Νέα

Οι ψυχολογικοί λόγοι της Πιρφορίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 114
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Όχι σε καμία περίπτωση δεν στη λέω , μην παρεξηγηθώ. Είναι τεράστια κουβέντα απλά πάνω κάτω 2-3 πραγματάκια.
Δεν έχουν βασιστεί όλες οι σχολές στη ψυχοδυναμική, ε΄ναι λάθος αυτό.  Ο Φρόυντ είχε την θεωρία του και την θεραπεία του και δατς ολ. Η Ψυχολογία όμως επειδή είναι επιστήμη προφανώς έχει να κάνει με έρευνα και μάλιστα ποσοτική. Αυτά είναι πράγματα που περνάνε στο ψιλό, υπάρχει η εντύπωση ότι οι κοινωνικές Επιστήμες στερούνται έρευνας λόγω αντικειμένου. Δεν υφίσταται κάτι αν δεν αποδειχτεί ερευνητικά. Καταλαβαίνω ότι μάλλον φαίνεται κουλό αλλά έτσι είναι. Έχει δεχτεί απίστευτη κριτική και θεωρείται ψευδοεπιστήμονική η Θεωρία του Φρόυντ. Η Ψυχολογία πλέον κινείται σε ένα μοντέλο βιο-ψυχο-κοινωνικό, όπως καταλαβαίνεις λοιπόν η Ψυχοδυναμική ελάχιστα πράγματα δίνει πλέον.

Δεν υπάρχει "σχολή" που να δίνει απαντήσεις, υπάρχει η έρευνα που δίνει απαντήσεις και με την σειρά της κάθε Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση τις χρησιμοποιεί. Ακόμα και στις Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις πλέον υπάρχει ιντεράκτιον μεταξύ τους.

Δεν ειναι το θεμα που προσπαθω να θιξω το πως χειριζονται οι σχολες την ψυχικη ασθενεια, αλλα το οτι οι ριζες αυτης βρισκονται στην πρωιμη παιδικη ηλικια. Για το θεμα της ψυχαναλυσης δεν το βλεπουμε το ιδιο και πραγματι θα ειναι μεγαλη η κουβεντα. Και για την επιστημονικη αποδειξη το ιδιο λεμε, εγω ομως βλεπω το ποτηρι μισογεματο ενω εσυ μισοαδειο. Ομως παραυτα δεν γνωριζω καμμια σχολη που να λυνει το προβλημα με αλλον τροπο περαν της κουβεντας, αυτο που εσυ ονομαζεις "φιλοσοφικη συζητηση"

Προσωπικα ασπαζομαι τις αποψεις του φρουντ για το ασυνειδητο (οτι υπαρχει δηλαδη) και την ερμηνεια του λακαν οτι ειναι δομημενο σαν γλωσσα. Με συναρπαζουν επισης οι θεωριες του γιουνκ για το συλλογικο ασυνειδητο και τα αρχετυπα και ας καταλαβαινω οτι καπου στο βαθος "τα ειχε παιξει". Ειδικα για τον τελευταιο, το νιωθω οτι δεν μπορουν αυτα που λεει να αποδειχτουν με τιποτα, δεν με νοιαζει ομως γιατι αυτες οι "θεωριες" για μενα, δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια αφορμη να παω την σκεψη μου ενα βημα πιο περα.

Εγγρ.
20 Νοε 2010
Like
17
Πόντοι
166
Δεν ειναι το θεμα που προσπαθω να θιξω το πως χειριζονται οι σχολες την ψυχικη ασθενεια, αλλα το οτι οι ριζες αυτης βρισκονται στην πρωιμη παιδικη ηλικια. Για το θεμα της ψυχαναλυσης δεν το βλεπουμε το ιδιο και πραγματι θα ειναι μεγαλη η κουβεντα. Και για την επιστημονικη αποδειξη το ιδιο λεμε, εγω ομως βλεπω το ποτηρι μισογεματο ενω εσυ μισοαδειο. Ομως παραυτα δεν γνωριζω καμμια σχολη που να λυνει το προβλημα με αλλον τροπο περαν της κουβεντας, αυτο που εσυ ονομαζεις "φιλοσοφικη συζητηση"

Προσωπικα ασπαζομαι τις αποψεις του φρουντ για το ασυνειδητο (οτι υπαρχει δηλαδη) και την ερμηνεια του λακαν οτι ειναι δομημενο σαν γλωσσα. Με συναρπαζουν επισης οι θεωριες του γιουνκ για το συλλογικο ασυνειδητο και τα αρχετυπα και ας καταλαβαινω οτι καπου στο βαθος "τα ειχε παιξει". Ειδικα για τον τελευταιο, το νιωθω οτι δεν μπορουν αυτα που λεει να αποδειχτουν με τιποτα, δεν με νοιαζει ομως γιατι αυτες οι "θεωριες" για μενα, δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια αφορμη να παω την σκεψη μου ενα βημα πιο περα.

Η κουβέντα αυτή που λες πρέπει να έχει δομή. Στην ψυχανάλυση καλώς η κακώς η λογική σε γενικές γραμμές είναι ο θεραπευτής να κατευθύνει τον θεραπευόμενο στην κουβένα  και κάποια στιγμή ο θεραπευόμενος θα βρει την λύση μόνος του. Πάσχει αυτό και προφανώς δεν είναι δική μου εκτίμηση, τα έχουν πει μεγάλα μυαλά, επιστήμονες με βάση την έρευνα και τυχαίνει να τα ασπάζομαι σε μεγάλο βαθμό. Τα ονόματα που αναφέρεις μας έχουν αφήσει καιρούς εδώ και χρόνια, κάθε μέρα η βιβλιογραφία τρέχει προχωράει όπως κάθε τι άλλο ζωντανό.Σημαντικοί ναι, αλλά και σταγόνες σε ωκεανό. Υπάρχουν κ άλλοι ψυχοδυναμικοί, Μπόλμπι, Έρικσον με πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά που πάνω τους ακόμα χτίζεται γνώση. Το να δίνουμε όμως εξηγήσεις συμπεριφοράς με τα εγώ, υπερεγώ, ασυνείδητα, υποσυνείδητα είναι παρωχημένο πλέον θαρρώ. Αν σε συναρπάζουν τα σπάζεσαι, τα γουστάρεις γουατέβερ και πιστεύεις ότι βοηθάνε στην εξέλιξη σου κλάιν, περισσότερο ήθελα να κάνω μια παρατήρηση για κάτι τελείως παρεξηγημένο και να τονίσω ότι η Ψυχολογία δεν είναι Ψυχανάλυση ούτε Φρόυντ.

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16
Βίλμα από τι πάσχει ο Αχαχούχας;

vre7876

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
Βασικά δεν είναι ακριβώς έτσι. Σαφώς ως προσωπικότητα ο Φρόυντ είναι σεβαστή λόγω του ότι κατάφερε με τα μέσα της εποχής να παράγει ένα σεβαστό έργο, από τότε όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Η Φρουδική θεωρία είναι κάπως ευρέως γνωστή και έχει συσχετιστεί λανθασμένα μεν άρρηκτα δε με την επιστήμη της Ψυχολογίας. Η συζήτηση ακόμα και σήμερα από τους Νεοφρυδικούς κινείται κυρίως στη σφαίρα της Φιλοσοφίας. Δεν έχουν επιστημονική βάση τα περισσότερα, η έρευνα που γίνεται είναι κατά βάση ποιοτική. Είναι λάθος αν νομίζει κάποιος ότι ο Φρόυντ διδάσκεται ως βίβλος, συνήθως γίνονται απλές αναφορές. Η Ψυχανάλυση (θεραπευτική προσέγγιση) ήταν και είναι ένα ακριβό σπόρ για όποιον θέλει Φιλοσοφική κουβέντα, μπορεί να κάνεις και 10 χρόνια ψυχανάλυση, δεν είναι είδος θεραπείας το να έχεις πρόβλημα άγχους και να μιλάτε για το αν ο πατέρας σου είχε τριχόπτωση.

Να υποθέσουμε από τις μπηχτές σας ότι θεωρείτε ότι η φιλοσοφία δεν είναι επιστήμη;

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16

Μόνο; Εγώ νομίζω ότι τον έχει τραυματίσει η απόρριψη της κοινωνίας. Η σκληρή συμπεριφορά των συμμαθητών του που τον έκαναν να εγκαταλείψει το σχολείο. Το στίγμα της αναπηρίας. Η έλλειψη αποδοχής και αγάπης.

Για τον Μπόλντη ποιά είναι η διάγνωση σου; Η Βέλβυ (συνάδελφος;) τον έλεγε ψυχάκι.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96

0  αντρας πιθανότατα να ειναι από την φυση του αγαπούλης οποτε και με τις επαγγελματιες κανει το ιδιο . Αγαπάει κανει δωράκια ακουει τον πόνο της καθεμιας κλπ κλπ

Οι επαγγελματιες  εχουν συνηθως και μια πονεμενη ιστορια οποτε ...................

υγ  καποιοι καποιοι φραγκατοι δεν γνωριζουν την αξια των χρημματων  και  σκορπάνε τα χρημματα τους από αγνοια . Για να εκτιμησεις το χρημα πρεπει να εχεις ζήσει και χωρις αυτό . Οποτε αθωοι οι φραγκατοι γιατι "ου γαρ οιδασι τι ποιουσοι"  αλλα βεβαια χαλάνε την "αγορα".

chris33

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2011
Like
11
Πόντοι
66
Πολλοι αντρες δεν αγαπηθηκαν απο τις γυναικες.οποτε ψαχνουν λιγη αγαπη στις πορνες.οι πορνες μοιραζουν αγαπη χωρις διακρισεις σε ολους.αυτοι οι ανθρωποι νιωθουν επιτελους οτι καποια τους δεχεται γιαυτο που ειναι.ειναι λογικο να δενονται με αυτες τις γυναικες και να γινονται πιρφοροι η οπως αλλιως λετε εδω μεσα.μετα απο τοση ανιδιοτελη αποδοχη

Επισκέπτης
Πολλοι αντρες δεν αγαπηθηκαν απο τις γυναικες.οποτε ψαχνουν λιγη αγαπη στις πορνες.οι πορνες μοιραζουν αγαπη χωρις διακρισεις σε ολους.αυτοι οι ανθρωποι νιωθουν επιτελους οτι καποια τους δεχεται γιαυτο που ειναι.ειναι λογικο να δενονται με αυτες τις γυναικες και να γινονται πιρφοροι η οπως αλλιως λετε εδω μεσα.μετα απο τοση ανιδιοτελη αποδοχη

Η βασική μαθηματική εξίσωση της πορνείας είναι η παρακάτω:

Π=Γ-Α

όπου:
Π= ο αριθμός σχέσεων με πόρνες
Γ= ο αριθμός σχέσεων που συνάπτει ο άνδρας με κανονική γυναίκα
Α= ο αριθμός σχέσεων που συνάπτει η κανονική γυναίκα με άνδρα

επειδή ισχύει Γ>Α (ως προς το μέσο όρο τουλάχιστον)
το Π προκύπτει πάντα θετικό

και επομένως:

πάντα θα υπάρχουνε μπορντέλα, πόρνες και πιρφόροι  :grin:

TOMMY DEVITO

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2013
Κριτικές
388
Like
8.913
Πόντοι
25.056
Ο λογος ειναι οτι το ωραιο μουνι ειναι αρρωστεια ! Σε τρελαινει! Ακομη και σοβαρη ανθρωποι μπορουν να πιαστουν σε αυτο το διχτυ!

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
.........μετα απο τοση ανιδιοτελη αποδοχη

νταξ οταν εχει πέσει το χρημα δεν την λές και ανιδιοτελη την απόδοχη . Απο την αλλη υπάρχει σχεση χωρις ιδιοτελεια . Ακομα και η σχεση μανας-παιδιου μια σχεση εξάρτησης ειναι με την μανα να θελει να αποδειξει ποσο καλή ειναι .

Η σχεση πελατη- κοριτσιου  θα επρεπε να ειναι πιο ξεκάθαρη αφου ειναι μια καθαρα εμπορικη συναλλαγη αλλα απο την στιγμη που υπάρχουν ανθρωποι με συγκεκριμενη ιδιοσυγρασια , χαρακτηρα και εγωισμό τα πραγματα περιπλεκονται  .

Το οτι θες να μιλησεις παραπάνω με την εργαζομενη εχει να κανει και με την φαση στην οποια βρισκεσαι . Γυμνος ξαλαφρωμενος θες να πεις πραγματα που δεν θα ελεγες σε άλλη φαση (στα αγγκλικα λέγεται pillow- talk) . και πριν την πραξη μπορεις να μιλησεις πιο ανετα επειδη δεν εχεις το αγχος "θα μου κατσει δεν θα μου κάτσει"

chris33

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2011
Like
11
Πόντοι
66
νταξ οταν εχει πέσει το χρημα δεν την λές και ανιδιοτελη την απόδοχη . Απο την αλλη υπάρχει σχεση χωρις ιδιοτελεια . Ακομα και η σχεση μανας-παιδιου μια σχεση εξάρτησης ειναι με την μανα να θελει να αποδειξει ποσο καλή ειναι .

Η σχεση πελατη- κοριτσιου  θα επρεπε να ειναι πιο ξεκάθαρη αφου ειναι μια καθαρα εμπορικη συναλλαγη αλλα απο την στιγμη που υπάρχουν ανθρωποι με συγκεκριμενη ιδιοσυγρασια , χαρακτηρα και εγωισμό τα πραγματα περιπλεκονται  .

Το οτι θες να μιλησεις παραπάνω με την εργαζομενη εχει να κανει και με την φαση στην οποια βρισκεσαι . Γυμνος ξαλαφρωμενος θες να πεις πραγματα που δεν θα ελεγες σε άλλη φαση (στα αγγκλικα λέγεται pillow- talk) . και πριν την πραξη μπορεις να μιλησεις πιο ανετα επειδη δεν εχεις το αγχος "θα μου κατσει δεν θα μου κάτσει"
πιο ειλικρινης και ανιδιοτελης απο την αποδοχη των γυναικων εξω απο τα μπουρδελα.τουλαχιστον αυτες δεν πουλανε παραμυθια οτι γουσταρουν το σεξ.σου λενε το κανω για το χρημα φιλε.δεν σου πουλανε ερωτες

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Η κουβέντα αυτή που λες πρέπει να έχει δομή. Στην ψυχανάλυση καλώς η κακώς η λογική σε γενικές γραμμές είναι ο θεραπευτής να κατευθύνει τον θεραπευόμενο στην κουβένα  και κάποια στιγμή ο θεραπευόμενος θα βρει την λύση μόνος του. Πάσχει αυτό και προφανώς δεν είναι δική μου εκτίμηση, τα έχουν πει μεγάλα μυαλά, επιστήμονες με βάση την έρευνα και τυχαίνει να τα ασπάζομαι σε μεγάλο βαθμό. Τα ονόματα που αναφέρεις μας έχουν αφήσει καιρούς εδώ και χρόνια, κάθε μέρα η βιβλιογραφία τρέχει προχωράει όπως κάθε τι άλλο ζωντανό.Σημαντικοί ναι, αλλά και σταγόνες σε ωκεανό. Υπάρχουν κ άλλοι ψυχοδυναμικοί, Μπόλμπι, Έρικσον με πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά που πάνω τους ακόμα χτίζεται γνώση. Το να δίνουμε όμως εξηγήσεις συμπεριφοράς με τα εγώ, υπερεγώ, ασυνείδητα, υποσυνείδητα είναι παρωχημένο πλέον θαρρώ. Αν σε συναρπάζουν τα σπάζεσαι, τα γουστάρεις γουατέβερ και πιστεύεις ότι βοηθάνε στην εξέλιξη σου κλάιν, περισσότερο ήθελα να κάνω μια παρατήρηση για κάτι τελείως παρεξηγημένο και να τονίσω ότι η Ψυχολογία δεν είναι Ψυχανάλυση ούτε Φρόυντ.
Δεν εχει δομη η ψυχαναλυση? Ειναι χυμα δηλαδη? Συγγνωμη εμενα η διαδικασια που λες δεν μου φαινεται παραλογη και μπορω να σου αντιπαραθεσω εξισου μεγαλα μυαλα που εχουν πει το αντιθετο με βαση την εμπειρια. Αν μιλας για την νευροφυσιολογια που μεταφραζει τα συναισθηματα σε χημικες αντιδρασεις, δεν εχω κανενα λογο να το αρνηθω, ομως εμενα μου γεννιεται το ερωτημα του πως δημιουργουνται οι αντιδρασεις? Μηπως με την ιδια διαδικασια που οταν θυμωνει καποιος εκκρινει αδρεναλινη, οταν εχει καταθλιψη μειωνεται η σεροτονινη και οχι το αναποδο? Δεν ξερω λεω...Ξερει κανεις?

Μπορει να σου φαινεται παρωχημενο και οι μεγαλοι ψυχαναλυτες να μας εχουν αφησει χρονια το ιδιο ομως εχει συμβει και με τον πλατωνα, τον αριστοτελη, τον ντα βιντσι, τον μηχαηλ αγγελο κλπ (και φυσικα τον χεντριξ :rockon: ). Με την λογικη, αυτη της ερευνας και της αποδειξης φανταζομαι οτι οταν ο Δημοκριτος μιλησε για το ατομο θα επρεπε να ειχε φαει πολυ γιαουρτι απο τους αλλους, και θα το ετρωγε για 2500 χρονια μεχρι να αποδειχτει στα εργαστηρια, τον γαλιλαιο τελικα επρεπε να τον καψουν η ισως και τον αριστοτελη καλα του εκαναν και τον ειχαν δαιμονοποιησει 1500 χρονια γιατι ηταν αντιθετος με την επιστημη της εποχης, την θρησκεια.

Το γενικο προβλημα που εχω παρατηρησει τα τελευταια χρονια ειναι οτι γινεται μια προσπαθεια απο τους νεους επιστημονες, αποδομησης των παλιων που εθεσαν τις βασεις. Αυτο δεν συμβαινει μονο στην ψυχολογια αλλα και σε αλλους τομεις με χαρακτηριστικο παραδειγμα την Ιστορια. Ετσι πχ ο Αλεξανδρος εγινε σφαγεας-κολομπος, οι σπαρτιατες στρατοκαυλα πουστακια και οι Αρχαιοι ελληνες τεμπεληδες πισωγλεντηδες (μμμμ παρατηρω οτι το πουστης υπαρχει παντου). Αυτο κατα την γνωμη μου γινεται γιατι πια εχουν ειπωθει ολα σε σχεση με αυτα και για να κανει καποιος μια ρηξικελευθη προταση και να κερδισει διασημοτητα και κυρος πρεπει να ανατρεψει τους προηγουμενους. Αν πεις οτι η ψυχαναλυση κανει δουλεια δεν λες κατι καινουριο, αν πεις ομως οτι ειναι γτπ ειναι ανατροπη! Στην φυσικη ενω μεχρι στιγμης για την δομη του συμπαντος επικρατουσε η θεωρια του μπιγκ μπανκ αρχισε να γινεται πολυ διαδεδομενη η θεωρια των υπερχορδων (και μετα θεωρια Μ) την οποια αναθεμα και αν την καταλαβαινουν πληρως 5-10 ατομα στον πλανητη και φυσικα δεν μπορει να αποδειχτει σε εργαστηρια. Ειναι πολλοι επιστημονες που την πιστευουν και την ακολουθουν και ας προβλεπει 10 στην 500στη συμπαντα και 7-12 διαστασεις (???)

Το γιατι πιστευεις οτι ειναι παρωχημενη η ψυχαναλυση θα ηθελα να το μαθω με [size=10pt][/size]πιο συγκεκριμενους λογους απο το οτι δημιουργηθηκε εναν αιωνα πριν. Με λιγα λογια την επιστημονικη αποδειξη οτι υπαρχει δεν την βρισκουμε, την αποδειξη οτι δεν υπαρχει την ξερουμε? Το χρονικο περιθωριο απο την δημιουργια της δεν μετραει εννοειται, ουτε οτι μπηκαν πραγματα απο πανω, η πηρε αλλη κατευθυνση. Με την ιδια λογικη ειναι παρωχημενη και η θεωρια των ιδεων του πλατωνα η η Αρετη του Σωκρατη.

Το νοημα της ψυχολογιας ειναι η ψυχικη εξελιξη και εφοσον τελικα ο καθενας μας αυτην την βλεπει διαφορετικα, νομιζω οτι αυτο που ισχυει ειναι το whatever gets you through the night

Εννοειται οτι συμφωνω οτι δεν ειναι μονο ο φρουντ ψυχολογια ουτε η ψυχαναλυση. Αυτο που ειπα και ξαναλεω οτι εδειξε την αιτια των ψυχικων διαταραχων στην παιδικη ηλικια, Θεση που χρησιμοποιηται μεχρι σημερα οχι μονο απο την ψυχαναλυτικη σχολη

ΥΓ Αυτα που γραφονται σημερα και η "γνωση που χτιζεται" θα αξιολογηθουν στις πραγματικες τους διαστασεις σε καμμια 50ρια χρονια. Θα προτεινα, χωρις να θελω να κανω τον εξυπνο αλλα μονο λογω [size=4pt]διαφορας ηλικιας[/size] γιατι εχω δει πολλα μεγαλα να ανατρεπονται (οπως ο κομμουνισμος ας πουμε :grin: ), να κρατησεις χαμηλα την μπαλλα

ΥΓ 2 Εσυ που τα ξερεις ολα αυτα?

ISINAS

Μέγας
Εγγρ.
17 Σεπ 2012
Κριτικές
57
Like
6.393
Πόντοι
4.006
Υπάρχουν τυπιςες που τους αρέσει το γαμησι και το λένε οι τανες.το κάνουν για τα λεφτά  και υπάρχουν και οι άλλες που θέλουν έρωτες αγάπες και γάμο δηλαδή μόνιμο γαμησι με κάποιον αυτά ειναι τύποι μου και οι 3καηγοριες καλές ειναι και ειλικρινής

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
ε αφου ειναι ηλιθιοι καθυστερημενοι πως να αγαπηθουν απο τις γυναικες τυπε
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom