Νέα

Όλοι δωρητές οργάνων..υποχρεωτικά....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 682
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Βασικά επειδή το conflict ξεκίνησε από το ότι υποστηρίζω πως εάν ανοίξεις την αγορά στη μεταμόσχευση οργάνων θα μεταβάλεις την καμπύλη της προσφοράς (shift of the curve) και αυτή  από κάθετη θα πάρει τη συνηθισμένη της μορφή, ίσως μάλιστα φθάσει και να τέμνει την καμπύλη της ζήτησης (η οποία θα εξακολουθεί να είναι κάθετη και ανελαστική της τιμής). Αυτό θα πει ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να έχεις τόσο πολλούς δότες που να φθάσεις να μην πεθαίνουν άτομα στη λίστα αναμονής που είναι και ο στόχος σου.

Επειδή αυτά είναι θέματα συμπεριφοράς και ισχύουν σε μάζες και όχι σε μεμονομένα άτομα, τότε κατά μέσον όρο θα έχεις περισσότερη κοινωνική προθυμία να γίνει δότης κάποιος εάν ανοίξει η αγορά. Δεν θα το κάνουν όλοι, αλλά κάποιοι θα το κάνουν και ο στόχος σου είναι να έχεις περισσότερους δότες άρα και κατα μέσον όρο περισσότερους συμβατούς δότες, άρα λιόγτερους θανάτους.

Οικονομολόγος δεν είμαι για να κρίνω τη μέθοδό σου ή το κατά πόσον στέκει αυτό που λες. (δε το αμφισβητώ)

Όπως δεν είμαι και πυρηνικοφυσικοχημικομαθηματικός να κρίνω τη μέθοδο και τον τρόπο που φιτάχτηκε η πυρηνική μπόμπα.

Ηθικά όμως κρίνω κάτι και ως πρόθεση και ως αποτέλεσμα.

Σωστά τη φτιάξανε τη μπόμπα και σωστά δουλεύει. Δεν το κρίνω.

Κακώς τη φτιάξανε τη μπόμπα και δουλεύει. Το κρίνω!

Το αν ανοίξει η μία καμπύλη και κλείσει η άλλη και καβαλήσει την τρίτη και βαρέσουν και μία παρτούζα με τη 15η το ξέρεις εσύ (και μπράβο σου και καλά κάνεις).

Το τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει όμως πέραν αυτού είναι η ιστορία.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
περσονα για δεν κανεις απο τωρα μια δηλωση επιθυμιας για εθελοντης δωρητης οργανων μετα θανατον να μην σε πιανει ο νεος νομος μαν; :grin: :grin: :grin:

γιατι ΡΕ σαβουρογάμη δεν είμαι υποχρεωμένος να ΚΑΝΩ ΔΗΛΩΣΗ για το έαν ΘΕΛΩ Η ΔΕΝ ΘΕΛΩ να κάνω ΔΩΡΕΕΣ. ΣΕ οτιδήποτε.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
περσόνα μην αυτοδιαψεύδεσαι.. ο άνθρωπος είπε ότι δεν βρέθηκε δότης και εδώ λέει ότι μόν 20.000 έλληνες είναι εθελοντές...

Οι καταχωρημένοι Έλληνες εθελοντές, στις 31/12/2006, ήταν 19.533, αριθμός που είναι εξαιρετικά μικρός αν αναλογιστεί κανείς τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση. Μέχρι σήμερα, για το 95% των ασθενών που έχουν μεταμοσχευθεί, οι δότες προέρχονταν από «Δεξαμενές» του Εξωτερικού. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η αναζήτηση δοτών ανάμεσα σε άτομα με κοινή καταγωγή είναι αποτελεσματικότερη λόγω γενετικών ομοιοτήτων. Επομένως είναι επιτακτική η ανάγκη αύξησης των Ελλήνων δοτών προς όφελος των Ελλήνων ασθενών, αλλά και για την ουσιαστικότερη συμμετοχή της χώρας μας στη διεθνή προσπάθεια

αρα τι καλύτερο λοιπόν να φτιαχτεί μια βάση με όλους τους έλληνες και να είναι υποχρεωτικά δότες (εφόσον φυσικά η υγεία τους το επιτρέπει)??? και η βάση αυτή μπορεί να γίνει πολύ εύκολα διότι όλοι θα κάνουν κάποια στιγμή μια εξέταση αίματος..

οι δότες μυελού είναι σαν το αίμα. Καμμια σχέση με τα άλλα όργανα.
η πιθανότητα να βρεις συμβατό δότη 100% είναι μία στις 15 χιλιάδες..............
πιο κοντά είναι οι συγγενείς. να τους υποχρεώσουν να γίνουν αυτοί πρώτα δότες και μετά το ξανασυζητάμε για την κούλα από τη μακρυνίτσα. 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
οι δότες μυελού είναι σαν το αίμα. Καμμια σχέση με τα άλλα όργανα.
η πιθανότητα να βρεις συμβατό δότη 100% είναι μία στις 15 χιλιάδες..............
πιο κοντά είναι οι συγγενείς. να τους υποχρεώσουν να γίνουν αυτοί πρώτα δότες και μετά το ξανασυζητάμε για την κούλα από τη μακρυνίτσα. 

οχι ακριβώς γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται επέμβαση για να δώσεις..

η πιθανότητα συμβατότητας 100% εκτός συγγενών εξ αίματος είναι μηδενική.. η πιθανότητα αποδεκτής συμβατότητας είναι μία στις 180.000... συμβατότητα 100% μόνο επί ομοζυγωτών διδύμων υπάρχει

φυσικά και πρώτοι πρέπει να είναι οι συγγενείς.. εξάλλου αυτοί είναι οι καταλληλότεροι.. δεν νομίζω όμως καμμία μάνα, πατέρας ή αδελφός (γιατί γιαυτούς μιλάμε πρακτικά) θα αφήναν το παιδί να πεθάνει αν παρουσίαζαν αποδεκτή συμβατότητα.. αν το σκεφτόντουσαν ο γιατρος θα έπρεπε να τους βάλει κάτω και να τους πάρει μυελό με το ζόρι και χωρίς αναισθησία..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
το πλι να μην αγγίξουν και στα άλλα θα τα βρούμε.

δεν θα το αγγίξουν μη φοβάσαι.. χρήσιμα πράγματα παίρνουνε.. αυτά που λειτουργούνε..
οπότε μην φοβάσαι για το πλί σ' και το μυαλό σ'  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
δεν θα το αγγίξουν μη φοβάσαι.. χρήσιμα πράγματα παίρνουνε.. αυτά που λειτουργούνε..
οπότε μην φοβάσαι για το πλί σ' και το μυαλό σ'  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

έχεις ιδία πείρα ε λόγω ηλικίας.
ααααααααααααααχχααχχααχαχχαχαχαχα
τώρα ησύχασα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ρε παπάρα, αυτό δεν το έχεις κάνει δωρεά σε εμένα;

ρε παλόπουστα αυτό μ έβαλες να υπογράψω τις προάλλες;
αααααααααα τον πουστηηηηη
μου την έστησε παιδιά.
μου είπε ότι μαζεύει υπογραφές να μην κλείσουν τα εργοστάσια στην φουκουσίμα........

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τώρα ησύχασα.

το δικ μ' λειτουργεί καλά ρε.. το έχω κάνει πρόσφατα σέρβις... αν και έχει γράψει πολλά μουνόμετρα...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ρε παλόπουστα αυτό μ έβαλες να υπογράψω τις προάλλες;
αααααααααα τον πουστηηηηη
μου την έστησε παιδιά.
μου είπε ότι μαζεύει υπογραφές να μην κλείσουν τα εργοστάσια στην φουκουσίμα........

τι ?????????????????

ο σαύρας δεν έχει πλί και ψάχνει ??????????????????????

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
το δικ μ' λειτουργεί καλά ρε.. το έχω κάνει πρόσφατα σέρβις... αν και έχει γράψει πολλά μουνόμετρα...

ααααααααααααααααααααααααααα οπότε πρώτο πρώτο αυτό θα κόψουν για μεταμοσχευση.
πλάκα πλάκα δεν έχω ακούσει ποτέ για μεταμόσχευση πέους.
κάτσε η σάβρα σίγουρα το χει ψάξει γι αυτό με ξεγέλασε και πήρε την υπογραφή μου.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
τώρα ησύχασα.
περσονα θες να γινεις εθελοντης δωρητης μαλλιων για μενα,να κανω μια μεταμοσχευση;δωσε λιγες τριχες απο τον χρονο σου και σωσε μια ζωη..... :grin: :grin:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τι ?????????????????

ο σαύρας δεν έχει πλί και ψάχνει ??????????????????????
εχει απλά θέλει να βάλει και δεύτερο.

URL]]

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
περσονα θες να γινεις εθελοντης δωρητης μαλλιων για μενα,να κανω μια μεταμοσχευση;δωσε λιγες τριχες απο τον χρονο σου και σωσε μια ζωη..... :grin: :grin:
κάπου διάβαζχα ότι έχουν αρχίσει και δοκιμάζουν πουτσότριχες.
είναι πιο ανθεκτικές έχουν θύλακες με πιο πολλές τρίχες και γλιτώνεις μετά και τα έξοδα της περμανάντ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom