Από τη στιγμή όμως που ο Κωστάκης έκανε λάβαρο του το ''σεμνά και ταπεινά'' όφειλε να γνωρίζει ότι πολλοί θα τον περίμεναν στη γωνία. Δεν μπορεί λοιπόν να βγαίνει τώρα και να λέει ότι και οι ΠΑΣΟΚοι τα ίδια έκαναν. Αμα είναι ρε μεγάλε να κάνετε τα ίδια τότε τι τους διώξαμε και βγάλαμε εσάς; Επειδή είστε πιο όμορφοι;
Το "σεμνα και ταπεινά" είναι περισσότερο επικοινωνιακό ευρημα, όπως κάθε κόμμα ψάχνει να βρει πριν τις εκλογές, για να φτιάξει ένα ομοιγενές image, και να γίνει ελκυστικό.
Βέβαια έχει και ένα έρεισμα στην προσπάθεια που κάνει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και κάθε κυβέρνηση από εδώ και πέρα, μιας και έπρεπε να ασχοληθούν κάποτε και με αυτό το θέμα, στα πλαίσια της ευρωπαϊκης εναρμόνισης (καλα στο θέμα της διαφθοράς δεν θα εναρμονιστούμε ποτέ εντελώς, αλλα μπορούμε να πάμε σε καλυτερο επίπεδο τουλάχιστον).
Δεν σημαίνει όμως ότι κόβεται με μιας όλη η διαφθορά. Η μείωση της διαφθοράς δεν μπορεί να μετρηθεί από τα δελτία ειδήσεων. Μάλιστα όταν η διαφθορά γίνεται θέμα πρώτης γραμμής, όπως το φερε η ΝΔ., υπάρχει η εύλογη τάση να βγαίνουν πιό πολλά στη φόρα, απότι όταν η διαφθορά διαφεντεύει χωρίς κανένας να ασχολείται μαζί της.
Μέσα από τέτοιες ιστορίες γίνεται αισθητό και στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ ότι ο καιρος όπου δεν υπήρχε έλεγχος έχει φύγει ανεπιστρεπτι.Τώρα οι ματσαγκωνιές που θα κάνουν θα πρέπει να είναι λιγότερες και πιό θωρακισμένες....όπως φυσικά συμβαίνει και στον υπόλοιπο εξελιγμένο κόσμο (ΗΠΑ, Ε.Ε.).
Εγώ προσωπικά ενώ την δεύτερη τετραετία του Σημίτη τον είχα ψηφίσει, το 2004 ψήφισα Καραμανλή, γιατί και ο Σημίτης παραιτήθηκε, αλλά και ήθελα να γίνει μια αλλάγή εξουσίας, γιατί αρχισαν να υπάρχουν φαινόμενα υπέρμετρης αλαζονείας. Γενικά πιστεύω ότι ανα 8ετια στην Ελλάδα πρέπει να αλλάζει η σκυτάλη, εκτός extreme περιπτώσεων.
Ένας επιπλέον λόγος που ταυτίζομαι περισσότερο με τη ΝΔ, είναι ότι πιστεύω ότι η Ελλάδα πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης με τις ιδέες που έσπειραν πολιτικοί που ανοίκουν/άνοικαν στην ΝΔ. Είναι βέβαια και ιδεές προς τις οποίες κινήθηκε (ευτυχώς) και το ΠΑΣΟΚ (Σημιτη γαρ). Η Ε.Ε. και ο φιλελευθερισμός είναι οι δύο σημαντικότερεςαπό αυτές τις ιδέες, και παροτι πολλοί μπορούν να τα κατηγορήσουν σαν βλαβερά, εγώ τους προκαλώ να μου πουν τι συστημα έπρεπε να ακολουθησουμε και αν κάποια χώρα έξω από την ΕΕ και έξω από τον φιλελευθερισμό , είναι σε καλυτερη θέση απτην Ελλάδα.
Με όλα τα προβλήματα που έχουμε, είμαστε στην 25 θέση παγκοσμίως σε βιοτικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει πως αλλές 250 χώρες είναι από κάτω μας, με τρισχειρότερα προβλήματα.
Το ξέρω ότι η καθημερινότητα μας, μας αποτρέπει από το να δούμε ουσιαστικά αυτή τη συγκριση, αλλα αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει έργο από τους πολιτικούς μετά τη μεταπολίτευση. Απλά σε κάποια θέματα έχουμε ξεφύγει και γιαθτό είμαστε σε δ΄θσκολη θέση όσον αφορά τον υπολοιπο ανεπτυγμένο κόσμο. Αλλά τουλάχιστον ανήκουμε σε αυτόν, εστώ και ουραγοί.