Νέα

Ωδή στον Δία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 167
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
αναλυστε τα τωρα παρακαλω,
διοτι αν πω πως καταλαβα,
θα λεω ψεμματα :helpplea:
Λοιπόν... Έχουμε και λέμε... Νίπτω τας χείρας μου και σας παραθέτω τι βρήκα:

50=Η ΔΙΚΗ
51=ΔΙΑ ΕΛΑ
52=MAIA=AIMA=IAMA
252=NAΣΑ=ΒΑΓΓΕΛΗΣ [25, 52, 252, 25252525... είναι εικόνες του Μαιάνδρου]
534=ΜΥΘΩΔΙΑ=H ΓΕΝΝΗΣΙΣ=ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ=ΔΙΟΣ OΠΛΟ=ΛΟΓΟΣ ΚΛΙΜΑΞ=ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ=ΠΥΛΑΙ ΑΔΗ
786=ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΥΘΩΔΙΑ=ΝΑΣΑ ΜΥΘΟΔΙΑ=ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ=ΑΠΟ ΔΙΟ ΠΟΜΠΑΙΟΣ [Από Δία Σταλμένος]
1080=ΒΑΓΓΕΛΗΣ MYTHOΔEA=MYTHOΔEA NΑΣΑ=ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΔΙΟΣ
1264=ΜΥΘΩΔΙΑ=ΟΙ ΘΕΟΙ ΟΛΥΜΠΟΥ
1437=ΜΥΘΩΔΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ=TO ΟΛΟΝ ΦΑΟΣ ΕΙΝΑΙ
2032="ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ"=ΓΙΑΧΩΒΕΧΑΙ [Γιαχβέ][To "Αναζητούν τον Σκοτεινό" είναι στίχος του "Movement 4" του "Mythodea"]
2123=Ο ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ[χωρίς προτίμηση προς οποιοδήποτε κόμμα, σημειούται ότι στις ομιλίες του ΛΑ.Ο.Σ. ακούγεται πάντα το "Movement 1" του "Mythodea"] :2funny:
2124=ΜΑΡΣ ΟΔΥΣΣΕΥ ΝΑΣΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
2125=Η ΕΛΛΗΝΙΣ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ=ΕΞΑΥΛΩΣΗ ΓΙΑΧΒΕ :S
2167=TΟ ΟΛΩΝ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ=MΥΘΩΔΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
2168=ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑ :rockon:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
ακου να σου πω κατι φιλαρακι,
ουδεποτε σε ειρωνευτηκα,
επομενως οι εξυπναδες τετοιου τυπου εκει που σε παιρνει. :birdman:ο συνδεσμος που δινεις δεν αναφερεται στην ετοιμολογια της λεξης,
την οποια αν οντως αγνοεις, δεν πειραζει καθολου.

Μάθε γραμματική και αν δεν ξέρεις ρώτα και άσε τους τσαμπουκάδες (τουρκικης καταγωγής λέξη btw)..
Και ναι, σε θέμα γραμματικής μαζί σου με παίρνει και μάλλον άνετα...
Επίσης δεν είναι ετΟΙμολογία αλλά ετΥμολογία...Αν δεν ξέρεις τη διαφορά, άσε το σε κάποιους που ξέρουν 2 αράδες ελληνικά περισσότερα..

Από το λινκ που σου έστειλα, παραθέτω:
Πρέρχονται από το αρχαιοελληνικό δίος, που σημαίνει λαμπρός.
Προέρχονται από την Ινδοευρωπαϊκή υποτιθέμενη ρίζα *Dyēus, που σύμφωνα με τους γλωσσολόγους έδωσε ακόμα την ελληνική λέξη Θεός, το Λατινικό Deus, το Βεδικό Dyaus, το Γερμανικό Tiwaz και άλλες λέξεις σχετικές με το θείο.
Για τον Ι.Θ. Κακριδή το όνομα βρίσκεται και σε άλλους ινδοευρωπαϊκούς λαούς, τους Ινδούς, τους Όμβρους, τους Λατίνους κ.α. Το όνομά του ανάγεται στην ρίζα div-, που σημαίνει ουρανός. Η έκφραση Ζευς πατήρ αντιστοιχεί στο Diespiter (Juppiter) των Ρωμαίων, το Jupater των Όμβρων και το Dyaous Pitar των αρχαίων Ινδών

Άντε με τους όψιμους ελληνολάτρες τους αριθμολόγους και τους λοιπούς κλώνους του λιακό και του λιαντί...

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
φιλε κοψε τους χαρακτηρισμους
να μην κοκκινησει η οθονη :birdman:
δεν αποδυκνυεται καθαρα πως δεν ειναι συγγενεις οι δυο αυτες λεξεις btw :)
φωναχτε ενα γλωσσολογο παρακαλω! :bounce-glasses:

OP
OP
ais8hsh

ais8hsh

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
7
Πόντοι
6
Xαλαρώστε ρε παίδες...

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
ειναι πολυ προκλητικος ο φιλος .
εγω δεν μπορω να κανω κατι γι αυτο..
επαιρετε και ειρωνευετε λογω της ημιμαθιας και του εγωισμου που τον χαρακτηριζουν. :)
Xαλαρώστε ρε παίδες...
πρεπει να εκανα ορθογραφικο :2funny: :bottom:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
φιλε κοψε τους χαρακτηρισμους
να μην κοκκινησει η οθονη :birdman:
δεν αποδυκνυεται καθαρα πως δεν ειναι συγγενεις οι δυο αυτες λεξεις btw :)
φωναχτε ενα γλωσσολογο παρακαλω! :bounce-glasses:

Αν κοκκίνιζε από κάτι η οθόνη θα ήταν από τις ετυμολογικές και γραμματικές ανακρίβειες..
Το επιχείρημα "δεν αποδεικνύεται καθαρά πως δεν είναι συγγενείς" είναι λιγάκι διάτρητο, δεν βρίσκεις...
Η ηχιτική ομοιότητα από μόνη της ΔΕΝ σημαίνει ότι κάποιες λέξεις συγγενεύουν...πχ βούρτσα και πούτσα..Ή για να είμαι στο θέμα μας, πχ Διας- Διασχίζω...

Η λέξη ωδή δεν έχει κάποια σχέση με το Δια..Μην επιμένεις.

Επισκέπτης
Άντε με τους όψιμους ελληνολάτρες τους αριθμολόγους και τους λοιπούς κλώνους του λιακό και του λιαντί...

Δε θα το πιστέψεις ... αλλά συμφοιτητής μου στο Πανεπιστήμιο (ο Θεός να τον κάνει) , πίστευε οτι ο Λιαντίνης έχει αναληφθεί στους ουρανούς και οτι απο ύλη το σώμα του ... έγινε αντι-ύλη ... και προσπαθούσε να με πείσει οτι το ίδιο έπαθε και ο Χριστός... :uglystupid:

Όταν ο Λιαντίνης βρέθηκε στη σπηλιά στον Ταϋγετο ... συνήλθε ! ;)

Τελικά οι σύγχρονες αιρέσεις είναι πολύ πιο επικίνδυνες απο τις αντίστοιχες πρωτοχριστιανικές ...  & με διαφορά !

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
ειναι πολυ προκλητικος ο φιλος .
εγω δεν μπορω να κανω κατι γι αυτο..
επαιρετε και ειρωνευετε λογω της ημιμαθιας και του εγωισμου που τον χαρακτηριζουν. :)πρεπει να εκανα ορθογραφικο :2funny: :bottom:

πράγματι έκανες..."επαίρετΑΙ και ειρωνεύετΑι" είναι το ορθό...Αλλά μικρό το κακό- όλοι κάνουμε λάθη όταν πληκτρολογούμε...

Δεν ξέρω αν είμαι εγωιστής επειδή υπερασπιζομαι την άποψή μου ή δεν δέχομαι ανυποστήριχτες απόψεις...Ημιμαθής στο συγκεκριμένο ζήτημα μάλλον δεν είμαι...Εσύ πρέπει να διαβάσεις κάποιο λεξικό..Ειδικά αν θέλεις να αποδείξεις την "ημιμάθειά" μου...

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
με την λεξη "οδος" εχει καποια απο αυτες σχεση!?
το επιχειρημα στεκει μεχρι να ανατραπει .
ελπιζω να γινει καποτε αυτο, διοτι διαβαζει κι αλλος κοσμος.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δε θα το πιστέψεις ... αλλά συμφοιτητής μου στο Πανεπιστήμιο (ο Θεός να τον κάνει) , πίστευε οτι ο Λιαντίνης έχει αναληφθεί στους ουρανούς και οτι απο ύλη το σώμα του ... έγινε αντι-ύλη ... και προσπαθούσε να με πείσει οτι το ίδιο έπαθε και ο Χριστός... :uglystupid:

Όταν ο Λιαντίνης βρέθηκε στη σπηλιά στον Ταϋγετο ... συνήλθε ! ;)

Τελικά οι σύγχρονες αιρέσεις είναι πολύ πιο επικίνδυνες απο τις αντίστοιχες πρωτοχριστιανικές ...  & με διαφορά !

Για να είμαι ακριβοδίκαιος Δημήτριε, θυμήσου τί είχαν πάθει ουκ ολίγοι χριστανοί και δη μορφωμένοι με το σκήνωμα του βησσαρίωνα...
Ωστόσο, οι διάφορες σέχτες (και όχι αιρέσεις) που ανακατευουν ημερολόγια των μάγιας, προφητείες παππούληδων, τον πούτιν και το δωδεκάθεο με λίγη ψευδοεπιστήμη δεν είναι μόνο γελοίες, έχουν αρχίσει να γίνονται και εκνευριστικές και ίσως επικίνδυνες...

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
αδελφοι δογματιστες,
ας αφησουμε την επαρση και τον εγωισμο κατα μερος,
και ας κανουμε γονιμο διαλογο :hammer: :ak: :knuppel: :priest:

Επισκέπτης
Για να είμαι ακριβοδίκαιος Δημήτριε, θυμήσου τί είχαν πάθει ουκ ολίγοι χριστανοί και δη μορφωμένοι με το σκήνωμα του βησσαρίωνα...
Αυτό που λές το θυμάμαι...

Θυμήσου όμως κι εσύ την επίσημη στάση της Εκκλησίας επί του θέματος και τις ενέργειες που έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαος .

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
με την λεξη "οδος" εχει καποια απο αυτες σχεση!?
το επιχειρημα στεκει μεχρι να ανατραπει .
ελπιζω να γινει καποτε αυτο, διοτι διαβαζει κι αλλος κοσμος.

Η λέξη "οδός", η λέξη "Διας" και η λέξη "ωδή" δεν έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους εκτός ίσως από το γράμμα "δ"..
Τα πάντα ισχύουν μέχρι να ανατραπούν...
Εώς την ανατροπή λοιπόν, ας ανοίξουμε κανένα λεξικό για να μη λέμε ανακρίβειες και αυθαιρεσίες...

αδελφοι δογματιστες,
ας αφησουμε την επαρση και τον εγωισμο κατα μερος,
και ας κανουμε γονιμο διαλογο :hammer: :ak: :knuppel: :priest:

Κοίτα, γόνιμος διάλογος για την ετυμολογία μιας λέξης είναι δύσκολο να γίνει, ειδικά αν βασικό επιχείρημα είναι του τύπου "δεν αποδεικνύεται ότι δεν είναι"...
Η γνώση δεν είναι εγωισμός..
Εγωισμός είναι να μη γνωρίζεις κάτι και να επιμένεις ότι το γνωρίζεις...

Επισκέπτης
Πάω για ύπνο ...
Καληνύχτα !
Ες αύριον τα σπουδαία ...!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αυτό που λές το θυμάμαι...

Θυμήσου όμως κι εσύ την επίσημη στάση της Εκκλησίας επί του θέματος και τις ενέργειες που έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαος .

Θυμάμαι και την επίσημη θέση της εκκλησίας και στην υπόθεση του βησσαρίωνα και στις υποθέσεις διαφόρων τσαρλατάνων (αθανασία του αιγάλεω)...
Θύμιζε λίγο τη στάση του σύριζα στις υποθέσεις των κουκουλοφόρων (καταδικάζουμε μεν αλλά...)

Τέσπα, πάλι το ξενυχτήσαμε και έχω και τρεξίματα αύριο...
Λοιπόν, μάγκες τα λέμε...

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
ok
θεωρω οτι
Α=Β
δεν πρεπει να εξετασω αν ισχυει?
αν δεν αποδειξω πως ισχυει το αντιθετο,
δεν κανω κατι.
καλο ειναι να μενουμε στο ζουμι
και να πορευτουμε προς τη γνωση. ( ουχι προς τη νικην )
δεν κανουμε αγωνα ποιος θα φτασει πρωτος σε αυτην.
απλο δεν ειναι?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom