Εσεις παντως εκει πανω με τα τυρια δεν τα πατε και πολυ καλα μου φαινεται
Καλησπέρα φίλε.
Εγώ δεν θα σου πώ κάτι καινούργιο αλλά όπως όλοι μας γνωρίζουμε το 95% των Σαλονικιών έχουν ΧΟΝΤΡO ΚOΜΠΛΕΞ με την Αθήνα και τους Αθηναίους.
Από Σαλονίκη είμαι, αλλά θέλω να πιστεύω ότι εγώ προσωπικά είμαι ακομπλεξάριστος άνθρωπος, δίκαιος και ρεαλιστής (το 5%).
Το ΧΟΝΤΡO ΚOΜΠΛΕΞ που έχουν οι συμπολίτες μου για την πρωτεύουσα της χώρας μας ξεπερνάει κάθε όριο συμπλέγματος αλλά και κωμωδίας ταυτόχρονα.
Οι συμπολίτες μου ΔΕΝ έχουν κάτι αρνητικό να βρούν για την Αθήνα και λένε ότι γελοιότητα τους κατέβει. "Γιατί λέτε το σουβλάκι καλαμάκι" κτλ.
που στο κάτω κάτω δεν είναι και λάθος, εφόσον υπάρχει σουβλάκι πίτα και σουβλάκι σε καλαμάκι και για να τα ξεχωρίζετε το λέτε συνθηματικά
"καλαμάκι" - και πολύ καλά κάνετε !
Εμείς εδώ πάνω είμαστε που δεν μιλάμε καλά τα Ελληνικά. Τα έχουμε αντικαταστήσει με τα Τουρκικά.
Το ψεύτικο το λέμε "Γιαλαντζί" - τον αδερφό "Καρντάσι" - το κρύο "μπούζι" κτλ.
Αυτό βέβαια συμβαίνει επειδή ο πλυθησμός της υποανάπτυκτης πόλης μας αποτελείται από : Μικρασιάτες, Πόντιους, Σλαύους και Αλβανούς.
Μην ξεχνάς ότι πριν από μερικά χρόνια γίναμε Ελλάδα...Ο Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε Θεσσαλονίκη και τον λευκό πύργο τον έχτισαν Τούρκοι.
Ακόμα και η κουζίνα μας πολίτικη είναι. Επίσης έχουμε πολλές Τουρκικές ονομασίες στην φτωχή πόλη μας όπως π.χ. "Σέιχ Σου" κτλ.
Απλά φίλε μου επειδή εσείς στην Πρωτεύουσα έχετε τα πάντα κι εμείς το τίποτα
σας μισούμε γι'αυτό και ψάχνουμε να βρούμε κάτι για να σας πειράζουμε....
Όμως εσείς που είσαστε Ανώτεροι εφόσον έχετε : Τα καλύτερα μαγαζιά, τους καλύτερους σε τεχνολογία και ποιότητα δρόμους, Τα καλύτερα εστοιατόρια,
τα πιο προχωρημένα Clubs, τiς πιο High αθλητικές εγκαταστάσεις, τα πιο Lux σπίτια, ξενοδοχεία κτλ. τα καλύτερα καταστήματα, τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα,
το καλύτερο μετρό στην Ευρώπη, Φοβερό αεροδρόμιο, καλύτερο μουσείο στην Ευρώπη, ακριβότερες μαρίνες σε Γλυφάδα , Βουλιαγμένη κτλ...
κι ένα σωρό αλλά που εμείς οι υποανάπτυκτοι θλιβεροί Σαλονικείς ΔΕΝ ΘΑ ΔΟYMΕ ΠΟΤΈ,
δεν ανοίγετε το στόμα σας να μας κατατροπώσετε όπως κανονικά θα μας άξιζε.
Χρόνια Πολλά και Υγεία στην Αθήνα που ονειρεύομαι κάποια στιγμή να ζήσω και να γίνω κι εγώ άνθρωπος επιτέλους όπως έγιναν πριν από μερικά χρόνια
και κάποιοι συμπολίτες μου (Αρναούτογλου, Σκορδά κτλ.)