mixalis k.
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Νοε 2012
- Like
- 4.683
- Πόντοι
- 506
πιο αξιοπρεπες απο το να νοικιαζουν σπιτια και να μην πληρωνουν
μου έγινε πρόταση να πάρω μια τετοια δουλεια αλλα δεν την ξερω και δεν θέλω να ανακατευτωΝα χες κι εσύ έναν πάγκο να αγοράζεις τιμαλφή κοψοχρονιά, ε; Μη μου πεις ότι δεν σου πέρασε απ' το μυαλό.
για ποιο τουπε μιλάς φίλε μου ?
Ας σκεφτόμαστε λίγο πριν γράψουμε οτι μας κατέβει....
Οι ανθρωποι αυτοί εξαναγκαστηκαν να φύγουν απο τα σπίτια τους λόγω υψηλού κόστους διαβίωσης
Αύριο μπορει να έρθει και η σειρά σου .......
Θεωρείς οτι αυτοί που εχουν τον τροπο τους θα φτάσουν σε τετοια σημεία ?
Μονο οι μαλακιες και ψώνια ξεπεφτουν έτσι αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι θα πρεπει να χαιρόμαστε !!!!!!!!!!!
Τις προάλλες είδα μια σκηνή που με έφερε στο σημείο να θέλω να φωνάξω και να κλάψω μαζι...
Μια γιαγιά πήγε σε έναν πάγκο στην αθηνας να πουλήσει κάποια τιμαλφη της....
Ηταν ενα χρυσό δόντι μια βερα ενα δακτυλιδακι λίγο πιο λεπτό απο την βερα της ενα μένταγιον Παναγίτσα και δυο τριάνταδραχμα ασημένια
Επρεπε να δείτε την έκφραση της μόλις της τα έριχνε στο συρτάρι.............. Για 50 ψωροευρω !!!!!!!
Γαμω τον σαμαρα τον βενιζελο τον Παπανδρέου και το μουνι της μάνας και των 1500 που πέρασαν απο την βουλή και μας έφεραν σε αυτο το χαλι
μου έγινε πρόταση να πάρω μια τετοια δουλεια αλλα δεν την ξερω και δεν θέλω να ανακατευτω
κ πού θα δουλέψει αν δε μπορεί να βρει δουλειά στην επαρχία, αλλά στο κέντρο?Mε 150 (και πολλους λεω) ευραιους στην επαρχεια νοικιαζει καποιος αριστο διαμερισματακι!
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ!
Τυχαινει να εχω αγορασει τετοια καθως και αρκετα αλλα ασημενια νομισματα απο πολυ παλια οταν ειχα το συλλεκτικο μικροβιο ....Μητσάρα δεν την ξέρεις, δεν την ξέρεις, τα ασημένια τριαντάδραχμα τα ήξερες όμως.
ακριβως ετσι.τα υπολοιπα ειναι δημαγωγιες των συριζοκαμμενων.το θεμα ειναι να ερθουν επενδυσεις και να αλλαξει το οικονομικο μοντελο που εδω και δεκαετιες χρεωκοπησε τη χωρα.να γινουν οι διαρθρωτικες αλλαγες σε δημοσιο και γραφειοκρατια.η ευρωπη οπως και η ελλαδα ειναι και αυτη σε ενα δρομο που αλλαζει τον ρολο της.οταν εχεις ενα σωρο χωρες που πρεπει να γινουν μια ομοσπονδια τυπου η.π.ε. δηλαδη ηνωμενες πολιτειες ευρωπης σε οτι αφορα τον οικονομικο ελεγχο αυτο απαιτει χρονο γιατι μιλαμε για 17 διαφορετικες οικονομιες που πρεπει να συγκλινουν.μετα θα ερθει το ευρωομολογο ισως νωριτερα.Το ότι το 2010 πτωχεύσαμε και μπήκαμε στο μνημόνιο ως τη λιγότερο κακή λύση
πέρασε από το μυαλό κανενός από αυτούς μου λένε ασυνάρτητα?
Καλώς ή κακώς οι ευρωπαίοι μας έδωσαν πολιτική στήριξη, πρωτίστως, και μετά οικονομική,
χωρίς βέβαια να ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον. Απλώς αγοράζοντας χρόνο.
Όχι γιατί είναι καλοί άνθρωποι αλλά γιατί δεν ήξεραν τι συνέπειες θα είχε μια ολοκληρωτική χρεοκοπία μας.
Οι... «φαβέλες» της Ελλάδας
21 Ιουλίου 2013 | 13:22. Πολιτική
troxispitaΟι πρώτες φαβέλες, από οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας γεννιούνται στην Ελλάδα. Άνθρωποι που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να καταβάλουν ούτε το ενοίκιο ενός μικρού διαμερίσματος ή το χαράτσι του σπιτιού τους, να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά και το πετρέλαιο εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και ζουν πια σε τροχόσπιτα ή σκηνές σε οργανωμένα κάμπινγκ της Αττικής και της περιφέρειας που λειτουργούν ολόκληρο τον χρόνο.
Μεταξύ αυτών, πρώην ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, δημόσιοι υπάλληλοι, υψηλόβαθμοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, νέοι που δεν βρίσκουν δουλειά αλλά και γυναίκες με παιδιά κατέφυγαν στα κάμπινγκ για να μη βρεθούν στον δρόμο.
