Νέα

Όλοι δωρητές οργάνων..υποχρεωτικά....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 682
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Δεύτερον: Όταν οι αριθμοί μιλούν οι άνθρωποι σωπαίνουν. Μαλακοπίτουρας είναι αυτός που κρίνει πριν ακούσει, δει.

Οι αριθμοί δε μιλούν. Μούγκα κάνουν γιατί δεν έχουν στόμα.

Αυτοί που μιλούν για τους αριθμούς, είναι αυτοί που τους δημιούργησαν. Θες να ανοίξουμε κουβέντα για το τι μανιπιουλάρισμα μπορεί να πέσει στα νουμεράκια γενικότερα, πριν γίνει η μελέτη ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της μελέτης ειδικοτερότερα, μετά το τέλος της μελέτης ειδικοτεροτερότερα, και κατά το interpretation του τί τελικά δείχνουν αυτοί οι αριθμοί ειδικοτεροτεροτερότερα χωρίς ποτέ μα ποτέ καθ'όλη αυτή τη διαδικασία να παραβιαστεί η επιστημονική μέθοδος απόδειξης?

Άσ'το καλύτερα.

Μαλακοπίτουρες υπάρχουν πολλοί. Υπάρχει κι αυτός που κρίνει πριν ακύσει-δει.

Χειρότερος όλων όμως, αυτός που βλέπει πέντε νουμεράκια και νομίζει ότι έχει πιάσει τον πάπα απ'τ'αρχίδια και σηκώνει το χαρτί με τα νουμεράκια παντιέρα!

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.879
Πόντοι
3.715
Θα είχε ένα καλό νόημα η όλη ιστορία αν ζούσαμε σε μια δίκαιη και απόλυτα αλτρουϊστική κοινωνία, που όμως δε ζούμε, αλλά εν γνώσει μας συγκαταθέτουμε στο να απεμπλακούμε από ακόμη ένα βαθειά προσωπικό μας δικαίωμα.
Το δικαίωμα του δωρίζειν, που είναι σεβαστό κομμάτι της παράδοσης μας (ως ανθρώπινη αγαθοεργία) χάνει οποιοδήποτε νόημα όταν υποπίπτει στην γαλότσα του νομοθέτη και του κάθε τσανακογλύφτη κερδοσκόπου, συμβεβλημένου με τις ενέργειες του πρώτου -αν και καλύτερα ταιριάζει το εντολοδότη των ενεργειών του πρώτου.
Απλή η σκέψη, εν ζωή η δραστηριότητά μας ανήκει σε ένα πρεζάκικο στυλ δόσεων τραπεζικών δανείων. Όταν οριζοντιοθούμε ή μπορεί (αν προχωρήσει το θέμα) και πριν από αυτό, θα ανήκουμε πάλι σε μία τράπεζα, κατατέμνωντας τα ζωτικά μας όργανα. Και βεβαίως η κάθε τέτοιου τύπου τράπεζα δε θα ξεφύγει με διαφορετική πρακτική από τις συμβατικές διαπλεκόμενες ρεμούλες,,,λεφτάκια θα βγάζει και μάλιστα θα έχει στη διαχείρισή της κι ένα υπερ-προϊόν έτοιμο προς πώληση οπουδήποτε στην υδρόγειο παίζει το ανάλογο πορτοφόλι.
Φυσικά και θα παίξει στο σενάριο αυτό η σκοτεινή πλευρά του θέματος με αρπαγές των εν ζωή συνανθρώπων ώστε να εξασφαλιστεί στη μελανή μαρκέτα ένα καλό ποσό από την πώληση.
Όλοι θα φάνε. Και ο υπουργός και το συμβούλιο κι ο εργολάβος (νέες μονάδες μάλλον θα απαιτηθούν), μόνο ο θανών δε θα λάβει ούτε κέρμα (ούτε οι αγαπημένοι του) αφού αποτελεί νόμο η δωρεά (παύει να είναι και δωρεά, επομένως θα έπρεπε να υπάρχει ένα payback στην οικογένεια τουλάχιστον μεσα από το στυγνό αυτό πρίσμα).

Είμαι τελικά εναντίον της όλης αυτής προσπάθειας, όχι γιατί οι συνάνθρωποί μας θα έχουν πρόσβαση σε φρεσκο κρέας, αλλά γιατί στο φινάλε, αφού με ξεσκίζουν ψυχολογικά, συναισθηματικά, βιολογικά εν ζωή, θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο και μετά θάνατον, παίρνοντας από τα χέρια μου το τελευταίο δικαίωμα μου, δηλαδή το να δωρίσω ή όχι τα σκώτια μου.
Κι επειδή εν τέλει ανήκω στους Έλληνες κι όχι στους ελληνοχριστιανούς, είμαι εναντίον σε οποιαδήποτε σύληση της βιολογικής μου οντότητας  μετά θάνατον.

Ένα ερώτημα που έχω σχετικά ως απόρροια των παραπάνω:
Μπορεί κάποιος δηλαδή να γράψει στη διαθήκη ότι νεφρά, σκώτια, αρχίδια μύδια, μάτια τα αφήνει στην οικογένειά του; Κι αν το κάνει μετά ο νόμος τι θα προβλέπει; Θα μπορεί η χασαπο-τράπεζα να προσβάλλει τη διαθήκη; ή θα μπορεί ο ψόφιος να τα έχει στο ψυγείο κάτι σαν τις χρυσές λίρες;

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.879
Πόντοι
3.715
αξία ανθρωπινου σώματος:

κόκκαλα, DNA, μυελός, όργανα, αίμα, μυαλά, μάτια κλπ κλπ κλπ. περίπου $ 45,000,000.

Ακόμη είστε αφελείς με τις προσπάθειες αυτές;

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Οι αριθμοί δε μιλούν. Μούγκα κάνουν γιατί δεν έχουν στόμα.

Αυτοί που μιλούν για τους αριθμούς, είναι αυτοί που τους δημιούργησαν. Θες να ανοίξουμε κουβέντα για το τι μανιπιουλάρισμα μπορεί να πέσει στα νουμεράκια γενικότερα, πριν γίνει η μελέτη ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της μελέτης ειδικοτερότερα, μετά το τέλος της μελέτης ειδικοτεροτερότερα, και κατά το interpretation του τί τελικά δείχνουν αυτοί οι αριθμοί ειδικοτεροτεροτερότερα χωρίς ποτέ μα ποτέ καθ'όλη αυτή τη διαδικασία να παραβιαστεί η επιστημονική μέθοδος απόδειξης?

Άσ'το καλύτερα.

Φυσικά και ξέρω τί μαγείρεμα μπορείς να κάνεις με τους αριθμούς. Και να μην ξέρεις πια έχεις αρχίσεις να παίρνεις πρέφα με το τί κάναμε ως κράτος τόσα χρόνια. Αλλά ακόμη και για στατιστικά στοιχεία να πεις, κι εκεί θα σου πω. Δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσουμε και να ξεκινήσουμε τη συζήτηση.

Απλά, μόνη αλήθεια είναι αυτή που αποδεικνύεται με αριθμούς. Κανονικούς, ε; Όχι μουσαντέ. ΆΜΑ φθάσεις κάποτε στην αλήθεια, θα το έχεις κάνει μέσω αριθμών...

Άμα ξέρεις από καμπύλες ζήτησης και προσφοράς, το ότι θα σώζονται ζωές με το άνοιγμα της αγοράς βγαίνει άνετα πάντως...

Βέβαια υπάρχουν και τα μειονεκτήματα. Κυρίως ηθικής φύσεως.

Μαλακοπίτουρες υπάρχουν πολλοί. Υπάρχει κι αυτός που κρίνει πριν ακύσει-δει.

Χειρότερος όλων όμως, αυτός που βλέπει πέντε νουμεράκια και νομίζει ότι έχει πιάσει τον πάπα απ'τ'αρχίδια και σηκώνει το χαρτί με τα νουμεράκια παντιέρα!

Εδώ ελπίζω να μην εννοείς εμένα.

ΥΓ: Τις προάλλες έκανες πολύ κακώς που δεν μετείχες στη συζήτηση για Μπελογιάννη. Μετά "μίλησε" ο supermouse και είπε για δύο νόμους βάσει των οποίων κατηγορήθηκε, για δύο δίκες, για στοιχεία που βρήκαν (ή κατασκεύασαν) οι αρχές ενώ ήταν τιμωρημένος από την πρώτη καταδίκη, και μπλέχτηκαν κι άλλοι και έλεγαν για τηλεγραφήματα που ελάμβανε η κυβέρνηση με σκοπό την αποτροπή της θανατικής ποινής, για παρατυπίες στη σύνθεση των δικαστών για, μνημείο σε ξένη χώρα (εάν θυμάμαι καλά). Μέχρι με τίνος έξοδα στήθηκε το μνημείο στην Αμαλιάδα μάθαμε. Κακώς δε μετείχες πάντως.

Επισκέπτης
Ωραίαααα. Ο κάθε ένας όπως στρώνει κοιμάται. Δεν διαφωνώ. Η φυσική επιλογή (διαλέγει το DNA για εσένα) και οι επιλογές που κάνεις στη διάρκεια της ζωής σου προδιαγράφουν περίπου το πόσο θα ζήσεις. Αλλά εφ' όσον μπορείς να τον σώσεις και θέλει να σωθεί...
Μεταφραση:Eχει τα γκαφρα για να σωθει.
Α, το παιδάκι πώς θα σωθεί άμα δεν υπάρχουν διαθέσιμα όργανα;
Στα παιδακια περιλαμβανονται τα γυφτακια?

Επισκέπτης
Απλά, μόνη αλήθεια είναι αυτή που αποδεικνύεται με αριθμούς. Κανονικούς, ε; Όχι μουσαντέ. ΆΜΑ φθάσεις κάποτε στην αλήθεια, θα το έχεις κάνει μέσω αριθμών...

Άμα ξέρεις από καμπύλες ζήτησης και προσφοράς, το ότι θα σώζονται ζωές με το άνοιγμα της αγοράς βγαίνει άνετα πάντως...

Βέβαια υπάρχουν και τα μειονεκτήματα. Κυρίως ηθικής φύσεως.
Να πληρωσουμε μισθους και συνταξεις ρεεεεεε...Να (αυτο)αξιοποιηθουμε ρεεεεεε...Ενταξει,στην αρχη θα γινει η δουλεια με τιποτε αφγανοπακια,να μην παραπονεθουνε οι εθνικοφρονες κιολας.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Μεταφραση:Eχει τα γκαφρα για να σωθει.

Ασφαλιστικές Εταιρίες νομίζω το καλύπτουν στα συμβόλαιά τους. Αδιαμφισβήτητα θα εκτινάξει το κόστος της νοσηλείας. Είναι ένα από τα μειονεκτήματά του. Αλλά στην πιθανότητα να πεθαίνουν λιγότεροι ενώ είναι στη λίστα αναμονής θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε πιστεύω.

Στα παιδακια περιλαμβανονται τα γυφτακια?

Ναι μωρε μαλακα. Ώχουουουουου! Ακόμη να τα λύσεις με εμένα αυτά; Πάρακατω την κουβέντα.

Επισκέπτης
Ασφαλιστικές Εταιρίες νομίζω το καλύπτουν στα συμβόλαιά τους. Αδιαμφισβήτητα θα εκτινάξει το κόστος της νοσηλείας. Είναι ένα από τα μειονεκτήματά του. Αλλά στην πιθανότητα να πεθαίνουν λιγότεροι ενώ είναι στη λίστα αναμονής θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε πιστεύω.
Ειναι και η γαμιολα η οικονομια που πρεπει να ανακαμψει...

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Δεν πρέπει λες, ε;

Α, και δεν έχει σχέση με την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά με το να μην πεθαίνουν άνθρωποι στη λίστα αναμονής διότι δεν βρέθηκε συμβατός δότης ενώ θα μπορούσε να βρεθεί

Ισιδώρα

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
6
μα γιατί το λες αυτό;
είναι δυνατόν να σκέφτεσαι πως θα μπορούσαν ποτέ να πουλήσουν ανθρώπινα όργανα για γκαφρα;
όλα για την υγειά μας γίνονται βρε κουτό.

Ισιδώρα

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
6

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
ειχα δει μια παλια Ελληνικη ταινια που ενας τυποσ ειχε ποθλισει τα συκοτια του και μετα προσπαθουσαν να τονε φανε γιατη ηθελαν να τα παρουν νωριτερα..τελικα ο τυπος αυτοκτονισε με δυναμιτη και τα εκανε ολα κυμα :rockon: :rockon: :rockon:

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
ειχα δει μια παλια Ελληνικη ταινια που ενας τυποσ ειχε ποθλισει τα συκοτια του και μετα προσπαθουσαν να τονε φανε γιατη ηθελαν να τα παρουν νωριτερα..τελικα ο τυπος αυτοκτονισε με δυναμιτη και τα εκανε ολα κυμα :rockon: :rockon: :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom