Νέα

Πας φυλακή για χρέη;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mikeget1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 196
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
αν η τραπεζα δεν διακανονίζει την απαίτησή της, σημαίνει οτι μπορει και εχει τον τροπο να την εισπράξει (με εισπρακτική εταιρεία συνήθως).

Επικεντρώνω σε αυτό. Εννοείς μάλλον ότι βλέπει κάποια περιουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως να την βολεύουν(σπίτι κλπ) και άρα ασκεί πίεση βάσει αυτού.
Επιμένω πάντως φίλε ότι ανάμεσά μας κυκλοφορούν πολλοί που γλυτώνουν καθημερινά από το σύστημα με τις ευλογίες του συστήματος αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία.

Barone

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2005
Like
6
Πόντοι
1
Επικεντρώνω σε αυτό. Εννοείς μάλλον ότι βλέπει κάποια περιουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως να την βολεύουν(σπίτι κλπ) και άρα ασκεί πίεση βάσει αυτού.
Επιμένω πάντως φίλε ότι ανάμεσά μας κυκλοφορούν πολλοί που γλυτώνουν καθημερινά από το σύστημα με τις ευλογίες του συστήματος αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία.
Ναι, υπάρχουν και τετοιοι που θα την γλυτωσουν ισως, αλλα θα ειναι εξαιρεση στον κανονα.....

Επισκέπτης
αν η τραπεζα δεν διακανονίζει την απαίτησή της, σημαίνει οτι μπορει και εχει τον τροπο να την εισπράξει (με εισπρακτική εταιρεία συνήθως). Τωρα εσυ, οπου και να πας σε κατι Προστασία του καταναλωτή και τέτοια κουλα δεν ξερω πως λέγονται, δεν θα προστετευθείς, μπορεις να απευθυνθείς σε δικηγόρο, να σε κατευθύνει, αν και αυτοι πολλές φορες σε οδηγουν σε λαθος κινήσεις, γιατι δεν γνωρίζουν παντα ολοι το αντικειμενο. Ευκολα ενα αστικό χρεος, μπορει να σε καταλήξει να σε φορτωσει με καποιο ποινικό αδίκημα, που το εχεις διαπρεξει ή όχι (ας πουμε π.χ. ευκολα σε φορτωνει ενας Δ.Ε. με αντισταση κατα της αρχής ή με καποιο άλλο αδίκημα για να σε πιεσει να πληρωσεις). ειναι μεγαλο θεμα παιδια, με πολλή αναλυση και θα κουρατσουμε να γραφουμε. καμια περιπτωση δεν ειναι ιδια με την άλλη. το θεμα επαναλαμβανω ειναι οτι δεν γλυτωνεις από το συστημα, νόμιμο ή παράνομο!!!!!
ενταξει το πιασαμε το υπονοουμενο. εισαι αυθεντια.........
ολο και καποιο πελατη θα βρεις εδω..............
ολοι οι υπολοιποι που μαθαινουν η εμαθαν βρισκομενοι μεσα στα "σκατα" ειναι προφανως ασχετοι και μαλακες.

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Έγινε φίλέ μου. Και συγνώμη αν σε έθιξα ή κάποιον άλλο.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τα ξαναλέμε.

Barone

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2005
Like
6
Πόντοι
1
ενταξει το πιασαμε το υπονοουμενο. εισαι αυθεντια.........
ολο και καποιο πελατη θα βρεις εδω..............
ολοι οι υπολοιποι που μαθαινουν η εμαθαν βρισκομενοι μεσα στα "σκατα" ειναι προφανως ασχετοι και μαλακες.
καλά, εσυ εισαι αλλου αγόρι μου......... Καμια σχεση με αυτο που υποννοεις.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Εμένα ωρε παλικάρια μου χρωστούν. Τα κέρατα τους.
15000 ευρώ έδωσα στο δικηγόρο πρίν 6 χρόνια κι ακόμα λεφτά δεν έχω δεί. Αντιθέτως πληρώνω διάφορα δικηγορικά έξοδα επί 4 συναπτά έτη για δικαστήρια, εφέσεις και το μουνί της χάϊδως.
Δεν είμαι τράπεζα. Ένας τίμιος έμπορος είμαι.
Έχω λοιπόν καταλήξει οτι αν δεν έχεις περιουσία στο όνομα σου κανείς δεν σε κυνηγάει επι μακρόν. Όμως, για να ανταπεξέλθεις θα πρέπει να κάνεις τον μαλάκα. Και η αγορά δεν ευνοεί τους μαλάκες μετά απο κάμποσο καιρό.

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Εμένα ωρε παλικάρια μου χρωστούν. Τα κέρατα τους.
15000 ευρώ έδωσα στο δικηγόρο πρίν 6 χρόνια κι ακόμα λεφτά δεν έχω δεί. Αντιθέτως πληρώνω διάφορα δικηγορικά έξοδα επί 4 συναπτά έτη για δικαστήρια, εφέσεις και το μουνί της χάϊδως.
Δεν είμαι τράπεζα. Ένας τίμιος έμπορος είμαι.
Έχω λοιπόν καταλήξει οτι αν δεν έχεις περιουσία στο όνομα σου κανείς δεν σε κυνηγάει επι μακρόν. Όμως, για να ανταπεξέλθεις θα πρέπει να κάνεις τον μαλάκα. Και η αγορά δεν ευνοεί τους μαλάκες μετά απο κάμποσο καιρό.

Φίλε cretan335 κάποια tips που μπορούν να σου φανούν στο μέλλον χρήσιμα :

1)Mια απλή και πρακτική συμβουλή αναφορικά με πολιτική πληρωμών ειδικά όταν κάνουμε χονδρική..Δεν πιστώνουμε ποτέ και κανέναν πελάτη πάνω από 5% του τζίρου που έκανε τον προηγούμενο χρόνο (είτε σε επιταγές ,είτε ως άνοιγμα)..

2)Επίσης, σε περίπτωση που διακρίνουμε απότομη αλλαγή στις καθημερινές συναλλαγές μας με έναν πελάτη (πίεση για μεγαλύτερες εκπτώσεις και χρόνο πληρωμής,μεγάλες ποσοτικές παραγγελιές) και ο οποίος για διετία ή τριετία υπήρξε άψογος...τότε βαράνε τα καμπανάκια....πάει για κανονάκι...και μάλιστα προσχεδιασμένο..

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Εδώ και επιχειρήσεις υπεράνω υποψίας πιέζουν αφόρητα για τεράστιες εκπτώσεις και χρόνο πληρωμής τελείως αόριστο, και μάλιστα καταφέρνουν να πείθουν αρκετούς μικρούς προμηθευτές... η χονδρική στην ελλάδα είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση αν δεν είσαι παλιός και εδραιωμένος.

giannis333

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
με τις πιστωτικες τι γινετε παδια? 30,0000 χρωσταω κ 2 δανεια. πληρωνω μονο τους τοκους. αλλα καποια στιγμη δε θα μπορεσω να τα πληρωνω βγαζω κ αλλες πιστωτικες να καλυψω τις αλλες καρτες. η δουλεια παει ντομινο κλεινω μια τρυπα κ ανοιγω αλλη

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Παίδες, εγώ δεν έχω εμπειρία, γιατί δε χρωστάω δραχμή, και δε μου χρωστάει και κανένας.

Απέκτησα όμως (εμπειρία), μέσω τρίτου.

Ως εξής:
Το Γενάρη του 2003 μετακόμισε το γραφείο μου.
Στο παλιό γραφείο είχα μια τηλεφωνική σύνδεση (στο όνομά μου), απόρρητη (μη ανακοινώσιμη στον κατάλογο, και όταν καλώ από εκεί δε δείχνει νούμερο στον καλούμενο).
Η σύνδεση μεταφέρθηκε απ' τον ΟΤΕ στο καινούριο γραφείο, και βέβαια άλλαξε ο αριθμός λόγω περιοχής.
Πάλι όμως απόρρητο.
Το νέο νούμερο με το που το εγκαταστάθηκε, άρχισε να χτυπάει.
Όλοι ζητάνε την κ. Παπαπέτρου Δέσποινα (ψεύτικο το όνομα για εδώ) ή τον κ. Παπαπέτρου Ιωάννη.
Μα θα με έχουν πάρει και 300 τηλέφωνα μέσα σε 4μισι χρόνια!
Και μιλάμε αυστηρά για ώρες γραφείου, όχι απογεύματα, νύχτες, Σ/Κ ή όταν λείπω το καλοκαίρι, που δε το σηκώνει κανείς.

Το 90% των τηλεφωνημάτων είναι απο τη Eurobank.
Το 8% είναι απο διάφορους τύπου Express Service, Βodyline κλπ που προσπαθούν να πουλήσουν, και το 2% ήταν είτε από την Αστυνομία είτε από τη στρατολογία (ο Ιωάννης μάλλον γυιός της Δέσποινας μάλλον δεν είχε πάει φαντάρος στην ώρα του).

Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, σαράντα του κλέφτη, στο τέλος άρχισα να λέω τρελλά:

"Την κ. Παπαπέτρου Δέσποινα παρακαλώ"
"Η ίδια" (Φωνή Pavarotti εγώ βέβαια)

"Χμμμ... έχει πρόβλημα επικοινωνίας"

"Είστε σίγουρη? Δε σας κάνω εγώ?"

"Αμα σε πάρει ο διάολος καριόλα, μεσημεριάτικα"

"Θα αστειεύεσθε!"

"Μπάαααααα!"

"Και συ απο Eurobank παίρνεις?"

"Α, δε μπορεί τώρα"

"Δε μας χέζεις ρε νταλάρα?"

"Δυστυχώς...."

"Ουουουουουουουου.........."

"Πιστεύω εις ένα θεό, πατέρα, παντοκράτορα..."

"Είστε σίγουρη?"

"Δε μας τα λές καλάααααααα!"

Τέτοια, και άλλα πολλά.

Τελικά απο μερικούς συννενοήσιμους που πήραν (ή αφελείς υπαλλήλους της Eurobank - όπως το πάρεις), έμαθα ότι η κ. Παπαπέτρου Δέσποινα χρωστάει τουλάχιστον κάρτες. Κάποιος μου είπε και ποσό: Ογδόντα κάτι ευρώ!

Ρε παιδιά τεσεράμισυ χρόνια μου τηλεφωνάνε (σε λάθος νούμερο), και μου έχουν σπάσει τ' αρχίδια (εν τάξει, καλή η πλάκα αλλά όχι για όλες τις ώρες) για το χρέος της μαλάκως!

Έχω μιλήσει με προϊσταμένους, με διευθυντές, με τ' αρχίδια μου τα ίδια, όλοι μου υποσχέθηκαν  ότι "Το λάθος θα διορθωθεί αμέσως και δε θα ξαναενοχληθείτε", αλλά μέχρι και σήμερα με πήραν (από Eurobank πάντα) - το τηλέφωνο άρχιζε απο 210-27.00.χχχ.

Σκέφτομαι λοιπόν ότι αν για 80 κωλοευρώ κάνουν έτσι τεσεράμισυ χρόνια, έτσι και τους χρωστάς κανένα χιλιάρικο, θα σε παίρνει τύπος απο πίσω από το πρωί να δει που κατουράς.

Άδικο έχω?

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Κι άμα δε χρωστάς σε παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο για να σου δώσουν δάνειο  :headbang:

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16

Άδικο βεβαίως! Όχι μόνο ξέρουν πότε πας προς νερού σου αλλά στην τινάζουν κιόλας...
Εγώ έχω όμως μια άλλη τεράστια απορία που μου δημιουργήθηκε βλέποντας Λιακόπουλο...
Εφόσον όλα είναι εικονικά, εφόσον είμαι ΕΛ, Απόλλωνος σπέρμα, εφόσον είμαι θείος όπως λέει η Εκκλησία, εφόσον είμαι Χριστός, εφόσον νίκησα τον θάνατο γιατί να ασχολούμαι με το αν έδωσα τα 300 στην Diner's??? Αλί αλί λαμά σαβαχθανί? Αφού αυτοί μισούν την ύπαρξή μου επειδή μισούν τον λόγο της ύπαρξής μου, γιατί συνεργάζομαι μαζί τους? Ω Πλάτωνα, το φως σου...

