εγώ για κάποιο λόγο πιστεύω ότι η περιγραφή ταιριάζει και σε συνομήλικούς μου, ο λόγος είναι ο τρόπος με τον οποίο μεταλάσσονται με το καιρό, ας μην ξεχνάμε πως οι περισσότεροι Έλληνες έχουν θέμα με τη συμπεριφορά τους και οι νέες γενιές δεν το διορθώνουν και για αυτό το λόγο μπορούν να καταφέρουν μόνο Ελληνίδες οι ξένες τους συχαίνονται εκτός των τελειωμένων, διόρθωσέ με άμ κάνω λάθος, και σαφώς πάντα υπάρχουνε εξεραίσεις.
Η γνωμη μου ειναι οτι η νεα γεννια ειναι πολυ καλητερη απο τη δικη μου.Ειναι πιο προβληματισμενη και με το ιντερνετ μπορουνε να δουνε τι γινεται στο εξωτερικο.Η γεννια μου ειχε 2 κρατικα καναλια τηλεωρασης που δεν μας εδειχναν τιποτα απο τον εξω κοσμο και μας ελεγαν οτι η Ελλαδα ειναι ο παραδισος η γη της επαγγελιας η πιο ωραια χωρα
και αλλες τετοιες
.Μου θυμιζει λογο υην προπαγανδα του Εμβερ Χτζα στην Αλβανια
της ιδιες
τους ελεγε οταν δεν ειχανε παπουτσια οτι και καλα ειναι οι πιο πλουσιοι στον κοσμο στην Αλβανια
.Το να ταξιδεψει κανεις στο εξωτερικο της δεκαετιες του '70 μεχρι τα μεσα της δεκαετιας του '80 δεν ηταν και τοσο ευκολο οπως ειναι τωρα.Οποτε ο Ελληνας πιστευε αυτα που του ελεγαν εγω ειχα την τυχη να μενω Γερμανια για 1 χρονο ( οταν ημουνα 4-5 ετων) και να πηγαινω με τους γονεις μου θειους και τα ξαδερφια μου Βουλγαρια,Ρουμανια το νεο ετος για σκι(τη δεκαετια του '80).Εκει ειδα οτι οι Ρουμανες ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΣ ΕΛΕΕΙΝΙΔΕΣ!Η δικια μου γεννια ηταν η γεννια που ειχε το ονειρο να μπει στο δημοσιο.Θυμαμαι τη δεκαετια του '80-'90 τα παρτι που κανανε για να γιορτασουν το οτι ο γιος τους μπηκε στο Δημοσιο σαν μονιμος
!Και λεγανε σωθηκε το παιδι θα παει μπροστα.Οι δε Ελεεινιδες ειναι προ'ι'ον του συστηματος.Θυμαμαι οταν πρωτοαρχισα να πηγαινω
Μεταξουργειο το 1989 που ολες σχεδον οι κοπελες ηταν Ελεεινιδες απο μερη οπως Γιαννιτσα,Κιλκις,Καρδιτσα κλπ. που κατεβαιναν Αθηνα για ενα καλητερο μελλον ξενες να ειχε 3-4 το πολυ.Τωρα Ελεεινιδα πουτανα δεν βλεπεις ουτε μια!Οταν δε η Αθηναια Ελεεινιδα γινοταν 18-19 ετων οι
γονεις της της επαιρναν αυτοκινητο
!και τη χαρτζηλικονανε.Γ'αυτο και εγινε αυτο το τρομερο πραγμα τη δεκαετια του '90 οι γκομενες να μη σε κοιτανε ποτέ!και αν της πλησιαζες να της καμακωσεις σε κοιταζανε περιεργα.Τη δεκαετια του '70-'80 στο Κερατσινη και στη Δραπετσωνα ειχανε κοτετσια εξω απ'το σπιτι.Τωρα εχουν αμαξια που τα εχουν παρει με δανεια και τα χρωστανε.Βεβαια αυτη η καλοπεραση με τα δανικα μοιαζει να τελειωνει.Τωρα ο Ελληνας γονιος δεν εχει λεφτα να παρει αμαξι στην κορη του και ο γκομενος της δεν εχει λεφτα οχι να της παρει αμαξι αλλα ουτε κινητο
.Αυτο προσγειωνει της Ελεεινιδες μαζι και με τον ερχομο γυναικων απο το Ανατολικο Μπλοκ που ειναι καλσεις ανωτερες απ'αυτες οποτε υπαρχει και συναγωνισμος.Τωρα για τον Πιρφορο ειναι προ'ι'ον του συστηματος.Οπως κ'εγω πηγε για σπουδες στο εξωτερικο (Αν.Γερμανια) 2,5 χρονια μενοντας σε φοιτητικη εστια που το 90% ειναι γυναικες!
μονο 2 γκομενες (μια Βουλγαρα και μια Πολωνεζα) του φταιγαν οι Γερμανιδες εκανε τα παντα για να παρει μεταγραφη στην Ελλαδα
.Αλλα παραδηγματα Πιρφορων ειναι οι περισσοτεροι Ελληνες που πηγαν για σπουδες στο εξωτερικο και το 99% γυρισανε μετα στην Ελλαδα!Αντι να αγωραζουν διαμερισματα οταν ηταν φτηνα (μιλαμε για 1000-1500 $ το διαμερισμα στη Ρουμανια το 1990 και 2500-3000% το 1992 στη Ρωσσια.Το 1994 στη Ρωσσια το ιδιο διαμερισμα ειχε 28.000-30.000 $)μαλακιζονταν με τους αλλους Ελληνες στις φοιτητικες εστιες!Η νεα γεννια ειναι πολυ καλητερη βλεπει οτι στο εξωτερικο η ζωη ειναι πολυ καλητερη απο την Ελλαδα και οτι η Ελλαδα δεν ειναι ο παραδισος οπως τους ελεγαν
και θελει να φυγει απο τον παραδισο