Παρακολουθω τοση ωρα το θεμα χωρις να επεμβω. (Αλλα και να επεμβω ΤΙ ΝΑ ΠΩ)? Αφου το μυαλο του Ελληναρα δεν δεχεται την παρατηρηση. Τελος παντων.
Ειστε λοιπον οι χειροτεροι στην Ευρωπη:Σφηνες, αντικανονικα προσπερασματα, κοντρες, σουζες, Θορυβος, ......Ειστε επικινδυνοι. Παρτε το Χαμπαρι και μην λετε Π@π@ριες μερικοι.
Κριμα που σας αρεσουν και τα μηχανοκινητα σπορ σε μερικους.
Ώπα, SPEED, μισό...γιατί κάπου ξεφύγαμε, και ειδικά αυτό το δεύτερο πρόσωπο πληθυντικού χτυπάει κάπως.
Για λόγους άσχετους με το νήμα, η ζωή μου είναι λίγο πολύ μοιρασμένη μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας. Στην Γερμανία λοιπόν, εσείς (?), δεν κάνετε αυτά που γράφεις ότι κάνουμε εμείς εδώ. Δεν τα κάνουν όμως και οι Έλληνες που ζουν στην Γερμανία, ακόμη και εάν είναι πρώτη γεννιά. Για τους ίδιους λόγους που προανέφερα, έχω συχνές επαφές, μάλλον είμαι μέλος θα έλεγα, της Γερμανικής κοινότητας στην Αθήνα. Ε, οι Γερμανοί λοιπόν της Αθήνας, οδηγούν ακριβώς όπως οι Έλληνες, ειδικά στο θέμα ταχύτητας, μπορώ να σου πω ότι τα άτομα δεν παίζονται. Μοναδικό απαράβατο κανόνα που έχουν, είναι ότι οι μηχανόβιοι φοράνε κράνος ο κόσμος να χαλάσει, ακόμη και για να πάνε βόλτα στον κήπο τους....(ναι, μερικοί έχουν μεγάλους κήπους).
Με το μικρό μου μυαλουδάκι λοιπόν συμπεραίνω, ότι ο λόγος που κάνει εσάς εκεί να οδηγείτε σαν άνθρωποι, είναι η βαριά πούτσα του νόμου και ο φόβος ότι εάν κάνεις μαλακία, θα σου την καρφώσουν χωρίς πολλά πολλά, πράγμα που δεν ισχύει στην Ελλάδα όπως προφανώς θα γνωρίζεις. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το γεγονός ότι οι Έλληνες στην Γερμανία οδηγούν σαν άνθρωποι και οι Γερμανοί στην Ελλάδα σαν καγκουρώ. IMHO πάντα.
Μιλώντας και για την πάρτη μου, θυμάμαι τον πρώτο μήνα που οδήγησα στην Γερμανία (φοιτητής), μου πήραν το δίπλωμα. Δύο φορές geblitzt για κόκκινο φανάρι, και μία βαρβάτη υπέρβαση ταχύτητας μέσα στην πόλη, πάλι με φωτογραφία, έφταναν. Μετά χαλάρωσα το κορμάκι μου και οδηγούσα και εγώ σαν Ευρωπαίος. Βέβαια (και εδώ θα γελάσεις), σαν τυπικός Έλληνας, είχα φροντίσει πριν φτάσω Γερμανία και πάλι για άλλους λόγους, να έχω μεταφράσει το τότε δίπλωμά μου σε άλλες δύο χώρες που είχα διαμονή, και τελικά δεν βρέθηκα χωρίς δίπλωμα οδήγησης. Καταλήγοντας, όταν ο νόμος έχει βαριά ψωλή και την έχει μόνιμα και για όλους (ή σχεδόν όλους, μην νομίζεις, έχουν δει και στην Γερμανία τα ματάκια μου κάτι κουφά να γίνονται μέσω κονέ), τελικά όλοι συμμορφώνονται. Θυμάμαι χαρακτηριστικά επίσης στην Γερμανία κάποια εποχή που έλειψα σχεδόν 4μηνο, και δεν είχε πληρωθεί η ασφάλεια του ατυοκινήτου μου (κάποια μαλακία έπαιξε στην τράπεζα), όταν γύρισα, οι μπαγάσες (Bullen) είχαν έρθει στο σπίτι μου, μίλησαν με τον Hausmeister, μπήκαν στην Τiefgarage, και μου έξυσαν τις πινακίδες στο αυτοκίνητο! Είχαν ενημερωθεί από την ασφάλεια ότι είχε λήξει. Και ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει να κυκλοφορείς αυτοκίνητο στην Γερμανία πρακτικά unangemeldet. Το τολμάς αυτό στην Γερμανία? Καλύτερα να σκοτώσεις παρά να κάνεις κάτι τέτοιο. Μην σε βάλω να ψάξεις πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα ανασφάλιστα....
Για δες στην Αττική Οδό π.χ., στην είσοδο από Ελευσίνα προς Αθήνα και πριν το τελευταίο τούνελ προς Ασπρόπυργο, πόσοι τρέχουν? Κανένας πια. Ή για παράδειγμα, τότε που είχαν βγει και σφάζανε με τα αλκοτεστ, πόσοι πίνανε? Κανένας. Απλά σε αυτή την γαμημένη χώρα, οι νόμοι δεν ισχύουν πάντα, ή μάλλον μόνο για σύντομο διάστημα και όχι για όλους. Δεν είναι θέμα παιδείας ούτε κουλτούρας. Μέχρι και videaκια έχω από κάτι καλόπαιδα Γερμανάκια να κάνουν απίστευτα αίσχη στην Αθήνα με τις αμαξάρες τους, τα οποία παιδάκια βεβαίως, στην Γερμανία, οδηγούν σαν την γιαγιά από την Βαυαρία που ακούει κλασσική μουσική από το BR3.