Το ετήσιο κόστος της ενοικίασης του χώρου δεν ξεπερνά τα 1.600 ευρώ. Το εσωτερικό ενός τροχόσπιτου περιλαμβάνει ένα μονό ή διπλό κρεβάτι, ένα WC, μια μικρή κουζίνα με γκάζι και μικρούς αποθηκευτικούς χώρους.
Η Νίκη και ο Μάκης Καβαλάρης έχουν τέσσερα παιδιά. Αγόρασαν ένα σπίτι στο Κερατσίνι με δάνειο και τώρα χρωστούν τις δόσεις. Πλέον ζουν μόνιμα σε κάμπινγκ στην Κινέττα, προκειμένου να μειώσουν τα μηνιαία έξοδά τους.
«Είμαι ταμίας σε σούπερ μάρκετ και ο σύζυγός μου εργάζεται ως χειριστής μηχανημάτων. Έχουμε χάσει το 30% των μισθών μας και με αυτά που απέμειναν ίσα που τρέφουμε τα παιδιά μας» δηλώνει στο «Πρώτο Θέμα» η Νίκη Καβαλάρη, η οποία συμπληρώνει ότι πλέον η αγορά ενός παιχνιδιού ή καινούργιων ρούχων ανήκει στο παρελθόν».
Παρόμοια είναι η κατάσταση και για τον Γιώργο Ντούπρη που εργάζεται ως διανομέας και ζούσε σε ένα διαμέρισμα 45 τ.μ. στην Κηφισιά. Τώρα όμως, χωρισμένος από τη σύζυγό του και με το εισόδημα να πέφτει κατακόρυφα μετακόμισε σε ένα τροχόσπιτο 7 τ.μ. «Στο τροχόσπιτο ξέχασα τα κοινόχρηστα, τη ΔΕΗ και την κεντρική θέρμανση. Για τη διαμονή μου πληρώνω 160 ευρώ το μήνα από 450 που κόστιζε το διαμέρισμά μου» δηλώνει στην εφημερίδα.
ακριβως ετσι.τα υπολοιπα ειναι δημαγωγιες των συριζοκαμμενων.το θεμα ειναι να ερθουν επενδυσεις και να αλλαξει το οικονομικο μοντελο που εδω και δεκαετιες χρεωκοπησε τη χωρα.να γινουν οι διαρθρωτικες αλλαγες σε δημοσιο και γραφειοκρατια.η ευρωπη οπως και η ελλαδα ειναι και αυτη σε ενα δρομο που αλλαζει τον ρολο της.οταν εχεις ενα σωρο χωρες που πρεπει να γινουν μια ομοσπονδια τυπου η.π.ε. δηλαδη ηνωμενες πολιτειες ευρωπης σε οτι αφορα τον οικονομικο ελεγχο αυτο απαιτει χρονο γιατι μιλαμε για 17 διαφορετικες οικονομιες που πρεπει να συγκλινουν.μετα θα ερθει το ευρωομολογο ισως νωριτερα.
κατι γινεται παντως.Ηρακλειο και Λυκοβρυση καλαμακι με πιτα ενα ευρω και ενα εικοσι.ο ταβερνιαρης και ο καφετεριατζης ειναι οι πρωτοι κλεφτες.. 1.30 ευρω το καλαμακι.. εχουνε τρελαθει ρε..? 500 παλιες καλες δραχμες για ενα καλαμακι? δεν μπορουνε να αποροφησουν τη μειωση του ΦΠΑ ? παπαρια.. στην τσεπη τα βαζουν.. θα κλεισουν..? ακομη καλυτερα! να μεινουν οι σωστοι επαγγελματιες που δουλευουν για το νομιμο κερδος και οχι τα λαμογια που θελουν να τα παρουν σε 2 χρονια..
δεν διαφωνω αλλα υπαρχουν και καλες κινησεις.Απο 2 ευρω να παει 1,20 και 1 ευρω ειναι μεγαλη διαφορα.Ειδικα στο ενα γινεται χαμος καθε μεραναι, σφαξανε τον κοσμο και οταν ειδανε οτι πανε για φουντο γιατι δεν παιρνει κανενας κοψανε 10-20 λεπτα.. και το πουλανε και σε στυλ "μεγαλη προσφορα".. οχι φιλαρακι.. να τα κλεισουν να πανε εκει που εισαντε.. ντιλιβεραδες η ψηστες. ;)
Ετσι επρεπε να κανουν.. και ακομη πιο κατω πρεπει.. 80 λεπτα καλαμακι και 1 ευρω τυλιχτα στην επαρχια .. και δουλευουν ..
Τις προάλλες είδα μια σκηνή που με έφερε στο σημείο να θέλω να φωνάξω και να κλάψω μαζι...
Μια γιαγιά πήγε σε έναν πάγκο στην αθηνας να πουλήσει κάποια τιμαλφη της....
Ηταν ενα χρυσό δόντι μια βερα ενα δακτυλιδακι λίγο πιο λεπτό απο την βερα της ενα μένταγιον Παναγίτσα και δυο τριάνταδραχμα ασημένια
Επρεπε να δείτε την έκφραση της μόλις της τα έριχνε στο συρτάρι.............. Για 50 ψωροευρω !!!!!!!
Οι ανεργοι της Κηφισιας με τα σπιτια του ενος εκατομμυριου?Αυτή τη σκηνή να την θυμάσαι ,
όταν "θα έχει ανατραπεί η έννομη τάξη"
και θα είμαστε στους δρόμους με όπλα.
ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΕΟΣ .......
Οι ανεργοι της Κηφισιας με τα σπιτια του ενος εκατομμυριου?