Νέα

Οδηγική συμπεριφορά - Έλεος!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thaleia
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 432
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Γενικά είμαστε λαός χωρίς παιδεία, αλλά ειδικά στο δρόμο είμαστε το κάτι άλλο...

Μόνο με βούρδουλα μπορεί να γίνει κάτι. Βλέπω τώρα με τα νέα πρόστιμα ότι η πλειοψηφία φορά κράνος...

Πάντως υπάρχουν και χειρότερα. Αν πάτε να οδηγήσετε στην Κων/πολη ή στο Καϊρο θα καταλάβετε τι θα πει αναρχία  :sunglasses:

Ο νομος ειναι καθαρα εισπρακτικος.
Δεν σε βαζει στην διαδικασια να σκεφτεις οτι αυτο που κανεις(κρανος, ζωνη, γενικοτερες παραβασεις) μπορει να αποβει μοιραιο.
Απλα σου τα παιρνει και τελος.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Εγώ ΧΤΕΣ πήγα μια στη Λάρισσα (νύχτα) και γύρισα πρωϊ.
Είχα καιρό να πάω.
Ο δρόμος έχει βελτιωθεί (αυτά τα τούνελ στην παράκαμψη Αγ. Κων/νου – Καμ. Βούρλων είναι πολύ καλά) αν και υπάρχουν:
Κομμάτια με 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Κομμάτια με 2
Κομμάτια με 1
Και κομμάτια ΧΩΡΙΣ διαχωρισμό μεταξύ των αντιθέτων ρευμάτων.

Οι πιο ωραίοι είναι οι οδηγάρες όμως...
Και οι πιο ωραίοι απ όλους αυτοί που έχουν μέσα τους (συνεχώς) μια ψυχική σύγκρουση:
--> Να προσπεράσω, να είμαι πρώτος, να μη με καθυστερεί άλλο ο μπροστινός.
--> Να κάτσω στ’ αυγά μου, δεν είναι σημείο για προσπέραση αυτό (δεν έχει σημασία το σημείο: Η σύγκρουση υπάρχει πάντα στον εσωτερικό του κόσμο)

H οποία εκδηλώνεται με δυο τρόπους:
--> Ο ένας είναι η θέση οδήγησης:  Κολλημένο το στέρνο στο τιμόνι, τα χεράκια λυγισμένα, και το κάθισμα (γενικώς) όσο το δυνατό πιο μπροστά. (Για να μη δουλεύουν καλά ούτε και τα πόδια).
--> Ο άλλος, είναι το φρενάρισμα τη στιγμή του προσπεράσματος.  Τελικά, το αποφάσισε.  Δεν έχει σημασία η γεωμετρία του δρόμου, το αντίθετο ρεύμα, η ταχύτητα του μπροστινού, τίποτα.  Αφού πέρασε όλη την ψυχική κούραση για να πάρει την απόφαση, θα το κάνει ό,τι κι αν γίνει, το αποφάσισε. "Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει", που λέει κι ο σοφός λαός μας.  Και αν μεν είναι η δική του, ας βγει, στ’ αρχίδια μας.  Αλλά συνήθως παίρνει μαζί και του απέναντι...

Την πήρε την απόφαση, άρα προχωράει στην πράξη.  Π Ρ Ο - Σ Π Ε Ρ - Ν Α - Ε Ι.  Είναι σίγουρος?  Όχι βέβαια. Προτιμάει να "κρατάει και μια πισινή"...  Πως το κάνει?  Να:
Τη στιγμή λοιπόν που πρέπει να πατήσει ΟΛΟ ΤΟ ΓΚΑΖΙ (για να τελειώνει αυτό το "δίπλα στη νταλίκα"), πατάει και λίγο φρενάκι...
Έτσι, για "σιγουριά" βρε παιδί μου...

(Άσε που και το γκάζι, δε το πατάει ΠΟΤΕ όλο.  Επικίνδυνα πράματα!  Μη "φθείρει" και τ’ "αμάξι"!)

Valentino_Rossi

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2007
Κριτικές
1
Like
13
Πόντοι
16
  Κακως φιλε,πολυ κακως σου αρεσει....

Αυτο δεν ειναι Γρηγορη Οδηγηση

Οταν σου αρεσει κατι τετοιο,εισαι πρεζακι της αδρεναλινης...

Δοκιμασε καλυτερα το σκαι νταιβινγκ,η να βουτας απο γεφυρες

Μοναχος σου παντα

Στο δρομο ειμαστε πολλοι μαζι και δεν σου φταιει ο συνχρηστης....

Να με συγχωρεις για το χωσιμο,αλλα ετσι ειναι...

Αμα σου αρεσουν τα χωσιματα μεσα στην κινηση,να σε παω μια με το VFR να μην το ξανακανεις ποτε;
καλημερα δικιο εχεις δεν λεω το αντιθετο απλα εκεινες τις στιγμες ρισκαρω εμενα προσπαθω να μην ενοχλω τους υπολοιπους. οσο για βουτιες απο ψηλα..... εχω υψοφοβια πανω απο τον 2ο οροφο δεν νιωθω καλα

ari1973

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
Εγώ ΧΤΕΣ πήγα μια στη Λάρισσα (νύχτα) και γύρισα πρωϊ.
Είχα καιρό να πάω.
Ο δρόμος έχει βελτιωθεί (αυτά τα τούνελ στην παράκαμψη Αγ. Κων/νου – Καμ. Βούρλων είναι πολύ καλά) αν και υπάρχουν:
Κομμάτια με 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Κομμάτια με 2
Κομμάτια με 1
Και κομμάτια ΧΩΡΙΣ διαχωρισμό μεταξύ των αντιθέτων ρευμάτων.

Οι πιο ωραίοι είναι οι οδηγάρες όμως...
Και οι πιο ωραίοι απ όλους αυτοί που έχουν μέσα τους (συνεχώς) μια ψυχική σύγκρουση:
--> Να προσπεράσω, να είμαι πρώτος, να μη με καθυστερεί άλλο ο μπροστινός.
--> Να κάτσω στ’ αυγά μου, δεν είναι σημείο για προσπέραση αυτό (δεν έχει σημασία το σημείο: Η σύγκρουση υπάρχει πάντα στον εσωτερικό του κόσμο)

H οποία εκδηλώνεται με δυο τρόπους:
--> Ο ένας είναι η θέση οδήγησης:  Κολλημένο το στέρνο στο τιμόνι, τα χεράκια λυγισμένα, και το κάθισμα (γενικώς) όσο το δυνατό πιο μπροστά. (Για να μη δουλεύουν καλά ούτε και τα πόδια).
--> Ο άλλος, είναι το φρενάρισμα τη στιγμή του προσπεράσματος.  Τελικά, το αποφάσισε.  Δεν έχει σημασία η γεωμετρία του δρόμου, το αντίθετο ρεύμα, η ταχύτητα του μπροστινού, τίποτα.  Αφού πέρασε όλη την ψυχική κούραση για να πάρει την απόφαση, θα το κάνει ό,τι κι αν γίνει, το αποφάσισε. "Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει", που λέει κι ο σοφός λαός μας.  Και αν μεν είναι η δική του, ας βγει, στ’ αρχίδια μας.  Αλλά συνήθως παίρνει μαζί και του απέναντι...

Την πήρε την απόφαση, άρα προχωράει στην πράξη.  Π Ρ Ο - Σ Π Ε Ρ - Ν Α - Ε Ι.  Είναι σίγουρος?  Όχι βέβαια. Προτιμάει να "κρατάει και μια πισινή"...  Πως το κάνει?  Να:
Τη στιγμή λοιπόν που πρέπει να πατήσει ΟΛΟ ΤΟ ΓΚΑΖΙ (για να τελειώνει αυτό το "δίπλα στη νταλίκα"), πατάει και λίγο φρενάκι...
Έτσι, για "σιγουριά" βρε παιδί μου...

(Άσε που και το γκάζι, δε το πατάει ΠΟΤΕ όλο.  Επικίνδυνα πράματα!  Μη "φθείρει" και τ’ "αμάξι"!)
etsi eiναι  :2funny: :2funny: :2funny: ο μαλακας ο ελληνας

OP
OP
T

thaleia

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2007
Like
9
Πόντοι
6
Ρε χαζουλι ο ανθρωπος εννοουσε πως θα ηθελε να καθεσαι στην θεση του οδηγου επιτηρωντας τον πισω υαλοκαθαριστηρα εννοσω εκεινος θα καθεται στη θεση του οδηγου. :idiot:

Να κατάλαβα τόσο λάθος ...???  :huh: Αυτό κι αν είναι επικίνδυνο  :o

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Παρακολουθω τοση ωρα το θεμα χωρις να επεμβω. (Αλλα και να επεμβω ΤΙ ΝΑ ΠΩ)? Αφου το μυαλο του Ελληναρα δεν δεχεται την παρατηρηση. Τελος παντων.
Ειστε λοιπον οι χειροτεροι στην Ευρωπη:Σφηνες, αντικανονικα προσπερασματα, κοντρες, σουζες, Θορυβος, ......Ειστε επικινδυνοι. Παρτε το Χαμπαρι και μην λετε Π@π@ριες μερικοι.
Κριμα που σας αρεσουν και τα μηχανοκινητα σπορ σε μερικους.  :headbang:

Ώπα, SPEED, μισό...γιατί κάπου ξεφύγαμε, και ειδικά αυτό το δεύτερο πρόσωπο πληθυντικού χτυπάει κάπως.

Για λόγους άσχετους με το νήμα, η ζωή μου είναι λίγο πολύ μοιρασμένη μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας. Στην Γερμανία λοιπόν, εσείς (?), δεν κάνετε αυτά που γράφεις ότι κάνουμε εμείς εδώ. Δεν τα κάνουν όμως και οι Έλληνες που ζουν στην Γερμανία, ακόμη και εάν είναι πρώτη γεννιά. Για τους ίδιους λόγους που προανέφερα, έχω συχνές επαφές, μάλλον είμαι μέλος θα έλεγα, της Γερμανικής κοινότητας στην Αθήνα. Ε, οι Γερμανοί λοιπόν της Αθήνας, οδηγούν ακριβώς όπως οι Έλληνες, ειδικά στο θέμα ταχύτητας, μπορώ να σου πω ότι τα άτομα δεν παίζονται. Μοναδικό απαράβατο κανόνα που έχουν, είναι ότι οι μηχανόβιοι φοράνε κράνος ο κόσμος να χαλάσει, ακόμη και για να πάνε βόλτα στον κήπο τους....(ναι, μερικοί έχουν μεγάλους κήπους).

Με το μικρό μου μυαλουδάκι λοιπόν συμπεραίνω, ότι ο λόγος που κάνει εσάς εκεί να οδηγείτε σαν άνθρωποι, είναι η βαριά πούτσα του νόμου  και ο φόβος ότι εάν κάνεις μαλακία, θα σου την καρφώσουν χωρίς πολλά πολλά, πράγμα που δεν ισχύει στην Ελλάδα όπως προφανώς θα γνωρίζεις. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το γεγονός ότι οι Έλληνες στην Γερμανία οδηγούν σαν άνθρωποι και οι Γερμανοί στην Ελλάδα σαν καγκουρώ. IMHO πάντα.

Μιλώντας και για την πάρτη μου, θυμάμαι τον πρώτο μήνα που οδήγησα στην Γερμανία (φοιτητής), μου πήραν το δίπλωμα. Δύο φορές geblitzt για κόκκινο φανάρι, και μία βαρβάτη υπέρβαση ταχύτητας μέσα στην πόλη, πάλι με φωτογραφία, έφταναν. Μετά χαλάρωσα το κορμάκι μου και οδηγούσα και εγώ σαν Ευρωπαίος. Βέβαια (και εδώ θα γελάσεις), σαν τυπικός Έλληνας, είχα φροντίσει πριν φτάσω Γερμανία και πάλι για άλλους λόγους, να έχω μεταφράσει το τότε δίπλωμά μου σε άλλες δύο χώρες που είχα διαμονή, και τελικά δεν βρέθηκα χωρίς δίπλωμα οδήγησης. Καταλήγοντας, όταν ο νόμος έχει βαριά ψωλή και την έχει μόνιμα και για όλους (ή σχεδόν όλους, μην νομίζεις, έχουν δει και στην Γερμανία τα ματάκια μου κάτι κουφά να γίνονται μέσω κονέ), τελικά όλοι συμμορφώνονται. Θυμάμαι χαρακτηριστικά επίσης στην Γερμανία κάποια εποχή που έλειψα σχεδόν 4μηνο, και δεν είχε πληρωθεί η ασφάλεια του ατυοκινήτου μου (κάποια μαλακία έπαιξε στην τράπεζα), όταν γύρισα, οι μπαγάσες (Bullen) είχαν έρθει στο σπίτι μου, μίλησαν με τον Hausmeister, μπήκαν στην Τiefgarage, και μου έξυσαν τις πινακίδες στο αυτοκίνητο! Είχαν ενημερωθεί από την ασφάλεια ότι είχε λήξει. Και ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει να κυκλοφορείς αυτοκίνητο στην Γερμανία πρακτικά unangemeldet. Το τολμάς αυτό στην Γερμανία? Καλύτερα να σκοτώσεις παρά να κάνεις κάτι τέτοιο. Μην σε βάλω να ψάξεις πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα ανασφάλιστα....

Για δες στην Αττική Οδό π.χ., στην είσοδο από Ελευσίνα προς Αθήνα και πριν το τελευταίο τούνελ προς Ασπρόπυργο, πόσοι τρέχουν? Κανένας πια. Ή για παράδειγμα, τότε που είχαν βγει και σφάζανε με τα αλκοτεστ, πόσοι πίνανε? Κανένας. Απλά σε αυτή την γαμημένη χώρα, οι νόμοι δεν ισχύουν πάντα, ή μάλλον μόνο για σύντομο διάστημα και όχι για όλους. Δεν είναι θέμα παιδείας  ούτε κουλτούρας. Μέχρι και videaκια έχω από κάτι καλόπαιδα Γερμανάκια να κάνουν απίστευτα αίσχη στην Αθήνα με τις αμαξάρες τους, τα οποία παιδάκια βεβαίως, στην Γερμανία, οδηγούν σαν την γιαγιά από την Βαυαρία που ακούει κλασσική μουσική από το BR3.

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Ο νομος ειναι καθαρα εισπρακτικος.
Δεν σε βαζει στην διαδικασια να σκεφτεις οτι αυτο που κανεις(κρανος, ζωνη, γενικοτερες παραβασεις) μπορει να αποβει μοιραιο.
Απλα σου τα παιρνει και τελος.

Επιμένω ότι αν δεν υπάρχει παιδεία, ο βούρδουλας είναι ο μόνος τρόπος.

Ότι άλλο και να κάνεις, ο Έλληνας "ως άρχοντας του δρόμου", αποκλείεται να σκεφτεί.
Από τότε που για 50 μέτρα χωρίς ζώνη, πλήρωσα 175, μόλις μπω στο αυτοκίνητο τη φοράω.
Πριν δεν το έκανα  :sunglasses:

Φταίνε πολλά για αυτό το χάλι, αλλά όσο και να το αναλύσουμε, δεν θα αλλάξει κάτι...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Επιμένω ότι αν δεν υπάρχει παιδεία, ο βούρδουλας είναι ο μόνος τρόπος.

Ότι άλλο και να κάνεις, ο Έλληνας "ως άρχοντας του δρόμου", αποκλείεται να σκεφτεί.
Από τότε που για 50 μέτρα χωρίς ζώνη, πλήρωσα 175, μόλις μπω στο αυτοκίνητο τη φοράω.
Πριν δεν το έκανα  :sunglasses:

Φταίνε πολλά για αυτό το χάλι, αλλά όσο και να το αναλύσουμε, δεν θα αλλάξει κάτι...

Τι σύμπτωση...δες τι γράφω ακριβώς πριν από εσένα.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Προσωπικά πιστεύω οτι η συμπεριφορά ελληνων, γερμανών, κινέζων, αιγυπτιων και δεν ξερω γω τι οφείλεται σε κόμπλεξ. Διαφορετικά είδη μεν, κόμπλεξ δε.

Οπως ορισμένοι απο εδω μέσα, ο έλληνας πιστεύει οτι ειναι ο σέννα αλλα αδικημένος (ατιμη κενωνία). Επίσης, έχει μια άκρως προβληματική σχέση με το αυτοκίνητο το οποίο πρώτα απο όλα ειναι για φιγούρα, να μπω στο μάτι του άλλου ρε παιδί μου. Κανε στην άκρη ρε, δε βλέπεις οτι πισω ειμαι ΕΓΩ; Το ΕΓΩ του κομπλεξικού, του φτωχομπινέ, του ανώριμου. Του καταπιεσμένου.

Ο γερμανός, έχει άλλο τύπο κόμπλεξ. Αισθάνεται όπως ο άγλλος στην ινδία. Ανώτερος. Πολλες φορές με καλύτερο αμάξι, εχει την εντύπωση οτι ήρθε στη χώρα της γυφτιάς που όλα περνάνε μωρε νταξει. Δεν ήταν έτσι, έγινε έτσι.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Πάρτε και την κλασσική βόλτα Παπάγου - Ν. Κόσμος από "έμπειρο" μηχανόβιο.

[youtube=425,350]iOcr8423ezg[/youtube]

OP
OP
T

thaleia

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2007
Like
9
Πόντοι
6
Και φαντάσου ότι όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω σωφερίνα. Να έχω ένα ωραίο αυτοκίνητο και να οδηγώ ...

Πάλι καλά που δεν έγινα.  :grin: Κόλαση να είσαι όλη μέρα στους δρόμους της Αθήνας.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Προσωπικά πιστεύω οτι η συμπεριφορά ελληνων, γερμανών, κινέζων, αιγυπτιων και δεν ξερω γω τι οφείλεται σε κόμπλεξ. Διαφορετικά είδη μεν, κόμπλεξ δε.
Οπως ορισμένοι απο εδω μέσα, ο έλληνας πιστεύει οτι ειναι ο σέννα αλλα αδικημένος (ατιμη κενωνία). Επίσης, έχει μια άκρως προβληματική σχέση με το αυτοκίνητο το οποίο πρώτα απο όλα ειναι για φιγούρα, να μπω στο μάτι του άλλου ρε παιδί μου. Κανε στην άκρη ρε, δε βλέπεις οτι πισω ειμαι ΕΓΩ; Το ΕΓΩ του κομπλεξικού, του φτωχομπινέ, του ανώριμου. Του καταπιεσμένου.
Ο γερμανός, έχει άλλο τύπο κόμπλεξ. Αισθάνεται όπως ο άγλλος στην ινδία. Ανώτερος. Πολλες φορές με καλύτερο αμάξι, εχει την εντύπωση οτι ήρθε στη χώρα της γυφτιάς που όλα περνάνε μωρε νταξει. Δεν ήταν έτσι, έγινε έτσι.

Δεν είμαι ψυχολόγος, αλλά θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές. Αν και παντού τελικά, υπάρχουν οι μαλάκες που νομίζουν ότι με το αυτοκίνητο και τον τρόπο που οδηγούν, κάτι θα αποδείξουν. Παραμένοντας στο παράδειγμα της Γερμανίας, και ειδικότερα στην οδήγηση στους αυτοκινητοδρόμους, το θέαμα είναι καταπληκτικό. Το τι κόντρα παίζει σε συγκεκριμένες περιοχές όπου λόγω "πλούτου" κυκλοφορύν απίστευτα αυτοκίνητα, δεν λέγεται. Ο όρος απόσταση μεταξύ οχημάτων είναι άγνωστος. Και αυτά σε ταχύτητες άνω των 200km/h. Απλά ο τραπεζίτης με το A8 δεν μπορεί να δεχτεί π.χ. ότι μία Cayman (η porsche των φτωχών) μπορεί να κινείται στην αριστερή λωρίδα όταν την χρησιμοποιεί και αυτός. Αποτέλεσμα, το A8 κολλημένο πίσω από την Cayman, αριστερό flash αναμένο και απόσταση αναπνοής. Απλά, δεν υπάρχει περίπτωση να τον προσπεράσει από δεξιά. H εικόνα όμως προκαλεί ανατριχίλα...

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Και φαντάσου ότι όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω σωφερίνα. Να έχω ένα ωραίο αυτοκίνητο και να οδηγώ ...
Πάλι καλά που δεν έγινα.  :grin: Κόλαση να είσαι όλη μέρα στους δρόμους της Αθήνας.

[youtube=425,350]U-iF5EdssJo[/youtube]

καποιος ειχε [ει οτι απο εκει που καβαλαγαμε γαιδουρια βαλαμε το γαιδουρι στην θέση του οδηγου!!

stevestar

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
1
Συμφωνω απολυτα και με τον Speed και με τον Yorgos. Τα ιδια πραγματα λενε. Οι νομοι στην Ελλαδα δεν εφαρμοζονται και πιστευω επιτηδες γιατι ετσι εξυπηρετουνται διαφορα συμφεροντα και βγαζει πολυς κοσμος αρπαχτες και μαυρο χρημα. Απο την αλλη ο κατοικος της Ελλαδας -Ελληνας η ξενος- επειδη το ξερει αυτο και δεν φοβαται κανεο οτι μαλακια του κατεβει πονταροντας οτι θα τη γλιτωσει οπως τοσοι αλλοι. Ολοι νομιζουν οτι ειναι οδηγαρες και δεν προκειται να τους συμβει τιποτα, πηγαιντε ομως μια βολτα απο το ΚΑΤ η σκεφθειτε ποιον φιλο, συγγενη η γνωστο σας εχετε χασει απο τροχαια και θα δειτε οτι οι πιθανοτητες ειναι πολυ υψηλες σε αυτη τη κολωχωρα. Ποσοι απο εδω που νομιζουν οτι ειναι ραλλιαρηδες εχουν παει σε σχολη αγωνιστικης οδηγησης η εχουν πιασει τιμονι αγωνιστικου στα χερια τους? Ολοι τρεχουν και κανουν σφηνες με απαραδεκτα αυτοκινητα που δεν εχουν κατασκευαστει για αυτο το σκοπο, με διαλυμενα λαστιχα και αναρτησεις για να μη πω χωρις ζωνη η κρανος το οποιο δεν υπαρχει πουθενα(εκτος απο Αφρικη και Ασια). Οταν χασει κανεις χερι η ποδι η το παιδι του η τον πατερα του και ειδικα απο μαλακια αλλου να δω αν θα συνεχισει τις ψευτομαγκιες. Το πλεον εκνευριστικο βεβαια ειναι οτι ολοι νομιζουν πως γαμανε και δερνουν και εχει φτασει σε σημειο να κανει καποιος χοντρη μαλακια, να του διαμαρτυρεσαι και να σε βριζει κιολας.Στη Γερμανια σταθμευσα 5 λεπτα σε πεζοδρομιο σε προαστιο της Στουτγκαρδης μεσημερι με απολυτη νεκρα, 2 πεζοι περασανε ολο κι ολο, με βρισανε και φωναξανε αστυνομια. Εδω διαμαρτυρεσαι στον αλλο και αντι συγγνωμης φτανει να παιζεις ξυλο.Μια συμβουλη εδω, ποτε μην παιξετε ξυλο οταν ειστε με το αμαξι σας γιατι ακομα και να δειρεις τον αλλο σου κρατανε τα στοιχεια και τρως μια μυνηση που ειναι ολη δικη σου και αντε να αποδειξεις μετα οτι ειχεσ δικιο. Οταν εισαι πεζος βεβαια και σου κανει μαλακια ο αλλος με αμαξι (μου ετυχε με παρκαρισμενο που την ειδε και τσαμπουκας) εκει τον τιμωρεις και αντε να σε βρουνε μετα...

silver_bullet

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Χτες εκινουμην σε κεντρικη λεωφορο πειραιωτικης συνοικιας.Ο δρομος με 2 λωριδες ανα κατευθυνση, που χωριζεται απο στηθαιο με φυτεμενα λουλουδια, ωστε να μην εχεις ορατοτητα του αλλου ρευματος η των καθετων δρομων...Κινουμαι με 80 κμ και εχω αποσταση γυρω στα 200 μετρα απο φαναρι, το οποιο οταν αναβει κοκκινο επιτρεπει στα αμαξια απο ενα μικρο δρομακι απο την απεναντι πλευρα κυκλοφοριας καθετο στη λεωφορο να βγουν σε αυτη.Ενω λοιπον εχω πρασινο και φυσικα καμια ορατοτητα στο δρομακι (ελεω στηθαιου) βλεπω με τρομο εναν ΘΕΟ να παραβιαζει κοκκινο και να βγαινει απο το δρομακι διασχιζοντας καθετα ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ για να μπει στο δικο μου ρευμα...Πλακωνομαι στα φρενα και στις Χριστοπαναγιες, παταω κορνα για 15 δευτερολεπτα σερι και οταν  φτανω διπλα στη σακαρακα του (ενα φορντ ασπρο παναρχαιο) του φωναζω ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΧΑΡΕ!!!Ο τυπος ενας κλασσικος 20ρης καυλογκαζος με τσιγαρο να κρεμετι νωχελικα εξω απο το παραθυρο και τον Τερλεγκα στη διαπασων.Και ερωτω.Αν τον χτυπαγα και τον σκοτωνα ποιο δικαστηριο θα με δικαιωνε?Ποιο σπιτι θα εκλεινε?
Τι αλλο να κανεις σε αυτες τις περιπτωσεις εκτος απο το σταυρο συ που δεν εμπλεξες?

ari1973

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
Χτες εκινουμην σε κεντρικη λεωφορο πειραιωτικης συνοικιας.Ο δρομος με 2 λωριδες ανα κατευθυνση, που χωριζεται απο στηθαιο με φυτεμενα λουλουδια, ωστε να μην εχεις ορατοτητα του αλλου ρευματος η των καθετων δρομων...Κινουμαι με 80 κμ και εχω αποσταση γυρω στα 200 μετρα απο φαναρι, το οποιο οταν αναβει κοκκινο επιτρεπει στα αμαξια απο ενα μικρο δρομακι απο την απεναντι πλευρα κυκλοφοριας καθετο στη λεωφορο να βγουν σε αυτη.Ενω λοιπον εχω πρασινο και φυσικα καμια ορατοτητα στο δρομακι (ελεω στηθαιου) βλεπω με τρομο εναν ΘΕΟ να παραβιαζει κοκκινο και να βγαινει απο το δρομακι διασχιζοντας καθετα ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ για να μπει στο δικο μου ρευμα...Πλακωνομαι στα φρενα και στις Χριστοπαναγιες, παταω κορνα για 15 δευτερολεπτα σερι και οταν  φτανω διπλα στη σακαρακα του (ενα φορντ ασπρο παναρχαιο) του φωναζω ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΧΑΡΕ!!!Ο τυπος ενας κλασσικος 20ρης καυλογκαζος με τσιγαρο να κρεμετι νωχελικα εξω απο το παραθυρο και τον Τερλεγκα στη διαπασων.Και ερωτω.Αν τον χτυπαγα και τον σκοτωνα ποιο δικαστηριο θα με δικαιωνε?Ποιο σπιτι θα εκλεινε?
Τι αλλο να κανεις σε αυτες τις περιπτωσεις εκτος απο το σταυρο συ που δεν εμπλεξες?
:2funny: :2funny: ποιο δρομο ρε συ?

Dis213a

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Thaleia ωραίο θέμα άνοιξες, μόνο που δεν θα τελειώσει ποτέ, όπως άλλωστε και στις ανάλογες συζητήσεις που έχουμε κάνει κατά καιρούς με τις παρέες μας.

Δύο παρατηρήσεις και από μένα:

1) Η "παιδεία" του Έλληνα οδηγού δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αλλά μάλλον κάτι πάει να γίνει με τα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ. Αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι πρέπει να αποκτηθεί η παιδεία αλλά αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος αυτή τη στιγμή τότε ας είναι. Με αυτό τον τρόπο, οι επόμενες γενιές (τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας που μας βλέπουν να οδηγούμε προσεκτικά, να βάζουμε ζώνη κλπ) θα το κάνουν με την σειρά του χωρίς να το σκεφτούν και έτσι σιγά σιγά θα εντυπωθεί στο DNA των Ελλήνων.
Άλλωστε για σκεφτείτε τι έγινε με τις ζώνες στο αυτοκίνητο? Σήμερα πόσους βλέπετε να φοράνε που δεν το κάνανε πριν. Αν πω σχεδόν το 90% με 95% νομίζω ότι δεν είναι υπερβολή. Αυτό δεν έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι θάνατοι και οι τραυματισμοί? Κι εφόσον φοράς τη ζώνη σου τι σε νοιάζει αν το πρόστιμο είναι 50, 500 ή 5.000 ευρώ???

2) Σχετικά με τον κίνδυνο να τρακάρεις με την επικίνδυνη οδήγηση, η προσωπική μου εμπειρία δείχνει ότι δυστυχώς συνήθως αυτοί που έχουν εμπλακεί σε σχετικά επικίνδυνο τρακάρισμα (με ευθύνη τους) είναι αυτοί που βάζουν μυαλό και σταματούν τις επικίνδυνες πρακτικές (σφήνες, μεγάλες ταχύτητες, κόντρες,χειρόφρενα κλπ). Εδώ είναι που δυστυχώς χρειάζεται η παιδεία για να μάθει κανείς τους κινδύνους κλπ. για να μην επιδίδεται σε τέτοια οδήγηση.

Επίσης να υπενθυμίσω και τι γίνεται με τα διπλώματα στην Ελλάδα, κάτι που μεγαλώνει τους κινδύνους για όλους μας...

Και κάτι τελευταίο
Δεν έχει νόημα νομίζω να συγκρίνουμε τι γίνεται σε άλλες χώρες και πως αυτοί οι οδηγοί συμπεριφέρονται σε τρίτες χώρες, αλλά να ζηλέψουμε από τις συνθήκες που επικρατούν εκεί (τα καλά παραδείγματα) και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι για να προσφέρουμε και στα παιδιά μας στο μέλλον τέτοιες οδηγικές συνθήκες.

Αυτά από εμένα
:-

OP
OP
T

thaleia

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2007
Like
9
Πόντοι
6
Δεν έχει νόημα νομίζω να συγκρίνουμε τι γίνεται σε άλλες χώρες και πως αυτοί οι οδηγοί συμπεριφέρονται σε τρίτες χώρες, αλλά να ζηλέψουμε από τις συνθήκες που επικρατούν εκεί (τα καλά παραδείγματα) και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι για να προσφέρουμε και στα παιδιά μας στο μέλλον τέτοιες οδηγικές συνθήκες.

+ άπειρο    :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom