Νέα

Ο Κόσμος γύρω μας: Ένα ανεξάντλητο θέμα !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TheBlade
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 176
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)
OP
OP
T

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Να σας βάλω κι άλλο ένα ...σχετικά εύκολο.
Ποιό πλάσμα είναι απο τους μεγαλύτερους εχθρούς του καρχαρία ;
Και δεν εννοώ τα δελφινία, τα οποία με την ευκινησία τους και την εξυπνάδα τους, τον αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά....
Εννοώ πλάσμα το οποίο επιτίθεται...και τρώει τους καρχαρίες για πρωϊνό.

Επισκέπτης
Το μεγαλο χταπόδι? είχα δει σε ενα ντοκιμαντερ που ετρωγε ενα καρχαρια!

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Να σας βάλω κι άλλο ένα ...σχετικά εύκολο.
Ποιό πλάσμα είναι απο τους μεγαλύτερους εχθρούς του καρχαρία ;
Και δεν εννοώ τα δελφινία, τα οποία με την ευκινησία τους και την εξυπνάδα τους, τον αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά....
Εννοώ πλάσμα το οποίο επιτίθεται...και τρώει τους καρχαρίες για πρωϊνό.
Μιλάμε για είδος φάλαινας??

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
70.300
Πόντοι
12.056
Κανενα γιγαντιο καλαμαρι η χταποδι??? :rolleyes: :rolleyes: :think: :think:
Η μηπως η Ορκα?? ;)

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Ο μαλάκας άνθρωπος ?

Vrikolakas

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Για ρίχτο Blade γιατί και μένα μου προκαλεί την περιέργεια να μάθω πιο είναι το πλάσμα που τρώει για πρωϊνό τον καρχαρία  :think:

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
ο συγκεκριμενος καρχαριας ειναι σαν τον νεμο η κανονικος :dancing: :dancing: :dancing: . πλακιτσα. για λεγε ρε φιλαρακι

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Που οφείλεται η ονομασία της  φώκιας  Monachus-Monachus?

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
70.300
Πόντοι
12.056
Αυτό ακριβώς το σκούρο χρώμα της, που θυμίζει ράσο, και ο παχύς λαιμός της, που μοιάζει με κουκούλα μοναχού, έδωσαν στη μεσογειακή φώκια το λατινικό της όνομα που σημαίνει "φώκια μοναχός".  :grin:

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Αυτό ακριβώς το σκούρο χρώμα της, που θυμίζει ράσο, και ο παχύς λαιμός της, που μοιάζει με κουκούλα μοναχού, έδωσαν στη μεσογειακή φώκια το λατινικό της όνομα που σημαίνει "φώκια μοναχός".  :grin:
Σωστός :thumbsup:
Υπάρχει και μία άλλη εκδοχή που είναι λιγότερο πιθανή.Σύμφωνα με αυτή η φώκια οφείλει την ονομασία της στο μοναχικό τρόπο ζωής της, μια και ζει σε ομάδες τεσσάρων ή πέντε ατόμων και όχι σε κοπάδια, όπως παλιότερα, που χαρακτηριζόταν ως ιδιαίτερα κοινωνική.

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
70.300
Πόντοι
12.056
Σωστός :thumbsup:
Υπάρχει και μία άλλη εκδοχή που είναι λιγότερο πιθανή.Σύμφωνα με αυτή η φώκια οφείλει την ονομασία της στο μοναχικό τρόπο ζωής της, μια και ζει σε ομάδες τεσσάρων ή πέντε ατόμων και όχι σε κοπάδια, όπως παλιότερα, που χαρακτηριζόταν ως ιδιαίτερα κοινωνική.

Παρτουζες με 4-5 ατομα δεν νομιζω να ειμαι τοσο μοναχικη η φωκια μας.. :2funny: :2funny:

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Λες να την ονομάσουμε partuzοus partuzοus??? :2funny:

Σήμερα η μεσογειακή φώκια monachous monachous έχει περιοριστεί σε μια μικρή θαλάσσια περιοχή των  βόρειων Σποράδων που έχει χαρακτηριστεί εθνικό θαλάσσιο πάρκο.
Τα ζώα που έχουν απομείνει είναι ελάχιστα  (κάτω από 50) .

OP
OP
T

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Για ρίχτο Blade γιατί και μένα μου προκαλεί την περιέργεια να μάθω πιο είναι το πλάσμα που τρώει για πρωϊνό τον καρχαρία  :think:

Σόρρυ που χάθηκα. Είχα δουλειά.
Κάμποσα είδη τρώνε καρχαρίες...αλλά συνήθως σε κάποια σποραδική συμπλοκή...ακόμα και τα τεράστια χταπόδια που είπε ο φίλος πιό πάνω.

Η φάλαινα όρκα όμως....τον έχει κανονικά ...στο διαιτολόγιο της ...ιδίως τον σφυροκέφαλο...τον γαλάζιο....και τον μακρυχέρη(γκρίζος)...ακόμη και τον φαλαινοκαρχαρία.

Έχουν ακουστεί βέβαια και περιπτώσεις καρχαρία-ταύρου να τρώει όρκες.
Υπάρχει καταγεραμμένη και περίπτωση όρκας να τρώει ....Μεγάλο Λευκό !

Αυτά από μένα φίλοι μου.....συνεχίστε το θρεντ....και ......

[size=14pt]ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ !!!![/size]

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Προχθές πέθανε στο Μαιάμι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ουρακοτάγκος του πλανήτη!Ήταν 55 χρονών...η φωτό είναι 3 χρόνια πριν...

Συνημμένα

• old_orangutan_ny107.jpg
    old_orangutan_ny107.jpg
    132,9 KB · Εμφανίσεις: 56

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Σκυλος ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου.
Αυτη την ιστορια την βρηκα στο ιντερνετ.

Δεν απέκτησαν καταλάθος αυτόν τον τιμητικό τίτλο τα σκυλιά. Η συγκεκριμένη ιστορία είναι μάλλον μία από τις πολλές που αποδεικνύουν την αλήθεια του.

Ένα κουτάβι κόκερ σπάνιελ έσωσε τον ιδιοκτήτη του μετά από τροχαίο. Ο 63χρονος μεσίτης, ιδιοκτήτης της θηλυκής σκυλίτσας, οδηγούσε σε δρόμο όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου κι έπεσε σε μία πλαγιά με κλίση 80% και σε απόσταση 1500 μέτρα από το δρόμο! Από την πτώση του αυτοκινήτου, ο οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα σ' αυτό. Ήταν όμως τυχερός, μέσα στην ατυχία του, γιατί είχε μαζί του το μικρό κουτάβι, το οποίο είχε υιοθετήσει μόλις δύο εβδομάδες πριν!

Το κουτάβι, με το όνομα honey (μέλι), κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και πήγε μέχρι το σπίτι ενός γείτονα. Περίμενε εκεί μέχρι ο γείτονας να επιστρέψει το βράδυ από τη δουλειά στο σπίτι του και γαβγίζοντας τον οδήγησε στο σημείο του ατυχήματος. Βέβαια, ο 63χρονος έμεινε περίπου οκτώ ώρες μέσα στο αυτοκίνητο (αργούσε να έρθει ο γείτονας), αλλά τελικά σώθηκε. Αν δεν ήταν το σκυλάκι, δύσκολα θα ανακάλυπτε κανείς το όχημα σε τέτοια απόσταση από το δρόμο. Οι πυροσβέστες τον απεγκλώβισαν και τώρα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με μερικά σπασμένα πλευρά και άλλα τραύματα στα πόδια του.

Ένας συνάδελφος από τη δουλειά πήγε μαζί με το κουτάβι στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα. Μόλις ανέβηκε στο κρεβάτι του, η honey άρχισε να τον γλείφει από χαρά στο πρόσωπο κι ο 63χρονος είπε: "Έχει φύγει εντελώς ο πόνος μου. Είμαι πολύ ευτυχισμένος".

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
Σκυλος ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου.
Αυτη την ιστορια την βρηκα στο ιντερνετ.

Δεν απέκτησαν καταλάθος αυτόν τον τιμητικό τίτλο τα σκυλιά. Η συγκεκριμένη ιστορία είναι μάλλον μία από τις πολλές που αποδεικνύουν την αλήθεια του.

Ένα κουτάβι κόκερ σπάνιελ έσωσε τον ιδιοκτήτη του μετά από τροχαίο. Ο 63χρονος μεσίτης, ιδιοκτήτης της θηλυκής σκυλίτσας, οδηγούσε σε δρόμο όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου κι έπεσε σε μία πλαγιά με κλίση 80% και σε απόσταση 1500 μέτρα από το δρόμο! Από την πτώση του αυτοκινήτου, ο οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα σ' αυτό. Ήταν όμως τυχερός, μέσα στην ατυχία του, γιατί είχε μαζί του το μικρό κουτάβι, το οποίο είχε υιοθετήσει μόλις δύο εβδομάδες πριν!

Το κουτάβι, με το όνομα honey (μέλι), κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και πήγε μέχρι το σπίτι ενός γείτονα. Περίμενε εκεί μέχρι ο γείτονας να επιστρέψει το βράδυ από τη δουλειά στο σπίτι του και γαβγίζοντας τον οδήγησε στο σημείο του ατυχήματος. Βέβαια, ο 63χρονος έμεινε περίπου οκτώ ώρες μέσα στο αυτοκίνητο (αργούσε να έρθει ο γείτονας), αλλά τελικά σώθηκε. Αν δεν ήταν το σκυλάκι, δύσκολα θα ανακάλυπτε κανείς το όχημα σε τέτοια απόσταση από το δρόμο. Οι πυροσβέστες τον απεγκλώβισαν και τώρα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με μερικά σπασμένα πλευρά και άλλα τραύματα στα πόδια του.

Ένας συνάδελφος από τη δουλειά πήγε μαζί με το κουτάβι στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα. Μόλις ανέβηκε στο κρεβάτι του, η honey άρχισε να τον γλείφει από χαρά στο πρόσωπο κι ο 63χρονος είπε: "Έχει φύγει εντελώς ο πόνος μου. Είμαι πολύ ευτυχισμένος".
Συγκινητικό.Τα σκυλιά είναι πανέξυπνα και άκακα ζώα (σε αντίθεση με τους ανθρώπους)

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Λοιπον φιλοι...μετα απο 26 με 27 ωρες ανεβασματος στο ραπιντσερ(μου εβγαλε την Παναγια...)ασε που μου κολλαγε το μηχανημα...καταφερα να ανεβασω τα 4 απο τα 6 σιντι σχετικα με τους δεινοσαυρους.Οσοι εχουν το RapGet (downloader manager) και  premium λογαριασμο στο rapidshare θα ευχαριστηθουν αυτην τη σειρα.Ειναι του BBC με ελληνικη μεταφραση..Ελπιζω να αξιζε τον κοπο..

...............

Θα ψαχτω λιγο θα ρωτησω κιολας μηπως βρω ενα τροπο να ανεβαζει πιο γρηγορα το σκασμενο...μηπως με καποιον proxy server...;τι να πω ..θελω πολυ να σας τα ανεβασω ρε γαμωτο...Μηπως καποιος κομπιουτερας ο sony η ο  amale η καποιος αλλος θα μπορουσε να με διαφωτισει;

Επισκέπτης
  Λοιπον φιλοι...μετα απο 26 με 27 ωρες ανεβασματος στο ραπιντσερ(μου εβγαλε την Παναγια...)ασε που μου κολλαγε το μηχανημα...καταφερα να ανεβασω τα 4 απο τα 6 σιντι σχετικα με τους δεινοσαυρους.Οσοι εχουν το RapGet (downloader manager) και  premium λογαριασμο στο rapidshare θα ευχαριστηθουν αυτην τη σειρα.Ειναι του BBC με ελληνικη μεταφραση..Ελπιζω να αξιζε τον κοπο..

||||||||||||||||

Θα ψαχτω λιγο θα ρωτησω κιολας μηπως βρω ενα τροπο να ανεβαζει πιο γρηγορα το σκασμενο...μηπως με καποιον proxy server...;τι να πω ..θελω πολυ να σας τα ανεβασω ρε γαμωτο...Μηπως καποιος κομπιουτερας ο sony η ο  amale η καποιος αλλος θα μπορουσε να με διαφωτισει;
κατ αρχήν τι σύνδεση έχεις? και το βασικό είναι να έχεις premium για να τα κατεβάσεις ταυτόχρονα.
πρώην σύνδεση οτενετ 4 mbit μια κιν. ταινία που με πρέμιουμ σύνδεση ( ταυτόχρονα όλα τα παρτ.) ήθελα περίπου 45 με 50 λεπτά να την κατεβάσω τώρα με ΟΝ 16 ΜΒ θέλω περίπου 10 λεπτά.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
κατ αρχήν τι σύνδεση έχεις? και το βασικό είναι να έχεις premium για να τα κατεβάσεις ταυτόχρονα.
πρώην σύνδεση οτενετ 4 mbit μια κιν. ταινία που με πρέμιουμ σύνδεση ( ταυτόχρονα όλα τα παρτ.) ήθελα περίπου 45 με 50 λεπτά να την κατεβάσω τώρα με ΟΝ 16 ΜΒ θέλω περίπου 10 λεπτά.

Εχω συνδεση οτενετ 4096/256 Kbps και πριμιουμ λογαριασμο για 6 μηνες..Στο κατεβασμα δεν εχω προβλημα,εχω το προγραμματακι ραπγκετ και κατεβαζω σφαιρα....Το προβλημα μου ειναι στο να ΑΝΕΒΑΖΩ αρχεια και να στελνω σε φιλους τα λινκς...Θελω να τα ανεβαζω γρηγορα αλλα με το σκασμενο κοντεψα να παθω εγκεφαλικο....Απλα σου λεω οτι 4 σιντακια με ντοκιμαντερ,εκανε 27 ωρες να ανεβουνε...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom