Νέα

Πας φυλακή για χρέη;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mikeget1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 196
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Το μυστικό είναι στο ληξιπρόθεσμο...
Αν είσαι τύπος και υπογραμμός στις οφειλές σου, κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει για καταδολίευση αν αρχίσεις να πουλάς περιουσιακά σου στοιχεία...

Αν όμως έχεις ληξιπρόθεσμες οφειλές (δήλ. έχεις καθυστερήσει μια δόση του δανείου ή δεν πλήρωσες ένα τιμολόγιο στην ώρα του) και αρχίσεις να πουλάς ή να χαρίζεις, ειδικά σε μέλη της οικογένειά σου, τότε θα έχεις σοβαρό πρόβλημα, τουλάχιστον αν ο άλλος είναι αποφασισμένος να σε κυνηγήσει...

Και βέβαια, όσοι είναι αποφασισμένοι να μην πληρώσουν, πρέπει να έχουν κρατήσει στην μπαντα ένα σεβαστό ποσό για δικηγόρους...
Οι δίκες κοστίζουν....
Το ίδιο και οι τσαμπουκάδες....
Δεν έχω καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή.
Πληρώνω τα πάντα κανονικά στην ώρα τους.
Γι αυτό και μου κάνουν τακτικά αυξήσεις στα πιστωτικά όρια

australos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
34
Πόντοι
1
Η καταδολίευση θα υπάρχει αν μεταβιβάσεις το νέο σπίτι στην γυναίκα σου ώστε να μην μπορούν να ικανοποιηθούν. όσο υπάρχει το αντάλλγμα της αρχικής  πώλησης δεν έχεις πρόβλημα με τα ποινικά δικαστήρια. 

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Η καταδολίευση θα υπάρχει αν μεταβιβάσεις το νέο σπίτι στην γυναίκα σου ώστε να μην μπορούν να ικανοποιηθούν. όσο υπάρχει το αντάλλγμα της αρχικής  πώλησης δεν έχεις πρόβλημα με τα ποινικά δικαστήρια. 
Μάλλον δεν το έθεσα καλά.
Δε θα μεταβιβάσω το νέο σπίτι στη γυναίκα μου.
Αυτό θα το αφήσω για κατάσχεση.
Η γυναίκα μου θα αγοράσει άλλο όταν με βάση το δικό μου σπίτι θα πάρω άλλο δάνειο (και με τα λεφτά της επιχείρησης που θα πουλήσω)

Δεν έχω κάνει τίποτα μεταβίβαση στη γυναίκα μου κι ούτε θα κάνω.
Ούτε σπίτι ούτε δουλειά.
Και την επιχείρηση ουσιαστικά θα την κλείσω (δεν εμφανίζει μεγάλους τζίρους οπότε δε βασιζονται στο εισόδημα αυτής για να μου δώσουν δάνεια.Ο μεγάλος μου τζίρος είναι απ την 1η, στην οποία θα μειώσω αισθητά το τζίρο της την επόμενη χρονιά). Δε θα τη μεταβιβάσω δηλ. στον αγοραστή.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Φίλε cretan335 κάποια tips που μπορούν να σου φανούν στο μέλλον χρήσιμα :

1)Mια απλή και πρακτική συμβουλή αναφορικά με πολιτική πληρωμών ειδικά όταν κάνουμε χονδρική..Δεν πιστώνουμε ποτέ και κανέναν πελάτη πάνω από 5% του τζίρου που έκανε τον προηγούμενο χρόνο (είτε σε επιταγές ,είτε ως άνοιγμα)..

2)Επίσης, σε περίπτωση που διακρίνουμε απότομη αλλαγή στις καθημερινές συναλλαγές μας με έναν πελάτη (πίεση για μεγαλύτερες εκπτώσεις και χρόνο πληρωμής,μεγάλες ποσοτικές παραγγελιές) και ο οποίος για διετία ή τριετία υπήρξε άψογος...τότε βαράνε τα καμπανάκια....πάει για κανονάκι...και μάλιστα προσχεδιασμένο..

Δίκιο έχεις αλλά που να το βρεις...
Σε όλες τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, έχει θεοποιηθεί η έννοια των πωλήσεων και έχει παραμεληθεί τελείως αυτό που ακολουθεί μετά...

Ίσως διότι ο μέσος έλληνας μαλάκας επιχειρηματίας γουστάρει να βλέπει τζίρους και ο μέσος έλληνας μαλάκας πωλητής γουστάρει να δείχνει ότι πιάνει το στόχο του...

Το αποτέλεσμα είναι να πουλάνε ο,τιδήποτε σε οποιονδήποτε, με ελάχιστες- έως και καμία- εξασφαλίσεις, με λανθασμένα παραστατικά και με τη νοοτροπία "μη χάσουμε τον πελάτη"...

Το κουπί βέβαια μετά που τραβάνε στο λογιστήριο και στις νομικές υπηρεσίες (που ελάχιστες εταιρείες έχουν οργανωμένες) δεν το υπολογίζουν...

Ωστόσο, αν ένας έμπορας αρχίσει και ζητάει πολλά χαρτιά, υπάρχει κίνδυνος να τον απομονώσει η πιάτσα ως ... γραφικό και αν αρχίσει και βγάζει αβέρτα διαταγές πληρωμής αυτό θίγει τη φήμη του στην πιάτσα....

Και οι ιδιωτικές βάσεις δεδομένων που βασίζονται οι έμπορες δεν είναι ό,τι πιο αξιόπιστο...

Τέλος, δεν υπολογίζουν ποτέ το κόστος είσπραξης μιας οφειλής....

Μια απλή διαταγή πληρωμής € 10.000 κοστίζει (με αμοιβές, δικηγόρου, δικ. επιμελητή, έξοδα, παρακράτήσεις κτλ) σχεδόν € 1000! Και αν γίνει κανείς πλειστηριασμός το κόστος σχεδόν διπλασιάζεται και το χειρότερο δεν είναι σίγουρο ότι θα εισπράξεις ούτε καν τα έξοδά σου αν ο οφειλέτης σου είναι μέγα λαμόγιο ή εξαφανισμένος...

Δύσκολοι καιροί για έμπορες, ειδικά αυτούς που καίγονται να πουλήσουν για να μην αρχίσουν να χρωστάνε και αυτοί...

australos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
34
Πόντοι
1
Αφού παρουσιάζει μεγάλο τζίρο γιατί θέλεις να την κλείσεις?

australos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
34
Πόντοι
1
Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα στραφούν στον νέο αγοραστή για να διαρρήξουν την πώληση αυτή?

australos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
34
Πόντοι
1
Αφού έχεις υψηλό τζίρο γιατί δεν προσπαθείς να την σώσεις? Εκτός και αν είναι τόσο λίγα τα κέρδη που δεν γίνεται

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα στραφούν στον νέο αγοραστή για να διαρρήξουν την πώληση αυτή?
Ανακεφαλαίωση:
1η επιχ/ση: υψηλός τζίρος-δεν την πουλάω,απλά σιγά σιγά τον μειώνω (το τζίρο) μέχρι να δείξει ελάχιστα κέρδη
2η επιχ/ση : χαμηλός συγκριτικά τζίρος.Την πουλάω.Και συγκεκριμένα (εκεί αναφέρθηκα) την κλέινω.
Και στον ίδιο χώρο νοικιάζει το κατάστημα άλλος και του πουλάω τα έπιπλα κτλ.
Με ποια λογική να στραφούν εναντίον του?

australos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
34
Πόντοι
1
Άλλο πουλάω επιχείρηση και άλλο απλά τον εξοπλισμό καθώς η επιχείρηση έχει και άυλη αξία. Στην περίπτωση που απλά τις κλείσεις και τις δύο δεν έχεις πρόβλημα.

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Άλλο πουλάω επιχείρηση και άλλο απλά τον εξοπλισμό καθώς η επιχείρηση έχει και άυλη αξία. Στην περίπτωση που απλά τις κλείσεις και τις δύο δεν έχεις πρόβλημα.
Οπότε το αρχικό ερώτημα παραμένει....

Έως που μπορούν να φτάσουν?

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Το μυστικό είναι στο ληξιπρόθεσμο...
Αν είσαι τύπος και υπογραμμός στις οφειλές σου, κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει για καταδολίευση αν αρχίσεις να πουλάς περιουσιακά σου στοιχεία...

Αν όμως έχεις ληξιπρόθεσμες οφειλές (δήλ. έχεις καθυστερήσει μια δόση του δανείου ή δεν πλήρωσες ένα τιμολόγιο στην ώρα του) και αρχίσεις να πουλάς ή να χαρίζεις, ειδικά σε μέλη της οικογένειά σου, τότε θα έχεις σοβαρό πρόβλημα, τουλάχιστον αν ο άλλος είναι αποφασισμένος να σε κυνηγήσει...

Και βέβαια, όσοι είναι αποφασισμένοι να μην πληρώσουν, πρέπει να έχουν κρατήσει στην μπαντα ένα σεβαστό ποσό για δικηγόρους...
Οι δίκες κοστίζουν....
Το ίδιο και οι τσαμπουκάδες....
Κάτι πάνω σ΄αυτό.
Αν 1 τράπεζα αρχίσει τα δικαστήρια κτλ για να διεκδικήσει τα λεφτά της, και εγώ δεν εμφανιστώ, ή αν εμφανιστώ στο δικαστήριο και επικαλούμαι οικονομικά προβλήματα και ζητάω δικηγόρο απ το κράτος γιατί δεν έχω να τον πληρώσω.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό είτε στην 1η είτε στη 2η περίπτωση?

australos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
34
Πόντοι
1
Υπάρχει όντως το ευεργέτημα της πενείας όμως είναι ιδιάιτερες οι περιπτώσεις στις οποίες δίδεται, τις οποίες θα πρέπει να κοιτάξω για να σου πω. Αν δεν εμφανιστείς θα καταδικαστείς ερρήμιν. Πάντως αν δεν μπορούν να αποδείξουν την οποιαδήποτε προσπάθειά τους να τους εξαπατήσεις για να μην μπορούν να εκτελέσουν εις βάρος σου δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα εκτός από το να σε κηρύξουν σε πτώχευση αν το επιθυμούν.

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Υπάρχει όντως το ευεργέτημα της πενείας όμως είναι ιδιάιτερες οι περιπτώσεις στις οποίες δίδεται, τις οποίες θα πρέπει να κοιτάξω για να σου πω. Αν δεν εμφανιστείς θα καταδικαστείς ερρήμιν. Πάντως αν δεν μπορούν να αποδείξουν την οποιαδήποτε προσπάθειά τους να τους εξαπατήσεις για να μην μπορούν να εκτελέσουν εις βάρος σου δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα εκτός από το να σε κηρύξουν σε πτώχευση αν το επιθυμούν.
Εντάξει αν είναι μεγάλο το πρόβλημα και θέλει ολόκληρη διαδικασία δεν επικαλούμαι φτώχια.
Αυτό που θέλω να τονίσω μ΄αυτό είναι το αν τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα (δεν έχω να πληρώσω-κάντε ότι θέλετε) ή αν η παρουσία ΚΑΛΟΥ δικηγόρου είναι απαραίτητη!
Αν σκοτώσεις κάποιον δηλ. και έχεις κορυφαίο δικηγόρο μπορεί και να αθωωθείς (λέμε τώρα) ενώ αν είναι κανένας άσχετος σε χώνουν βαθιά!

Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι λιγότερο περίπλοκα (πιστεύω)

Δηλ. αν δεν εμφανιστείς στη δίκη μήπως θα εκμεταλευτούν το γεγονός και θα σε βάλουν μέσα ενώ αν είχες καλό δικηγόρο τη γλυτώσεις?
Ή το αποτέλεσμα είναι πάνω κάτω το ίδιο: Δεν έχει να πληρώσει, θα τον κυνηγάμε μέχρι κάτι να πάρουμε....

Τέλος αν με κυρήξουν σε πτώχευση πού είναι το πρόβλημά μου?
(Εννοείται ότι από δω και πέρα δε θα είμαι πια ελ.επαγγελματίας.Μάλλον ανεπάγγελτος θα είμαι,κατά την εφορία τουλάχιστον!)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Κάτι πάνω σ΄αυτό.
Αν 1 τράπεζα αρχίσει τα δικαστήρια κτλ για να διεκδικήσει τα λεφτά της, και εγώ δεν εμφανιστώ, ή αν εμφανιστώ στο δικαστήριο και επικαλούμαι οικονομικά προβλήματα και ζητάω δικηγόρο απ το κράτος γιατί δεν έχω να τον πληρώσω.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό είτε στην 1η είτε στη 2η περίπτωση?

Πες μου ειλικρινά, περιμένεις αξιόπιστη και υπεύθυνη απάντηση;

Η διαβάζοντας τις απαντήσεις που σου δίνουν οι φίλοι εδώ, εμού συμπεριλαμβανομένου, θα μπορέσεις να χειριστείς μόνο σου μια μάλλον πολύπλοκη υπόθεση;
Και τέλος, όταν καταφύγεις σε δικηγόρο (που δεν τον γλυτώνεις με αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις) και σου πει κάτι διαφορετικό από αυτά που διάβασες εδώ, τί θα του πεις;
'Οτι στο bourdela.com o str8 ή ο Barone είχαν άλλη άποψη και να κάνουμε αυτό που λένε αυτοι;

Το να θέτεις ένα ζήτημα γενικού προβληματισμού είναι σωστό και σε γενικές γραμμές δόθηκαν κάποιες απαντήσεις αόριστες βέβαια, όπως και η ερώτηση...

Το να περιμένεις να βρεις λύση για ό,τι σε απασχολεί δεν είναι απλά μάταιο αλλά και επικίνδυνο διότι σου δημιουργείται στρεβλή εντύπωση για πολλά ζητήματα...

Δεν σε κατηγορώ βέβαια διότι όταν βλέπεις σε δήθεν σοβαρές εκπομπες δήθεν ειδικοί να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, εύλογα αναρωτιέσαι "γιατί, οι του bourdela.com λιγότερα ξέρουν;"

Και μιας και έθιξες τα ιατρικά θέματα που ανοίγουν καποιοι εδώ, στο τέλος το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δεν μπορεί να γίνει διάγνωση από το ίντερνετ και πήγαινε σε κανα νοσοκομείο...
Αν κάποιος είναι βέβαια τόσο μαλάκας να ακούσει τα γιατροσόφια του διαδικτύου, ε, άμα του πεσει το πουλί δεν φταίει κανείς!

Αντίστοιχα, άμα πιστεύεις ότι με όσα άκουσες θα τα βάλεις με τις τράπεζες, φυλακή δεν ξέρω αν θα μπεις αλλά θα τραβήξεις μεγάλο ζόρι...

Διότι αυτά που ακούς στην πιάτσα (ότι τη σκαπούλαραν ανώδυνα κάποιοι κτλ) εκτός του ότι δεν αληθεύουν κατά κανόνα ΄(ρώτα αυτούς τους τύπους αν κοιμούνται σπίτι τους ή αν μετά από 2-3 χρόνια αισθάνονται το ίδιο καλά) δεν περιέχουν και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης που μπορεί να σου θυμίζει αμυδρά τη δική σου αλλά στην ουσία είναι τελείως διαφορετική...

Όσοι την σκαπούλαραν το έκαναν βάσει οργανωμένου σχεδίου από επαγγελματίες (δικηγόρους, λογιστές) τους οποιους πλήρωσαν αδρά διότι νο1 κανόνας στη σπέκουλα είναι το κόστος της να είναι μικρότερο από αυτά που θα καρπωθείς...

Γι' αυτό άσε τις τόσο επίμονες και συγκεκριμένες ερωτήσεις και βρες έναν κανονικό δικηγόρο- έμπορος είσαι, όλο και κάποιος στον κύκλο σου θα ξέρει κάποιον καλό...
Πλήρωσέ τον καλά (διότι και οι δικηγόροι αμα μυριστούν ψοφίμι ή τσαμπατζή σε γράφουν στ' @@ τους), άκουσέ τον και (κατά κανόνα) δεν θα χάσεις...

Τουλάχιστον δε θα χάσεις τόσα όσα ακουλουθώντας τις συμβουλες που ακούς εδώ...

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Πες μου ειλικρινά, περιμένεις αξιόπιστη και υπεύθυνη απάντηση;

Η διαβάζοντας τις απαντήσεις που σου δίνουν οι φίλοι εδώ, εμού συμπεριλαμβανομένου, θα μπορέσεις να χειριστείς μόνο σου μια μάλλον πολύπλοκη υπόθεση;
Και τέλος, όταν καταφύγεις σε δικηγόρο (που δεν τον γλυτώνεις με αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις) και σου πει κάτι διαφορετικό από αυτά που διάβασες εδώ, τί θα του πεις;
'Οτι στο bourdela.com o str8 ή ο Barone είχαν άλλη άποψη και να κάνουμε αυτό που λένε αυτοι;

Το να θέτεις ένα ζήτημα γενικού προβληματισμού είναι σωστό και σε γενικές γραμμές δόθηκαν κάποιες απαντήσεις αόριστες βέβαια, όπως και η ερώτηση...

Το να περιμένεις να βρεις λύση για ό,τι σε απασχολεί δεν είναι απλά μάταιο αλλά και επικίνδυνο διότι σου δημιουργείται στρεβλή εντύπωση για πολλά ζητήματα...

Δεν σε κατηγορώ βέβαια διότι όταν βλέπεις σε δήθεν σοβαρές εκπομπες δήθεν ειδικοί να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, εύλογα αναρωτιέσαι "γιατί, οι του bourdela.com λιγότερα ξέρουν;"

Και μιας και έθιξες τα ιατρικά θέματα που ανοίγουν καποιοι εδώ, στο τέλος το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δεν μπορεί να γίνει διάγνωση από το ίντερνετ και πήγαινε σε κανα νοσοκομείο...
Αν κάποιος είναι βέβαια τόσο μαλάκας να ακούσει τα γιατροσόφια του διαδικτύου, ε, άμα του πεσει το πουλί δεν φταίει κανείς!

Αντίστοιχα, άμα πιστεύεις ότι με όσα άκουσες θα τα βάλεις με τις τράπεζες, φυλακή δεν ξέρω αν θα μπεις αλλά θα τραβήξεις μεγάλο ζόρι...

Διότι αυτά που ακούς στην πιάτσα (ότι τη σκαπούλαραν ανώδυνα κάποιοι κτλ) εκτός του ότι δεν αληθεύουν κατά κανόνα ΄(ρώτα αυτούς τους τύπους αν κοιμούνται σπίτι τους ή αν μετά από 2-3 χρόνια αισθάνονται το ίδιο καλά) δεν περιέχουν και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης που μπορεί να σου θυμίζει αμυδρά τη δική σου αλλά στην ουσία είναι τελείως διαφορετική...

Όσοι την σκαπούλαραν το έκαναν βάσει οργανωμένου σχεδίου από επαγγελματίες (δικηγόρους, λογιστές) τους οποιους πλήρωσαν αδρά διότι νο1 κανόνας στη σπέκουλα είναι το κόστος της να είναι μικρότερο από αυτά που θα καρπωθείς...

Γι' αυτό άσε τις τόσο επίμονες και συγκεκριμένες ερωτήσεις και βρες έναν κανονικό δικηγόρο- έμπορος είσαι, όλο και κάποιος στον κύκλο σου θα ξέρει κάποιον καλό...
Πλήρωσέ τον καλά (διότι και οι δικηγόροι αμα μυριστούν ψοφίμι ή τσαμπατζή σε γράφουν στ' @@ τους), άκουσέ τον και (κατά κανόνα) δεν θα χάσεις...

Τουλάχιστον δε θα χάσεις τόσα όσα ακουλουθώντας τις συμβουλες που ακούς εδώ...
Συμφωνώ με όλα όσα λες φιλαράκι μου και εκτιμώ ιδιαίτερα όλες τις απόψεις σου

Τις τελευταίες συγκεκριμένες ερωτήσεις όμως τις έκανα μετά από προτροπή του φίλου μας αυστραλού,που ήθελε κάτι πιο συγκεκριμένο και όχι τόσες αοριστίες.
Γι αυτό και ανοίχτηκα τόσο.
Αλλά το ότι δεν περιμένω το μπουρδέλα.κομ για να κινηθώ...το έχω υπόψιν μου.Δε νομίζω να με πέρασες για αφελή!

Πάντως σ΄ευχαριστω!

australos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
34
Πόντοι
1
Εγώ που τον συμβούλεψα είμαι κανονοκός δικηγόρος και δεν νομίζω να έχεις να επισημάνεις κάποιο λάθος εκ μέρους μου σχόλιο, αν πάλι έχεις γιατί δεν προτείνεις εσύ μια λύση στον άνθρωπο. Το δικό σου σχόλιο είναι αυτό που πάσχει από αοριστία.

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Εγώ που τον συμβούλεψα είμαι κανονοκός δικηγόρος και δεν νομίζω να έχεις να επισημάνεις κάποιο λάθος εκ μέρους μου σχόλιο, αν πάλι έχεις γιατί δεν προτείνεις εσύ μια λύση στον άνθρωπο. Το δικό σου σχόλιο είναι αυτό που πάσχει από αοριστία.
Το κατάλαβα αυτό φίλε μου!
Γι αυτό σου έκανα τέροιο "πρέσινγκ" με τόσες ερωτήσεις!
Τώρα που σε βρήκα....!

Barone

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2005
Like
6
Πόντοι
1
θα θεσω το εξης παράδειγμα: Χρωστάς και πας σε δικηγόρο ο οποίος σε διαβεβαιωνει οτι με καποιες διαδικασίες δεν θα εχεις πρόβλημα κανενα. Κανεις, αυτα που σου είπε και μια ωαραια μερα ερχεται καποιος με μια αποφαση και σου λεει οο δικηγόρος του δανειστή σου οτι πρεπει να πληρωσεις και οτι θα τα παρει οτι και να γινει. Αρα θα βρεθεις ανα΄μεσα σε δυο αποψεις που ο ενας θα υποστηρίζει οτι πρεπει να πληρωσεις και ο αλλος να μην πληρώσεις. Ειναι ετσι φτιαγμενος ο νομος που και οι δυο ας πουμε δικηγόροι νομιζουν οτι απο την πλευρα τους θα εχουν θετικο αποτελεσμα. Πως γινεται αυτο????? πως γινεται ο ενας να νομιζει ετσι και ο αλλος αλλιως ενω και οι δυο εχουν σπουδασει το ιδιο αντικειμενο???? Γιαυτο ξαναλεω για πολλοστη φορα, καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη, μια μικρη λεπτομερεια που εσυ μπορει να θεωρεις αμελητεα και να μην την αναφερεις, αλλαζει τα παντα και καθε υποθεση να εχει διαφορετικη εκβαση ακομα και απο αυτους που την χειριζονται, ενας δικηγορος μπορει να σε προστατεψει η να σε καταστρεψει. ενας επιμελητης να στα παρει και ο αλλος να μην μπορει ουτε στα ματια να σε κοιταξει. Ολα ειναι θεμα ταιμινγκ και σωστων ανθρωπων. Αν πεσεις στους σωστους και χρωστας θα στα παρουν, αν πεσεις στουα λαθος και σου χρωστανε, παλι θα στα παρουνε ή και αντιστροφα. Μην ψαχνεις γνώμες, γιατι ξερεις τι λενε για τις γμωμες και τις κωλοτρυπιδες.............

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Σιγά μην πάσχει και από αντισυνταγματικότητα!
Γενικό σχόλιο έκανα, δεν έκανα γνωμάτευση!

Δεν έχω τις ειδικές γνώσεις για να σε αντικρούσω, μιας και είσαι του χώρου αλλά η παράθεση άρθρων του αστικού και ποινικού κώδικα έτσι στο ασχετο κάπου με χαλάει....

Επίσης ξέρω ότι οι δικηγόροι (τουλάχιστον αυτοί με τους οποίους συνεργάζομαι) προτού αρχίσουν τις αγορεύσεις ζητούν να τεθούν υπόψη τους όλα μα όλα τα στοιχεία, τα διαβάζουν, βρίσκουν σχετική νομοθεσία και νομολογία και τότε έχουν άποψη, σαφή και υπεύθυνη...
Και το κυριότερο, δεν το κάνουν δημόσια και δη στο διαδίκτυο γιατί εκτός των άλλων θυμίζει και λίγο αμερικάνο ambulance hunter!

Ειδάλλως δεν κάνουν δικηγορική δουλειά αλλά φιλολογική κουβεντούλα για να περνά΄η ώρα...
Και νομίζω ότι ανταλιμβάνεσαι τη διαφορά μεταξύ νομικής δουλειάς και φιλολογικής κουβεντούλας, η οποία εκ φύσεως είναι γενική και αόριστη...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom