Casablancas
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Μαρ 2007
- Like
- 1
- Πόντοι
- 6
να καλησπερίσω την εκλεκτή ομήγυρη και να ζητήσω συγνώμη για τις απουσίες μου είκοσι σελίδων.....να ενημερώσω δε τη σχολή ότι την άλλη εβδομάδα θα κάνω έρευνα στο ευαγές Μπίνγκο...
αφου παρουσιασεις την ερευνα σου, και την μελετησουμε ολοι, τοτε ο δασκαλος θα παρει και την τελικη αποφαση εαν συγχωρησε.
απο την κριση ο Ουκρανικος στρατος μονο κερδιζει.αυξηθηκε το ποσοστο των οι νεων που θελουν να πανε στο στρατο.και πριν ηταν δυσκολο στα χωρια της δυτικης Ουκρανιας να βρεις δουλεια και ολοι φευγαν στο εξωτερικο.τωρα ομως αφου εμειναν ανεργοι γυριζουν πισω.εχει σχοιματιστει ουρά στα στρατολογικα γραφεια.ο στρατος ειναι μια λυση παρεχει στεγη φαγητο 3ης φορες τη μερα.ρουχα δωρεαν!και 200 Γκριβεν το μηνα (35$)!τετοια ευκαιρια δυσκολο να βρεις!συμφωνα με τον συνταγματαρχη Αλεξαντρ Σλιουσαρενκο αυτη τη στιγμη ο στρατος ειναι για πολλους η μονη λυση αν θελουν να μαθουν μια τεχνη δωρεαν.ο στρατος εκπαιδευει οδηγους,ειδεικους στης τηλεποικηνονιες,ηλεκτρονοκους και μηχανικους.---καλα τοσο χαλια ειναι τα πραγματα?πρεπει να γινεται παραδισος σιγα σιγα.για πες μας τη γνωμη σου
να καλησπερίσω την εκλεκτή ομήγυρη και να ζητήσω συγνώμη για τις απουσίες μου είκοσι σελίδων.....να ενημερώσω δε τη σχολή ότι την άλλη εβδομάδα θα κάνω έρευνα στο ευαγές Μπίνγκο...
αφου παρουσιασεις την ερευνα σου, και την μελετησουμε ολοι, τοτε ο δασκαλος θα παρει και την τελικη αποφαση εαν συγχωρησε.
δάσκαλε Ιωσήφ να ρωτήσω κάτι και εγώ:
όπως σου έχω πεί παλιότερα με πμ τραβιόμουνα με μια Ρωσουκρανίδα που μένει Ελλάδα 10 χρόνια.
Αυτή μεγάλωσε στο Κιεβο...
Μετά τραβιόμουνα κανα 2μηνο με άλλη Ρωσουκρανίδα (μαμα ρωσίδα-μπαμπάς ουκρανος) που και αυτή είναι κάμποσα χρόνια στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στην Οδησσό.
Μόλις είπα κάποια στιγμή σε αυτην (της Οδησσού) οτι πιο παλια είχα σχέση με μια συμπατριώτισά της απο το Κίεβο.,αφού πρώτα κοκκίνισε , αλλά απο εγωίσμό προσπάθησε να δέιξει οτι δεν την ενοχλέι μου λέει στο καπάκι:
"αν μιλάς ακόμα με αυτήν , πες της οτι είσαι μαζί μου, και οτι εγώ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ!!" :S :S :S :S
δεν το συνέχισα...
και ρωτάω εγώ εσένα δάσκαλε: έχει κοντρα το Κίεβο με την Οδυσσό? οπως εδώ λέμε Αθήνα - Θεσ/νίκη, Βόλος - Λάρισα κτλ...?
δασκαλέ εξαφανιζετε χωρις να δινει σημεια ζωης για καιρο.
το δικτυο κινητης pre-pay τηλεφωνιας "LIFE",agaphte k filtate ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ!!!γράψε μου τι μέρα θα είσαι Κίεβο με πμ σε παρακαλώ. Ελπίζω ότι είχες την ευφυία και επένδυσες 15-25 ρούβλια για να πάρεις Ουκρανικό νούμερο κινητού (παιδιά είχα ένα μαλάκα ο ποποίος λυπότανε να τα δώσει τα λεφτά και κυκλοφορούσε με κοσμοτέ, άντε τωρα να τον παίρνεις τελέφωνο να πλερώνεις τον κουκο αηδόνι...)
και σαν πολωνοι κατ επεκταση,ειναι κ πολλοι καθολικοι εκει,οποτε οχι μονο δε μισιουντε αλλα εχουνε κ καλες σχεσεις στη συγκεκριμενη περιοχη,παντρευονται κ πολλες αποκει(κ γαμιουντε οταν ερχοντε,να δουν τους δικους τους , αποδω )αυτο που χωριζει τους Πολωνους απο τους Ουκρανους ειναι η θρησκεια οι Πολωνοι ειναι φανατικοι καθολικοι ενω οι Ουκρανοι ειναι Ορθοδωξοι.η ιδια διαφορα υπαρχει μεταξυ Σερβων και Κροατων.
ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΣ ΝΑ ΖΗΛΕψΕΙ Ο caza?????μέχρι που το κατάλαβαν και οι τρεις και μετά θελανε να με γαμήσουν!
Δε θέλω να ανοίξω πολιτική συζήτηση, ούτε κομουνιστής είμαι, ούτε ψηφίζω ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή δεν μπορώ να διαβάζω μαλακίες που από ό,τι βλέπω κατά καιρούς επαναλαμβάνεις, θα έλεγα απλά Δάσκαλε ότι δεν διαφωνώ σε ό,τι λες για τους επικεφαλείς των ΚΚ Ελλάδας, ΕΣΣΔ κτλ αλλά ας είσαι πιο προσεχτικός πως μιλάς για άτομα που ταλαιπωρήθηκαν και αφανίστηκαν ενώ το μόνο που ζητούσαν είναι ελευθερία και δικαιοσύνη.
Οι απλοί κομουνιστές από την Δικακτορία του Μεταξά έως την δικτατορία των γελοίων της 7ετίας ήταν τα πιο αξιόλογα / ελεύθερα / καλλιεργημένα πνεύματα της εποχής τους που πίστεψαν σε ό,τι πίστεψαν τέλος πάντων. Το ότι αυτοί οι άνθρωποι αφανίστηκαν μαζικά από στενοκέφαλους / προδότες / συνεργάτες κατακτητών με αποτέλεσμα να επιβιώσουν μόνο οι τελευταίοι έχει φέρει την Ελλάδα στον πάτο που είναι σήμερα.
Δάσκαλε, σε παρακαλώ μίλα για κάνα μουνί καλύτερα.
Επίσης, την επόμενη φορά που θα γαμήσεις ουκρανικό μουνί πες κι ένα ευχαριστώ στους παπούδες του που σκοτώθηκαν κατά εκατομύρια
για να μη γαμάς σήμερα γερμανίδες στην Ουκρανία.
Σ'ευχαριστώ
αυτη ειναι η πικρη αληθεια, ευγε ΙωσηφAγαπητέ φίλε,
Κατα’αρχάς με συγχωρείς εάν καθυστέρησα στην απαντησή μου. Όπως ίσως θα πρόσεξες στους υπολείπους φίλους που έγραψαν μετά από ΄σενα σχολίασα τα γραφόμενά των σε μια -δυό γραμμές. Θεώρησα ότι τα δικά σου γραφόμενα αξίζαν εκτενέστερου σχολιασμού .
Κατά δεύτερον σ’ ευχαριστώ διότι διακρίνω ότι είσαι άνθρωπος που αν και διαφωνει και δυσαρεστείται σφόδρα ίσως με ότι γράφω, παρά ταύτα κρατάς τους τύπους.
Επι του προκειμένου:
Για να αποφασίσεις να μου γράψεις προφανώς ενοχλήθηκες από τις μαλακείες μου.
Ξέρεις το θέμα της λέξεως μαλακεία ( το μάλα-) στην αρχαία ελληνική σημαίνει το μαλακό, το απαλό, εξ’ού και μαλάσσω ήτοι κάμω κάτι μαλακό. Μαλακεία είναι κάτι το μαλακό κι επειδή συνήθως τα μαλακά είναι και τρυφερά, μαλακεία είναι η αδυναμία, εξ’ού και η ευαγγελική ρήση «για πασαν νόσον και πάσαν μαλακεία» μεταφραζόμενη στην νέα ελληνική για κάθε αρρώστια και κάθε (σωματική ή πνευματική) αδυναμία. Συνεπώς μαλακεία είναι η αδυναμία, η νωθρότητα, η απραξία, το χαιδολόγημα.
Για να σε βγάλουν όμως από την δική σου αταραξία τα γραφομενά μου και ν αποφασίσεις να μου γράψεις , μόνον μαλακείες δεν μπορεί να ήσαντε διότι αλλιώς θα ήσουμν αμέριμνος όπως και πριν. Σε τσίγκλισαν, σε ενόχλησαν, σε ερέθισαν.
΄
Σήμερα όταν κάποιος είναι ασθενής προσπαθούν να του ανακουφίσουν τα συμπτώματα, να του ρίξουν τον πυρετό, να μειώσουν τους πόνους κλπ.
«Ιά» στην αρχαία ελληνική σημαίνει την δυνατή φωνή, την κραυγή. Εξ ‘ου και η λέξις ιαμβικό αλλά και ιατρός, ίασις, ιατρικό. Πώς γίνεται αυτό? Διότι στην απώτατη αρχαιότητα του ελληνικού εθνούς οι σαμάνοι θεράπευαν τους ασθενείς με δυνατές κραυγές. Οι κραυγές, τα δυνατά ερεθίσματα, το σοκ, κάνανε τον οργανισμό του ασθενούς να ξαναξεκινήσει από το μηδέν, πώς κάνουμε ένα restart το κομπιούτερ σήμερα?
Που θέλω να καταλήξω: Η ελληνική κοινωνία πάσχει από σοβαρή μαλακεία, ήτοι νωθρότητα, αδιαφορία, γενική αδυναμία. Μόνον με δυνατά ηθικά χαστούκια και φωνές μπορεί να ξυπνήσει από τον ληθαργό της και αυτό ακριβώς κάνω αγαπητέ φίλε.
Από την εποχή του Καματερού μέχρι τον Καραμέτα υπάρχουν άνθρωποι απελπισμένοι οι οποίοι επεδίωξαν να πιστέψουν σε μίαν ελπίδα σωτηρίας. Έστω και την ελπίδα. Το ίδιο έπραξε και ο κομμουνισμός. Παρείσχε φρούδες ελπίδες σε αφελείς ανθρώπους.
Για τους δοσιλογους σου συνιστώ να διαβάσεις το βιβλίο του πρώην βουλευτού και μέλους της Κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Χονδροκούκη «Πολέμαρχοι του Αντισταλινισμού». Γνωστός καταδικασθείς για δοσιλογισμό ήτο και ο πατέρας της Σοπράνου του οποίου διετάχθη και το κλείσιμο των φυλλάδων του Atinaika Nea και Eleftero Bima. Εις εμπαιγμόν της αποφάσεως του στρατοδικείου, με τις πλάτες του γέρο Σταυρόπουλου ο οποίος άνοιξε και την Μακρόνησο, ο πατήρ της πανάρας άλλαξε τους τίτλους των εφημερίδων που μεταμορφώθησαν σε Nea και Bima. Αυτό για τον μύθο ότι όλοι οι δοσίλογοι ήτανε δεξιοί...
Για τον επόμενο μύθο, ότι ταλαιπωρήθησαν οι κομμουνισταί και μάλιστα αδίκως!
Πρώτα πρώτα. Αυτοί που πήγαν στο παραπέτασμα πήγαν για να γλυτώσουν την φυλακή διότι κατηγορούντο για εγκλήματα φόνους, κλοπές κλπ, κλπ.
Αυτοί που μείνανε όντως ήσαν αθώοι εγκλημάτων του ποινικού δικαίου γι αυτό και είχανε την συνειδησή των καθαρή και μείνανε. Όντως πολλοί εξ αυτών ταλαιπωρηθήκανε. Αλλά για να σας πω:
Από το 1974 που έγινε η μεταπολίτευσις ποιος κομμουνιστής, αριστερός κλπ ταλαιπωρήθηκε? Για να τα βαλουμε κάτω τα χρόνια. Έστω αν κάποιος το 74 ήταν 15 χρονών σήμερα είναι πενήντα ! Δηλαδή και να είχε κάποιος ταλαιπωρηθεί σήμερα πρέπει να είναι άνω των 60 ετών! Η κοινωνία βαδίζει μπροστά¨: τα σημερινά προβλήματα δεν είναι ούτε η βασιλεία, ούτε η κατοχή, ούτε οι δοσίλογοι, ούτε ο Μελιγαλάς, ούτε ο Γράμμος, ούτε ο Λαμπράκης, ούτε ο Γκοτζαμάνης, ούτε ο Παπαδόπουλος, ούτε το Πολυτεχνείο. Τα σημερινά προβλήματα είναι για πάετε εκεί στην γωνία Ευριπίδου και Γερανίου όπου γίνεται το έλα να δεις κι είναι όλα τα έγχρωμα αποβράσματα που πουλάνε τις σκόνες, για μπείτε στο Μετρό Κυριακή απόγευμα για να κάνετε ιδιαίτερο μάθημα Αλβανικής, για πάετε μια βόλτα κάτω από την Αγίου Κωνσταντίνουγια να βρεθειτε στο Πακιστάν, για ρωτείστε κάποιον που γνωρίζει μέχρι που σεριανίζουν τα Τουρκικά πολεμικά κι εδώ και πόσα χρόνια και, και. Δυστυχώς στα σύγχρονα αυτά προβλήματα δεν δίδουν απάντηση ούτε οι Μαρξιστές ούτε οι κομμουνιστές αυτόι λένε μαλακείες, να θωπεύετε τους «οικονομικούς» μετανάστες, λες και υπάρχουν μουσικοι μετανάστες, ότι είναι πολίτες !!! άκουσον, άκουσον κι άλλες τετοιες μαλακείες.
Συνεπώς φίλε μου την επομένη φορά γράψε μου σε παρακαλώ ότι λέω βλακείες και όχι μαλακείες. Εγώ δεν χαιδεύω κανέναν...
Εν κατακλείδι συγχωρεσέ με εάν σε στεναχώρησα παραπάνο τουτην την φορά και ίσως σε εξαγρίωσα. Αυτός ακριβως είναι κι ο σκοπός μου. Να ξυπνήσουν όσοι ακόμα μπορούν.
Σε ευχαριστώ ειλικρινώς
Με τιμή
Ιωσήφ Μπλάσκος