Νέα

Ο Κόσμος γύρω μας: Ένα ανεξάντλητο θέμα !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TheBlade
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 176
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Πετρίτης, Falco peregrinus
Πασίγνωστος, καθώς είναι ένα από τα ισχυρότερα γεράκια και το ταχύτερο πλάσμα στο κόσμο. Ο πετρίτης εφορμά με ταχύτητα μεγαλύτερη από 300km/h για να χτυπήσει πουλιά στον αέρα και να τα συλλάβει στο έδαφος. Μπορεί να κυνηγήσει πουλιά μεγαλύτερα από τον ίδιο. Έφτασε στο όριο της εξαφάνισης στις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης εξαιτίας της χρήσης εντομοκτόνων όπως το DDT, το οποίο τώρα έχει απαγορευτεί. Ο πληθυσμός του τώρα αυξήθηκε χάρη στη προστασία. Κάποια ζευγάρια που ζουν μέσα ή γύρω από πόλεις όπως η Αθήνα, τρέφονται με περιστέρια και ψαρόνια. Το παράνομο κυνήγι από τους εκτροφείς περιστεριών παρατηρείται συχνά.
Παλια  εκει που εμενα ειχε πολλους περιστεραδες...οι οποιοι ειχαν μεγαλες διενεξεις με τον εν λογω θηρευτη...Τα απογευματα ολοι ειμασταν στις καρεκλιτσες με φραπε,ο καθενας στην ταρατσα του και χαζευαμε τους περιστεραδες που σηκωνανε τα "γιακαντι" του και τα "σουρντιζανε"...Οταν επεφτε πετριτης στο κοπαδι απο τις βουτες και τους βουταγε καμμια ,οι παναγιες και οι χριστοι ακουγονταν μεχρι το κεντρο....Φοβερο θεαμα για οποιον δεν το εχει δει....

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Ξέρει κανείς να μου πεί ποιός είναι ο μεγαλύτερος σκορπιός που έζησε ποτέ στη Γή ;
Μια τεράστια απολιθωμένη δαγκάνα που βρέθηκε στη Γερμανία πρέπει να ανήκε σε έναν πρόγονο του σκορπιού, που είχε μήκος 2,5-3,5 μέτρα, ο οποίος κυριαρχούσε σε λίμνες και ποτάμια πριν από την άφιξη των δεινοσαύρων, ανακοίνωσαν Βρετανοί και Γερμανοί παλαιοντολόγοι. Οι ερευνητές υπολόγισαν το μήκος του ζώου από μια δαγκάνα μήκους 46 εκατοστών. Για τους υπολογισμούς τους βασίστηκαν στο γεγονός ότι σε όλους τους σκορπιούς η αναλογία μήκους σώματος - δαγκάνας είναι πάντα περίπου ίδια. Ο σκορπιός - τέρας έζησε πριν 390 εκατ. χρόνια και το απολίθωμα της δαγκάνας του βρέθηκε σε λατομείο στη Γερμανία. Το προϊστορικό πλάσμα, που φέρει τη λατινική ονομασία Jaekolopterus rhenaniae, ζούσε σε ποτάμια και έλη. Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Μπρίστολ της Αγγλίας, που δημοσίευσε την ανακάλυψη, εκτιμά ότι το μέγεθος του πλάσματος οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι αράχνες, τα έντομα και τα καβούρια των προϊστορικών χρόνων πρέπει να ήταν πολύ μεγαλύτερα απ όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Και αυτο δεν το ηξερα.
Και ποσα εχουμε να μαθουμε ακομα. ;)

OP
OP
T

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Βρασίδα....σωστός στα πάντα.

Συνημμένα

• 390 mil years scorpion.jpg
    390 mil years scorpion.jpg
    43,9 KB · Εμφανίσεις: 29

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Παλια  εκει που εμενα ειχε πολλους περιστεραδες...οι οποιοι ειχαν μεγαλες διενεξεις με τον εν λογω θηρευτη...Τα απογευματα ολοι ειμασταν στις καρεκλιτσες με φραπε,ο καθενας στην ταρατσα του και χαζευαμε τους περιστεραδες που σηκωνανε τα "γιακαντι" του και τα "σουρντιζανε"...Οταν επεφτε πετριτης στο κοπαδι απο τις βουτες και τους βουταγε καμμια ,οι παναγιες και οι χριστοι ακουγονταν μεχρι το κεντρο....Φοβερο θεαμα για οποιον δεν το εχει δει....
Σε ποια περιοχή gabadoo?

OP
OP
T

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Από μένα φιλαράκια καλό βράδυ....σας αφήνω και ελπίζω να συνεχίσετε με ωραία θέματα το θρέντ.
Σας αφήνω με την εξης ερώτηση:

Ξέρει κάποιος ποιό είναι το πιό δηλητηριώδες πλάσμα στον κόσμο ;

Καλό βράδυ και τα λέμε αύριο.

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Από μένα φιλαράκια καλό βράδυ....σας αφήνω και ελπίζω να συνεχίσετε με ωραία θέματα το θρέντ.

Καλο βραδυ blade.

walkalone

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0

Εγώ!! Κάποτε τσακώθηκα με 2 μαλάκες στην δουλειά μου και ένας από τους δυο μου είπε ότι αν δαγκώσω την γλώσσα μου θα πάθω δηλητηρίαση.
Χωρις πλάκα τώρα είναι το ταιπαν της αυστραλιανής ενδοχώρας και το αμέσως επόμενο είναι το μαυρο μάμπα το δηλητηριο τους αποτελείτε από ισχυρότατες νευροτοξίνες που παραλύουν το νευρικό σύστημα και οδηγούν τους ιστούς στην αποσύνθεση

OP
OP
T

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Εγώ!! Κάποτε τσακώθηκα με 2 μαλάκες στην δουλειά μου και ένας από τους δυο μου είπε ότι αν δαγκώσω την γλώσσα μου θα πάθω δηλητηρίαση.
Χωρις πλάκα τώρα είναι το ταιπαν της αυστραλιανής ενδοχώρας και το αμέσως επόμενο είναι το μαυρο μάμπα το δηλητηριο τους αποτελείτε από ισχυρότατες νευροτοξίνες που παραλύουν το νευρικό σύστημα και οδηγούν τους ιστούς στην αποσύνθεση

Δυστυχώς με το να μην δουλέυει το σάιτ σήμερα το πρωί, το θρεντάκι μας δεν συνεχίστηκε...
Σωστά αυτά ποου γράφεις φίλε μου....
Νομιζω όμως ότι το πιο δηλητηριώδες από όλα είναι η μέδουσα κύβος (κυβομέδουσα)...ανατριχιαστική περίπτωση....με δηλητήριο που δρά άμεσα....όχι πάντα αντιμετωπίσιμο από αντίδωτα...και απαιτεί πολλές δόσεις...πολλές φορές η κατάληξη είναι ο θάνατος...ακόμα και σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται άμεσα.
Τα πλοκάμια της έχουν άπειρα μικροκοπικά γαντζάκια...που γαντζωνονται στο δέρμα του θύματος....και εκχύουν το δηλητήριο.
Δημιουργεί αμέσως τεράστιες ουλές...καταστρεφοντας τους ιστούς.
Συνήθως δεν θεραπέυονται ποτέ πλήρως.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=9pt]Μια τεράστια απολιθωμένη δαγκάνα που βρέθηκε στη Γερμανία πρέπει να ανήκε σε έναν πρόγονο του σκορπιού, που είχε μήκος 2,5-3,5 μέτρα, ο οποίος κυριαρχούσε σε λίμνες και ποτάμια πριν από την άφιξη των δεινοσαύρων, ανακοίνωσαν Βρετανοί και Γερμανοί παλαιοντολόγοι. Οι ερευνητές υπολόγισαν το μήκος του ζώου από μια δαγκάνα μήκους 46 εκατοστών. ....[/size]

Ίσως δεν είμαι ο καταλληλότερος για να δώσω πληροφορίες στο thread, αλλά θα σας πω πράγμα που ΕΙΔΑ.
Κάποτε γνωστός μου αμερικάνος με πήγε για καλό φαγητό σε εστιατόριο του Long Island στη Νέα Υόρκη για να με περιποιηθεί. Ένα απο τα καλά φαγητά εκεί είναι ο αστακός. Πήγαμε σε μαγαζί που σερβίρει ΜΟΝΟ αστακούς.
Οι αστακοί τους (American Lobster) είναι διαφορετικοί απο τους δικούς μας, κυρίως σε σχήμα. Τους ψαρεύουν στον Ατλαντικό (όχι μακρυά απο τις ακτές) και τροφοδοτούν καταστήματα και εστιατόρια.
Οι "συνήθεις" αστακοί που σερβίρονται είναι 0,9~1,1 κιλά, και έχουν μήκος περί τους 30~35 πόντους.
(Έναν τέτοιο έφαγα, μόνος μου, βραστόν, και στριφογύριζα στο κρεβάτι όλη τη νύχτα. ΠΟΛΥ βαρύ φαϊ).
Στο εστιατόριο, μέσα σε βιτρίνα, υπήρχε σαν έκθεμα μια δαγκάνα.
Η ΔΑΓΚΑΝΑ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΗΚΟΣ 40 ΠΟΝΤΟΥΣ!
Μου εξήγησαν ότι πριν από 30 και πλέον χρόνια οι αστακοί που έβγαζαν είχαν τέτοιο μέγεθος!
Αλλά (δυστυχώς) πλέον, λόγω της υπεραλίευσης δε βρίσκουν τόσο μεγάλους, και οι συνήθεις έχουν μέγεθος όσο σας είπα.

Πάντως η δαγκάνα που είδα ήταν ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
και εδώ:
και εδώ:
(τους πουλάνε και με mail order ζωντανούς)

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
    Λοιπον τα συγχαρητηρια μου στον φιλο ιστοριοδιφη λεπιδα για το εν λογω θρεντ..Καλησπεριζω επισης και τον ετερο φιλο ΒΡΑΣΙΔΑ..

Φιλοι μηπως ξερει κανενας να μου πει την διαδικασια του πως να κανω ενα αρχειο τομους και να το ανεβασω στο rapidshare; Εχω πριμιουμ λογαριασμο αλλα τον χρησιμοποιω μονο για κατεβασμα...Εαν μαθω την διαδικασια,εχω να ανεβασω πολλα γκιγα ντοκιμαντερ...για τον πλανητη μας...

Για να το κάνεις αυτό, χρειάζεσαι καταρχήν το πρόγραμμα winrar, που μάλλον το έχεις, εφόσον μπορείς και κατεβάζεις αρχεία τα οποία μετά ''ξεπακετάρεις''. Για να ''πακετάρεις'' λοιπόν ένα αρχείο, ''σπάζοντάς'' το σε τόμους όπως λες, ανοίγεις το winrar και πατάς το ''add''. Στο παράθυρο που ανοίγει πατάς ''browse'' και βρίσκεις το αρχείο που θα πακετάρεις. Για να γίνει σε ''τόμους'', πας πιο κάτω στην επιλογή ''split to volumes, bytes''  κι επιλέγεις τι μέγεθος θα έχει ο κάθε τόμος (το πιο συνηθισμένο είναι το zip100, που φτιάχνει κομμάτια των 100mb). Πατάς ΟΚ και το πρόγραμμα σου φτιάχνει τα πακέτα τα οποία και σώζει στον ίδιο φάκελο που είναι και το βασικό αρχείο. Μετά, νομίζω ότι το rapidshare έχει αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα τα ανεβάσεις.

OP
OP
T

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Καλημέρα αδέλφια.
Σας βάζω τώρα δύο φωτό της κυβομέδουσας γαιτί το Σάββατο ποου το συζητάγαμε χάλασε η σύνδεση μου και δεν μπορουσα να τις "ανεβάσω".

Συνημμένα

• box-jellyfish.jpg
    box-jellyfish.jpg
    13,2 KB · Εμφανίσεις: 17
  • box-jellyfish1.jpg
    box-jellyfish1.jpg
    29,8 KB · Εμφανίσεις: 21

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλημέρα.Ωραίο θέμα Ημεροβάτη.Αν κ με έχει συνεπάρει η Ιστορία ως γνωστόν,εντούτοις τα πράγματα που γράφετε κ παραθέτετε είναι εντυπωσιακά.Κανά δεινοσυρούλι θα δούμε που μου αρέσουν ως τα πρώιμα ιστορικά πλάσματα της Γης;

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Blade συνομολογώ...Ωραίο θέμα.  :thumbsup:

OP
OP
T

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Καλημέρα σκοτεινέ μου φίλε.
Δεινόσαυροι....χμ....αγαπημένο θέμα.
θα μου πεί κάποιος σας παρακαλώ, ποιός ήταν ο ταχύτερος δεινόσαυρός όλων ;
Για να ξεφύγουμε λίγο από το μεγαλύτερος - δυνατότερος που είναι οι συνήθεις ερωτήσεις.

OP
OP
T

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
Δεν χρειάζονται όμως.
Όσο καλή και να είναι μια ιδέα....χωρίς τη δική σας συμμετοχή....δεν έχει ελπίδα.

Επισκέπτης
Στην αρχαία Αγγλία κάποιος δεν μπορούσε να κάνει σεξ εκτός και αν είχε την συγκατάθεση του
Βασιλιά (εξαιρούνταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας). Όποιοι ήθελαν να αποκτήσουν παιδί,
έπαιρναν την συγκατάθεση του Βασιλιά και έτσι τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν
στην πόρτα τους όταν έκαναν σεξ. Η πλάκα έγραφε ότι διέπρατταν F.U.C.K. δηλαδή "Fornication
Under Consent of the King" (συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά).

OP
OP
T

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Στην αρχαία Αγγλία κάποιος δεν μπορούσε να κάνει σεξ εκτός και αν είχε την συγκατάθεση του
Βασιλιά (εξαιρούνταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας). Όποιοι ήθελαν να αποκτήσουν παιδί,
έπαιρναν την συγκατάθεση του Βασιλιά και έτσι τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν
στην πόρτα τους όταν έκαναν σεξ. Η πλάκα έγραφε ότι διέπρατταν F.U.C.K. δηλαδή "Fornication
Under Consent of the King" (συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά).
Λίγο άσχετο με το θρεντ...αλλά ενδιαφέρουσα πληροφορία.
:2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
T

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Κανείς δεν γνώριζε τον κομψόγναθο ;
Μικρός...με μέγεθος γάτας....διένυε τα 100 μ. σε 5.6 δευτερόλεπτα !
Ο μέγιστος και τρομερός τυρρανόσαυρος...με το τεράστιο βάρος του των 6 τόνων....ήταν επίσης ταχύτατος....όσο περίπου ένας σύγχρονος ποδοσαφιριστής !

Συνημμένα

• 1reh2c.jpg
    1reh2c.jpg
    145,5 KB · Εμφανίσεις: 24

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom