Good Morning σε όλους!
Μόλις είδα τις ισοτιμίες της Γρίβνας και είναι η χειρότερη των τελευταίων μηνών! Ακόμα και το Δολάριο δεν βοηθάει! Το δωμάτιο πληρώνεται σε δολάρια και είμαι τυχαιρός που έχω μαζέψει κάμποσα το καλοκαίρι με 1,45...Πολύ στραβή χρονιά φέτος με τις ισοτιμίες! Μέσα στη σαιζόν που θα ήταν καλά το Ευρώ να ήταν αδύνατο ήταν άκαμπτο παρόλα τα προβλήματα της Ευρώπης και τώρα σε νεκρή περίοδο αποδυναμώνεται και μας κάνει τη ζωή δύσκολη στα ταξίδια!
Τελος πάντων ευχομαι σε όλους καλά γαμήσια, καλές γιορτές και μια ευχή τώρα που πλησιάζει η 600στη σελίδα!Να γυρίσει με το καλό Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ!!!
Αγαπητέ, λέτε «Δάσκαλε,Δάσκαλε»… Να σας ευχαριστήσω αλλά φοβούμαι ότι είμαι κακός δάσκαλος. Διότι δεν ξέρω να σας διδάξω κάτι για να βγάλετε χρήματα ακάματα κι ούτε γνωρίζω κάποια μέθοδο να σας βλέπουν οι γκόμενες και να πέφτουν ξερές. Ούτε ο ίδιος είμαι πλούσιος και οι γκόμενες όταν με βλέπουν, πέφτουν ξερές από τα γέλια. Ούτε έχω και τίποτα γυναικάκια περισευούμενα να σας πασάρω, εσείς να ξεχαρμανιάσετε κι εγώ να πάρω το κατι- τις μου. Ούτε έχω καμία πανεπιστημιακή έδρα, παρά αυτήν που τώρα κάθουμαι , ούτε υψηλές γνωριμίες εκτός απ’τον καφετζή και τον σουβλατζή της γειτονιάς μου. Το μόνον που πράττω δεν είναι παρά να διηγούμαι κάτι χαζο-ιστοριούλες .
Κοιτάξτε εδώ, δεν έκανα παρά απλά τεστ ευφυίας.
Έχουμε ένα θεματάκι, το περί των ουκρανίδων και το βασανίζουμε.
Σαφώς και θα ημπορούσα να πω σε όλους σας περισσότερα. Το θεωρώ περιττόν: Διότι όσα πρακτικώς πρέπει να ξέρει κανείς, ήτοι «μη τζιζ προσοχή στο πορτοφόλι» το έχω διδάξει προ πολλού. Βλέπετε ξεκινάει κάποιος μαθητής στην πρώτη δημοτικού 1+1=2, προχωρά με προπαίδεια στην τρίτη, τετάρτη, στην πρώτη Γυμνασίου εξισώσεις πρώτου βαθμού με έναν άγνωστο και μετά αρχίζουν δευτέρου, τρίτου βαθμού, δυνάμεις, προόδοι, παραβολές , υπερβολές της Παναγιάς τα μάτια…. Φυσικά κατόπιν εις την ενήλικο ζωή δεν θυμάται τίποτα και θα μπορούσε να αρκεστεί ο καθείς μέχρι την μέθοδον των τριών που διδάσκεται στην τετάρτη δημοτικού. Όλα τα άλλα είναι σαβούρες που εις την καθημερινή ζωή, δεν πρόκειται ποτέ να χρειαστούν σε κανέναν. Αλλά τούτο δεν γίνεται για τον μαθητή. Γίνεται για τον καθηγητή, για να του εύρει ένα αντικείμενον το κράτος, να ροκανίζει τα χρήματα το χρόνο και το μυαλό των μαθητών, ούτως ώστε κανείς να μην ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της ζωής και ωσάν υπνωτισμένος να πορεύεται στην κοινωνία πιόνι...
Τουναντίον οι δικές μου προθέσεις με μοχλό αυτό το θεματάκι, δεν υπήρξαν αποχαυνωτικές, να το διαβάζει ο άλλος και να αποβλακώνεται ακόμα περισσότερο, παρά να αφυπνάται από τον λήθαργον. Αλλά για να ξυπνήσει κάποιος πρέπει και να το θέλει, διότι η νάρκη είναι ισχυρά. Ο υποψήφιος πρέπει να μπει σε μία ολόκληρη διαδικασία: αρχικώς να εύρει αυτόν τον ιστότοπον, μάλλον αμφιβόλου ποιότητος, να αρνηθεί τα καλέσματα των σειρήνων της πρώτης σελίδος με πολύ σοβαρά θέματα του τύπου, «call girl», «ξεσκισέ με». «γαμησέ με», «καλησπέρα σ’όλα τα όμορφα αγόρια από τραβεστίς τάδε», να πάει εις το αρχείον των θεμάτων, να ξεχωρίσει το παρόν από άλλα χίλια –δυό γαργαλιστικά και μετά να να αρχίσει να διαβάζει. Και μπορεί να το διαβάσει σαν Μίκυ Μάου, να περάσει κάποιες ευχάριστες ώρες ή μέρες και μετά να διαβάσει το Πλέυ Μπόι, την εφημερίδα Αφηδναικά Νέα, να αυνανιστεί κλπ. Σε ελαχίστους θα προκαλέσει μίαν αλεργική αντίδρασιν στον εγκέφαλο ανακαλύπτωντες ότι το περίφημον τούτο όργανον, τελικώς δεν είναι για να κρατά βάρος στους ώμους όταν φυσά να μην μας παίρνει ο άνεμος, παρά έδρα της λογικής σκέψεως.
Άρα ότι είχα περίπου να πω, νομίζω ότι το είπα. Από την άλλη πολλοί, λαμβάνουν ένα μεγαλειώδες ψευδώνυμον κι αρχίζουν και βρίζουν ο ένας τον άλλον από το ιντερνέτ, διατυπώνουν θέσεις και γνώμες επί παντός επιστητού μέχρι να ξεκουράσουν το πληκτρολόγιον όταν τους καλέσει η χοντρή γυναίκα τους από την κουζίνα να σκουπίσουν τα πιάτα ή ο προισταμενός τους να πάνε τίποτα χαρτιά. Αλλά η πραγματική ζωή είναι έξω. Δεν είναι στην ασφάλεια του ιντερνέτ. Όπως κάποτε άφησα την ασφάλεια της διδασκαλίας για να δω αν ήμουν πιο μάγκας απ’τους δασκάλους μου και μπορούσα να τα καταφέρω στην ζωή, κάνοντας πράξη αυτά που εκείνοι ονειρεύονταν στον πίνακα, έτσι και τώρα να παριστάνω τον ξύπνιο σε ανυποψίαστους ή αφελείς γράφοντας γλυκανάλατα ότι γαμάω και τι ωραία που περνάω εδώ, δεν με ικανοποιεί. Κι ο τράγος της γιαγιάς μου γαμούσε, δεν νομίζω ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμησιν ζωής ανθρώπου εκτός αν κάποιος είναι τελείως ζώον.
Τώρα για λόγους φιλανθρωπίας, άμα εμφανιστεί κάνα μεγάλο φρούτο μπαίνω στον πειρασμό και του γράφω, μπας και περισώσει τίποτα απ’το πορτοφόλι του, διότι το μυαλό έχει ήδη κλουβιάσει κι είναι για πέταμα. Εσείς εκ του τρόπου γραφής σας δεν μου φαίνεστε ούτε υπερβολικά αφελής ούτε υπερβολικά ανυποψίαστος, τι να σας γράψω, να σας κάνω νταιχτιριντί μήπως?
Και πάλι ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και να σας ευχηθώ…καλή προόδο εις τας αναζητήσεις σας
Αυτιά…
Φιλικά
Ιωσήφ Μπλάσκος.