Νέα

O νόμος του Gatsby

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα jaygatsby
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 342
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

omorfoulis

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2007
Μηνύματα
2.371
Like
10
Πόντοι
16
ο νόμος του Gatsby είναι εδώ.

τρώμε οικονομικά υγιεινά και μερακλίδικα στο σπίτι.

εξοικονομούμε χρήματα και φροντίζουμε την χοληστερίνη στις αρτηρίες μας

για να μπορούμε να γαμάμε μέχρι τα βαθιά γεράματα μέρα παρά μέρα με τον νόμο του Picker.

Ο νόμος του Gatsby είναι συμπληρωματικός του νόμου του Picker.


θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες.

:rockon: :rockon: :rockon:
 
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Απολαμβάνουμε σπίτι μας κριθαρότο με καλαμαράκι, σαλάτα τοματούλα και κόκκινο κρασάκι.

Φροντίζουμε την καρδιά μας με υγιεινή διατροφή, τα ω3 των θαλασσινών.

Και εκείνη με την σειρά της φροντίζει μέχρι τα βαθιά γεράματα να πομπάρει τον πούτσο μας με αίμα

για να πομπάρουμε εμείς ρουμανικά καβλέτα στο Μεταξουργείο και την Φυλής.

Σύντομα εικονογραφημένες οδηγίες παρασκευής του εδέσματος. Βήμα βήμα.
 

Συνημμένα

  • 011 (640x480).jpg
    011 (640x480).jpg
    185,5 KB · Εμφανίσεις: 44
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Το φαγάκι μας από κοντά.

Γαμάει γευστικά μάγκες!  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
 

Συνημμένα

  • 009 (640x480).jpg
    009 (640x480).jpg
    190,4 KB · Εμφανίσεις: 46
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Μπορείτε να διακρίνετε τους ολόκληρους κόκκους πιπεριού που έριξα. καμμιά 15αριά για γύρω στα 7-8 καλαμάρια.

Όταν τρως πρέπει να τους βγάλεις εκτός αν σου αρέσει να τα δαγκώνεις στο στόμα σου και να απελευθερώνουν το άρωμα πιπεριού.

Κααααααάαααααβλα!
 

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
15.648
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Απολαμβάνουμε σπίτι μας κριθαρότο με καλαμαράκι, σαλάτα τοματούλα και κόκκινο κρασάκι.

Φροντίζουμε την καρδιά μας με υγιεινή διατροφή, τα ω3 των θαλασσινών.

Και εκείνη με την σειρά της φροντίζει μέχρι τα βαθιά γεράματα να πομπάρει τον πούτσο μας με αίμα

για να πομπάρουμε εμείς ρουμανικά καβλέτα στο Μεταξουργείο και την Φυλής.

Σύντομα εικονογραφημένες οδηγίες παρασκευής του εδέσματος. Βήμα βήμα.

εισαι τυπος  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
 
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Και επειδή ο Jay Gatsby δεν είναι φιδέμπορας, ξεκινάμε.
 
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Η πρώτη μας ύλη, 7-8 καλαμάρια κατεψυγμένα, περίπου ένα κιλό πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε δακτυλίδια.

Ξέρετε να καθαρίζετε καλαμάρι? Θέλει θρεντ από μόνο του ή άλλη ενότητα στον Νόμο του Gatsby.

Γενικά η ενασχόληση με όλα τα ωμά θαλασσινά θυμίζει λίγο ενασχόληση με μουνί. Η γλίτσα και το γλύστρημα τους παραπέμπει σε υγρή μουνίλα.

 

Συνημμένα

  • 001 (640x480) (2).jpg
    001 (640x480) (2).jpg
    216,3 KB · Εμφανίσεις: 52
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Δεν αρχίζουμε όμως με το καλαμάρι αλλά με τον βασιλιά της κουζίνας, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι το οποίο σωτάρουμε μαζί με μία σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη)

που αλλού? σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

φάε λάδι κι έλα βράδυ που λένε... :grin:
 

Συνημμένα

  • 002 (640x480).jpg
    002 (640x480).jpg
    196,2 KB · Εμφανίσεις: 42
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε δύο μικρές πιπεριές χονδροκομμένες, μία πράσινη και μία κόκκινη.
 

Συνημμένα

  • 003 (640x480).jpg
    003 (640x480).jpg
    187,4 KB · Εμφανίσεις: 40
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Και τώρα ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μας καλαμαράκια.

Ανακατεύουμε.

Τα αφήνουμε λίγο να αρχίσουν να μαγειρεύονται μέσα στα νερά τους.
Χωρίς να προσθέσουμε τίποτα εμείς.
 

Συνημμένα

  • 004 (640x480) (2).jpg
    004 (640x480) (2).jpg
    209,1 KB · Εμφανίσεις: 47
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Σβήνουμε με μισό φλιτζάνι κόκκινο κρασί.
 

Συνημμένα

  • 005 (640x480).jpg
    005 (640x480).jpg
    193,6 KB · Εμφανίσεις: 28
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Το φαγητό μας μέσα στο ζουμάκι του.
 

Συνημμένα

  • 006 (640x480) (2).jpg
    006 (640x480) (2).jpg
    191,2 KB · Εμφανίσεις: 31
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Προσθέτουμε την ντοματούλα μας.
 

Συνημμένα

  • 007 (640x480).jpg
    007 (640x480).jpg
    188,8 KB · Εμφανίσεις: 39
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Στα τελευταία στάδια, μετά το σωτάρισμα να πω οτι μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
 
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Στο τέλος έχουμε ρίξει το κριθαράκι μας, περίπου μισή συσκευασία.

Το φαγητό μας έχει το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα λόγω του σβησίματος με το κόκκινο κρασί και έχει χυλώσει πολύ όμορφα, γι' αυτό το λέω και κριθαρότο γιατί θυμίζει ρυζότο.

Σε αυτό το σημείο ανακατεύουμε συχνά και ίσως να χρειαστεί να ρίξουμε και λίγο νεράκι γιατί έχει την τάση να κολλάει λίγο στην κατσαρόλα (κάτι που δεν πειράζει βέβαια).
 

Συνημμένα

  • 008 (640x480).jpg
    008 (640x480).jpg
    216,6 KB · Εμφανίσεις: 51

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Στο τέλος έχουμε ρίξει το κριθαράκι μας, περίπου μισή συσκευασία.

Το φαγητό μας έχει το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα λόγω του σβησίματος με το κόκκινο κρασί και έχει χυλώσει πολύ όμορφα, γι' αυτό το λέω και κριθαρότο γιατί θυμίζει ρυζότο.

Σε αυτό το σημείο ανακατεύουμε συχνά και ίσως να χρειαστεί να ρίξουμε και λίγο νεράκι γιατί έχει την τάση να κολλάει λίγο στην κατσαρόλα (κάτι που δεν πειράζει βέβαια).


μεγάλε το φαγητό θα γίνει νοστιμώτερο αν τσιγαρίσεις πρίν το κριθαράκι σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά του γλυκού λάδι για κανένα τρίλεπτο-τετράλεπτο  ;)
 
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
...νοστιμώτερο αν τσιγαρίσεις πρίν το κριθαράκι σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά του γλυκού λάδι

δεν αποκλείεται.

εδώ έχουμε όμως τον Νόμο του Gatsby ο οποίος απευθύνεται στον αδέσμευτο μπουρδελιάρη, ο οποίος δεν θέλει να λερώσει και να πλύνει πολλά σκεύη πριν βγει για την τσάρκα του στους δρόμους της ηδονής.

Χρησιμοποιούμε για όλο το φαγητό ΜΙΑ κατσαρόλα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom