Ακόμα και ο φίλος μας ο ασκούμενος πρέπει να στρωθεί να διαβάσει λίγο ακόμη. Γενικά για την καταχώρηση αυτή νομίζω ότι είναι λάθος όταν ο καθένας αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα με την νοοτροπία αυτού που του άνοιξε.
Εντάξει πήγα και σε δικηγόρο, αλλά ας τα πούμε και από εδώ μήπως μάθω κάτι. Έλεος.
Συγγνώμη φίλε miκεget1, αλλά ο δικηγόρος δεν είναι καθηγητής ταχύρρυθμης εκπαίδευσης νομικών, ειδικά όταν όπως συνήθως γίνεται, ακόμα και ο πελάτης του αποκρύβει πολλά πραγματικά περιστατικά. Εσύ, ίσως είναι καλλίτερα να πας σε καφετζού να σου πει τι θα σου συμβεί, γιατί μάντη θέλεις προς το παρόν και όχι δικηγόρο.
Φίλε μου συγνώμη αν με το θέμα που έβαλα υποτίμησα ίσως τη νοημοσύνη πολλών από ΄δω μέσα αλλά το έκανα με την ίδια λογική που βάζει κάποιος ένα θέμα ιατρικό (έχει πολλά).
Δηλ αν ένας ρωτάει τι θα κάνει με τα κονδυλώματά του και ζητάει γνώμες από ανθρώπους που δεν είμαι ίσως γιατροί δεν είναι κακό?
Εγώ ζήτησα κάποιες γνώμες από διάφορους δικηγόρους (είτε πληρώνοντάς τους είτε όχι)
Και ανέφερα και την αμοιβή τους χαριτολογόντας, και όχι λόγω τσιφουτιάς που κάποιοι το εξέλαβαν.
Ο κύριος λόγος που άνοιξα αυτό το threat ήταν γιατί πίστευα ότι με τόσα πολλά μέλη που υπάρχουν στη σελίδα, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος που βρίσκεται ή βρέθηκε ή....σκοπεύει να βρεθεί στην ίδια θέση με μένα.
Φυσικά οι απόψεις των ειδικών είναι πολύτιμες.Αλλά όπως είπε και ο φίλος μας ο ασκούμενος, δεν είναι δυνατόν να πει κάτι 100% αν δε δει όλα τα στοιχεία.
Επίσης ήταν αναμενόμενο να ακουστούν απόψεις του "βγάλες όσα πιο πολλά μπορείς!Θα σου κλ@σουν τα αρχ@δι@ αν δεν πληρώσεις"
Μα αυτή είναιάλλωστε η ουσία του διαλόγου!
Δεν είναι δυνατόν όσοι εκφέρουν γνώμη να έχουν πάντα δίκιο!
Αλλά και ούτε ότι τα πράγματα είναι απόλυτα!
Εγώ ζήτησα απόψεις περί του "πας φυλακή αν δεν πληρώσεις.Τι πρόκειται να σου συμβεί?"
Και όχι να με συμβουλέψετε αν πρέπει να πληρώσω ή όχι!
Φυσικά και ο καθε νοήμων άνθρωπος θα επιλέξει να πληρώσει αν έχει τη δυνατότητα (με κάθε θυσία όπως είπαν κάποιοι φίλοι εδώ) αν και με αυτά που κάνουν διάφοροι (όχι διαπλεκόμενοι ή μεγαλοκαρχαρίες-αυτό εξυπακούεται) περνάνε ζωή και κότα χωρίς να τους πειράζει κανείς.
Εδώ όμως είναι το ζητούμενο!
Ακούω συνεχώς στην πιάτσα τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που δανείστηκαν από τράπεζες και μόνο (όχι τοκογλύφους-όχι επιταγές), δεν πλήρωσαν και οι τράπεζες αφού εκποίησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία (που φυσικά μελετημένα ήταν πολύ μικρότερης αξίας απ τα δάνεια) έγραψαν τα πάντα (σπίτια,αυτικίνητα,επιχειρήσεις....) στη γυναίκα τους (σε εύλογο χρόνο βέβαια και μελετημένα για να μην αποδείξουν δόλο οι τράπεζες) και τώρα τους κλ@νουν τα αρχ@δια!όπως τουλάχιστον υποστηρίζεται!
Στην προσωπική σου ζωή μπορεί να πετύχεις πάνω σε τέτοιους αλλά έχεις πολύ μικρότερες πιθανότητες απ΄ότι στο νετ πιστεύω.
Άλλωστε κανείς δε σε ξέρει....
Δε θα μπορούσα να ανοιχτώ σε προσωπική επαφή έτσι!
Όσον αφορά τους δικηγόρους και τις γνώμες τους εκεί είναι που δεν υπάρχει τίποτα απόλυτο!
Οπότε όσες περισσότερες τόσο καλύτερα.
Για την καφετζού θα το σκεφτώ αλλά δεν τις εμπιστεύομαι ρε παιδί μου!