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Ακόμα και ο φίλος μας ο ασκούμενος πρέπει να στρωθεί να διαβάσει λίγο ακόμη. Γενικά για την καταχώρηση αυτή νομίζω ότι είναι λάθος όταν ο καθένας αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα με την νοοτροπία αυτού που του άνοιξε.
Εντάξει πήγα και σε δικηγόρο, αλλά ας τα πούμε και από εδώ μήπως μάθω κάτι. Έλεος.
Συγγνώμη φίλε miκεget1, αλλά ο δικηγόρος δεν είναι καθηγητής ταχύρρυθμης εκπαίδευσης νομικών, ειδικά όταν όπως συνήθως γίνεται, ακόμα και ο πελάτης του αποκρύβει πολλά πραγματικά περιστατικά. Εσύ, ίσως είναι καλλίτερα να πας σε καφετζού να σου πει τι θα σου συμβεί, γιατί μάντη θέλεις προς το παρόν και όχι δικηγόρο.
Φίλε μου συγνώμη αν με το θέμα που έβαλα υποτίμησα ίσως τη νοημοσύνη πολλών από ΄δω μέσα αλλά το έκανα με την ίδια λογική που βάζει κάποιος ένα θέμα ιατρικό (έχει πολλά).
Δηλ αν ένας ρωτάει τι θα κάνει με τα κονδυλώματά του και ζητάει γνώμες από ανθρώπους που δεν είμαι ίσως γιατροί δεν είναι κακό?

Εγώ ζήτησα κάποιες γνώμες από διάφορους δικηγόρους (είτε πληρώνοντάς τους είτε όχι)
Και ανέφερα και την αμοιβή τους χαριτολογόντας, και όχι λόγω τσιφουτιάς που κάποιοι το εξέλαβαν.

Ο κύριος λόγος που άνοιξα αυτό το threat ήταν γιατί πίστευα ότι με τόσα πολλά μέλη που υπάρχουν στη σελίδα, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος που βρίσκεται ή βρέθηκε ή....σκοπεύει να βρεθεί στην ίδια θέση με μένα.

Φυσικά οι απόψεις των ειδικών είναι πολύτιμες.Αλλά όπως είπε και ο φίλος μας ο ασκούμενος, δεν είναι δυνατόν να πει κάτι 100% αν δε δει όλα τα στοιχεία.

Επίσης ήταν αναμενόμενο να ακουστούν απόψεις του "βγάλες όσα πιο πολλά μπορείς!Θα σου κλ@σουν τα αρχ@δι@ αν δεν πληρώσεις"

Μα αυτή είναιάλλωστε η ουσία του διαλόγου!
Δεν είναι δυνατόν όσοι εκφέρουν γνώμη να έχουν πάντα δίκιο!
Αλλά και ούτε ότι τα πράγματα είναι απόλυτα!

Εγώ ζήτησα απόψεις περί του "πας φυλακή αν δεν πληρώσεις.Τι πρόκειται να σου συμβεί?"

Και όχι να με συμβουλέψετε αν πρέπει να πληρώσω ή όχι!

Φυσικά και ο καθε νοήμων άνθρωπος θα επιλέξει να πληρώσει αν έχει τη δυνατότητα (με κάθε θυσία όπως είπαν κάποιοι φίλοι εδώ) αν και με αυτά που κάνουν διάφοροι (όχι διαπλεκόμενοι ή μεγαλοκαρχαρίες-αυτό εξυπακούεται) περνάνε ζωή και κότα χωρίς να τους πειράζει κανείς.

Εδώ όμως είναι το ζητούμενο!

Ακούω συνεχώς στην πιάτσα τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που δανείστηκαν από τράπεζες και μόνο (όχι τοκογλύφους-όχι επιταγές), δεν πλήρωσαν και οι τράπεζες αφού εκποίησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία (που φυσικά μελετημένα ήταν πολύ μικρότερης αξίας απ τα δάνεια) έγραψαν τα πάντα (σπίτια,αυτικίνητα,επιχειρήσεις....) στη γυναίκα τους (σε εύλογο χρόνο βέβαια και μελετημένα για να μην αποδείξουν δόλο οι τράπεζες) και τώρα τους κλ@νουν τα αρχ@δια!όπως τουλάχιστον υποστηρίζεται!

Στην προσωπική σου ζωή μπορεί να πετύχεις πάνω σε τέτοιους αλλά έχεις πολύ μικρότερες πιθανότητες απ΄ότι στο νετ πιστεύω.
Άλλωστε κανείς δε σε ξέρει....
Δε θα μπορούσα να ανοιχτώ σε προσωπική επαφή έτσι!

Όσον αφορά τους δικηγόρους και τις γνώμες τους εκεί είναι που δεν υπάρχει τίποτα απόλυτο!
Οπότε όσες περισσότερες τόσο καλύτερα.

Για την καφετζού θα το σκεφτώ αλλά δεν τις εμπιστεύομαι ρε παιδί μου!

australos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
34
Πόντοι
1
Σήμερα παρατήρησα πρώτη φορά αυτό το θέμα και ομολογουμένος σε πολλά από όσα λές έχεις δίκαιο. Αρχικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από το να τα γράψεις όλα στη γυναίκα σου ή στα παιδιά σου και αυτό γιατί αν δεν παρέλθει πενατετία από την μεταβίβαση αμέσως θα κατηγορηθείς για καταδολίευση δανειστών. Οι πραγματικοί μάγκες στην πιάτσα συστείνουν εταιρείες με μοναδικό σκοπό τη διαχείρηση της περιουσίας τους, πολύ περισσότερο τώρα που υπάρχει η δυνατότητα σύστασης μονοπρόσωπης Α.Ε.,στην Κύπρο πάλι υπάρχουν έτοιμες εταιρείες τις οποίες μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις με τον ίδιο τρόπο. Η κουβέντα πάντως γενικά είναι πολύ μεγάλη και αν θες βοήθεια συγκεκριμενοποίησε το πρόβλημά σου, με γενικόλογα δεν μπορεί να σε βοήθήσει κανένας.

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Σήμερα παρατήρησα πρώτη φορά αυτό το θέμα και ομολογουμένος σε πολλά από όσα λές έχεις δίκαιο. Αρχικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από το να τα γράψεις όλα στη γυναίκα σου ή στα παιδιά σου και αυτό γιατί αν δεν παρέλθει πενατετία από την μεταβίβαση αμέσως θα κατηγορηθείς για καταδολίευση δανειστών. Οι πραγματικοί μάγκες στην πιάτσα συστείνουν εταιρείες με μοναδικό σκοπό τη διαχείρηση της περιουσίας τους, πολύ περισσότερο τώρα που υπάρχει η δυνατότητα σύστασης μονοπρόσωπης Α.Ε.,στην Κύπρο πάλι υπάρχουν έτοιμες εταιρείες τις οποίες μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις με τον ίδιο τρόπο. Η κουβέντα πάντως γενικά είναι πολύ μεγάλη και αν θες βοήθεια συγκεκριμενοποίησε το πρόβλημά σου, με γενικόλογα δεν μπορεί να σε βοήθήσει κανένας.
Θα το κάνω πιο συγκεκριμένα:
Δεν 'εχω αυτή τη στιγμή κανένα περιουσιακό στοιχείο.
Ένα σπίτι που είχα (και με βάση αυτό πήρα επαγγελματικά δάνεια, χωρίς όμως προσημείωση) το πούλησα πριν 2 χρόνια και ενημέρωσα όλες τις τράπεζες.
Πήρα άλο στο όνομά μου στο οποίο όμως δεν έχω κάνει (ακόμα) συμβόλαιο λόγω κολλήματος του εργολάβου.
άρα συνεχίζω να μήν έχω τίποτα (σε ακίνητα αναφέρομα)
Έχω και αυτοκίνητο με δάνειο.
Όσον αφορά τη δουλειά έχω 2 επιχειρήσεις
Μία με χονδρική και έδρα γραφείο
Μία με παροχής υπηρεσιών (κατάστημα)
Και οι δύο στο όνομά μου (η 2η σαν υποκατάστημα της 1ης)

Τη 2η είναι που πουλάω, γιατί είναι κάτι χειροπιαστό που μπορώ να βγάλω κάποια λεφτά από αυτά που έβαλα και αν δεν το κάνω θα το φάει κοινώς η μαρμάγκα!
Την πρώτη δε θα την πουλήσω αλλά κάποια στιγμή θα δείξω ελάχιστα κέρδη (μπορώ να το κάνω) και σε άλλο γραφείο μπορεί κάποια στιγμή να το κάνω στο όνομα της γυναίκας μου.

Έπίσης μόλις πήρα στεγαστικό και αφενός θα δείξω σε όλες στις άλλες τράπεζες την ύπαρξη κατοικίας (που αποτέλεσε τροχοπέδι η μή υπαρξη κάποιοας περιουσίας) και αφετέρου θα κατέβασω κάποια δάνεια που φαίνονται στον τειρεσία.
Με την κίνηση αυτή μάλλον θα μπορέσω να πάρω και κάποια αύξηση των υπαρχόντων δανείων.

Όταν λοιπόν θα έρθει η στιγμή να σταματήσω να πληρώνω και αφού έχει πάρει μετρητίς κάποιο σπίτι η γυναίκα μου, τότε θα αρχίσουν οι κατασχέσεις.

Ωραία!
Το σπίτι με το στεγαστικό άμεσα το παίρνουν.
Και το αυτοκίνητο το ίδιο.

Θα έχει ικανοποιηθεί όμως ελάχιστο τμήμα των απαιτήσεών τους.

Θα θέλουν κι άλλα.

Τότε λοιπόν τίθεται το ερώτημα.

Τι μπορούν να κάνουν?

Και έως που μπορούν να φτάσουν?

Καταδολίευση πάντως δεν μπορούν να ισχυριστούν με βάση αυτών που πολύ περιληπτικά ανέφερα.

australos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
34
Πόντοι
1
Καταδολίευση υπάρχει όταν όταν με πρόθεση ματαιώνεις ολικά ή εν μέρει την ικανοποίηση του δανειστή απαλλοτριώντας χωρίς ισότιμο αντάλλαγμα οποιοδήποτε περιουσιακό σου στοιχείο 397 ΠΚ

australos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
34
Πόντοι
1
Οι δανειστές έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν τη διάρρηξη κάθε απαλλοτρίωσης που έγινε από τον οφειλέτη τους προς βλάβη τους, εφόσον η υπόλοιπη περιουσία δεν επαρκεί για την ικανοποίησή τους 939 ΑΚ

australos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
34
Πόντοι
1
Η αγωγή διάρρηξης παραγράφεται όταν περάσουν πέντε έτη από την απαλλοτρίωση 946 ΑΚ.
Επομένως μην πάρεις το ακίνητο που αγόρασες στο όνομά σου.
Επίσης μην το μεταβιβάσεις στη γυναίκα σου αν σκοπέυεις να βερέσεις κανόνι σε λογότερο από ένα χρόνο γιατί ''η απαλλοτρίωση υπόκειται σε διάρρηξη αν αυτός υπέρ του οποίου έγινε γνώριζε ότι ο οφειλέτης απαλλοτριώνει προς βλάβη των δανειστών του...τεκμαίρεται ότι η σύζυγος το του οφειλέτη το γνωρίζει...το τεκμήριο δεν ισχύει αν περάσει ένα έτος από την απαλλοτρίωση έως την έγερση της αγωγής'' 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Καταδολίευση υπάρχει όταν όταν με πρόθεση ματαιώνεις ολικά ή εν μέρει την ικανοποίηση του δανειστή απαλλοτριώντας χωρίς ισότιμο αντάλλαγμα οποιοδήποτε περιουσιακό σου στοιχείο 397 ΠΚ

Το μυστικό είναι στο ληξιπρόθεσμο...
Αν είσαι τύπος και υπογραμμός στις οφειλές σου, κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει για καταδολίευση αν αρχίσεις να πουλάς περιουσιακά σου στοιχεία...

Αν όμως έχεις ληξιπρόθεσμες οφειλές (δήλ. έχεις καθυστερήσει μια δόση του δανείου ή δεν πλήρωσες ένα τιμολόγιο στην ώρα του) και αρχίσεις να πουλάς ή να χαρίζεις, ειδικά σε μέλη της οικογένειά σου, τότε θα έχεις σοβαρό πρόβλημα, τουλάχιστον αν ο άλλος είναι αποφασισμένος να σε κυνηγήσει...

Και βέβαια, όσοι είναι αποφασισμένοι να μην πληρώσουν, πρέπει να έχουν κρατήσει στην μπαντα ένα σεβαστό ποσό για δικηγόρους...
Οι δίκες κοστίζουν....
Το ίδιο και οι τσαμπουκάδες....

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Οι δανειστές έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν τη διάρρηξη κάθε απαλλοτρίωσης που έγινε από τον οφειλέτη τους προς βλάβη τους, εφόσον η υπόλοιπη περιουσία δεν επαρκεί για την ικανοποίησή τους 939 ΑΚ
Δηλ. να απαιτήσουν την αξία του σπιτιού που πούλησα αν κατάλαβα καλά.
Και λοιπόν?
Αν εγώ τους παρουσιάσω άλλο σπίτι πού στηρίζεται η καταδολίευση τότε?
Δεν εκποίησα περιουσιακά στοιχεία με δόλο!Απλά άλλαξα σπίτι!
Και τελικά με έπνιξαν τα χρέη και δεν είχα να πληρώσω.
Δεν είχα δόλο και πρόθεση να μην πληρώσω.
Αυτή είναι η λογική μου.
Κάνω κάπου λάθος?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom