Έλα ρε,είχα συμφοιτήτρια μια χαρά κοπελα από καλή οικογένεια,που ερωτευτηκε έναν πρεζάκια και προσπαθούσε για χρόνια να τον σωσει.
Άλλη έναν παπατζη χίπη-καλλιτέχνη,που την είχε δει φιλόσοφος,αλλά ήταν απλά τεμπελοσκυλο.
Ξέρω κι άλλες,πιο ήπιες περιπτώσεις,αλλά πάλι με άντρες ναυάγια της ζωής..
Είναι πιστευτό πως σε μεγάλο βαθμό φταίνε τα παραμύθια που τα καλά κοριτσάκια πιστεύσανε και τους διάβαζαν οι γονείς όταν ήταν μικρά.
Π.χ. η Πεντάμορφη και το τέρας... κάτσε να σε σπάει ο άλλος στο ξύλο και θα δεις πως με τη δύναμη της αγάπης θα τον φτιάξεις!
Αν και το κάνουν γιατί εν μέρει έχουν καλή καρδιά καταστρέφονται με τέτοια ζώα που μπλέκουν και οι ίδιες, το τουλάχιστον είναι να χάσουν τα νιάτα τους...
Για εμένα η ψυχολογική βάση γι' αυτό το φαινόμενο είναι ότι κανονικά μία γυναίκα για να βρει καλό γαμβρό πρέπει να τον ανεχθεί σε μια φάση φτωχό και με κάποιες ατέλειες αλλά όντας εργατικός να τον προωθεί ώστε να φτιάξουν τη ζωή τους έπειτα.... Άσχετο άμα αυτό γυρνάει μπούμερανγκ!
Από το κύκλο μου και αυτόν της ευρύτερης οικογένειας γυναίκα που να θυσιάζεται για τον άνδρα της ξέρω μόνο δύο... τη γιαγιά μου που ευτύχισε (άφησε τη δουλειά της) και μία μακρινή θεία μου (τα φτιάξα με έναν 30 χρόνια μεγαλύτερό της και αποτέλεσμα είναι ότι θα πεθάνει μόνη κι άτεκνη...) από νεότερες ούτε από φίλους ούτε από την οικογένεια τίποτα!