"Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του για να εγγραφούν δεκάδες χιλιάδες μέλη που αγαπούν τον Παναθηναϊκό.
Η ΠΑΕ και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πρέπει να δεχτούν ευρύτατη συμμετοχή στα διοικητικά τους συμβούλια, που θα αποφασίζουν για λειτουργία και επάνδρωση των τμημάτων τους. Οι ανώνυμες εταιρίες έχουν shareholders και stakeholders. Ειδικά στις αθλητικές εταιρίες οι stakeholders έχουν τον αποφασιστικό ρόλο. Εδώ είναι 2.000.000 φιλάθλους του Παναθηναϊκού, που δεν είναι δυνατόν να αγνοούνται από τους shareholders.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να έχει μία τεχνική επιτροπή από ανθρώπους της ομάδας. Όλες οι θέσεις, πλην ίσως του προπονητή, πρέπει να επανδρώνονται από παλαιούς παίκτες ή φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Πιστεύουμε όλοι στην ΠΕΚ ότι χρειάζεται μία ομάδα από τεχνικούς συμβούλους που να αγαπάνε τον Παναθηναϊκό. Αν κάνουν πέντε μεταγραφές και αποδειχτούν οι τέσσερις λάθος και η μία μέτρια, θα πρέπει να τους απολύσουμε.
Αν υπάρχει υστέρηση των εσόδων έναντι των απαραίτητων εξόδων, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα μέσω αντίστοιχης αύξησης των μετοχικών τους κεφαλαίων συμμετοχής και από άλλους ισχυρά οικονομικούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Αν για να έχουμε μία πρωταγωνίστρια ομάδα στην Ευρώπη, θα πρέπει να μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε χρήματα και εμείς οι άλλοι Παναθηναϊκοί. Όλοι μαζί οι Παναθηναϊκοί είμαστε πιο ισχυροί από τον Αμπράμοβιτς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που υπάρχουν, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μεταγραφές τις τάξεως των 30-40 εκατ. ευρώ για να έχουμε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό που πρέπει να γίνει, πρέπει να το κάνουμε.
Η ιστορία και η παράδοση επιβάλουν τη συσπείρωση των οργανωμένων φιλάθλων με επίκεντρο τη Θύρα 13. Παναθηναϊκός χωρίς Θύρα 13 δεν υπάρχει. Παναθηναϊκός να παίζει στη Λεωφόρο με άδεια τη Θύρα 13 δεν υπάρχει. Με την ίδια λογική δεν υπάρχει και Παναθηναϊκός με Θύρα 13 που να βρίζει και να μην είναι στο πλευρό της ομάδας στις χαρές και τις λύπες.
Θέλω να διαψεύσω το ότι έχω κάνει εγώ κρούση προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη για να μας πουλήσουν τις μετοχές της. Ουδέποτε έχει γίνει πρόταση. Εγώ έχω κάνει πρόταση για πολυμετοχικότητα.
Να διευκρινίσω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξια να αναλαβω κάποια θέση είτε εις την ΠΑΕ, είτε εις τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Ομιλο. Η ΠΕΚ απαρτίζεται μόνο από φιλάθλους. Σαν φίλαθλοι θέλουμε μόνο να βοηθήσουμε και τίποτα περρισότερο".
“Στην Παναθηναϊκή οικογένεια σημαντικό ρόλο θα έχουν οι οικογένειες Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου. Εκατομμύρια πράσινες καρδιές απαιτούν συνεργασία.
Επτά χιλιάδες φίλοι του Άρη πήγαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τον Αμορόζο και εμείς παίζαμε σε άδεια Λεωφόρο. Χάσαμε 4-0 φορώντας κάποιες φανέλες, που τις φορούσαν οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων, όπως ο Ανδρέου που αγωνιζόταν ματωμένος.
Θα ήταν άδικο για την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που για 30 χρόνια στήριξε το σύλλογο, να εμφανιζόταν κάποιος από το πουθενά και να ήθελε την ΠΑΕ. Κανείς σωστός άνθρωπος δεν θα το έκανε αυτό και δεν το κάνουμε κι εμείς.
Έχουμε κάνει μια πρόταση που είναι αδιανόητο να μην έχει ανταπόκριση. Να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για έναν καλύτερο Παναθηναϊκό. Δεν νομίζουμε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη θέλει να εγκαταλείψει τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλουμε να πάρουμε τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε επιχειρηματική σκοπιμότητα. Αντίθετα το κόστος γι' αυτό που κάνουμε είναι μεγάλο.
Θα πρέπει να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να βάλουν και άλλοι άνθρωποι χρήματα. Σίγουρα είναι δύσκολο να λειτουργήσει ένα τέτοιο μοντέλο. Δεν λέμε πως η πρόταση που κάνουμε είναι απαραιτήτως σωστή. Αυτό είναι που μπορούμε να κάνουμε τώρα.
Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει. Πάρτε για παράδειγμα την ΑΕΚ. Έκανε το ίδιο πράγμα πριν από τρία χρόνια και τις δύο χρονιές τερμάτισε πάνω από τον Παναθηναϊκό και τώρα είναι πρώτη. Πως δούλεψε αυτό στην ΑΕΚ και δεν θα μπορεί να δουλέψει στον Παναθηναϊκό.
Τον Παναθηναϊκός τον βλέπω σαν ιδέα. Όχι σαν μαγαζί. Αν βγει η οικογένεια και πει ότι πουλάει τότε να είσαστε σίγουροι ότι θα βρεθούν πολλοί αγοραστές. Η ιστορία έχει δείξει ότι δεν μας ενδιαφέρει το κέρδος".
--------------------------------------------------------------------------------
Παύλος Γιαννακόπουλος: "Είναι απαράδεκτο για όλους να είναι ο ΠΑΟ σ’ αυτή την κατάσταση, να είναι ουραγός και όχι πρωταθλητής. Δεν μπορεί να είσαι Παναθηναϊκος και να ντρέπεσαι να το πεις, δεν μπορεί τα παιδάκια στο σχολείο να ντρέπονται. Εμείς θα βοηθήσουμε και Οικονομικά και ηθικά. Αυτό που χρειάζεται είναι αγάπη και συσπείρωση. Δεν είναι δυνατόν να είναι ο ΠΑΟ σ' αυτή την κατάσταση. Θα τους συμπαρασταθούμε είτε είναι η ΠΕΚ είτε είναι η ΠΑΕ, για να γίνει ο Παναθηναϊκός μεγάλος και τρανός όπως ήταν παλιά".
Θανάσης Γιαννακόπουλος: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Βγενόπουλο για αυτή την κίνηση και τις προτάσεις που έκανε. Έπρεπε κάποιος να κάνει την κίνηση και ο Βγενόπουλος την έκανε . Δέκα χρόνια δεν έχει καμία επιτυχία. Ήρθε ο Ανδρέας και δύο εκατ. καρδιές που συμπαραστέκονται σε αυτή την κίνηση για να βοηθήσουμε ο Παναθηναϊκός να ξαναβρεί το δρόμο του για να είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα και πρωταγωνιστής στην Ευρώπη".
παμε ολοι μαζι για εναν νεο ΠΑΟ.