Δεν ανησυχώ καθόλου.Μην ανησυχείς το προληπτικό χτύπημα του Ισραήλ κατά του Ιράν πλησιάζει!!!
Κοιμάμαι ήσυχος.
Δεν ανησυχώ καθόλου.Μην ανησυχείς το προληπτικό χτύπημα του Ισραήλ κατά του Ιράν πλησιάζει!!!
Το επίχειρημά σου δεν είναι πειστικό.Μήπως έχεις ακούσει για την NON PROLIFERATION TREATY(NPT) που υπεγράφη το 1968 από όλα σχεδόν τα κράτη μέλη του Ο.Η.Ε του Ιράν συμπεριλαμβανομένου?
η ασκηση διεξηχθη στα πλαισια της αμυντικης συμφωνιας ισραηλ-ελλαδος την οποια ειχε υπογραψει το 1994 ο αντρεας,πολυ σωστα κατα τη γνωμη μου,και η οποια ειχε τοτε ενοχλησει παρα πολυ τοσο την τουρκια οσο και τις ηπα
τωρα οσον αφορα το γεγονος αν μπορει να γινει πολεμος μεταξυ ιραν,ισραηλ και ηπα.αν γινει θα γινει οταν θα συμφερει και τους 3
να γινω πιο σαφης.το ιραν εχει ενα φαυλο παπαδιστικο καθεστως,που τρωει τα λεφτα του κοσμακη.αυτο το καθεστως αρχισε να τιθεται σε δοκιμασια κατα την προεδρια κλιντον,οταν προσσεγγιζοντας το ιραν οι ηπα ,καποιοι νεοι αρχισαν να φωναζουν εναντιον του παπαδαριου.αν λοιπον το ιραν δεχοταν μια επιθεση το παπαδαριο εδραιωνεται για αλλα 30 χρονια.ποιος θα τολμουσε να τα βαλει με τους ''ηρωες'' που τα εβαλαν με την κακη δυση?
στις ηπα παλι ενας πολεμος θα ηταν βουτυρο στο ψωμι του στρατιοβιομηχανικου κατεστημενου που κυβερνα τη χωρα.πολεμος ισον μεγαλες παραγγελιες αρα παραδακι.ομως εδω υπαρχουν και σοβαρες επιφυλαξεις που θα αναφερω κατοπιν
το ισραηλ.απο την πλευρα του με ενα τετοιο χτυπημα θα αποκτουσε το χαμενο του πρεστιζ μετα τον πολεμο του λιβανου του 2006,οπου μια χουφτα καλα διαβασμενοι παρτιζανοι της χεζμπολαχ το εκαναν ρεζιλι.απο την αλλη ισως και ετσι ξεχνιονταν και τα οικονομικα σκανδαλα του πρωθυπουργου του ο οποιος ολο και κατι αρπαζε απο το δημοσιο ταμειο
ποιος θα ηταν ο χαμενος?η παγκοσμια οικονομια.σε ενδεχομενο χτυπημα τα στενα του ορμουζ κλεινουν αρα τα παγκοσμια αποθεματα πετρελαιου αυτοματα μειωνονται 20% και η τιμη παει 250 δολλαρια το βαρελι.αυτο σημαινει 10% πληθωρισμο για τις ηπα (εδω φανταστειτε τι θα γινει)και εκτιναξη της ανεργιας στο 7%.παραλληλα τσακισμα του ηδη χτυπημενου αμερικανικου χρηματιστηριου και τσακισμα του χρηματιστηριακου δεικτη S@P στις 965 μοναδες.αυτος ειναι και ο λογος που μεχρι τωρα δεν εχει γινει τιποτε.γιατι ειναι η πρωτη φορα που τα συμφεροντα του στρατιοβιομηχανικου κατεστημενου των ηπα ειναι αντιθετα των συμφεροντων του τραπεζοχρηματιστηριακου χωρου.
Δεν ξέρεις ούτε να διαβάζεις ότι είναι μπροστά σου γραμμένο, φίλε.
Στο ποστ μου (το οποίο σχολιάζεις) ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ?
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ.Πως λοιπόν σχολιάζεις "το επιχείρημά μου"?
ΑΠΑΝΤΗΣΕ! και αν δε το κάνεις, δε ξαναασχολούμαι με το τι γράφεις.
...τη στιγμή που υπάρχει το Internet και μπορώ να διαβάζω ότι θέλω από όπου θέλω ...
Να το διευρύνω λίγο....
Υπεγράφη η συμφωνία ΗΠΑ-Τσεχίας
08/07/2008
Παρά τις ρωσικές αντιδράσεις Ουάσινγκτον και Πράγα υπέγραψαν την Τρίτη τη συνθήκη που επιτρέπει στις ΗΠΑ να αναπτύξουν μέρος της αντιπυραυλικής τους ασπίδας στη Νατοϊκή αυτή χώρα.
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις και ο τσέχος ομόλογός της Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ υπέγραψαν στην Πράγα τη διμερή συμφωνία για την εγκατάσταση ενός σταθμού ραντάρ νοτιοδυτικά της τσεχικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο ενός συστήματος, το οποίο αποσκοπεί, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, στην κατάρριψη πυραύλων που μπορεί να εκτοξευτούν από κράτη, όπως το Ιράν.
Είναι απίστευτοι οι τύποι τελικά.
Στην ΤΣΕΧΙΑ (μήπως έπρεπε να πάνε Ισλανδία για πιο καλά?) βρήκαν να στήσουν πράμα για να αμυνθούν.... απ' το Ιραν!
Μα τι σκατά, πιστεύουν ότι όλος ο κόσμος είναι αγεωγράφητος όπως οι δικοί τους πολίτες?
Δεν αλλάζει φίλε μου.
Η εξωτερική πολιτική (άλλο πράμα η στρατηγική) των ΗΠΑ δεν καθορίζεται από τον εκάστοτε πρόεδρο, ούτε καν από το εκάστοτε κυβερνόν κόμμα.
Καθορίζεται από ΑΛΛΑ πράματα, που δεν αλλάζουν.
Το κυριότερο είναι οι πεποιθήσεις του λαού τους...
Κύριε Cretan,όπως λέμε Κρητικός ή όπως λέμε κρετίνος?Μα γιατί βγάζεις τόση κακιοσύνη βρε παιδί μου??
Μήπως σου έκοψαν όλο το πουλάκι κατά την περιτομή και αντιδράς έτσι??
Συνεχίζουμε....
Στάυρο πάντα υπήρχαν τα κέντρα επιρροής στις ΗΠΑ και πάντα επηρέαζαν τον πρόεδρο "τους". Ναι μεν οι πρόεδροι τα εξυπηρετούσαν αυτά τα συμφέροντα αλλά δεν ήταν σκέτες μαριονέτες
Υπήρχε μια αντίδραση, δεν ήταν τα χαλινάρια λυτά να κάνει ο καθένας οτι του γκαβλώσει για να βγάλει μερικά ντόλαρς παραπάνω.
Και για να τελειώνουμε.
Κύριε Δανιήλ, αν ακόμα είσαι εδώ.
Σε αυτό τον πλανήτη υπάρχουν γύρω στα 6,5 δις άνθρωποι.
Και η μεγάλη πλειοψηφία των μάντεψε τι κάνει???????
Βρίζει το παλλικάρι που έχεις κορνίζα πάνω απο το κρεβάτι σου.
Και εγώ φοράω ότι ρουχα θέλω, όποτε θέλω, όπου θέλω...
Ίσως και να είχε δίκιο.Κύριε Cretan,όπως λέμε Κρητικός ή όπως λέμε κρετίνος?
Λοιπόν πάρε κανένα βιβλίο να διαβάσεις και μάθε ότι κάποιος κάποτε είχε πει ότι ο Αντιαμερικανισμός είναι ο σοσιαλισμός των ηλιθίων!!!
Καλησπερα σε ολους θα ηθελα και εγω να αναφερω την αποψη μου σε αυτο το πολυ ενδιαφερον thread.Καταρχην ακου συνεχεια οτι οι Η.Π.Α ειναι η πηγη του κακου και η συμφορα του πλανητη ρε παιδια ελεος οι Η.Π.Α κανουν ακριβως αυτο που θα εκανε οποιοσδηποτε στην θεση τους και ακριβως τα ιδια που εγιναν με αλλες μεγαλες αυτοκρατοριες στο παρελθον.2ον δεν ακουω πουθενα να λεγεται κατι για αλλες χωρες που καταπιεζουν λαους και ανθρωπινα δικαιωματα και στην τσετσενια εγιναν και γινονται πολυ ασχημα πραγματα αλλα δεν ειδα να ιδρωνει το αυτι κανενος.Στην Β.Κορεα ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι οτι ο Ο.Η.Ε και οι γιατροι χωρις συνορα μιλανε για την μεγαλυτερη ανθρωπιστικη καταστροφη αν δεν υπηρχαν οι διεθνεις βοηθειες που παρεμπιπτοντως το βαρος των οικονομικων βοηθειων στο μεγαλυτερο μερος τους το αναλαμβανουν οι Η.Π.Α.αλλα παλι κανεις δεν αναφερει τιποτα.
Ίσως και να είχε δίκιο.
Βέβαια αν μου βρείς το τι αντιαμερικανικό έγραψα, άλλου παππά ευαγγέλιο.
Γιατί θυμάμαι να γράφω μόνο για τον προεδρό τους.....
Βρε πάλι τα μεσημεριανά θα κάνουμε?Τους σοφιστές φαντάζομαι τους έχεις ακουστά...τον Προεδρό τους τον εξέλεξαν δις οι Αμερικανοί πολίτες...όπως λέει και ο φίλος σου ο Λιακόπουλος ΄"μην κάνεις στον Πούτιν πουτινιές!" ;)