Εν πρώτοις να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Μοσχοβίτη για την εμπιστοσύνη στο νίκ μου, και να τον ενημερώσω πως η πρότασή του με τιμά.
Εν δευτέροις επιτρέψτε μου να τοποθετηθώ πάνω σε αυτή την πρόταση, διότι ανέκαθεν αρέσκομαι στο να ξεκαθαρίζω την θέση μου.
Σας βεβαιώ πως θα αναλάμβανα με χαρά τα ηνία του δύσκολου αυτού εγχειρήματος (και γράφω δύσκολου διότι το να διαχειριστεί κανείς επιτυχώς μια τόσο πλούσια κληρονομιά, απαιτεί προσήλωση, σύνεση, τόλμη και αρετή) και δεν κρύβω θα το θεωρούσα τιμή μου. Πλην όμως δεν θα το πράξω διότι ο νηματοθέτης του νήματος κ. Χιονοστροβιλλομάτης έχει ήδη φροντίσει να αποδώσει σημαντικές αρμοδιότητες σε κάποια μέλη χρίζοντας τα (επιτρέψτε μου το αδόκιμο) σκιώδεις υπουργούς της σκιώδους κυβέρνησής του.
Ως εκ τούτου, εφόσον ο ίδιος ο κ. νηματοθέτης είχε μεριμνήσει για το ποια νικ θα πρέπει να αναλάβουν (επιτρέψτε μου και πάλι το αδόκιμο) θεσμικό ρόλο στο νήμα, και εφόσον τα υπόλοιπα μέλη του νήματος αποδέχθηκαν αυτή την ιεραρχία δίνοντάς της ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνον δια της συμμετοχής τους, αλλά και δια των αρρήκτων δεσμών που δημιουργήθηκαν μεταξύ των, το μόνο που θεωρώ εφικτό (στην περίπτωση που θα αποφασιστεί να συνεχίσει το παρόν νήμα την πορεία του), είναι να συστηθεί από αυτά τα ήδη θεσμικά μέλη μια επιτροπή, και το νήμα να συνεχίσει υπό την επιτροπεία τους.