Νέα

Ωδή στον Δία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 167
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
συ ειπας.
Κοίτα, γόνιμος διάλογος για την ετυμολογία μιας λέξης είναι δύσκολο να γίνει, ειδικά αν βασικό επιχείρημα είναι του τύπου "δεν αποδεικνύεται ότι δεν είναι"...
Η γνώση δεν είναι εγωισμός..
Εγωισμός είναι να μη γνωρίζεις κάτι και να επιμένεις ότι το γνωρίζεις...
υπνον ελαφρον,
και εκ πασης σατανικης φαντασιας απηλαγμενο. :sleeping:

gnffilos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
απλα να πω για τα περι ινδοευρωπαισμου και αναφερομαι σε λεγομενα του str81977 εχουν αρχισει να καταρριπτονται με τις τελευταιες αρχαιολογικες και μη ανακαλυψεις τα τελευταια 20 με 30 χρονια....περι ετυμολογιας και πολλων αλλων ενδιαφεροντων πραγματων θα συνιστουσα το βιβλιο-ερευνα του συναδελφου μου Αναστασιου Σταμου με τον τιτλο  "Ιερα Ελευσίς"...καλη η γνωση αρκει να προερχεται απο εμπεριστατομενη ερευνα...και να μην ξεχναμε ,ας βαλουμε καπου στην ακρη του μυαλου μας, οτι πραγματα που μας φαινονται τωρα απιστευτα,μη κατανοητα,παραμυθια και αηδιες ΙΣΩΣ ανηκουν στην ιδια κατηγορια με αυτα που πριν 100-200-500-1000 ή 2000χρονια φαινοταν το ιδιο στους τοτε αμφισβητιες και τελικα πραγματοποιηθηκαν....ειτε μεσω της επιστημης ειτε μεσω αναζητησεων,προσωπικων και μη...
η ετυμολογια της λεξης "μυθος" δεν αναγει τη λεξη ως "φανταστικη ιστορια",αλλα ως εξιστορηση γεγονοτων μεσω προφορικου λογου

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
απλα να πω για τα περι ινδοευρωπαισμου και αναφερομαι σε λεγομενα του str81977 εχουν αρχισει να καταρριπτονται με τις τελευταιες αρχαιολογικες και μη ανακαλυψεις τα τελευταια 20 με 30 χρονια....περι ετυμολογιας και πολλων αλλων ενδιαφεροντων πραγματων θα συνιστουσα το βιβλιο-ερευνα του συναδελφου μου Αναστασιου Σταμου με τον τιτλο  "Ιερα Ελευσίς"...καλη η γνωση αρκει να προερχεται απο εμπεριστατομενη ερευνα...και να μην ξεχναμε ,ας βαλουμε καπου στην ακρη του μυαλου μας, οτι πραγματα που μας φαινονται τωρα απιστευτα,μη κατανοητα,παραμυθια και αηδιες ΙΣΩΣ ανηκουν στην ιδια κατηγορια με αυτα που πριν 100-200-500-1000 ή 2000χρονια φαινοταν το ιδιο στους τοτε αμφισβητιες και τελικα πραγματοποιηθηκαν....ειτε μεσω της επιστημης ειτε μεσω αναζητησεων,προσωπικων και μη...
η ετυμολογια της λεξης "μυθος" δεν αναγει τη λεξη ως "φανταστικη ιστορια",αλλα ως εξιστορηση γεγονοτων μεσω προφορικου λογου

Μπορεί να έχεις δίκιο...Μπορεί πάλι και όχι...
Αν και η μόνη αναφορά σε κάτι το ινδοευρωπαϊκό στα γραφόμενά μου ήταν από το λινκ της βικιπέντια και αφορούσε μια εκδοχή της ετυμολόγίας της λέξης "Ζευς"...

Ωστόσο, μπορείς με βάση τα ισχύοντα γλωσσολογικά και γραμματικά δεδομένα να υποστηρίξεις ότι η λέξη "ωδή" έχει κάποια σχέση με τη λέξη "Διας";

Διότι αυτό είναι το ζητούμενο και γι' αυτό έγινε ο χαμός..

Τέλος, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι η τελευταία σου παράγραφο αποτελεί μόνιμη επωδό των απανταχού συνομωσιολόγων...
Και το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι οι νυν συνομωσιολόγοι αντλούν  αυτό το επιχείρημα από τους επιστήμονες του μεσαίωνα που προσπαθούσαν να καταπολεμήσουν τη δειδιδαιμονία...
Πράγματι το 1400 μχ αν κάποιος έλεγε ότι η γη είναι στρογγυλή αν δεν τον έκλειναν στο τρελάδικο, τον έκαιγαν..
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι το να υποστηρίζεις σήμερα ότι η γη είναι επίπεδη ΘΑ δικαιωθείς στο μέλλον, αφού δεν προκύπτει από πουθενά ότι είναι επίπεδη (ενώ στο μεσαίωνα οι επιστήμονες μπορούσαν να αποδείξουν ότι είναι στρογγυλή- το είχε αποδείξει μάλιστα και ένας αρχαίος έλληνας μαθηματικός που το όνομά του δεν θυμάμαι, με απλά μαθηματικά)..

Α, και άλλο ετυμολογία μιας λέξης, άλλο η έννοια ή οι έννοιες με τις οποίες χρησιμοποιείται...
(για αυτό που έγραψες για το μύθο).

gnffilos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
υπαρχουν σοβαρα επιχειρηματα για πολλες  ...συνομωσιολογιες...παντως για να κρινεται ενα θεμα και να προχωρα απαιτει τη μελετη ολων των αποψεων σε βαθος

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
υπαρχουν σοβαρα επιχειρηματα για πολλες  ...συνομωσιολογιες...παντως για να κρινεται ενα θεμα και να προχωρα απαιτει τη μελετη ολων των αποψεων σε βαθος

Δεν θα διαφωνήσω αλλά από την άλλη δεν μπορώ να θεωρήσω εξίσου έγκυρη την άποψη που εκφράζει πχ το ΜΙΤ ή το Χάρβαντ με αυτή του Λιακόπουλου ή περιοδικών τύπου τρίτο μάτι, strange egnarts κτλ.
Η επιστήμη έχει συγκεκριμένους κανόνες απόδειξης αλλά και αμφισβήτησης ήδη υπαρχουσών θέσεων...
Αν πχ η αρχαιολογική σκαπάνη μου φέρει στο φως ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης 10.000 ετών, τότε ναι, η ανθρώπινη ιστορία πρέπει να ξαναγραφεί...
Αλλά γενικές ενδείξεις, υποψίες "ερευνητών", θεωρίες ατόμων με εμφανη ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχουν θέση σε επιστημονικό διάλογο...Όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό..

Να σου θυμίσω μονάχα τους ανεκδιήγητους δημιουργιστές των ηπα...

gnffilos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
μα ηδη εχουν ερθει στο φως ευρηματα που ανατρεπουν τη συμβατικη ιστορια σε παρα πολλα σημεια...δε μιλαμε για υποψιες καποιων τυχαιων...μιλαμε για ερευνες σοβαρων ανεξαρτητων και μη επιστημονων...απλα δεν το χεις ψαξει...δεν ειναι κακο αυτο..

Επισκέπτης
Μήπως  να ανοίξουμε θρέντ και για τα  [size=20pt]Διό-δια[/size]  ?  :huh:

Απ το Δία δε βγαίνουν κι αυτά ???  :2funny: :2funny: :2funny:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
μα ηδη εχουν ερθει στο φως ευρηματα που ανατρεπουν τη συμβατικη ιστορια σε παρα πολλα σημεια...δε μιλαμε για υποψιες καποιων τυχαιων...μιλαμε για ερευνες σοβαρων ανεξαρτητων και μη επιστημονων...απλα δεν το χεις ψαξει...δεν ειναι κακο αυτο..

Θα το ψάξω με μεγάλη χαρά αν μου στείλεις τις πηγές...
Παράκληση μόνο να μην είναι βιβλία των εκδόσεων Έσοπτρον ή άλλων τέτοιου τύπου εκδοτικών οίκων!

Να σου προτείνω και εγώ ένα βιβλίο, το "ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" του Καρλ Σάγκαν- από τις καλύτερες αναλύσεις για την έννοια της επιστήμης και πώς την ξεχωρίζουμε από την ψευδοεπιστήμη και τη συνομωσιολογία...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
η γλωσσα δεν μπορει να ερευνηθει ταξικα,
παρτε το χαμπαρι :cheesy:

Επισκέπτης
Θα επιμείνω πάντως στα "Διό-δια"
Κι αυτό γιατί μέσα έχουν και το "Διο" και το "Δια" ... άρα: 2 Δίες !!!
Μήπως είναι σημαδιακό ??? :2funny:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Θα επιμείνω πάντως στα "Διό-δια"
Κι αυτό γιατί μέσα έχουν και το "Διο" και το "Δια" ... άρα: 2 Δίες !!!
Μήπως είναι σημαδιακό ??? :2funny:

Μη λες τέτοια και προκαλέσεις σχίσμα στην αρχαία ελληνική θρησκεία!

gnffilos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
david icke---zecharia sichin--robert bauval--graham hancock--graham philips--στο imperial college στο Λονδινο μεγαλη βιβλιογραφια και ερευνα  ....απ τα ΛΙΓΑ που μου ρθαν τετοια ωρα στο μυαλο...συνεχιζεις να μιλας για συνομωσιολογια και εγω δεν αναφερομαι σε αυτον τον κλαδο..επιμενω μιλαμε για ερευνα ερευνα ερευνα

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
παρτε μου μια πιπα τωρα :bigdick:
david icke---zecharia sichin--robert bauval--graham hancock--graham philips--στο imperial college στο Λονδινο μεγαλη βιβλιογραφια και ερευνα  ....απ τα ΛΙΓΑ που μου ρθαν τετοια ωρα στο μυαλο...συνεχιζεις να μιλας για συνομωσιολογια και εγω δεν αναφερομαι σε αυτον τον κλαδο..επιμενω μιλαμε για ερευνα ερευνα ερευνα

Επισκέπτης
Μη λες τέτοια και προκαλέσεις σχίσμα στην αρχαία ελληνική θρησκεία!

Για να επέλθει σχίσμα ... πρέπει να υπάρχει και θρησκεία.
Θρησκεία τέτοια στις μέρες μας δεν υπάρχει ... άρα δεν κινδυνεύει κανένας !

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Συγνώμη, αλλά ο zecharia sichin έγκυρος; Όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα του ο τύπος ελάχιστα διαφέρει από το λιακόπουλο...

Το αυτό και ο david icke ...
Ο δε graham philips είναι μυθιστοριογράφος- κάτι σε david brown...

Αυτοί είναι οι σοβαροί και έγκυροι ερευνητές σου; Που μιλανε για... χαμένους πλανήτες και για reptilian bloodlines;

Πάλι καλά που δεν επικαλέστηκες και τον Νταίνικεν ( ο οποίος κατ΄εμέ είναι πιο σοβαρός από τους ανωτέρω...)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom