Νέα

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για Ουκρανίδες μουνάρες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 18K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Το έχω διαβάσει αλλά τότε δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία γιατί έγραφες για Ιταλούς στο Κίεβο. Οπότε θεώρησα ότι κάποια σχέση θα είχε.

Όταν όμως άρχισες να γράφεις για ΧΡΩΠΕΙ μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά μου.
Για στάκα λοιπόν να τα διαβάσω ξανά για να δω τι λαυράκια θα βγάλω.

άστο καλύτερα, απλά έκανα ένα τεστ ευφυίας στην αρχή αλλά έτσι που έχουν αποβλακώσει την ελλήνική νεολαία...
Για να καταλάβεις προέρχομαι από οικογένεια αριστερών αντιλήψεων (προλήψεων?) και έχω μεγαλώσει στα λεγόμενα "δημοκρατικά θρανία".

Επισκέπτης
ρε κουμπάρε, από που βγαίνει το όνομά σου;;

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Φίλε Ιωσήφ διάβασα την ανάλυσή σου και τηην βρήκα πολύ ενδιαφερουσα και εμπεριστατωμένη.
Για τη συνεργασία Κεμάλ και Κομμουνιστών ελάχιστοι ξέρουν και όσοι Έλληνες ήταν εκεί (μεταξύ των οποίων και κάποιοι πρόγονοι μου και τα ξέρω από πρώτο χέρι) ή θα τους έσφαζαν στο γόνατο ή θα έφευγαν άμα είχαν λεφτά...
Για την Υρκανία είναι σωστό και σου θυμίζω ότι το Υ προφερόταν στα αρχαία ως ΟΥ.
Δεν λέγαμε μύστακας αλλά μουστάκι, τυφέκιο αλλά ντουφέκι άμα το βάλεις αντί για υψιλον σε πολλές σημερινές λέξεις θα δεις ομοιότητες.
Άμα έχεις πληροφορίες για τους Λευκούς Ρώσους τους Μενσεβίκους και την εκκλησία την πραγματική (όχι την μούφα) που αντιστάθηκε γράψε να μάθουμε κι εμείς.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Καμιά συζήτηση για τον λιμό της Ουκρανίας δεν είναι πλήρης χωρίς αναφορά στον ρόλο του επιφανούς της τέκνου Εφραίμ (χαϊδευτικό του Τροφίμ) Λυκο Σένκο.

Ιωσήφ αναμένουμε.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
για την ονομασια της Ουκρανιας το πυθανοτερο ειναι οτι βγαινει απο την λεξη КРАЙ=άκρη και το У που θα το μετεφραζα σε ελευθερη μεταφραση σαν κοντα ή στην.δηλαδη У-КРАЙНА =ακρη ή στην ακρη.δηλαδη στην ακρη της Ρωσσικης αυτοκρατοριας.κατι παρομοιο γινεται και με τη Σερβικη Κρα'ι'να.δηλαδη ακρη (της Σερβιας).αν και η λεξη ΟΥΚΡΑΝΙΑ ειναι παρα πολυ πιθανο να βγαινει οντως απο την αρχια Ελληνικη τοπονυμια της Υκρανίας.100% κανεις δεν μπορει να ξερει σιγουρα.

Επισκέπτης
Κουμπάρος? κυπραίος είσαι? Εν πάση περιπτώση για να μην επαναλαμβάνομαι, αναζήτησε στις αρχικές σελίδες υπάρχει απάντησις.
Φιλικά
ιωσήφ

όχι συγνώμη κιόλας για το γλωσικό μου ιδίωμα, αλλά είμαι τσιγγάνικης καταγωγής και με τους τσαμεις έχω συνηθίσει να μιλάω έτσι.

Πολύ φιλικά,

Πάθος

Επισκέπτης
Φρω από πρώτο χέρι) ή θα τους έσφαζαν στο γόνατο ή θα έφευγαν άμα είχαν λεφτά...
Για την Υρκανία είναι σωστό και σου θυμίζω ότι το Υ προφερόταν στα αρχαία ως ΟΥ.
Δεν λέγαμε μύστακας αλλά μουστάκι, τυφέκιο αλλά ντουφέκι

άσχετο με το θέμα αλλά σχετικό με την κακοποίηση της γλώσσας. Λοιπόν παιδιά ντουφέκ σημαίνει στην τουρκική ο σωλήνας,
ντουφεκτσής είναι ο σωληνουργός ήτοι αυτός που φτιάχνει υδραυλικές σωληνώσεις αλλά και ο οπλοποιός που φτιάχνει σωλήνες (κάνες) για πυροβόλα όπλα. Τυφέκιον επομένως είναι βλαχο - αρβανίτικα και ανύπαρκτη λέξις στην Ελληνική! 

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Φίλε Ιωσήφ έχεις δίκηο για το ντουφεκτσής απλά να σου θυμίσω ότι στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε ούτε μια γλώσσα ούτε ένα αλφάβητο ούτε ένας τρόπος γραφής.
Υπήρχε ο Ιωνικός που μιλούσαν οι Αθηναίοι και εν πολλοις ξέρουμε σήμερα,
υπήρχε ο δωρικός που μοιάζει πολύ με τα Λατινικά και
ο Αιολικός που τον αγνοούμε κατά πολυ και καμμιά σχέση δεν είχε με τους άλλου δύο.
Γράφανε κανονικά, ανάποδα και με τους δύο τρόπους (βουστροφηδόν) και λέξεις όπως SUEZ ASSOUAN κλπ άμα τις αντιστρέψεις είναι Ζευς, Νάουσσα κλπ

Επισκέπτης
όχι συγνώμη κιόλας για το γλωσικό μου ιδίωμα, αλλά είμαι τσιγγάνικης καταγωγής και με τους τσαμεις έχω συνηθίσει να μιλάω έτσι.

Πολύ φιλικά,

Πάθος

Όχι φίλε μου αστεία το λέω, μην ανησυχείς. Ξέρεις κάποτε τον καιρό του 21 είχα ένα δάσκαλο που έλεγε ότι η γλώσσα είναι ζωντανός οργανισμός κυλαέι και αλλάζει. Όλα τα ιδιώματα, οι ντοπιο-λαλιές είναι σωστά φτάνει να ξέρουμε γιατί το λέμε έτσι και όχι αλλιώς. Άντε τώρα να πείσω τον πιτσιρικά moderator που μου έχει αλλάξει τον τίτλο του Thread τρεις φορές ότι το θηλυκο του Ουκρανού είναι η Ουκρανίδα όχι η Ουκρανή. Δεν είναι ο Ινδός, η Ινδή είναι ο Ουκρανός, η Ουκρανίς ή δημοτικιστή η Ουκρανίδα, όπως δεν είναι ο έλλην(ας) η Ελληνή είναι η Ελληνίς δημοτικιστή Ελληνίδα. Αλλά όπως έχω γράψει έχουν κάνει αγράμματη την νεολαία για να την αποβλακώσουνε...

Επισκέπτης
Φίλε Ιωσήφ έχεις δίκηο για το ντουφεκτσής απλά να σου θυμίσω ότι στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε ούτε μια γλώσσα ούτε ένα αλφάβητο ούτε ένας τρόπος γραφής.
Υπήρχε ο Ιωνικός που μιλούσαν οι Αθηναίοι και εν πολλοις ξέρουμε σήμερα,
υπήρχε ο δωρικός που μοιάζει πολύ με τα Λατινικά και
ο Αιολικός που τον αγνοούμε κατά πολυ και καμμιά σχέση δεν είχε με τους άλλου δύο.
Γράφανε κανονικά, ανάποδα και με τους δύο τρόπους (βουστροφηδόν) και λέξεις όπως SUEZ ASSOUAN κλπ άμα τις αντιστρέψεις είναι Ζευς, Νάουσσα κλπ

έλα με έκανες και γέλασα...
απλά δεν υπήρχαν ντουφέκια στην αρχαία ελλάδα (εντάξει ο έχετλος αλλά μην ξεφύγουμε πολύ)
Η λέξις είναι μεταγενέστερη και δάνειο εκ της Τουρκικής.
Φιλικά

Ιωσήφ

Επισκέπτης
Όχι φίλε μου αστεία το λέω, μην ανησυχείς. Ξέρεις κάποτε τον καιρό του 21 είχα ένα δάσκαλο που έλεγε ότι η γλώσσα είναι ζωντανός οργανισμός κυλαέι και αλλάζει. Όλα τα ιδιώματα, οι ντοπιο-λαλιές είναι σωστά φτάνει να ξέρουμε γιατί το λέμε έτσι και όχι αλλιώς. Άντε τώρα να πείσω τον πιτσιρικά moderator που μου έχει αλλάξει τον τίτλο του Thread τρεις φορές ότι το θηλυκο του Ουκρανού είναι η Ουκρανίδα όχι η Ουκρανή. Δεν είναι ο Ινδός, η Ινδή είναι ο Ουκρανός, η Ουκρανίς ή δημοτικιστή η Ουκρανίδα, όπως δεν είναι ο έλλην(ας) η Ελληνή είναι η Ελληνίς δημοτικιστή Ελληνίδα. Αλλά όπως έχω γράψει έχουν κάνει αγράμματη την νεολαία για να την αποβλακώσουνε...

Τα σέβη μου.

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Καλά η τουρκική γλώσσα είναι άλλη φάση.
Απλά σου λέω:
Πάτροκλος, Ιφίοκλος, Αντίοκλος κλπ άλλαξε το -οκλος σε oglu και δες τι βγαίνει

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Αλλά για να ξαναπάμε στις Ουκρανίδες σε ποιά παραθαλλάσια πόλη έχει σήμερα γυναικάρες για να πάμε το καλοκαίρι?
Θα έχουμε πιθανότητες επιτυχίας ή θα πρέπει να μιλάμε ρώσικα?
Και άμα έχεις ιδέα για κόστος.
Ευχαριστώ

Επισκέπτης
Καλά η τουρκική γλώσσα είναι άλλη φάση.
Απλά σου λέω:
Πάτροκλος, Ιφίοκλος, Αντίοκλος κλπ άλλαξε το -οκλος σε oglu και δες τι βγαίνει

Στο δοκίμιο Κουραδοκόφτης του μεγάλου μας έλληνα λαογράφου Ηλία Πετρόπουλου, μπορεί κανείς να βρει άνετα τις αλλαγές του -ου σε -ογλου, καθώς και την αποσαφήνιση των αρβανιτών...

Επισκέπτης
Στο δοκίμιο Κουραδοκόφτης του μεγάλου μας έλληνα λαογράφου Ηλία Πετρόπουλου, μπορεί κανείς να βρει άνετα τις αλλαγές του -ου σε -ογλου, καθώς και την αποσαφήνιση των αρβανιτών...

Χωρίς πλάκα, θεωρώ ότι "Το εγχειρίδιον του καλού κλέφτη" θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία. Αν και τώρα με αυτά που συμβαίνουν είναι μάλλον ξεπερασμένο. Τον καιρό εκείνο το διαβάζαμε με κάτι Ζάκουλα, Οριμπίλε, Τραστ λες και ήτανε τι να σου πω τώρα...πυρηνικά μυστικά και τα απόκρυφα της μασονίας μαζί.
Εν πάση περιπτώση τότε καλώς - κακώς υπήρχαν και κάποια ιδανικά, κάποια φιλοπατρία, φιλότιμο - πολύ βασικό-...

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
Αλλά για να ξαναπάμε στις Ουκρανίδες σε ποιά παραθαλλάσια πόλη έχει σήμερα γυναικάρες για να πάμε το καλοκαίρι?
Ευχαριστώ
ναι ισως να θελει να ξερεις ρωσικα, ισως να πρεπει να εχεις γνωστο εκει για να μαμησεις συντομα, ισως να θελει και φραγκα..ισως,ισως....αλλα μη ρωτας φιλε μου και μη μασας!! να πηγαινεις οπου σε οδηγει η καβλα σου εχοντας μονο τις βασικες πληροφοριες και θα δεις...η ζωη ειναι περιπετεια και πρεπει να την ζεις...!! εκει ειναι οπι μουναρες??ε, εκει θα παμε!!τι και αν δεν μιλαμε ρωσικα, ειμαστε ελληναρες και αν θελουμε να μαμησουμε θα γαμησουμε!! :rockon: :rockon:

Επισκέπτης
Ευχαριστώ

ναι βγήκαμε εκτός θέματος που έλεγε κι ο δασκαλός μου ο Φράγκος.
Κοίτα χωρίς Ρώσικα παπαρίτσες για να είμαι ειλικρινής. Για διάβασε τις πρώτες σελίδες τα πρώτα χρόνια που έμεινα στην Ουκρανία με κάτι που λέγανε ότι ξεσκιστήκανε να γαμάνε και θα καταλάβεις τι εννοώ. Τώρα για καλοκαίρι τι θα παίξει είναι νωρίς διότι υπάρχει κρίσις όταν έλθει ο καιρός Μάιο- Ιούνιο θα επανέλθουμε στο θέμα

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
ναι ισως να θελει να ξερεις ρωσικα, ισως να πρεπει να εχεις γνωστο εκει για να μαμησεις συντομα, ισως να θελει και φραγκα..ισως,ισως....αλλα μη ρωτας φιλε μου και μη μασας!! να πηγαινεις οπου σε οδηγει η καβλα σου εχοντας μονο τις βασικες πληροφοριες και θα δεις...η ζωη ειναι περιπετεια και πρεπει να την ζεις...!! εκει ειναι οπι μουναρες??ε, εκει θα παμε!!τι και αν δεν μιλαμε ρωσικα, ειμαστε ελληναρες και αν θελουμε να μαμησουμε θα γαμησουμε!! :rockon: :rockon:
σωστός!!!

Επισκέπτης
Φίλε Ιωσήφ διάβασα την ανάλυσή σου και τηην βρήκα πολύ ενδιαφερουσα και εμπεριστατωμένη.
Για τη συνεργασία Κεμάλ και Κομμουνιστών ελάχιστοι ξέρουν και όσοι Έλληνες ήταν εκεί (μεταξύ των οποίων και κάποιοι πρόγονοι μου και τα ξέρω από πρώτο χέρι) ή θα τους έσφαζαν στο γόνατο ή θα έφευγαν άμα είχαν λεφτά...
Δεν λέγαμε μύστακας αλλά μουστάκι, τυφέκιο αλλά ντουφέκι άμα το βάλεις αντί για υψιλον σε πολλές σημερινές λέξεις θα δεις ομοιότητες.
Άμα έχεις πληροφορίες για τους Λευκούς Ρώσους τους Μενσεβίκους και την εκκλησία την πραγματική (όχι την μούφα) που αντιστάθηκε γράψε να μάθουμε κι εμείς.

Κοίτα εδώ πάλι επισέρχεται το θέμα της κακοποίησης της γλώσσας για αποπροσανατολιστικούς σκοπούς:
¨Ητοι μπολσεβίκοι= οι πλειοψηφούντες στην ρωσική
μενσεβίκοι = οι μειοψηφούντες, μειοψηφία αν προτιμάς

οι κομμουνιστές αν και μειοψηφία έχρησαν τους εαυτούς των ως πλειοψηφούντες! Πάντοτε ήταν μια αισχρή μειοψηφία στην Ρωσσία εκεί που πλειοψηφούσαν ήταν στους φόνους και στις αναταραχές.
Εκεί που έχει πλάκα είναι όταν αναφέρεται η λέξις τρόικα. Ξέρεις σημαίνει τριάδα στην ρωσικη. Ε λοιπόν η μαλακεία και ο κομμουνιστικός παραλογισμός έφτανε μέχρι του σημείου ότι ακόμη και στην τουαλέττα να πηγαίνουν τρεις – τρεις ώστε αν τυχόν πουν οι δυο κάτι ενάντια των κρατούντων ή του καθεστώτος ο τρίτος να το μαρτυρήσει! Απίστευτο κι όμως αληθινό

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom