Νέα

Ωδή στον Δία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 167
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

gnffilos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
τελος παντων...δε βγαινει ακρη ...αφου μελετες ετων παιρνουν απο μια ματια σε μια ιστοσελιδα παω πασο...καλο βραδυ

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Για να επέλθει σχίσμα ... πρέπει να υπάρχει και θρησκεία.
Θρησκεία τέτοια στις μέρες μας δεν υπάρχει ... άρα δεν κινδυνεύει κανένας !

Στο σπιτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.
Και όσο για το ποιος κινδυνευει ας δούμε ποιος φοβάται να εγκρίνει απλά μια άδεια μερικών ευκτηρίων οίκων και θα καταλάβουμε αμέσως.

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Επίσης, εκτός από κρεμασμένους θα πρέπει να μην μιλάνε και οι κάθε λογής γραφικοί καρναβαλιστές.

Είτε μιλάνε για τον γραφικότατο ΕΧΕΤΛΑΙΟ, είτε για την εξίσου γραφική μαντάμ Ντορέτα και τους ομοϊδεάτες της κλπ κλπ καλύτερο θα ήταν να μη γινόμαστε ρεντίκολο πρώτα σε όσους κυκλοφορούν μέσα στην Αθήνα και μετά πάμε στα υπόλοιπα.

Όσο για την "γλωσσολογική ανάλυση" του "φιλολόγου" σχετικά με το κείμενο του "φίλου ΕΧΕΤΛΑΙΟΥ" πιστεύω ότι η προσφώνηση τα καλύπτει όλα.

Ο άνθρωπος συνήθως βλέπει ό,τι θέλει να δει και ακούει ό,τι θέλει να ακούσει και όχι ό,τι υπάρχει.

Τέλος, σχετικά με το θέμα των "ευκτηρίων οίκων" που πολύ πρίξιμο μας έχει προκαλέσει, δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποια άδεια προκειμένου κάποιος να προβεί σε λατρευτικές εκδηλώσεις κατ' ιδίαν, αφού τόσο "διωγμένος" αισθάνεται. Μήπως όμως τελικά το όλο θέμα δεν είναι τίποτε παραπάνω από προφάσεις για εφφέ και δημοσιότητα όπως πολλές φορές στο παρελθόν;

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Βρε καλώς τον Λεοναϊτ.
Το χριστεπώνυμο πλήθος σε πλήρη ανάπτυξη να υπερασπιστεί τον προπάτορα του Αβρααμ

Εσύ μήπως ξέρεις να μας πεις
Τι ακριβώς πρόδωδε ο Ιούδας?

Επισκέπτης
Και όσο για το ποιος κινδυνευει ας δούμε ποιος φοβάται να εγκρίνει απλά μια άδεια μερικών ευκτηρίων οίκων και θα καταλάβουμε αμέσως.

Tο Υπουργείο Παιδείας μήπως ?  :think: :think: :think:

Όταν έχουμε π.χ  1000 πρόβατα και 1 λύκο ... προφανώς και ο λύκος θα επικρατήσει στο τέλος . Γι αυτό οι καλοί ποιμένες σκοτώνουνε το λύκο , πρίν φτάσει στο κοπάδι !

Επισκέπτης
Τέλος, σχετικά με το θέμα των "ευκτηρίων οίκων" που πολύ πρίξιμο μας έχει προκαλέσει, δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποια άδεια προκειμένου κάποιος να προβεί σε λατρευτικές εκδηλώσεις κατ' ιδίαν, αφού τόσο "διωγμένος" αισθάνεται. Μήπως όμως τελικά το όλο θέμα δεν είναι τίποτε παραπάνω από προφάσεις για εφφέ και δημοσιότητα όπως πολλές φορές στο παρελθόν;

Να το πώ κι εγώ με "Εκκλησιαστικά" λόγια ?

[size=15pt]"προφασίζονται προφάσεις εν αμαρτίαις..."[/size]

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Βρε καλώς τον Λεοναϊτ.
Το χριστεπώνυμο πλήθος σε πλήρη ανάπτυξη να υπερασπιστεί τον προπάτορα του Αβρααμ

Εσύ μήπως ξέρεις να μας πεις
Τι ακριβώς πρόδωδε ο Ιούδας?

Δυστυχώς φίλε Τομίτο, αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνεις είναι ότι η απόσταση που χωρίζει τους σύγχρονους δωδεκαθεϊστές από τους οπαδούς της κούφιας γης, του 12ου πλανήτη και άλλων γραφικοτήτων που ευαγγελίζονται οι "σοβαροί ερευνητές" του gnffilos είναι μικρότερη απ' όσο θέλεις να πιστεύεις...
Άλλο ο θαυμασμός στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα, μέρος του οποίου ήταν και η θρησκεία του 12θεου, άλλο η αμφισβήτηση του χριστιανισμού ως φιλοσοφία και στάση ζωής, άλλο η κριτική στην εκκλησία και στις μεθόδους της και άλλο το να φοράω χλαμύδες και να μην ξέρω τί λέω.

Με βάση αυτά πυ έχεις γράψει κατά καιρούς τομίτο, εκτιμώ ότι είσαι πολύ πιο αξιόλογος από αυτούς που νομίζουν ότι η λέξη ωδή ή η οδός έχουν κάποια σχέση με το Δια και ξέρεις πολλά περισσότερα από διάφορους "ερευνητές" ή "αναζητητές" της "αλήθειας"...
Μπορείς να θαυμάζεις το αρχαίο ελληνικό πενύμα και να αντιπαθείς το χριστιανισμό και χωρίς να συναγελάζεσαι με τέτοιους τύπους ή να συμμετέχεις σε τελετές που κάποτε σήμαιναν κάτι αλλά σήμερα είναι ένδειξη ψυχολογικών προβλημάτων...

Και σου το λέει κάποιος που κάτι ξέρει από αρχαία ελληνική γραμματεία (τουλάχιστον περισσότερα από αρκετόύς όψιμους αρχαιολάτρες) και πατάει σε χριστιανική εκκλησία 1 φορά το χρόνο για 20 λεπτά (διότι μετά κρυώνει και η μαγειρίτσα)...

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Η Μυθωδία (=Ωδή προς το Δία), έργο του Vangelis, έλαβε χώρα στις 28/06/2001 στο χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός και μεταδιδόταν και στον Άρη μέσω του διαστημοπλοίου της NASA (Mars Odysssey) που βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη.

[youtube=425,350]L_Tg0PaWaNM[/youtube]

Στίχοι (Movement I)

ONE,TWO,THREE
ONE,TWO,THREE
ONE,TWO,THREE
ONE,TWO,THREE

(ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ)
                                  (ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΧΟΡΟΣ)

ΔΙ--Α Ε--ΛΑ 
ΔΙ--Α Ε--ΛΑ
ΔΙ-Α Ε--ΛΑ
ΔΙ-Α Ε--ΛΑ
ΔΙ-Α Ε---ΛΑ
ΔΙ-Α Ε--ΛΑ
                                                        ΔΙ-Α Ε--ΛΑ
                                                        ΔΙ-Α Ε--ΛΑ
                                                        ΔΙ-Α Ε---ΛΑ
                                                        ΔΙ-Α Ε--ΛΑ
ΕΛΑ

ΔΙ-Α Ε-ΡΩ-ΤΑ                                         ΕΣΥ ΠΑΙ ΔΕΙ (ΕΛΑ)
                                                            ΕΣΥ ΠΑΙ ΔΕΙ
ΖΗ-ΤΩ ΣΥ Ε-ΛΑ                                      ΕΣΥ ΠΑΙ ΔΕΙ
                                                            ΕΣΥ ΠΑΙ ΔΕΙ
ΔΙ-Α ΣΥ ΘΕ ΜΟΥ                                     ΕΣΥ ΠΑΙ ΔΕΙ
ΕΣΥ ΠΑΙ ΔΕΙ                                           ΕΣΥ ΠΑΙ ΔΕΙ
ΕΣΩ ΜΕΝ ΣΥ                                          ΕΣΥ ΠΑΙ ΔΕΙ
ΕΣΥ ΠΑΙ ΔΕ                                            ΕΣΥ ΠΑΙ ΔΕΙ

ΕΝ ΖEI ΘΕ-ΟΣ
ΕΝ ΖEI ΘΕ-ΟΣ

ΖΗ-ΤΩ ΤΕ ΤΗN ΜΗΤEΡΑ ΘΕΕ
ΖΗ-ΤΩ ΤΕ ΤΗN ΜΗΤEΡΑ ΘΕΕ
ΜΟΝΗ ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΑ ΜΕΝ
ΜΟΝΗ ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΑ ΜΕΝ
ΠΑΙ ΖΕΥ ΠΑΙ ΔEI
ΠΑΙ ΖΕΥ ΠΑΙ ΔEI ΠΑΙ ΔEI ΠΑΙ
ΔΕΟΜΕΝΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΔΙΙ
ΔΕΟΜΕΝΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΔΙΙ
ΔΕΟΜΕΝΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΔΙΙ
ΔΕΟΜΕΝΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΔΙΙ                          ΔΙ-
ΔΕΟΜΕΝΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΔΙΙ                          Α ΤΕ
ΔΕΟΜΕΝΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΔΙΙ                          ΤΗΝ MΗ-
ΔΕΟΜΕΝΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΔΙΙ                          TE-ΡΑ
ΔΕΟΜΕΝΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΔΙΙ                          Ε-ΛΑ

ΔΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ  ΔΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ  ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΔΕΙ
ΔΕΟΜΕΝΟΙ ΔΕΩΜΕΝ ΣΟΙ
ΔΕΟΜΕΝ ΔΕΟΜΕΝ ΔΕΟΜΕΝΟΙ (Χ4)

Αυτό το θρέντ δεν μπόρεσα να αποφασίσω αν έπρεπε να το ανοίξω στην "Μουσική" ή στις "επιστήμες" ή στην "Θρησκεία και πολιτική"... Αποφάσισα να το τοποθετήσω στην γενική συζήτηση... Είναι τόσα πολλά που μπορούμε να ανταλλάξουμε σχετικά. Ελπίζω πάντα σε πολιτισμένο επίπεδο. Αν μη τι άλλο όλοι θα συμφωνήσουμε οτι είναι ένα κορυφαίο μουσικό έργο. Ή μήπως είναι κάτι παραπάνω από ένα μουσικό έργο ?
μπραβο!!!!φανταστικο ειναι!!!!

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Όταν έχουμε π.χ  1000 πρόβατα και 1 λύκο ... προφανώς και ο λύκος θα επικρατήσει στο τέλος . Γι αυτό οι καλοί ποιμένες σκοτώνουνε το λύκο , πρίν φτάσει στο κοπάδι !

o ορισμός της Ιεράς Εξέτασης by dimitrios1000 εν έτει 2008.

Να το πώ κι εγώ με "Εκκλησιαστικά" λόγια ?
προφασίζονται προφάσεις εν αμαρτίαις..."

Να και το κατηγορητήριο της Ιεράς Εξέτασης.

Επίσης, εκτός από κρεμασμένους θα πρέπει να μην μιλάνε και οι κάθε λογής γραφικοί καρναβαλιστές.
Είτε μιλάνε για τον γραφικότατο ΕΧΕΤΛΑΙΟ, είτε για την εξίσου γραφική μαντάμ Ντορέτα και τους ομοϊδεάτες της κλπ κλπ καλύτερο θα ήταν να μη γινόμαστε ρεντίκολο πρώτα σε όσους κυκλοφορούν μέσα στην Αθήνα και μετά πάμε στα υπόλοιπα.

Γραφικό καρναβαλιστή δεν έχω αποκαλέσει κανέναν.
Εσύ μπορείς να αποκαλείς όσους θές. Τζάμπα είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δείχνεις το ήθος σου με αυτόν τον τρόπο.
Θα μπορούσα να σου απαντήσω ότι και απο γραφικούς έχετε μπόλικους. Στοιχειωδώς κάθε τηλεοπτικό πάνελ που σέβεται την διαθεσή του για νούμερα φέρνει και έναν ορθόδοξο ταλιμπάν για να γελάει ο κόσμος με τα καμώματα και τις θέσεις του, αλλά δεν το κάνω.
Δεν υπάρχει λόγος.
Όσο για το θέμα των κατ ιδίαν λατρευτικών εκδηλώσεων απαντάω τόσο σε σένα όσο και στον χιλιάρη.
Ο Μεσαίωνας πέρασε. Στα σπίτια μας θα κάνουμε ότι θέλουμε και λογαριασμό δεν θα δώσουμε σε κανέναν. Και στους Ιερους Ελληνικούς Τόπους επίσης.
Και όταν με το καλό ξανασηκωθούν οι πρώτοι σύγχρονοι Εθνικοί Ναοί, πράγμα το οποίο τρέμετε, θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος.

Για τον φίλο τον str8 λυπάμαι αλλά τα έχεις κάνει κουβάρι στο μυαλό σου.
Και για να το κλείνω και δεν θα επανέρθω στα θρησκευτικά-στον βαθμό που θα μπορέσω να συγκρατηθώ- γιατι στην χώρα που γένησε την Κριτική Σκέψη και τον Ορθό λόγο δεν αντέχω άλλο να "συζητάω" με οπαδούς του Μεσαίωνα, θλίβεται η ψυχή μου λέμε.
Δεν είχατε κανέναν λόγο να ποστάρεται εδώ. Εδώ λέγαμε για μήλα και ήρθατε να μας πείτε για πορτοκάλια.
Φοβισμένοι μην και αδειάσει το αβρααμικό μαντρι-που ευτυχως αδειαζει- είστε μην το δείχνεται και τόσο...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
o ορισμός της Ιεράς Εξέτασης by dimitrios1000 εν έτει 2008.

Να και το κατηγορητήριο της Ιεράς Εξέτασης.

Γραφικό καρναβαλιστή δεν έχω αποκαλέσει κανέναν.
Εσύ μπορείς να αποκαλείς όσους θές. Τζάμπα είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δείχνεις το ήθος σου με αυτόν τον τρόπο.
Θα μπορούσα να σου απαντήσω ότι και απο γραφικούς έχετε μπόλικους. Στοιχειωδώς κάθε τηλεοπτικό πάνελ που σέβεται την διαθεσή του για νούμερα φέρνει και έναν ορθόδοξο ταλιμπάν για να γελάει ο κόσμος με τα καμώματα και τις θέσεις του, αλλά δεν το κάνω.
Δεν υπάρχει λόγος.
Όσο για το θέμα των κατ ιδίαν λατρευτικών εκδηλώσεων απαντάω τόσο σε σένα όσο και στον χιλιάρη.
Ο Μεσαίωνας πέρασε. Στα σπίτια μας θα κάνουμε ότι θέλουμε και λογαριασμό δεν θα δώσουμε σε κανέναν. Και στους Ιερους Ελληνικούς Τόπους επίσης.
Και όταν με το καλό ξανασηκωθούν οι πρώτοι σύγχρονοι Εθνικοί Ναοί, πράγμα το οποίο τρέμετε, θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος.

Για τον φίλο τον str8 λυπάμαι αλλά τα έχεις κάνει κουβάρι στο μυαλό σου.
Και για να το κλείνω και δεν θα επανέρθω στα θρησκευτικά-στον βαθμό που θα μπορέσω να συγκρατηθώ- γιατι στην χώρα που γένησε την Κριτική Σκέψη και τον Ορθό λόγο δεν αντέχω άλλο να "συζητάω" με οπαδούς του Μεσαίωνα, θλίβεται η ψυχή μου λέμε.
Δεν είχατε κανέναν λόγο να ποστάρεται εδώ. Εδώ λέγαμε για μήλα και ήρθατε να μας πείτε για πορτοκάλια.
Φοβισμένοι μην και αδειάσει το αβρααμικό μαντρι-που ευτυχως αδειαζει- είστε μην το δείχνεται και τόσο...

Δεν ήξερα ότι υπάρχουν και πριβέ θρεντς όπου ποστάρουν μόνο ορισμένοι φίλε Τομίτο..
Δεν ξέρω επίσης αν τα έχω κάνει κουβάρι στο μυαλό μου αλλά τουλάχιστον ξέρω λίγα περισσότερα αρχαία και γραμματική από όσους λένε ότι η οδός και η ωδή συνδέονται ετυμολογικά με το Δία...
Και πίστεψέ με, έχω διαβάσει αρκετό Ισοκράτη, Θουκυδίδη, Δημοσθένη, Πλάτωνα και άλλους κλασσικούς και μάλιστα από το πρωτότυπο και δεν μπορώ να καταλάβω ποια ακριβώς είναι η σχέση τους με τους σύγχρονους χλαμυδοφόρους και γιατί οι δεύτεροι διεκδικούν το μονοπώλιο στην επίκλησή τους...
Το είχα πει και το ξαναλέω...Οι νυν "δωδεκαθειστές" έχουν τόση σχέση με τους original όσοι και οι σκοπιανοί με τους μακεδόνες, παλαιούς και σύγχρονους...
Με στρεβλές ερμηνείες, ψευδοεπιστημονικές προσεγγίσεις και αυθαίρετες κρίσεις, προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι οι συνεχιστές μιας θρησκείας που πέθανε πριν 1600 χρόνια και όχι μόνο διότι την κυνήγησαν οι χριστιανοί ζηλωτές αλλά διότι ξεπεράστηκε, όπως τόσες άλλες θρησκείες και δοξασίες στο πέρασμα των αιώνων...
Ο ελληνισμός όμως επιβίωσε, ίσως διότι είναι υπεράνω θρησκειών, ίσως διότι δεν χρειάζεται να είναι ο εκλεκτός λαός κανενός θεού ή θεών για να συνεχίσει...

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Δεν ήξερα ότι υπάρχουν και πριβέ θρεντς όπου ποστάρουν μόνο ορισμένοι φίλε Τομίτο..

Δεν μίλησε κανένας για πριβέ νήματα. Αλλά νομίζω ότι το σχόλιο για την αμφισεξουαλικότητα του Διός, ούτε ότι είχε λόγο ύπαρξης εδώ, ούτε προσέφερε κάτι στην όποια κουβέντα. Απλά κάποιοι δεν μπορούν να συγκρατήσουν την εμπάθεια τους. Στην τελική καλύτερα bisexual παρά asexual

Δεν ξέρω επίσης αν τα έχω κάνει κουβάρι στο μυαλό μου αλλά τουλάχιστον ξέρω λίγα περισσότερα αρχαία και γραμματική από όσους λένε ότι η οδός και η ωδή συνδέονται ετυμολογικά με το Δία...
Και πίστεψέ με, έχω διαβάσει αρκετό Ισοκράτη, Θουκυδίδη, Δημοσθένη, Πλάτωνα και άλλους κλασσικούς και μάλιστα από το πρωτότυπο και δεν μπορώ να καταλάβω ποια ακριβώς είναι η σχέση τους με τους σύγχρονους χλαμυδοφόρους και γιατί οι δεύτεροι διεκδικούν το μονοπώλιο στην επίκλησή τους...

Δεν νομίζω ότι ούτε το ένα ούτε το άλλο έχω κάνει. Και αφού σαν και μένα και μάλιστα πάρα πολύ καλύτεροί μου, υπάρχουν στις γραμμές μας, και μπορώ να στο αποδείξω (προσωπικά) ανά πάσα στιγμη η επίκληση αυτών των επιχειρημάτων και ειδικά η καραμέλα της χλαμυδοφορίας είναι περιττή.

Το είχα πει και το ξαναλέω...Οι νυν "δωδεκαθειστές" έχουν τόση σχέση με τους original όσοι και οι σκοπιανοί με τους μακεδόνες, παλαιούς και σύγχρονους...
Με στρεβλές ερμηνείες, ψευδοεπιστημονικές προσεγγίσεις και αυθαίρετες κρίσεις, προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι οι συνεχιστές μιας θρησκείας που πέθανε πριν 1600 χρόνια και όχι μόνο διότι την κυνήγησαν οι χριστιανοί ζηλωτές αλλά διότι ξεπεράστηκε, όπως τόσες άλλες θρησκείες και δοξασίες στο πέρασμα των αιώνων...

Και αφού το σύγχρονο νεοελληνικό κράτος θα "χάσει" αργά η γρήγορα το παιχνίδι με τους σκοπιανούς, μπορεί να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα για την κοντοφθαλμία του?
Επίσης αν εσένα σου μοιάζουμε ή έχεις θεωρήσει ότι, είμαστε συνεχιστές δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα και έτσι. Προσωπικά θεωρώ ότι κάνουμε αναβίωση λχ, αλλά πάλι ξεφευγουμε από το νήμα. Ας όψονται.
Για το τελευταίο επιχείρημα. Το βρίσκω "καθεστωτικό", και δεν τα πάω καλά με τις κατεστημένες απόψεις.

Ο ελληνισμός όμως επιβίωσε, ίσως διότι είναι υπεράνω θρησκειών, ίσως διότι δεν χρειάζεται να είναι ο εκλεκτός λαός κανενός θεού ή θεών για να συνεχίσει...

Τώρα που ελληνισμός εξαφανίζεται, άρχισε να σκέφτεσαι την συσπείρωση γύρω από μια Εθνική Θρησκεία. Εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα να ξαναγίνουμε Ρουμ Μιλιέτ όπως διαφαίνεται από τις διάφορες τελευταίες κινήσεις.

Επισκέπτης
Τώρα που ελληνισμός εξαφανίζεται, άρχισε να σκέφτεσαι την συσπείρωση γύρω από μια Εθνική Θρησκεία.

Τί πίνεις και δε μας δίνεις  :rockon: :rockon: :rockon:

Κοίταξε τον Ελληνισμό του εξωτερικού (Αυστραλία , Αμερική , Γερμανία κτλ), γύρω απο ποιά εθνική θρησκεία διατηρείται στη ζωή , και δεν έχει ήδη αφομοιωθεί απο το ξένο έθνος ... και θα καταλάβεις πολλά !

Στα υπόλοιπα δεν έχω χρόνο να απαντήσω ... απο Δευτέρα τα ξαναλέμε!

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Κοίταξε τον Ελληνισμό του εξωτερικού (Αυστραλία , Αμερική , Γερμανία κτλ), γύρω απο ποιά εθνική θρησκεία διατηρείται στη ζωή , και δεν έχει ήδη αφομοιωθεί απο το ξένο έθνος ... και θα καταλάβεις πολλά !

Aυτήν που κατάργησε την διδασκαλία των ελληνικών και τελεί τις λειτουργίες της στην Αγγλική? (Κάπως πρέπει να γεμίσει το μαντρί...)
Να χαίρεστε την υπαγωγή στο Φανάρι.

Επισκέπτης
Aυτήν που κατάργησε την διδασκαλία των ελληνικών και τελεί τις λειτουργίες της στην Αγγλική? (Κάπως πρέπει να γεμίσει το μαντρί...)
Να χαίρεστε την υπαγωγή στο Φανάρι.

Τελεί τις λειτουργίες ΚΑΙ στην Αγγλική ... και όχι μόνο στην Αγγλική ή στην Ελληνική.
Δεν καταλαβαίνω πού είναι  το κακό ...
Μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη λέει το Ευαγγέλιο ! Δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε Α και Β διαλογής .

Ώς προς τη διδασκαλία των Ελληνικών , λές ανακρίβειες . Δεν κατάργησε τίποτα. Έχω φίλο στην Αυστραλία και τα ξέρω όλα απο πρώτο χέρι !

Αλλά ακόμη και να τα καταργούσε  ...  δε θα λογοδοτήσει σε κανέναν ! Τα σχολεία της Ελληνικής ομογένειας σε Αμερική και Αυστραλία , είναι ιδιοκτησίας της Εκκλησίας και όχι του κράτους. Και κουμάντο στα αμπελοχώραφά μας , κάνουμε εμείς (για να στο δώσω να το καταλάβεις)

Να γιατί το κράτος στην Ελλάδα φοβάται το χωρισμό του απο την Εκκλησία. Γιατί θα πάψει να την ελέγχει , να εκμεταλλεύεται την περιουσία της (ΝΠΔΔ) και να της επιβάλλεται όταν το θέλει.

Γι αυτό είμαι υπέρμαχος του χωρισμού. Και μακάρι να γινότανε και τώρα !

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Να γιατί δεν είναι Εθνική Θρησκεία.

Επισκέπτης
Προτιμώ να είμαι  ΔΙ-ΕΘΝΗΣ , να μην περιορίζομαι στα τοπικά όρια ενός κράτους !

Μήπως όμως το  "διεθνής"  βγαίνει κι αυτό απ το Δία ? :2funny:

Επισκέπτης
Να στο πώ πιο απλά ?

Είναι εθνική θρησκεία ΚΑΙ του δικού μας έθνους , και όχι μόνο του δικού μας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom