Νέα

Πας φυλακή για χρέη;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mikeget1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 196
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

australos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
34
Πόντοι
1
Barone έχεις δίκιο, πολλές φορές όμως είναι και το ποιόν έχεις αντίδικο. Μου έχει τύχει να μην μπορώ να εκτελέσω γιατί απλούστατα το άτομο που χρώσταγε δεν υπήρχε πουθενά και ο επιμελητής δεν μπορούσε να τον βρεί πουθενά.Η αγορά είναι γεμάτη φαντομάδες. Ο δικηγόρος παίζει μεγάλο ρόλο αλλά και ο πελάτης πρέπει να βοηθάει. 

australos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
34
Πόντοι
1
str81977 παρέθεσα τους νόμους γιατί απλούστατα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μάθει ένας άνθρωπος τι προβλέπεται στην περίπτωσή του. Εν συνεχεία από μια κουβέντα κάποιου είναι αρκετό για να αντιληφθείς κανείς τι ακριβώς συμβαίνει. Ο φίλος μας δεν είναι ο μοναδικός που χρωστάει και μπορεί η κάθε περίπτωση να είναι μοναδική έχει όμως συγκεκριμένες συνιστώσεε που συναντούνται σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις και βέβαια δεν του είπα να μην επισκευτεί δικηγόρο.

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Μη μαλώνετε ρε παιδιά!

Είναι σαφές ότι όλοι βοηθάτε την κατάσταση.

Όλες οι απόψεις, ακόμα κι αυτές που διίστανται βγάζουν κάποιο νόημα.

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Ο φίλος μας δεν είναι ο μοναδικός που χρωστάει και μπορεί η κάθε περίπτωση να είναι μοναδική έχει όμως συγκεκριμένες συνιστώσεε που συναντούνται σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις και βέβαια δεν του είπα να μην επισκευτεί δικηγόρο.
Αυτό ακριβώς κάνω εδώ φίλε μου!
Βλέπω με τις γνώμες ειδικών και μη, τις γενικές συνιστώσες του θέματος.

Δεν περιμένω να δρομολογήσω τις καταστάσεις απ΄δώ.

Και δικηγόρο φυσικά θα βάλω (το έχω ήδη κάνει)
Αν είπα για απουσία δικηγόρου το έκανα για να διαπιστώσω αν υπάρχουν περιπτώσεις που η απουσία του τελικά,πιο πολύ θα σε ωφελήσει παρά θα σε βλάψει.Και το επιβεβαίωσε στο προηγούμενο post του ο αυστραλός, ότι υπαρχει τέτοια περίπτωση

Δε ρωτάω στην τύχη ρε παιδια

nik68

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
ρε παιδιά κάθεστε και ασχολείστε με έναν απατεώνα ? γίνεστε συνεργοί του δίνοντας του συμβουλές πως θα κλέψει . Τι σχέσει έχουν όλες αυτές η μαλ... με το σαιτ? ΈΛΕΟΣ

250virago

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουν 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Φιλε mikeget1 ουσιαστικά συμφωνείς με όσα σου έγραψα και με κάλυψε σε πολλά που ήθελα να σου πω ο συναγωνιστής str81977. Φυσικά και το να ρωτάς για κονδυλώματα εδώ είναι επικίνδυνο και το αποδέχεσαι, απλά δεν είναι αντικείμενο μου για να ασχοληθώ. Δίκιο έχει και ο Barone, απλά τσιμπήσατε όλοι με το ψαρωτικό ύφος που έχει αποκτήσει από την δουλειά του.
Η προηγούμενη και αυτή η ανάμειξη μου μόνο σκοπό έχει να μην πάρουμε κόσμο στον λαιμό μας, ο καθένας με μια γνώμη που θα παραθέσει επιπόλαια χωρίς κόστος και χωρίς γνώση της πραγματικής κατάστασης, ώστε η άποψη του να είναι σοβαρή και τεκμηριωμένη. Δεν βοηθάμε εσένα ούτε και κανέναν εδώ μέσα με αυτόν τον τρόπο. Με το να παίρνεις απόψεις, απλά μπερδεύεσαι και το πιθανό που κάνεις είναι να θεωρείς ότι μπορείς από κάθε σχόλιο να απομονώσεις όσα σε εξυπηρετούν, αλλά δεν είναι έτσι.
Και εσύ συνάδελφε australos μην εκνευρίζεσαι, δίκιο έχει ο str81977. Εκτός αν δεν συμφωνείς με την άποψη μου ότι ο πελάτης (ο χ, ο ψ) δεν μπορεί να μάθει νομικά με μόνη αναφορά των άρθρων ΑΚ ή ΠΚ. Μπορεί να καταλαβαίνει, αλλά η δικηγορία δεν είναι μόνο η γραμματική κατανόηση μιας διάταξης, είναι και πολλά άλλα, αλλά κυρίως μια σύνθεση διατάξεων, αρχών, συμπεριφορών, που ακόμα και ο καλός δικηγόρος χρειάζεται χρόνια για να μπορεί να τα χειρίζεται αποτελεσματικά.
Και λίγο χιούμορ (το διευκρινίζω γιατί η έλλειψη προσωπικής επαφής δημιουργεί εύκολα παρατηρήσεις). Εγώ mikeget1 πήγα σε καφετζού για σένα και έμαθα τι ακριβώς θέλεις και τι ρωτάς. Γιατί άλλα θέλεις να μάθεις και αλλιώς άνοιξες την κουβέντα. Πάντως κάνεις λάθος να λες ότι είναι πιο εύκολο να το συζητήσεις στο νετ. Απλά είσαι στην αρχή της καριέρας σου, θα δεις πόσο εύκολα θα δικτυωθείς και πόσους θα βρεις εκεί έξω που τα ξέρουν καλλίτερα από μερικούς δικηγόρους σύντομα. Καλή επιτυχία.
Μόνο μην κάνεις το κλασσικό λάθος να τα χρεώσεις σε ένα δικηγόρο, όσα μόνος σου αποφασίζεις και πράττεις, γιατί εμφανώς είσαι από τα άτομα που λειτουργούν αυτόβουλα.

250virago

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουν 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
nik68 αν δεν ήσουν νέος, θα καταλάβαινες ότι το σαιτ δεν ασχολείται μόνο με το πως θα γαμήσεις. Θεωρώ υβριστικό και για τον mikeget1, αλλά και για τους υπόλοιπους το σχόλιο σου και θα σε παρακαλούσα να το ανακαλέσεις.

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Η προηγούμενη και αυτή η ανάμειξη μου μόνο σκοπό έχει να μην πάρουμε κόσμο στον λαιμό μας, ο καθένας με μια γνώμη που θα παραθέσει επιπόλαια χωρίς κόστος και χωρίς γνώση της πραγματικής κατάστασης, ώστε η άποψη του να είναι σοβαρή και τεκμηριωμένη.
Αυτό φίλε μου δεν το σκέφτηκα και έχεις απόλυτο δίκαιο.
Δε θά΄θελα να πάρω κανέναν στο λαιμό μου.

Και σε όποιον μπει καμιά τρελλή ιδέα καλύτερα να την ξεχάσει.

Δεν είναι απλά πράγματα αυτά.

Γι αυτό και καλύτερα να μην ξανασχοληθεί κανείς με το θέμα.

Σας ευχαριστώ όλους πάντως.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Συμφωνώ με όλα όσα λες φιλαράκι μου και εκτιμώ ιδιαίτερα όλες τις απόψεις σου

Τις τελευταίες συγκεκριμένες ερωτήσεις όμως τις έκανα μετά από προτροπή του φίλου μας αυστραλού,που ήθελε κάτι πιο συγκεκριμένο και όχι τόσες αοριστίες.
Γι αυτό και ανοίχτηκα τόσο.
Αλλά το ότι δεν περιμένω το μπουρδέλα.κομ για να κινηθώ...το έχω υπόψιν μου.Δε νομίζω να με πέρασες για αφελή!

Πάντως σ΄ευχαριστω!

Φίλε mikeget1, δεν έχω την ειδική γνώση να σε συμβουλέψω για το θέμα σου, σκέψου όμως για την ψυχική σου υγεία που έχεις αναφέρει, μήπως έχεις ήδη αρχίσει να την χάνεις, όπως και τον ύπνο σου, που λέει και ο str81977...
Το μόνο που μπορώ να πω, είναι να αντιμετωπίσεις την περίπτωσή σου χωρίς να τη συγκρίνεις με αντίστοιχες άλλων που άκουσες από φίλους, γνωστούς κλπ, γιατί αφενός δεν είναι ίδιες περιπτώσεις, αφετέρου δεν είστε ίδιοι άνθρωποι, δηλαδή εκείνοι μπορεί να μη νοιάζονται αν χάσουν τον ύπνο τους, εσύ νοιάζεσαι, δεν έχουν οικογένεια ενώ εσύ έχεις...
Διάβασα με προσοχή όλο το thread και συμπεραίνω ότι το θέμα μπορεί να τραβήξει οσεσδήποτε σελίδες χωρίς να αγγίξουμε τον πυρήνα, ωστόσο εύκολα καταλαβαίνει ένας εχέφρων άνθρωπος ποιοί "τα λένε καλά"...Όλοι συγκλίνουν στο να απευθυνθείς σε καλούς δικηγόρους και να προσπαθήσεις να ξελασπώσεις...Εγώ, αυτό θα έκανα :)

pakara

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
και να ηξερες ποσους συνανταω καθημερινα  σαν εσας, που γνωριζουν τα παντα, ειναι αυθεντιες  στα θεματα χρεων, δεν πληρωνουν γιατι ξερουν πως να τη γλυτωσουν, το παιζουν υπερανω νομων και ολων και στο τελος παρακαλανε θεους και δαιμονες να τους λυπηθω????? αχ και να ηξερες ποσους......... Ισως να μην ηρθε η ωρα σε καποιες αυθεντιες εδω μεσα και εχουν χρονο να το παιξουν ακομα!
[/quote]Φιλε BARONE απο την προσωπικη μου επαγγελματικη εμπειρια και απο οσα προκυπτουν απο τις αποψεις οσων κατεθεσαν τη γνωμη τους:Οι τραπεζες καταρχην εχουν τα νομιμα μεσα αναγκαστικης εκτελεσης.Αν δεν εχεις ακινητα ή καταθεσεις σε τραπεζα τοτε μονο καταφευγουν σε εισπρ. εταιριες.Αυτες παλι δεν εχουν καμια δυνατοτητα νομικη εκτος απο το να σε πρηζουν καθημερινα, περα του οτι η δραση τους ειναι παρανομη.Παντως να σε απειλησουν ή και να υλοποιησουν καποια απο τις απειλες αποκλειεται γιατι οι τραπεζες ειναι εταιριες με τοσο μεγαλα κερδη που δε θα διακινδυνευαν επουδενι να ακουστει κατι τετοιο.Τωρα τι εισαι ή τι κανεις και τρεχουν ολοι και σε πληρωνουν;δεν νομιζω οτι κινεισαι εντός των νομιμων διαιδκασιων (οχι βεβαια οτι το να χρωστα κανεις ειναι θεμιτο)και πιθανοτητα επιδιωκεις την εισπραξη απαιτησεων οχι για ΤΡΑΠΕΖΕΣ αλλα για ΙΔΙΩΤΕΣ.Οι δυνατοτητες των τραπεζων ειναι συγκεκριμενες οπως και καθε αλλου δανειστη

Barone

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2005
Like
6
Πόντοι
1
To θεμα φιλε μου, δεν ειναι τι δουλεια κανω εγω και να βαλουμε κουιζ τι κανει ο Βαρονε, το θεμα ειναι οτι δεν πρεπει να δινουμε συμβουλες για ενα τοσο λεπτο ζητημα και κυρίως να μη λεμε ανακριβειες. Ειπα οτι μεσα απο τη δικη μου εμπειρια και δουλεια που δεν εχει καμια σημασια τι κανω, αργα ή γρηγορα σχεδον ολοι πληρωνουν και αυτο νομιζω ειναι το σημαντικο. Σας εξηγησα επισης οτι ολα ειναι θεμα σωστων ανθρωπων και απο τη μια και απο την αλλη πλευρα. Καμια σημασια δεν εχει η δικη μου δουλεια και μην επικεντρωνεσαι εκει. Ποσοι απο εδω μεσα που εγραψαν ξερουν τους νομους πλην δυο που δηλωσαν δικηγοροι???? ΚΑΝΕΙΣ!!!! ολοι ομως διατυπωσαν γνωμη συμφωνα με αυτα που εχουν ακουσει ή εχουν ζησει, αλλα σίγουρα χωρις να ξερουν πραγματικα οι ίδιοι. καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη αλλα συμφωνα με αυτα που εγω ξερω σχεδον παντα με το ιδιο αποτελεσμα δηλαδη την αποπληρωμη ή την οικονομικη καταστροφή.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
To θεμα φιλε μου, δεν ειναι τι δουλεια κανω εγω και να βαλουμε κουιζ τι κανει ο Βαρονε, το θεμα ειναι οτι δεν πρεπει να δινουμε συμβουλες για ενα τοσο λεπτο ζητημα και κυρίως να μη λεμε ανακριβειες. Ειπα οτι μεσα απο τη δικη μου εμπειρια και δουλεια που δεν εχει καμια σημασια τι κανω, αργα ή γρηγορα σχεδον ολοι πληρωνουν και αυτο νομιζω ειναι το σημαντικο. Σας εξηγησα επισης οτι ολα ειναι θεμα σωστων ανθρωπων και απο τη μια και απο την αλλη πλευρα. Καμια σημασια δεν εχει η δικη μου δουλεια και μην επικεντρωνεσαι εκει. Ποσοι απο εδω μεσα που εγραψαν ξερουν τους νομους πλην δυο που δηλωσαν δικηγοροι???? ΚΑΝΕΙΣ!!!! ολοι ομως διατυπωσαν γνωμη συμφωνα με αυτα που εχουν ακουσει ή εχουν ζησει, αλλα σίγουρα χωρις να ξερουν πραγματικα οι ίδιοι. καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη αλλα συμφωνα με αυτα που εγω ξερω σχεδον παντα με το ιδιο αποτελεσμα δηλαδη την αποπληρωμη ή την οικονομικη καταστροφή.

Μα όταν σταματήσεις να πληρώνεις, είτε επειδή δεν έχεις είτε επειδή δε θέλεις, εννοείται ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική σου καταστροφή, είτε είσαι φυσικό προσωπο είτε εταιρεία...
Εκεί που υπάρχει διάσταση απόψεων είναι ποιες ακριβώς είναι οι συνέπειες μιας οικονομικής καταστροφής...
Για κάποιους, που κινήθηκαν μελετημένα και έξυπνα, με δικηγόρους και λογιστές από πίσω και ένα πλέγμα εταιρειών να καλύπτουν τα ίχνη τους, οι συνέπειες ήταν μικρές αφού αυτοί δεν φαίνονταν πουθενά...
Μετά από λίγα μάλιστα χρόνια που η πιάτσα έχει αρχίσει να ξεχνάει ότι πίσω από το μεγάλο κανόνι της τάδε ΑΕ κρυβόταν ο τάδε, τα ποινικά έχουν παραγραφεί και ο τειρεσίας έχει δυσμενή στοιχεία μόνο για εταιρείες που έχουν πάψει να υφίστανται εδώ και καιρό, αυτοί οι τύποι, συνήθως δι' αχυρανθρώπων, συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους...

Τώρα για τον εμποράκο ή τον καταναλωτάκο, είναι δεδομένο ότι την πούτσισαν...
Μαυρισμένοι στον τειρεσία, χωρίς φορολογικές ενημερότητες, χωρίς τη δυνατότητα να αποκτήσουν ό,τιδήποτε στο όνομά τους, ακόμη και τραπεζικό λογαριασμό, η οικονομική καταστροφή είναι ολοκληρωτική...

Ακόμη και μετά θάνατον, αν τα παιδιά τους δεν αποποιηθούν εγκαίρως την κληρονομιά, οι δανειστές θα τα κυνηγάνε και αυτά...

Fucking tragedy εν ολίγοις...

Το θέμα λοιπόν είναι να μη δημιουργείς χρέη- ειδικά αν είσαι καταναλωτής και ειδικά για να καλύψεις πλασματικές ανάγκες- και εγώ θέλω ΚαΫμάν αλλά ο γαμημένος ο μισθός μου δεν φτάνει- δεν θα δανειστώ για να αγοράσω όμως!

Άπαξ και δημιουργήσεις χρέη και δεν είσαι της πιάτσας, απλά την έκατσες...Ο Βαρώνος έχει δίκιο σε αυτό το σημείο...

pakara

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
ειναι φυσικο και νομικο επακολουθπ(μιλωντας ως δικηγορος)οτι αν προκειται για οφειλετη ιδιοκτητη εταιριας, οποιασδηποτε μορφης,οτι ειτε θα πτωχευσει ειτε θα χρεωκοπησει ειτε θα την κλεισει ο ιδιος.παντως αν προκειται για ιδιωτη που χρωσταει απο καρτα ή καταναλωτικα δανεια, που κατα τη γνωμη μου δφεν εχει και ιδιαιτερη αναγκη να "συνεργαστει" ξανα με τραπεζες εφοσον δεν ειναι επιχειρηματιας(φοβος τειρεσια) οι νομιμες δυνατοτητες της τραπεζας ειναι περιορισμενες, οποτε ενδεχομενως τοτε να "επεμβαινεις" εσυ

pakara

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Για κάποιους, που κινήθηκαν μελετημένα και έξυπνα, με δικηγόρους και λογιστές από πίσω και ένα πλέγμα εταιρειών να καλύπτουν τα ίχνη τους, οι συνέπειες ήταν μικρές αφού αυτοί δεν φαίνονταν πουθενά...

Τώρα για τον εμποράκο ή τον καταναλωτάκο, είναι δεδομένο ότι την πούτσισαν...
Μαυρισμένοι στον τειρεσία, χωρίς φορολογικές ενημερότητες, χωρίς τη δυνατότητα να αποκτήσουν ό,τιδήποτε στο όνομά τους, ακόμη και τραπεζικό λογαριασμό, η οικονομική καταστροφή είναι ολοκληρωτική...
Ακόμη και μετά θάνατον, αν τα παιδιά τους δεν αποποιηθούν εγκαίρως την κληρονομιά, οι δανειστές θα τα κυνηγάνε και αυτά...

[/quote}]Θα διαφωνησω:Παραγραφη, 20ετης, υπαρχει και για την εκτέλεση της αποφασης.Οπως μπορει να χρησιμοποιησει ενας επιχειρηματιας παρενθετο προσωπο γιατι να μην μπορει να το κανει και ενας ιδιωτης για να αποκτησει περιουσια κα στοιχεια π.χ. παιδια,γυναικα(αν και αυτες ειναι πλεον πιο επικινδυνες απο τις τραπεζες).Φορολογικη δεν παιρνεις μονο για χρεη προς το δημοσιο αλλα και που θα την χρειαστεις αλλωστε

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]όταν βλέπεις σε δήθεν σοβαρές εκπομπες δήθεν ειδικοί να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, εύλογα αναρωτιέσαι "γιατί, οι του bourdela.com λιγότερα ξέρουν;"[/size]

Και επίσης εύλογα αναρωτιέσαι: "Ρε μήπως αυτός που μιλάει τώρα είναι ο ίδιος που γράφει και στο bourdela.com?"

australos

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
34
Πόντοι
1
Ωραία τα γράφει...εννοίωτε αναρωτιέται κιόλας...

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Επειδή εχθές στις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ είχανε ρεπορτάζ για τις εισπρακτικές εταιρίες, ιδού μερικές χρήσιμες πληροφορίες...

Ο τύπος διοικεί τις μεγαλύτερες εταιρίες εισπράξεων και στην Ελλάδα. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom