εδώ θα λέμε αλήθειες
δεν καταστρέφει ο ολυμπιακός την κοινωνία.
η κοινωνία κατέστρεψε τον ολυμπιακό.
μεγαλωμένος στα πέτρινα χρόνια του γάβρου ανάμεσα σε ολυμπιακάρες που άφηναν τα πάντα για την ομάδα και την αξιοπρέπεια, δεν πούλησαν ποτέ πρακτοριά τζάμπα μαγκιά και αλητεία έμαθα τι σημαίνει αγάπη για ιδανικά και ιδέες.
μικρός όλοι μου έλεγαν για τον παναθηναικο που κάνει ότι γουστάρει, είναι με την εξουσία και τα ζούσα όλα. αλλά πάντα μου έλεγαν ότι εσύ είσαι απο περήφανη πειραιώτικη κάστα δεν κάνεις τα ίδια. είσαι πειραιώτης εσύ. έχεις αξιοπρέπεια.
μια φορά στο παλιο καραισκάκη με είχε πάρει ο θειός μπάλλα δεν καταλάβαινα ακόμα απλά ξεχώριζα τις ομάδες και έβλεπα το σκορ στο μεγάλο πίνακα.
τέλειωσε το ματς και έχασε ο ολυμπιακός (νομίζω απο τον απόλλωνα τότε εντός)
λέω στο θείο που με παιρνε πάντα μαζί θείε χάσαμε; όχι αγόρι μου απλά οι άλλοι παίξαν καλύτερα και μας κέρδισαν.
μα ο ολυμπιακός είναι καλύτερος ελεγα μόνος τσαντισμένος.
δε πειράζει αγόρι μου θα κερδίσουμε την άλλη κυριακή μη στενοχωριέσαι.
οι παλιοί ολυμπιακοί ήταν πρώτ απ όλα άνθρωποι και ήξεραν να χάνουν όσο και εάν πληγώνονταν.
μετά ήρθαν οι σαλιαρελοκοσκωτάδες, χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα και μετά ήρθε και ο κόκκαλης να πάρει τη θέση του βαρδινογιάννη και χάθηκε και η ολυμπιακή ιδέα.
το αποτέλεσμά της ήταν να δημιουργούνται στρατιές ξιπασμένων ηπηρμένων γάβρων που το μονο που τους ενδιέφερε ήταν το πρωτάθλημα και η νίκη με κάθε τρόπο.
μ αυτά και μ αυτά ο γουλανδρής έγινε ανάμνηση και ο ολυμπιακός έπαψε να είναι ιδέα αλλά οικόσημο προς εκμετάλλευση.
καληνύχτα.
Μπράβο ρε φίλε.. Χίλια μπράβο από έναν άρρωστο Παναθηναϊκό. Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Μακάρι να ήταν οι περισσότεροι φίλαθλοι σαν εσένα..