Το Thread ο ανοιξε ο Ιωσηφ Μπλασκος και αυτος εβαλε αυτον τον τιτλο.Ο Ιωσηφ δεν ειναι αγραμματος.Τωρα γιατι το εγραψε ετσι δεν μπορω να ξερω?Οταν ξαναμιλησω μαζι του στο Σκα'ι'π θα τον ρωτησω σχετικα μ'αυτο.Σιγουρα το να ειναι σωστα γραμμενο ειναι αρκετα σημαντικο και καλο ειναι να ειναι σωστα σε αυτο δεν διαφωνει κανενας.Αλλα δεν πιστευω οτι ειναι και θανασιμο λαθος.
Όταν άρχισα αυτό το θέμα πριν τις συλλήψεις, έβανα τίτλο:
«Όλα όσα θέλατε να μάθετε για Ουκρανίδες μουνάρες αλλά φοβόσασταν να ρωτήσετε». Πεταχτήκανε διάφοροι κουφιοκεφαλάκηδες γράφοντας «και ποιος είσαι? δεν ξέρεις τίποτα, Ουκρανίδες, χα,χα » κλπ, κλπ . Συγχωρούνται λόγω της μαλακείας τους.
Έλα όμως που ο moderator τσίμπησε, στην αρχή μου ψαλίδισε τον τίτλο: τον έκανε «όλα όσα θέλατε να μάθετε για Ουκρανίδες Μουνάρες». Άντε το δέκτηκα αυτό διότι πες ήταν μεγάλος, πες δεν φαίνεται καλά στην οθόνη, χαλάλι. Θεώρησε σωστό όμως να παρέμβει και στον υπόλοιπο τίτλο γραμματικώς κάνοντας το «Ουκρανίδες-Ουκρανές».
Έ από τότε έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου στα αρχίδια του!
Κοιτάχτε να δείτε, δεν με ξέρετε δε σας ξέρω κι υποφέρετε κι υποφέρω...
Μπορεί να είμαι παντελώς αγράμματος, μπορεί όμως κάποτε να πήγα και σε τρία πανεπιστήμια...Δεν το γνωρίζετε...Εκείνο όμως που έχω γράψει είναι ότι σχολείο έχω πάει και μάλιστα όταν οι πιο πολλοί εδώ ήσαν αγγέννητοι! Έ γαμώ την πουτάνα μου! Είναι ο Ουκρανός- η Ουκρανίδα, ούτε η Ουκρανή όπως δεν είναι η Ελληνή ούτε η Ουκρανέζα, όπως δεν είναι η Ελληνέζα, είναι η φριτέζα, που κι αυτή γαμώτο δεν είναι ελληνική λέξη είναι φραγγολεβαντίνικα! Λοιπόν και γράμματα κατέχω, όποιος κατάλαβε κατάλαβε, και σχολείο έχω πάει.
Δεν είναι άπρεπο κάποιος να γράφει λάθος ή μαλακείες και γω το κάνω, αλλά για πλάκα! Το’ χω ξαναγράψει: Λάθος είναι να λέμε ή να γράφουμε κάτι το αδόκιμο ή ασύντακτο ή γραμματικώς λάθος, χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Ξέρω ‘γω κάποιος μου έγραψε: «άντε ρε μπαγάσα σε ζηλεύω...» Που να ξέρει τώρα αυτός ότι «μπαγάσα» σημαίνει πουτάνα στην παλαιά ενετική αργκώ, τυπικώς με έβρισε δηλαδή. Κάποτε μικρός άκουσε κάτι και το έγραψε χωρίς δόλο χωρίς να ξέρει τι σημαίνει.
Εσείς τώρα έχετε πάρει μια μαλακιούλα και την ξαναμασάτε. Ο Ουκρανός, η Ουκρανέζα, η Ουκρανή! Ούτε θέλω να προσβάλω ούτε να θίξω κανέναν. Αλλά άμα σας κάνανε αγράμματα χαιβάνια για να σας εκμεταλεύονται οι διάφοροι.τυχάρπαστοι... πάνηδες που γράφω στα σχολιά μου και σεις το φχαριστιέστε τι να πω? Οι άνθρωποι αυτοί σας κάνανε έτσι για να κρύψουνε την δική τους αγραμματοσύνη. Γιατί σχολείο και πανεπιστήμιο το είχανε περάσει με μέσον από κάτι Λαμπρινές! Ο κ. Ali Cara γνωστός αγράμματος, υποτίθεται ότι ήταν νομικός. Άν βρείτε μια δίκη που είχε αγορεύσει εγώ θα κάτσω να με Ουκρανήσετε! Με μέσον ήταν όλα! Γι’αυτό και ήταν ντιπ για ντιπ στουρνάρι! Όταν μας ξανάρθε πέταγε και καμιά γαλλικούρα με την βλαχοπροφορά του να μας εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του! Ελληνικά δεν ήξερε να μιλήσει τα γαλλικά τον μαράνανε ! Τον φάγαμε και τρώμε στην μάπα τον άλλο χοντρούλη για την Λαμπρινή!
Ο αφελής moderator σου λέει τι φωνάζει αυτός τώρα και γράφει Ουκρανίδα, άσε δεν θα γράψω Ουκρανέζα που γράφουν οι άλλοι...φωστήρες γιατί μάλλον είναι κι αυτό λάθος, θα το διορθώσω και θα γράψω Ουκρανή που θα ακούγεται σωστό σε όλους! Ευρέθη ο νέος Σολομών! Μου θυμίζει κάτι βλαμμένα που πετάγονται και γράφουν, «ά δεν μπορεί να είναι έτσι, δεν το πιστεύω» και κάτι τέτοιες παπαριές. Ναι ρε βλίτα 12 χρόνια δεν έχω μάθει τι εστί βερύκοκο στην Ουκρανία, θα μου το μάθετε εσείς στα 25 ή 35 σας. Χα-χα! Όπως είπε απολογούμενος κι ο Σωκράτης, εγώ την ζωή μου την έζησα και μάλλον οδεύει προς το τέλος της από δω και πέρα...Θέλετε να είσαστε μια ζωή κοθώνια? Στ’αρχίδια μου! Εγώ εδώ την πλάκα μου έκανα! Πάντως την μνήμη των δασκάλων μου που με δίδαξαν γράμματα αλλά προπαντώς να θρόσκω άνω, δεν την σπιλώνω, τελευταία φορά που γράφω. Άν δεν επιδιορθωθεί ο τίτλος στο πρέπον, από κάποιον moderator, στους όρχεις μου, ούτε απαντώ σε σχόλια και απορίες, εγώ θα συνεχίσω να παρακολουθώ τους κώλους στην Ουκραίνα και να πα να γαμηθείτε...
Ιωσήφ Μπλάσκος