρύγγι και τη ψιλοκόβουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ταυτοχρόνως τα τριμμένα κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη ψιλοκομμένη συκωταριά τουλάχιστον για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου.

Χοντροκόβουμε τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού. Τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα πιέζοντάς τα για να χωρέσουν, σκεπάζουμε , τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου ½ ώρα.

Όσο μαγειρεύονται ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάμε μια σφικτή μαρέγκα και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ζουμί από τη κατσαρόλα μας.

Αδειάζουμε το αβγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.

Σημείωση. Μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε μέσα και 1 φλιτζ τσαγιού ρύζι για σούπα. Επίσης αντί να κάνετε αβγολέμονο να προσθέσετε 3-4 ψιλοκομμένες ντομάτες. Είναι θέμα γούστου.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom