Νέα

Ωδή στον Δία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 167
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Ήλιος-Ψωμί και Ορθοδοξία
Το ποίμνιο και ο ποιμένας να είναι καλά.
Ποιος τα γαμεί τα Έθνη.
Ανεθνικοί είσαστε όχι διεθνείς.
Γένος όχι Φυλή.
Άλλους προγόνους τιμάτε και όχι των Ελλήνων. Δεν είναι τυχαίο αυτό.
Ούτε ότι σκυλιάζετε όταν κάποιος εγκαταλείπει τα πιστευματά σας και αρχίζει να τιμά τους προγόνους του Έθνους του.
Αυτό είναι όλο και τπτ παραπάνω.

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Εγώ πάντως άμα νευριάσω λέω και ένα "γαμώ τον δία μου" που και που. Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα με τον μεγαλοδύναμο ε? (για τον δία λέω)......

Επισκέπτης
Εγώ πάντως άμα νευριάσω λέω και ένα "γαμώ τον δία μου" που και που. Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα με τον μεγαλοδύναμο ε? (για τον δία λέω)......
Άν ο Δίας θεωρηθεί Θεός , τότε παραβαίνεις το άρθρο 198 του Ποινικού Κώδικα "κακόβουλη βλασφημία" και διώκεσαι αυτεπαγγέλτως σε βαθμό πλημμελήματος.
Άν πάλι όχι (και το πιο πιθανότερο) , νομικά τουλάχιστον , δεν έχεις κανένα πρόβλημα !

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Άν ο Δίας θεωρηθεί Θεός , τότε παραβαίνεις το άρθρο 198 του Ποινικού Κώδικα "κακόβουλη βλασφημία" και διώκεσαι αυτεπαγγέλτως σε βαθμό πλημμελήματος.
Άν πάλι όχι (και το πιο πιθανότερο) , νομικά τουλάχιστον , δεν έχεις κανένα πρόβλημα !

Αν είχε και η συγχωρεμένη η γιαγιά μου @@ θα ήταν o Απόλλωνας..........την καλησπέρα μου Δημήτριε. ;)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ήλιος-Ψωμί και Ορθοδοξία
Το ποίμνιο και ο ποιμένας να είναι καλά.
Ποιος τα γαμεί τα Έθνη.
Ανεθνικοί είσαστε όχι διεθνείς.
Γένος όχι Φυλή.
Άλλους προγόνους τιμάτε και όχι των Ελλήνων. Δεν είναι τυχαίο αυτό.
Ούτε ότι σκυλιάζετε όταν κάποιος εγκαταλείπει τα πιστευματά σας και αρχίζει να τιμά τους προγόνους του Έθνους του.
Αυτό είναι όλο και τπτ παραπάνω.

Έλα ρε Τομίτο! Μπορείς και καλύτερα..
Οι Ρωμαίοι ΔΕΝ ήταν δωδεκαθεϊστές;
Το δωδεκάθεο δεν εξελίχθηκε από παλαιότερες δοξασίες και όχι μόνο ελληνικών φύλων;
Στη μεσόγειο και στη μέση ανατολή δεν υπήρχαν ένω σωρό παρόμοιες λατρείες;
Για ποια εθνική "λατρεία" μιλάς;
Και γιατί οι νεοδωδεκαθείστες έχετε λυσσάξει να αντιγράψετε τον ιουδαϊσμό ταυτίζοντας το έθνος με μια θρησκεία;

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Kαλωσύνη σου.
Δεν ήταν.
Φυσικά. Θες να πάμε ακόμη πιο παλιά? Πολύ ευχαρίστως. Αρκει να βρω ικανά στοιχεία να συνθέσω κάποιας μορφής αναβίωση.
Γιατί έτσι επιβίωσαν. Και εμείς εξαφανιζόμαστε.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Έλα ρε Τομίτο! Μπορείς και καλύτερα..
Οι Ρωμαίοι ΔΕΝ ήταν δωδεκαθεϊστές;
Το δωδεκάθεο δεν εξελίχθηκε από παλαιότερες δοξασίες και όχι μόνο ελληνικών φύλων;
Στη μεσόγειο και στη μέση ανατολή δεν υπήρχαν ένω σωρό παρόμοιες λατρείες;
Για ποια εθνική "λατρεία" μιλάς;
Και γιατί οι νεοδωδεκαθείστες έχετε λυσσάξει να αντιγράψετε τον ιουδαϊσμό ταυτίζοντας το έθνος με μια θρησκεία;

Περί αρχαιότητας. Όπως ανέφερα οι πρώτοι ύμνοι του Μαντείου της Δωδώνης - αφιερωμένο στο Δία και αρχαιότερο - αναφέρονται και σε στη θηλυκή θεά. Οπότε έχουμε χρονικά το πέρασμα από την Μητριαρχία στη Πατριαρχία στην Ελλάδα.
Το ότι ο λαός είναι αυτόγχων και από τους αρχαιότερους, αναδυκνύεται από το πλήθος των θεοτήτων Χθόνιων και Απολλώνιων, μητριαρχία - πατριαρχία, όπου καταφαίνονται όλα τα στάδια από το Πρωτογονισμό- Ανιμισμό εώς το φιλοσοφικό Μονοθεϊσμό

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom