Μάκης Τσατσαρίδης
Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Φεβ 2014
- Κριτικές
- 4
- Like
- 713
- Πόντοι
- 86
Οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να προσδοκούν να ζήσουν καλύτερα απο ότι στην τρέχουσα κατάστασή τους.
Αυτό όμως επιτυγχάνεται μόνο μέσα απο διαδικασίες που προυποθέτουν κόπο και πόνο.
Οι πολιτικάντηδες έχουν το ''χάρισμα'' να τους πείθουν ότι μέ ένα μαγικό ραβδάκι θα τους τα δώσουν όλα χωρίς κόπο και πόνο.
Οι περισσότεροι λοιπον θα ήθελαν τόσο πολύ να είναι αυτό αλήθεια που τελικά τους πιστεύουν.
Η βάση της εξαπάτησης είναι λοιπον συναισθηματική. Τα εργαλεία εκλογίκευσης πολλά.
Οι στερεότυπες παποιθήσεις για παράδειγμα είναι πολύ βολικό εργαλείο στα χέρια ενός ''γητευτή ηλιθίων''.
Κατά τη γνώμη μου το κυριότερο εργαλείο όμως των πολιτικών στπ παραπάνω εγχείρημα έγκειται στο να μπορούν
να κρύβουν την αλήθεια χωρίς να λένε ψέματα. Για αυτό και χρησιμοποιούν στατιστικές και νούμερα που οι περισσότεροι δεν μπορούν να κατάλαβουν.
Συνήθως οι πολιτικοί λένε την μισή αλήθεια και οι ακροατές τους ( πλην εξαιρεσεων ) πιστεύουν τη λάθος μισή που πολύ θα την επιθυμούσαν ως αλήθεια όπως έγραψα πιο πάνω.
Μπράβο για το θέμα που άνοιξες. Συμφωνώ στα περισσότερα που γραφτηκαν πιό πάνω. Νά πώ όμως ότι διαφωνώ σε αυτό που γραφεις ότι οι πολιτικαντηδες "πειθουν" τον κόσμο κλπ, και ότι επειδη θελουν να ειναι αληθεια τα ψεμματα που τους σερβιρουν ,τελικά τά πιστευουν. Η δικη μου άποψη είναι ότι και στους πολιτικάντηδες -οπως και σε ολους τους παρεμφερείς (παπάδες πασης φυσεως κλπ) - είναι ο κόσμος που τους ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τα ψέμματα και τις απάτες που χρησιμοποιούν ,ήτοι ο κόσμος θέλει να ακουσει αυτα τα ψεμματα ( οι λογοι πολυπλοκοι,δεν μπαινω εδω σε λεπτομερειες). Εαν ενας πολιτικαντης διανοηθεί να τους πεί την αληθεια, θα τον εξαφανίσουν ,απλούστατα. Επίσης ,όχι, ο κοσμος ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ τιποτε απο αυτα που του λένε,(εκτός αφελών ή ηλίθιων εκ γενετής). Θέλει να έχει μια δικαιολόγηση της δικής του ατιμίας,πονηριάς,γελοιότητας,ποταπότητας και αναισθησίας. Τους τροπους που λειτουργεί ο όχλος είχε μελετησει καλά ο Γκαίμπελς και άλλοι , και πολλά σωστα λένε απ' αυτού. Αυτα απο εμένα.