Kaλημερα...Οταν διαβαζω αυτα που γραφει ο Δασκαλος κανω συγκρισεις και θυμαμαι εν τελει ποσο κακους Δασκαλους και Καθηγητες ειχα στο σχολειο...Οσον αφορα αυτο που γραφεις Δασκαλε στο τελος ειναι μεγαλη κουβεντα κ μαλιστα υπαρχει κ αντιστοιχη ιταλικη παροιμοια.
Καλημερα και σε σενα αγαπημενε μου Gio Stob!
Περί ιταλικης παροιμιας δεν γνωρίζω, αλλά θυμάμαι το γνωστόν άσμα:
«και μαζί και μόνος
Ίδιος είναι ο πόνος!»
Χα,χα !
Σοβαρολογώντας τωρα, ξεκινωντας αυτες τις σελιδες πέρυσι, παρατηρησα ότι οι περισσότεροι στις σχεσεις των, ταλανίζοντο απ’αυτό το πρόβλημα. Ήτοι το ετερον τους ήμισιν τους καλυπτε μερικώς διότι ο κακώς χαρακτηρ της γυναικός προκαλουσε
ορχίτιδα. Φρονω ότι απο την στιγμή που για τον α,β λόγο μίας σχεσις προκαλει έντονη δυσφορία και όχι μονο ερωτική αλλα και, επαγγελματική, οικογενειακη, φιλική καλο ειναι να διακόπτεται. Οι πιο πολλοι μένουν στο γνωστό αριστοτελικο, ότι ο άνθρωπος ειναι ον κοινωνικόν και γι αυτό η επιθυμία για ψυχική συνδιαλλαγή .
Συζητουσα προχθες στο παρκο με εναν ευφυή ουκρανό φιλο, υπαρχουν και τετοιοι. Μου επεσήμανε ότι ο κομμουνισμός, όπως η δημοσια παιδεία, ειναι γαλλικός σοφισμός ο οποιος συνοδευοταν κι απο αλλες ανοησιες, τον φεμινισμον πχ. Η Δυσις δεν εμεινε αλώβητος σε αυτές, όλο το πολιτικό σκέπτεσθαι μετατοπιστηκε προς τα ακρα αριστερά.
Σημερα η καθε μαλακισμενη αμα την λουστεις μπορει να κανει ότι γουσταρεις ενω παλια την τουλουμιαζες στο ξυλο και συ τουλαχιστον ησυχαζες τα τραβαγε αυτη. Τωρα ειμαστε στην αντιθετη κατασταση , επειδή οι προγιαγιαδες τους λεει καταπιεστηκαν δικαιουνται αυτες να κανουν λεει οτι γουσταρουν !
Το σχολειο και η δημοσια εκπαιδευσις γενικά τεχνιεντως δημιουργουν μία πλαστη εντύπωση του κοσμου, διότι ως γαλλικης προελευσεως μαλακειες δεν εχουν ως σκοπόν την μορφωσιν αλλα την δημιουργία υπηκόων και τζαμπα στρατιωτών. Γι αυτο και η αποβλάκωσις. Η ανθρωπινος κοινωνια ειναι νευρωτικο δημιουργημα, άλλα κανει κι αλλα καμωνεται ότι κανει. Ο ιατρός οφείλει στον νευρωτικό να του επισημανει σε μικρες δόσεις την μαυρη αλήθεια περί του εαυτού του ουτως ωστε να υπάρξει η αυτο-αποδοχή.
Αρκετες φορες μου’χουν γραψει εδώ φιλοι που κατα τα φαινομενα συμπαθουν τον χωρο αυτό, «α μας προσβαλεις, μας κανεις κτλ» . Παρατηρησατε ότι πρωτον απ’όλους διακομωδω τον εαυτόν μου. Δεύτερον οι λεξεις φαρμακον και φαρμακι ειναι ταυτόσημες, απλώς το φαρμακον ειναι φαρμακι που δινεται σε μικρότερη δόση ώστε να μην σκοτωσει παρα να ξυπνησει την κοιμωμενη αμυνα του οργανισμου. Το αυτό ισχυει για τα καυστικα σχολια και τις ψυχικές νοσους οι οποιες προκαλουνται απο μιαν παθολογικη κοινωνία. ¨οταν νοσει η κοινωνια με αυτους του ηλιθιωδεις νομους, ηλιθιώδη παιδεία λογικον ειναι να παρουσιαζει συμπτωματα το ατομον.