Θυμάμαι πιτσιρικάς σε ιστιοπλοϊκό αγώνα στο Αιγαίο... Λεπτομέρειες δεν είναι συνετό να ειπωθούν.
Το 3ημερο της κολάσεως
40αρα μελαχρινή κυριλέ… Περίμενε τον άντρα της, την μεθεπόμενη από την άφιξη μας στο νησί. Μέχρι τότε πολύ κυριλέ και σνομπ…
Μετά από 2 ποτάκια στο Apal…. και στον πειρ… για τους γνώστες, μου προτείνει αντί για το στριμόκωλο μπανάκι στο ιστιοπλοϊκό, να πάω για μπάνιο στο δωμάτιο που είχε κλείσει γι αυτήν και τον άντρα της…
Με ήπιε ολόκληρο… πολύ βρώμικο γαμήσι … ( Προς τιμή της το λέω).Και το αποκορύφωμα ήταν, ότι όταν λίγο αργότερα λαγοκοιμήθηκε, παραμιλούσε το όνομα του άντρα της…
Την επόμενη ημέρα ακριβώς το ίδιο σενάριο με μία 30χρονη που θα παντρευόνταν τον επόμενο μήνα… ( δεν τα πίστευα αυτά που γίνονταν!)…. Ο καλός της (συστηθήκαμε κιόλας…???!) ήρθε την τελευταία ημέρα με δελφίνι και μέσα στην καλή χαρά …
Εκεί νη ήταν η περίοδο της πρώτης μου συνειδητοποίησης, για τα ήθη και έθιμα του ανθρώπου της διπλανής πόρτας… Και εν τέλει τώρα που το ξανασκέφτομαι , η γεύση που μου έχει μείνει , ρέπει προς το πικρό… Απλώς μου πήρε λίγα χρόνια για να το καταλάβω…
Κάλλιο …